Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Любимия воблер!
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
Re: Любимия воблер!
Воблери с каква дълбочина на газене се ползваха най-често на състезанието? Нилса 12 см. на 5 метра слизаше и значи ли това, че такива воблери са били най-успешни?
Не този слизаше на 2.8м.Дълбокия слиза на 4.5м.mitkom написа:Воблери с каква дълбочина на газене се ползваха най-често на състезанието? Нилса 12 см. на 5 метра слизаше и значи ли това, че такива воблери са били най-успешни?
Миро закачи на същотото място и по-голям сом на Сливър.За съжаление се откачи.И понеже имахме поводи,дълбочината на газене е почти същата,като при Нилса.
- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Имаше удари и изправени тройки на 6 метра, воблера е син цвят, себиле вътре с течност.
Себилето го влачих доста,точно споменатото,но изправени тройки и кълванета имаше на Шад-Рап 9см,светлия костур.На мен ми се откачи сом на Рапала Джойнтед 13см.На Нилса и Щадрапа костури и щуки не влизащи в мерките и теглилките.Ashmodean8004 написа:Имаше удари и изправени тройки на 6 метра, воблера е син цвят, себиле вътре с течност.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега би ли ни разяснил как се изправя тройка при удар. Не го разбирам аз това.Ashmodean8004 написа:Имаше удари и изправени тройки на 6 метра, воблера е син цвят, себиле вътре с течност.
Вал,еба ли го как ги изправя,но става още с удъра и въпреки аванса.val написа:Колега би ли ни разяснил как се изправя тройка при удар. Не го разбирам аз това.Ashmodean8004 написа:Имаше удари и изправени тройки на 6 метра, воблера е син цвят, себиле вътре с течност.
Един Германец,когато искаше да ни види тройките с които кльонкаме ги натискаше с чиния.Друг му направи същото на Върхара на р.По и му изхвърлил всички воблери в коша,като му казал,че това за сом не става.Имам клип как дебелите тройки на голямото Салмо Перч газещ на 11м. ги изправи сом 18кг.Даже тройката му я извадихме от стомаха.
Световния рекорд на спининг е направен на Рапала Джойнтед 13см,но с халки от предатек и морски куки.Хората там,тия неща не ги правят случайно.Понякога сома атакува за да убие,а не,защото е гладен.Имаме случай на разплескана каракуда и костур на които очите им падат в лодката,а те изглеждат,като след валяк.

Ето няколко нови воблера за есента на които трябва да се сменят тройките.

- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Просто и елементарно оригиналните куки не вършеха, колегата не ги беше сменил, след като му дадох оунери всичко е тип топ, само дето изтърва товарния влак!val написа:Колега би ли ни разяснил как се изправя тройка при удар. Не го разбирам аз това.Ashmodean8004 написа:Имаше удари и изправени тройки на 6 метра, воблера е син цвят, себиле вътре с течност.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Val,нема как да ти се изяснят некои от проблемите на новобранците!val написа:Колега би ли ни разяснил как се изправя тройка при удар. Не го разбирам аз това.Ashmodean8004 написа:Имаше удари и изправени тройки на 6 метра, воблера е син цвят, себиле вътре с течност.

- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Великия Троли ни, определи, защо даваш оценки на хората, които дори не познаваш и не знаеш какво са хванали ами все се правиш на умник. Я като си такъв умник и се правиш на професор Вучков като купиш 40 воблера ден преди състезанието къде е времето за смяна на куките? И ти като си такъв професионалист защо си изпуснал юерната щука?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много съжалявам ако съм те наранил,защото не ми е било това целта!Ashmodean8004 написа:Великия Троли ни, определи, защо даваш оценки на хората, които дори не познаваш и не знаеш какво са хванали ами все се правиш на умник. Я като си такъв умник и се правиш на професор Вучков като купиш 40 воблера ден преди състезанието къде е времето за смяна на куките? И ти като си такъв професионалист защо си изпуснал юерната щука?

Точно твоите хора от Рапала казаха на Петро Оп,че Тел-Денсера не е създаден за улов на сом и точно за това се чупи.Има такова писмо от тях и беше публикувано в другия форум.В замяна изпратиха премия други няколко воблера.Troli Rapala написа: Само забравих да ви питам всички "ония" дет се мислите за по-хитри или по-умни да сменяте тройки и халки на всеки воблер!![]()
![]()
Сигурно "ТЕЗИ ТЪПАЦИ" дет произвеждат воблери не разбират толкова много и за това слагат слаби куки и халки,та добре че сте вие "ОТВОРЕНИТЕ",та да ги смените с "квито требва"?
![]()
![]()
На мен Тел-Денсера също ми е любим,защото ми е донесъл много радости,но го избягвам,когато съм за сом.Никой не е казал,че на него не кълве,но не е удачен.
Защо никой не говори за други наистина подходящи воблери за улов на сом,пак на фирмата Рапала

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Видях на това Състезание един друг "Вал" дет сменяше халки и тройки на менте "денсъри" за по 10левчета,явно се е вързал на некое "слънце" в тролинга и си мисли,че воблер от 10левчета са по-ефективни от оригинала от 20-30лева!
А дано,ма надали!
Нека си влачат ментетата дорде ги заболи глава,аз не се оплаквам от моите воблери!
Даже като ми изправи куката некой сом и се радвам от сърце!
Пак е по-добре,отколкото да влачим хиляди часове "умрели лебеди" и да се скапем от скука с бели косми в косата!

- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Ти пак не си в час къде из моя пост съм написал, че сме влачили себилета само, просто отговорих на питането на колегата, а това така наречено менте от тебе е изкарало доста риба на Жребеца ама какво да ти обяснявам на тебе, ние новобранците не знаеме повече от тебе!Troli Rapala написа:Видях на това Състезание един друг "Вал" дет сменяше халки и тройки на менте "денсъри" за по 10левчета,явно се е вързал на некое "слънце" в тролинга и си мисли,че воблер от 10левчета са по-ефективни от оригинала от 20-30лева!![]()
А дано,ма надали!
![]()
![]()
Нека си влачат ментетата дорде ги заболи глава,аз не се оплаквам от моите воблери!
![]()
Даже като ми изправи куката некой сом и се радвам от сърце!
Пак е по-добре,отколкото да влачим хиляди часове "умрели лебеди" и да се скапем от скука с бели косми в косата!
![]()
![]()
Поне разбери, че между Тел и Тейл има малко разликаEmo-83 написа:На мен Тел-Денсера също ми е любим...

Едното е инженерна връв, другото - опашка на английски..

Навремето беше ме питал
Та Емиле, ти на какво хвана твоите сомове?capetano написа:Лесно ще отговоря.. Размер, цвят, газене, скорост, дълбочина под лодката, температура на водата, осветеност.Emo-83 написа:Как ще отговориш на въпрос на какъв воблер си уловил бяла или сом,ако не посочиш воблера и марката му.
Нещо, което, не знам защо, всеки премълчава!?!
Или все още любимите са ти само тези от новия внос?
Щото освен да показваш нови воблери които всеки може да си купи от теб - друго не виждам.
Аз започвам да се заглеждам по едни едрички морски воблери дето май тази година се отчитат добре. Ама аз не хващам риби, та и затова не мога да кажа нещо за любими. А ти май хващаш?

И да припомня още един стар пост..

capetano написа:Вальо, сменяй техниката..val написа:..сонара да загуби дъното.
Кога ти е рождения ден?
Ме ако не взема втора награда, а трета - за теб ще е..
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Една молба: Нека всеки, на когото има изправени куки да напише с моно ли е влачил или с плетеняк!
Сомът обича смелите!