Риби и емоции на спининга.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риби и емоции на спининга.

Мнение от ynovi »

Екстра репортаж. :D
Продължавай да гониш расперите и да хаващаш щуки. Не знам ако подгониш щуката нема ли па да хванеш некой сом, а ? :lol: - Пробвай!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Хааах точно Иво, да ! :D
Ако знаете к'ви расперченца наскубах на Тунджа :rolleyes: :lol:
Ама по-нататък :wink:
Щом почнах такива да лъжа, начи и някой дърт дядка Распер ще боцна. Въпрос на време :mrgreen:

Батка всичко се е променило яко след Голямата Вода :rolleyes: Даже и закачките са сменили местата си :rolleyes:
Догодина, ми се струва, че няма да ги има щуките вече там.....
Изображение
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

JettroniX написа:Хааах точно Иво, да ! :D
Ако знаете к'ви расперченца наскубах на Тунджа :rolleyes: :lol:
Ама по-нататък :wink:
Щом почнах такива да лъжа, начи и някой дърт дядка Распер ще боцна. Въпрос на време :mrgreen:
Няма начин. Имате реки там дето държат риби и като размер и като количество. :D
Знаеш ли какво? Може да не съм видял добре, но от репортажите не виждам да ползваш очила? Ако е така защо? Те са адски полезни и отделно много улесняват риболовеца.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Ми не нося, щото по принцип не нося :D Мислел съм да си взема очила, но все взимам примамки и такъми :D
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

На обяд (02.07.2013-та :mrgreen: ), едно хубаво ми ти Слънчице пекнало навън, а уикенда ни удави в София и ми провали всички планове за спининг. Оказа се, че днес ще бича здраво айляк и без много да му мисля хванах Автобуса и айляка реших да го ударя на Панчарево с Лекия спининг. Към 14 часа бях там, но както и предполагах са пуснали шлюза на бента поради значителните количества дъжд през уикенда :| и под бента беше Ад :

Изображение

Изображение

Ето преди шлюза нивото какво беше...за цвета на водата няма да пиша...

Изображение

Слезнах под бента да пофъргам блесните, че ми се стори добре течението....

Изображение

В такова течение НИЙ ги фащаме рибите на Марица, колко му е и на Искъра да се хващат :lol:

Изображение

Да обаче с тая разлика, че температурите на Марица и на Искъра бяха сигурно + - 10/15 градуса ;)
Ауу, като се омокрих от водата де ми пръсна блесната....водата леденааа :lol: Пипнах я с ръката и наистина не ме беше напекло Слънцето - беше си чисто студена - Астика мога да си разхлаждам във водата :lol:
Въпреки това, на блесната имах 2-3 подгонвания на кефалчета, но само "изпращане до последната спирка" - без "цък"... Това точно под бента...
После качих нагоре стълбите на бента, а те не са малко :rolleyes: и започнах да облавям по Стената. Няма братче. Една риба не ще да проводи примамките... Накрая се закотвих под една сянка и седнах на един стърчащ камък над водата. Почнах да си мятам ей така па каквото дойде.... То хубу ма нищо не идва бе братче....След 1-часово упорство се закачи пак редовния скъсан парашут.....

Изображение

Ей, тия хора няма да се научат на качествен риболов там на Панчарево, че не се извършва с мрежести уреди.... :evil:
Вече 18 часа, а риба в "живарника" няма :shock: Слезнах пак под бента да видя как е хавата и веднага видях, че нивото на водата е спаднало с около 40 санта - ориентир ми е тая последната стена на заден план :

Изображение

Реших да хвана по Искъра надолу и да видя как е хавата...Разкарах се 1 километър надолу по течението, но дори и с 40 санта по-ниско ниво реката пак беше буйна и студена...
Накрая пак изкачих "стълбите на Шипка" :rolleyes: и се върнах на езерото. Закотвих се на изтичалото и си рекох "-Докато не хвана риба не мърдааам, ако ще турско да стане" :lol: Бах т'ва упорство. В 19 и 45 уцелих момента просто на замятане, с явно подходящия воблер, щото преди това, то не беше Голди, Салмо, Мепс :axe: на същото място.... и ударих ей тоя разбойник на малкия "гоблер" на Джаксън и го пуснах обратно да оди да радва хората :

Изображение

Една рибка, ма изстрадана братчеее...Немотия отвсякъде.... :lol: Та с него отървах панчаревския валат, който се задаваше :ANAL:
Рибата пак си беше чисто пресякана от студената вода, която идва от ВЕЦ-а. Направи ми впечатление, че край брега, във водата имаше новоизлюпени малки рибки, ама малки като микроби - по 1 мм ;) Все едно рибата си бе метнала хайвера преди не повече от 2 седмици.....
Накрая наистина язък си, че хората се потрудили да боядисат ръждясалата спирка на Автобуса...... :axe:

Изображение
Изображение
Аватар
hristo2201
новобранец
новобранец

Мнение от hristo2201 »

Големи изпълнения на това Панчарево 8)
Иначе не ме кефи това езеро за риболов /то па един риболов там/ и това си е!
Чакаме на Тунджа да видим какви си ги свършил :)
Рибо-love!
Нито е рак, нито риба, но кълве - що е то?
Отг. охлюв :D
Изображение
GENIUS
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от GENIUS »

Много добри репортажи правиш колега, благодарско за споделеното :smt023
Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

hristo2201 написа:...
Иначе не ме кефи това езеро за риболов /то па един риболов там/ и това си е!...
Езерото си е екстра за къпане на примамките, когато няма какво да се прави, пък и когато реши се раздава на макс, само да хванеш промоцията.
Има колеги, които тая година са сцепили едрите костури на спининг, но си траят...надушвам ги просто :D
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Братоци, ако някой ходи да гледа примамките на изложението да свирка ;)
Живот и здраве, може да се организираме да идем по-голяма група приятели и да похарчим някой лев, ако има за какво ;) :D

Наслука - Лов, риболов, спорт 26 — 29 септември 2013

:smt109
Изображение
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

ето заради такива мераклийски репортажи , с кеф да влезеш във форум-а , а не като онзи с гащите .....
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

:mrgreen:

Петък - 5 Юли, ставане рано и сутринта в 6 часа бях на Марица.

Изображение

Резултатът на Тежкия спининг бе 2 парцала :evil: и 1 костур към 300 грама на Лонгкаст 3, който не успях да снимам, че му се скъса джуката при ваденето на самия бряг и си замина на бързо...
Една жертва дадох - клатушка DAM....Сънлайна се къса трудно, както всяко добро плетено влакно ;)
Пълно мъртвило беше сутринта.....
Когато джапах из реката останах с впечатлението, че водата е доста студена, щото за няма и минута във водата краката ми почваха да се вкоченяват :) ....

Изображение

На следващият ден се случи една случка, която дълго ще я помня !!! Хубаво ще е да ви я покажа, та да видите к'ви хора шетат из реката !!
Пък може и някой да се познае на снимките :evil:
За нея по-късно ;)
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Ето така засмолих Ристо Раповете след петъчния сутрешен излет :

Изображение

Изображение

Изображение

Чудя се дали да не ги "мацна" и там, където лопатките влизат във главата на воблера или да разчитам на лепилото на работника от Рапала. :?
Смолата, която ползвах е тази на Бизон :

Изображение

Оставих ги да съхнат до 15 часа на другия ден - Събота 6-ти Юли, когато отново поех към Марица за вечерен излет, но тоя път с баща ми и брат ми ;)
Нали скъсах клатушката на Дам, та минах от магазина да взема няколко руски Сокол-а (викат й Атом) ;)

Изображение

Зкарачих нагоре по течението с цел изследване и проучване на района, в който бях, с надеждата да "ожъна" и аз някой добър Сом. Местата бяха доста перспективни както за Сом, така и за други хищници. За съжаление, активността на повърхността на хищниците бе доста слаба. За целият излет видях само на 3 пъти да припляскват малки распери.
Ето някои от местата, където изкъпах примамките :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Между 16 и 17 часа времето тотално се развали - мина бурен студен фронт със силен вятър, а в далечината се виждаха Светкавици и дъжд. Също така ясно се чуваше и тътена на Гръмотевиците....
Малко преди 18 часа стигнах до поредното добро място, на което засях едната голяма клатушка. При при първото напъване, я уж се освободи, но 2-3 секунди след това пак ми напъна закачката. Е скъсах плетеното... Късането беше странно с оглед на следващата случка. Реших, че трябва да продължа нагоре, но по едно време спря един червен автомобил на вира и от него слезнаха едни момци, които изчакаха да си замина и нагазиха бързо във водата. Аз пък ги усетих, че не им е чиста работата и се върнах няколко метра назад да погледам какво ше правят.
Първо влезе единия и почна да крещи "-Ластика е скъсан!!", викам си скъсал съм им в сарата супер, щото напраих последната проводка на 5 метра по надолу от мястото де им беше забит кола :shock: Аз де да знам, че тая следа в реката е от кол на сара при риболова на вира...., вдигна едно въже ли беше...не знам и в същото време пред него почна да пляска огромна опашка на сом :o Къв ластик, к'ви 5 лева....като сома е на линията, която е вързана за кол, който се бе скрил под водата, заради високото ниво...Де ми е клатуната....и аз не знам. Ластика го слагат на кола и после вързват влакното със сарата. Ластика нали знаете за к'во го ползват.... Как ша е скъсан кат линията е на кола....абе ебаси змиорката баце, както казва колегата от Козлодуй..... :shock:
Почна се една борба между сома и момъка. Голям гърч. В крайна сметка чевръсто за 2-3 минути му бръкна под хрилете с ръцете и му дигна главата над водата. Тогава всички полудяхме ..... други 2-ма се втурнаха към "борците", а друг ме видя, че гледам отдалече и ми изкрещя дали имам канджа....
Казах му, че нямам. Тогава отиде и счупи един голям клон и го метна на тоя последния на снимката...:

Изображение

Изображение

Бръкнаха му в устата на Сома с тоя кол и го извадиха през хрилете му. Бореца се умори от държане и го даде на другите 2-ма да го вадят от водата. Е в тоя момент се запътих към тях да видя тоя звяр.
Почнаха се едни истерични викове, звънене по телефони, шамари и юмруци по тялото на Сома....
Искаха снимка да им направя с телефоните, а аз им казах, че имам профи апарат, да ги манат тия GSM-и. Както и да е, прилъгах ги уж да ги снимам с Никона (хем да видите за какви безчинства иде реч на реката) за "добрата слука", пък после ще им пратя снимки по имейла :finga: Пратих им само 10000000000000000 заклинания :evil:....
Не ща да им гледате ухилените физиономии, че ме дразнят, затова им сложих слънчево петно :twisted: . Напраих им няколко бързи снимки първо с GSM-ите им и след т'ва с Никона....
Кадрите са грозни, щото са на обесен на кол трофеен сом близо, че и май над 40 кила, ако на някой не му се гледа да затваря браузъра :

Изображение

Изображение

Тука "бореца" ми вика "-Снимай ма легнал до звяра..." :

Изображение

Всичкото това за 10 минути. Натовариха го в автомобила и се изпариха с бясна скорост...
Какви ли не сценарий ми минаха през главата да звъня на 112, но файда нямаше да има.... Доста далеч бях и от наще (на около 30-тина минути пеша)....директен път покрай самата реката няма....в газовия пистолет имах само 4 патрона :( - нямаше да ми стигнат.....сам човек, сам за кенефа... Както и да го мисля и да им се заям, после ще ме търсят водолазите удавен в реката....Та рекох да се направя малко на луд и да Ви покажа случката....
Та на тоя излет всички рибари по реката в участъка бяха валат, с изключение на тези, които хващаха уклей на бял и тия дето бяха заложили на сара.....
Ето такива ставащи грозотии остават скрити за всички нас, в продължение на години. Направо умът ми не го побира, колко подобни сома, пък и шарани са имали подобна съдба.....
Не ми се сърдете, че ви правя съпричастни с това нагло безчинство по Марица...., че само съм успял да ги снимам, без да мога реално да направя нещо по спасяването на тази риба, която е мечта не само за нас, но и за много риболовци по Света.
Това е само една случка за няколко минутки от моя спинингов излет.
Надявам се, че има там горе Господ и не само гледа какво правят чедата му, но и ги наказва. :axe: Ако някой потребител се познае някога на тези снимки искам да му кажа :
Промени се бе бракониер такъв, след няколко години такива риби само на тая снимка ще гледаш и ще разправяш на внуците си, че по твое време едва ли не, е имало риба в Марица !
По повод тая случка се срещнах и с шефа на ИАРА Хасково, та нещата се пораздвижиха на Марица за месец и малко. Имаше хванати всякакви гадни твари, които шетат из реката.
Миналия Петък извадих с бате Vid 3 броя сари - тип нощни въдици, та можете да видите на снимката какво представляват........
ДОКОГА ДРУГИ ЩЕ УБИВАТ ТРОФЕИТЕ НИ ПО ТОЗИ ГРОЗЕН НАЧИН......
ЗАЩО ДА СИ КУПУВАМ РИБОЛОВЕН БИЛЕТ И ТАКЪМИ, КАТО ВСИЧКО СЕ ГРЕБЕ ПО НАЙ-ДОЛЕН И ГРОЗЕН НАЧИН :idea:
Изображение
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Рядко ми се случва да остана без думи....! :X Наистина не знам какво да кажа. Аз лично като чета какво е било се почувствах така все едно тия са убили човек и ми стана едно тъпо... Наистина е тъжно :/
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
ivailovd
новобранец
новобранец

Мнение от ivailovd »

Егати наглеците.И аз преди няколко години попаднах на една мрежа,преградила устието на един канал дето се влива в Дунав,както си мятах с блесната-хоп,закачка!Подръпнах малко и се показаха тапите на мрежата,извадих ножлето,кръц оттук-кръц оттам и мрежата замина по течението :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Днес направихме с брата един скапан риболов на Тракиец, на скалите под с.Гълъбец. По интересното е, че изкарах един винтер от язовира и го оставих на сухо, т.е. хвърлих го на брега. В него риби нямаше, имаше само резенчета салам.
След малко един риболовец от отсрещния бивак дойде да си го прибере... Първата му приказка кога бяхме очи в очи беше, че са от сутринта и "риби няма". Аз му отговорих, че ако продължават да ловят с бракониерски пособия, риби няма и да има.... А, той ми отговори, че това било за дребни рибки, т.е. стръв??? Все едно съм малоумен :lol:
Какво да правя? Да звъня на ИАРА или да ги стрелям???
Това бяха "примерни" рибари с жените си, кои бяха нахвърляли дънни пред бивака си, и със сигурност имат билети..., а винтерите ги бяха заложили на 200 м. от бивака си по съседните островчета.... :( :( :(

п.п. Както го казва брат ми, на та държава и трябва само една клечка кибрит. Всичко трябва да изгори до основи и от пепелта да се възроди нов живот.... с нови морални ценности...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”