Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Vid »

G.Petkov написа: Като всичко на запад от България, нещата са опростени, но рационални,
Четири-пет предястия, пет-шест основни, читири- пет десерта и всякакви питиета, вкл. безалкохолни коктейли, каквото и да означава това :roll: !
Поръчваш, носят ти питиетата и след 5-6 минути !

Ще помоля и Вид да сподели профисионалното си мнение,
Ама това което е у нас, меню - 30 салати, всичките увехнали или остарели, 58 основни ястия, всичките замразени във фризера, щото няма заведение в света да готви едновременно толкова ядене и 20 десерта - нещо не ми изглежда да е много читаво.
Тук ще ти отговоря директно: Щото сме бедни и откъцани, но претенциите на потребителите щото вече сме европейски граждани са големи. Нормална ситуация е- да влязат в заведение 2-ма души, кои да си поръчат една бира с две чаши плюс един пилешки дроб, който един път да върнат щото бил леко суров, и втори път да върнат щото бил леко препържен :lol: Това, което искам да Ви кажа е че при нас хората отиват на заведение с 5 лв. в джоба, с големи претенции и очаквания и искат да има от всичко.... и всичко да е готово за отрицателно време... :lol:
Та, и ресторантите ни са сбъркани как е всичко в нашата измислена държавица....
Абсолютно подкрепям- малко салати и ястия, всичко прясно и бързо за приготвяне... Всяко едно заведение трябва да си има профил, т.е. малко ястия били те рибни, пилешки, свински и пр., които да са пресни, бързи и да се "топят в устата". Абе, ша ги достигнем "хамериканците", ама трябва още време да се изтърколи....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Жоре, колко метра са до първия етаж на кулата ?
Като гледам снимките - много е, но къде са стъпалата .... гадая.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Здравейте.Днес е 11 септември-на тоя ден,света помни атентатите.На мен ми е курбан,и едно пиле отиде жертва.Като бях дете,до нас имаше пенсионерски клуб.Вратите бяха от стъкло-1 метър широки,2.50 високи.При една гонитба с децата вътре,както тичах и ми бутнаха вратата пред мен.Преминах през стъклото,а бях на годините на дъщеря ми.Отървах се с порязана ръка и малко се уплаших.Понеже не мога да ям от курбана,бръкнах в хладилника и извадих малко дребен паламуд-циганка.Вчера каквото е излязло от морето на мрежа,баща ми го донесе-7 кила общо.Та е ги как изглеждат като размерИзображение .Кире питаш ме за детето,на колко е години-на 10 и малко е.На компа седи много малко,щото е лято и си играе с децата.Виж батко и е по-запален,пише повече от теб.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

lusienn написа:...Кире питаш ме за детето,на колко е години-на 10 и малко е.На компа седи много малко,щото е лято и си играе с децата.Виж батко и е по-запален,пише повече от теб.
И моята е на толкова, ама не мога да я отлепя от компа... :evil: :axe:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Внимавай с тая циганка,че връща болести от преди 40г.Наблягай повече преди ния на ракията... :drinkers: за да умориш бацилите...
danikl

Мнение от danikl »

Живи и здрави да са ви щерките :smt061 .Да ви радват много :smt060 и да ви надминат в риболова :smt117 :!:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

dantho.mihov написа:Жоре, колко метра са до първия етаж на кулата ?
Като гледам снимките - много е, но къде са стъпалата .... гадая.
Трудно ми е да определя метрите, но примерно колкото 20-22 етажен панелен блок от нашите. Жена ми се отказа още в началото и по-добре, аз като по-як, се качих, ама после, като слязох, краката ми малко се "преплетоха" :D !
На снимките не се вижда ясно, но е обикновено метално стълбище на зиг-заг, но върви някак по линията на скосяването на кулата.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

G.Petkov написа:
dantho.mihov написа:Жоре, колко метра са до първия етаж на кулата ?
Трудно ми е да определя метрите, но примерно колкото 20-22 етажен панелен блок от нашите.
:rolleyes: Яко е ! Грандиозно творение за годините, в които е построена кулата.
Вече и аз й се възхищавам.
lusienn

Мнение от lusienn »

Здрасти бате Гоше.Абе да те питам,тия катинарчета,къде ги заключват по моста,видя ли ги.Изображение .И понеже са по културата.Такива коли от старите,има лиИзображение Изображение Тука,като гледам,писателите през деня работят,вечер са изморени та така.Аз специално пържих риба от искъра за мезе.купих една бутилка от това.Изображение Липсва ми морето много,но си направих снимки и си го гледамИзображение Е тука си плувах за последно,преди да потегля за София.Изображение Изображение водата беше 24 градуса-кристално чиста.Който иска и има време да пише,и да пуска снимки .Лека вечер и наздраве на всички Преходници.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Е тука на жена ми една от компанията,пуска манджички разни леки.Изображение Тука си сипват храна,рецепти и си казват наздраве по телемоста.Изображение Тиквички,кашкавал и домашни яйца-важно е желание да имаш.Иначе кулинарията продължава-култура какво да го правиш.Преди 100 години,прабаба ми са правили керамика и са живяли в керпичени къщи-още са здрави,и като си направят керамиката ги излагат по къщите,да си ги мерят с комшиите кой какви по хубави е направил.Между другото са имали 7 деца,строили са къща и са гледали животни.Медицина,зъболекари-няма на село.Във Франция по техните села не знам как е било преди 100 години.Наща къща още я има и си седи всичко от тогава.Иначе съм от София,тука съм роден.

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

lusienn написа:Здрасти бате Гоше.Абе да те питам,тия катинарчета,къде ги заключват по моста,видя ли ги...
Люси,
Разбира се, че не можах да видя и 1/1000 от града,
Това е голям град в една голяма държава!

Но за моста с катинарчетата съм чувал,
Хората вярват, че могат да заключат любовта с катинарче,
Според мен е трудно, да не кажа невъзможно,
Но щом искат да вярват - нека,
Не пречат на никого :D !

А и аз много обичам това море, което е на твоите снимки,
Чисто, бистро, топло и да няма много хора,
Хубави снимки си направил,
Като падне снега, да пуснеш още от тях, да си стоплим душата през зимата :D !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Забелязал съм, че като успея да отделя няколко дни за себе си, после следва някакъв кошмар, като отмъщение на съдбата.
Така стана и сега, ужасяваща седмица, проблеми, строшени камиони, петък - 13 :D , даже не можах да отида и за риба, вятърът е твърде силен за мястото където съм избрал.
Ама утре - ще ида, та малко да ми се отпусне душата :D !
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

[quote="G.Petkov"]Забелязал съм, че като успея да отделя няколко дни за себе си, после следва някакъв кошмар, като отмъщение на съдбата........

Тогава говори, ако може на глас: Туй нещо се развали, но сто по-добри стават на негово място!Например: гръмна ми телевизора, но още по-голям и скъп идва на негово място, днес не хванах риба - утре ще хвана ,на един любимец на Тигъра му се счупи фотоапарата - дано не се оправи скоро, блъснаха ми колата, но още по-скъпа и нова ще купя !!! То не че си застрахован да не ти се случват гадни работи и други гадости - просто няма начин,така е устроен света.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

:lol:, засмях се на част от предният пост,
Докторът, определено, е голям фен на фотоапаратите, както и други участници в "Прехода" :D !

Ама, кво толкова, гъдел си е :D ,
Снимаш, губиш време се да постнеш снимките, пък да обясниш това-онова,
Графоманията ни яде от вътре, бре докторе :D !
Сърбеж, да го ева, :lol: !

Докторе,
Ама ако ги имам тези пари да си купя от всичко и по много,
Нямаше да се гърбя всеки ден да ходя на работа,
А вече 35 години го правя,
И парите все ги няма,
Достатъчно :D !

Затова утре за риба, да се отръскам от ядовете, да ми се разтурка сърцето като ми се скрие плувката и скръцне аванса, а :D !
А пък ако хвана и рибки,
Ще съм мнооого доволен!
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

G.Petkov написа:

Докторе,
Ама ако ги имам тези пари да си купя от всичко и по много,
Нямаше да се гърбя всеки ден да ходя на работа,
А вече 35 години го правя.................
От работа излиза само гърбица :wink: даливерка си трябва.Парите идват и си отиват,те сами си избират при кого да се застоят по дълго. Паднат ли ти повечко си ги харчи,щото да не им се радват други :( Ма да знаеш,че понатрупат ли се повечко започваш да ставаш пестелив - демек циция :lol: За тези 35 години се превръщаш в работохолик,ша видиш кат се пенсионираш каква носталгия ша та налегне по работата. :D
Заключено

Обратно към “Разни”