Директен за Марица ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- М. Сталев
- разбира нещата
Директен за Марица ?
Колеги замислил съм да си купя един директен телескоп за риболов по Марица да си чеша крастата след работа ,но никога не съм ловил с такова чудо ,а и не съм виждал колеги когато ходя за риба на реката за да ги разпитам.Та въпроса ми е коя е най удачната дължина за реката 6 или 7 метра ?
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Директен за Марица ?
Приятел,ти имаш ли си представа за река Марица около Димитровград или пишеш наизуст?С 7м директен най-много да обрулиш листата на няколко клона,а флинтифлюшката ще бледнее пред оплетките,които ще получиш.Колегата пише,че няма опит с директен телескоп,така че за начало според мен е добре да се насочи към дължина 4-,5 метра.Аз лично доста съм ловил с директен по Марица(около Димитровград) и смея да твърдя,че тези две дължини са най-оптимални и като компактност,тегло и ефективност за местата по бреговете на самата река.krajbata написа:Според мен, вземи 7м най-малко ...
- krajbata
- новобранец
Ми... точно около Димитровград не съм ходил, но като казах 7метра, визирах, че човека няма да лови най-вероятно само на това място.. така че е винаги по-добре да има 1 по-дълъг директен..to10or написа:Приятел,ти имаш ли си представа за река Марица около Димитровград или пишеш наизуст?С 7м директен най-много да обрулиш листата на няколко клона,а флинтифлюшката ще бледнее пред оплетките,които ще получиш.Колегата пише,че няма опит с директен телескоп,така че за начало според мен е добре да се насочи към дължина 4-,5 метра.Аз лично доста съм ловил с директен по Марица(около Димитровград) и смея да твърдя,че тези две дължини са най-оптимални и като компактност,тегло и ефективност за местата по бреговете на самата река.krajbata написа:Според мен, вземи 7м най-малко ...
Manchester United !
По-добре си вземи по-дълъг, пък винаги можеш да махнеш някое друго коляно.
Последно промяна от ivoiv99 на Чет Сеп 12, 2013 5:21 pm, променено общо 1 път.
абе купи си 2 един по къс и един по дълъг
- М. Сталев
- разбира нещата
май ще взема една 6-ца
-
- вече хвърля и на тежко
Шестицата е един добър компромисен вариант.За някои места ще ти е малко дълга,за други-ще ти пасва нормално.Хубавото е,че ще можеш да ловиш и по язовири с нея.Гледай да е максимум 250 грама като тегло,като за начало си вземи малко по-евтин вариант(не си посочил конкретен ценови диапазон).Все пак,когато осъществиш покупката пиши какво си взел и доволен ли си от избора си.Поздрави и наслукаPikeM написа:май ще взема една 6-ца

- М. Сталев
- разбира нещата
За сега съм харесал едно китайче FL на 6 метра го дават реални 180 гр
- nikolaiiliew
- сериозен играч
FL не е ли румънско?
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- М. Сталев
- разбира нещата
Да ,но всичките им артикули се произвеждат в Китай