Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Щастливият викинг
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Щастливият викинг
Здравейте отново приятели.
Денят отново е неделя,мястото отново е същото и к....а и тя
Та ето да ви направя набързо свидетели на днешния ми излет.
Лягане,ставане ала-бала,да не ви досаждам със тези неща през които всеки минава преди риболов.
Настаних си се на обичайното място,със обичайните заподозрени въдици.
Фидера,директен телескоп и една пръчка на тапа със жива стръв за Руди.
По-принцип не смятах да пускам тема понеже си е почти индиго на предходна от преди няколко недели.
Платики,от средни към едри,от едри към много едри и обратно.
Даже не правих снимки на най-добрите ми риби за деня защото както писах не смятах да пускам тема.
Малко снимки на платики за цвят който направих след това което ме мотивира да напиша темата.За съжаление причината небеше Руди.За първи път ми се случва да се оплаквам от това,че хващам само големи риби.Нещо не беше нормален днешния ден,напаст като червеноперката която се лови по-всяко време и всеячески днес все едно беше изтребена до перка.Още немога да повярвам за себе си,че хванах толкова расови риби а неможах една перка за стръв да хвана срам и резил.
Та както и да е.Заредих си фидера аз както си му е реда.
С най-тънкия връх от трите лових а на снимката изглежда като 6мм арматура

Почнаха в позната схема.Платиките,хващане проба за самозаснемане равно на....то се вижда на какво няма нужда да го описвам
Не мога се науча сам и това си е.
Наместя се с рибата....аха да натисна старта тя скочи и се получават истински шедьоври.

И сега това заради което съм истински щастлив и горд със себе си.
Стоя си аз небрежно,взирайки се в зависналите в скука въдици.
Изведнъж фидера ми се тресе мъжката и отпуска и в същия момент плувката на телескопа потъва и тя.Казах си,вадя фидера и ще извадя перката която вероятно се е закачила на телескопа.И засичам си аз със фидера и с периферията виждам,че телескопа заминава към водата.......С едно хвърляне успях да хвана телескопа и се почна заигравката.
Аз нагоре то надолу и така към 10-12 мин.А телескопа е със 0,16мм основно и 0,14мм повод не,че е малко но и предвид,че си е къс само 5 метра си беше приключение.
След малко вече явно доста изморен реши да се покаже това чудо на природата.
Пак много неуспешни опити за добра снимка но уви.....Аз ли съм много голям,че все ми изглеждат малки рибите?Още не знам как да си изпъвам ръцете,че рибите да изглеждат достатъчно внушителни
Та за мен,това си ми е абсолютен рекорд в този вид риба.
Много красива риба,някак си много особена сама по-себе си незнам как да го обесня.

Позволих си да наложа рибата до едно шише,за да кажете според вас колко би тежал този красавец?Интересно ми е да знам рекорда ми долу горе до какви кг се очертава.

С това завършвам.
Поздрави.
Денят отново е неделя,мястото отново е същото и к....а и тя

Та ето да ви направя набързо свидетели на днешния ми излет.
Лягане,ставане ала-бала,да не ви досаждам със тези неща през които всеки минава преди риболов.
Настаних си се на обичайното място,със обичайните заподозрени въдици.
Фидера,директен телескоп и една пръчка на тапа със жива стръв за Руди.
По-принцип не смятах да пускам тема понеже си е почти индиго на предходна от преди няколко недели.
Платики,от средни към едри,от едри към много едри и обратно.
Даже не правих снимки на най-добрите ми риби за деня защото както писах не смятах да пускам тема.
Малко снимки на платики за цвят който направих след това което ме мотивира да напиша темата.За съжаление причината небеше Руди.За първи път ми се случва да се оплаквам от това,че хващам само големи риби.Нещо не беше нормален днешния ден,напаст като червеноперката която се лови по-всяко време и всеячески днес все едно беше изтребена до перка.Още немога да повярвам за себе си,че хванах толкова расови риби а неможах една перка за стръв да хвана срам и резил.
Та както и да е.Заредих си фидера аз както си му е реда.
С най-тънкия връх от трите лових а на снимката изглежда като 6мм арматура

Почнаха в позната схема.Платиките,хващане проба за самозаснемане равно на....то се вижда на какво няма нужда да го описвам

Наместя се с рибата....аха да натисна старта тя скочи и се получават истински шедьоври.

И сега това заради което съм истински щастлив и горд със себе си.
Стоя си аз небрежно,взирайки се в зависналите в скука въдици.
Изведнъж фидера ми се тресе мъжката и отпуска и в същия момент плувката на телескопа потъва и тя.Казах си,вадя фидера и ще извадя перката която вероятно се е закачила на телескопа.И засичам си аз със фидера и с периферията виждам,че телескопа заминава към водата.......С едно хвърляне успях да хвана телескопа и се почна заигравката.
Аз нагоре то надолу и така към 10-12 мин.А телескопа е със 0,16мм основно и 0,14мм повод не,че е малко но и предвид,че си е къс само 5 метра си беше приключение.
След малко вече явно доста изморен реши да се покаже това чудо на природата.
Пак много неуспешни опити за добра снимка но уви.....Аз ли съм много голям,че все ми изглеждат малки рибите?Още не знам как да си изпъвам ръцете,че рибите да изглеждат достатъчно внушителни

Та за мен,това си ми е абсолютен рекорд в този вид риба.
Много красива риба,някак си много особена сама по-себе си незнам как да го обесня.

Позволих си да наложа рибата до едно шише,за да кажете според вас колко би тежал този красавец?Интересно ми е да знам рекорда ми долу горе до какви кг се очертава.

С това завършвам.
Поздрави.
Re: Щастливият викинг
браво колега хубаво линче
- Vesko1
- сериозен играч
Красота!Аз такъв лин по нашите водоеми не знам някой да е хващал...не съм и чел скоро подобен репортаж.Пазят си хората рибите и това е.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Браво, браво! 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Краси, в Стокхолм и околия няма ли няк'ви хищници?

...че може да ходя натам зимата и се чудя...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Има разбира се.Сега я пердашат здраво,но не съм достигнал до там още.GODzillata написа:Бах таа риба!
Краси, в Стокхолм и околия няма ли няк'ви хищници?Сьомга най-вече?
...че може да ходя натам зимата и се чудя...
Но и това ще стане.Там е малко висш пилотаж.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
В смисъл?Красимир Атанасов написа: Сега я пердашат здраво,но не съм достигнал до там още.
Но и това ще стане.Там е малко висш пилотаж.

Може ли да стане така - хващам ферито от Хелзинки, идвам в Стокхолм, пълня раницата със сьомга и се връщам обратно?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- Красимир Атанасов
- учете се от него
По-принцип е възможно но зависи кога,как и защо.
Нали се сещаш,че ако дойдеш когато всичко е сковано в лед ще е малко трудна мисия.
Нали се сещаш,че ако дойдеш когато всичко е сковано в лед ще е малко трудна мисия.
- anton jambol
- фен клуб-скобар
Прекрасни риби готин репортаж продължавай все така

Хвани и пусни не бъди алчен
Kъдето има риба и където хората си спазват правилата има и такива линове.Браво колега. 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Страхотни линове
Поздравления