Любимия воблер!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Любимия воблер!

Мнение от mitkom »

Воблери с каква дълбочина на газене се ползваха най-често на състезанието? Нилса 12 см. на 5 метра слизаше и значи ли това, че такива воблери са били най-успешни?
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

mitkom написа:Воблери с каква дълбочина на газене се ползваха най-често на състезанието? Нилса 12 см. на 5 метра слизаше и значи ли това, че такива воблери са били най-успешни?
Не този слизаше на 2.8м.Дълбокия слиза на 4.5м.
Миро закачи на същотото място и по-голям сом на Сливър.За съжаление се откачи.И понеже имахме поводи,дълбочината на газене е почти същата,като при Нилса.
Аватар
Ashmodean8004
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ashmodean8004 »

Имаше удари и изправени тройки на 6 метра, воблера е син цвят, себиле вътре с течност.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ashmodean8004 написа:Имаше удари и изправени тройки на 6 метра, воблера е син цвят, себиле вътре с течност.
Себилето го влачих доста,точно споменатото,но изправени тройки и кълванета имаше на Шад-Рап 9см,светлия костур.На мен ми се откачи сом на Рапала Джойнтед 13см.На Нилса и Щадрапа костури и щуки не влизащи в мерките и теглилките.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Ashmodean8004 написа:Имаше удари и изправени тройки на 6 метра, воблера е син цвят, себиле вътре с течност.
Колега би ли ни разяснил как се изправя тройка при удар. Не го разбирам аз това.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

val написа:
Колега би ли ни разяснил как се изправя тройка при удар. Не го разбирам аз това.
Вал,еба ли го как ги изправя,но става още с удъра и въпреки аванса.
Един Германец,когато искаше да ни види тройките с които кльонкаме ги натискаше с чиния.Друг му направи същото на Върхара на р.По и му изхвърлил всички воблери в коша,като му казал,че това за сом не става.Имам клип как дебелите тройки на голямото Салмо Перч газещ на 11м. ги изправи сом 18кг.Даже тройката му я извадихме от стомаха.
Световния рекорд на спининг е направен на Рапала Джойнтед 13см,но с халки от предатек и морски куки.Хората там,тия неща не ги правят случайно.Понякога сома атакува за да убие,а не,защото е гладен.Имаме случай на разплескана каракуда и костур на които очите им падат в лодката,а те изглеждат,като след валяк. :wink:
Ето няколко нови воблера за есента на които трябва да се сменят тройките.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Ashmodean8004
ще става разбирач
ще става разбирач

val написа:
Просто и елементарно оригиналните куки не вършеха, колегата не ги беше сменил, след като му дадох оунери всичко е тип топ, само дето изтърва товарния влак!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

val написа:
Val,нема как да ти се изяснят некои от проблемите на новобранците! :mrgreen: :wink: Мани не се занимавай с глупости,щот при теб логиката в тролинга си работи на 100% и СПЕЦИАЛНО те поздравявам за 3-тото място в СЪСТЕЗАНИЕТО=напълно заслужено и достигнато със 100% знание и опит,а не с късмет! :idea: :rolleyes: :drinkers: Даже от зор рискува на 100% и си прецакал двигателя в плиткажа,щот там беха рибите ма язе късно се усетих и даже изпущих близо до теб една мерна щука,ма не ме яд и се кефя,че не те доближих или изместих на "стълбището"! :drinkers: Знам колко струваш в тролинга=немаш цена! :wink: Това не е четка,просто съм те виждал в различни ситуации на "гьола" и не съм забравил на колко хора си помогнал във водата!Първото място ти прилича,независимо дали си в състезание или не! :idea: Наздраве и всичко да ви е наред през следващите 50-100години! :rolleyes: :drinkers:
Аватар
Ashmodean8004
ще става разбирач
ще става разбирач

Великия Троли ни, определи, защо даваш оценки на хората, които дори не познаваш и не знаеш какво са хванали ами все се правиш на умник. Я като си такъв умник и се правиш на професор Вучков като купиш 40 воблера ден преди състезанието къде е времето за смяна на куките? И ти като си такъв професионалист защо си изпуснал юерната щука?
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ashmodean8004 написа:Великия Троли ни, определи, защо даваш оценки на хората, които дори не познаваш и не знаеш какво са хванали ами все се правиш на умник. Я като си такъв умник и се правиш на професор Вучков като купиш 40 воблера ден преди състезанието къде е времето за смяна на куките? И ти като си такъв професионалист защо си изпуснал юерната щука?
Много съжалявам ако съм те наранил,защото не ми е било това целта! :cry: :wink: :drinkers: Само забравих да ви питам всички "ония" дет се мислите за по-хитри или по-умни да сменяте тройки и халки на всеки воблер! :shock: :shock: :shock: Сигурно "ТЕЗИ ТЪПАЦИ" дет произвеждат воблери не разбират толкова много и за това слагат слаби куки и халки,та добре че сте вие "ОТВОРЕНИТЕ",та да ги смените с "квито требва"? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Неам нищо против и си ги слагайте квито си искате,просто си говорим с Вал,че си имаме нормална приказка в тролинга и не се пънеме напразно! :mrgreen: :wink: Ако некой има проблеми с тройките и халките,да се обърне към "слънцето" в тролинга за "опътвание",че ние с Вал очевидно не грееме на секъде,а просто си тролим без прекалени амбиции! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа: Само забравих да ви питам всички "ония" дет се мислите за по-хитри или по-умни да сменяте тройки и халки на всеки воблер! :shock: :shock: :shock: Сигурно "ТЕЗИ ТЪПАЦИ" дет произвеждат воблери не разбират толкова много и за това слагат слаби куки и халки,та добре че сте вие "ОТВОРЕНИТЕ",та да ги смените с "квито требва"? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Точно твоите хора от Рапала казаха на Петро Оп,че Тел-Денсера не е създаден за улов на сом и точно за това се чупи.Има такова писмо от тях и беше публикувано в другия форум.В замяна изпратиха премия други няколко воблера.
На мен Тел-Денсера също ми е любим,защото ми е донесъл много радости,но го избягвам,когато съм за сом.Никой не е казал,че на него не кълве,но не е удачен.
Защо никой не говори за други наистина подходящи воблери за улов на сом,пак на фирмата Рапала :?: На този въпрос си отговори сам....щото ти отговори не даваш по принцип.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Видях на това Състезание един друг "Вал" дет сменяше халки и тройки на менте "денсъри" за по 10левчета,явно се е вързал на некое "слънце" в тролинга и си мисли,че воблер от 10левчета са по-ефективни от оригинала от 20-30лева! :shock: :rolleyes: А дано,ма надали! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Нека си влачат ментетата дорде ги заболи глава,аз не се оплаквам от моите воблери! :wink: :drinkers: Даже като ми изправи куката некой сом и се радвам от сърце! 8) Пак е по-добре,отколкото да влачим хиляди часове "умрели лебеди" и да се скапем от скука с бели косми в косата! :cry: :mrgreen: :rolleyes:
Аватар
Ashmodean8004
ще става разбирач
ще става разбирач

Troli Rapala написа:Видях на това Състезание един друг "Вал" дет сменяше халки и тройки на менте "денсъри" за по 10левчета,явно се е вързал на некое "слънце" в тролинга и си мисли,че воблер от 10левчета са по-ефективни от оригинала от 20-30лева! :shock: :rolleyes: А дано,ма надали! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Нека си влачат ментетата дорде ги заболи глава,аз не се оплаквам от моите воблери! :wink: :drinkers: Даже като ми изправи куката некой сом и се радвам от сърце! 8) Пак е по-добре,отколкото да влачим хиляди часове "умрели лебеди" и да се скапем от скука с бели косми в косата! :cry: :mrgreen: :rolleyes:
Ти пак не си в час къде из моя пост съм написал, че сме влачили себилета само, просто отговорих на питането на колегата, а това така наречено менте от тебе е изкарало доста риба на Жребеца ама какво да ти обяснявам на тебе, ние новобранците не знаеме повече от тебе!
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Emo-83 написа:На мен Тел-Денсера също ми е любим...
Поне разбери, че между Тел и Тейл има малко разлика :D
Едното е инженерна връв, другото - опашка на английски.. ;)

Навремето беше ме питал
capetano написа:
Emo-83 написа:Как ще отговориш на въпрос на какъв воблер си уловил бяла или сом,ако не посочиш воблера и марката му.
Лесно ще отговоря.. Размер, цвят, газене, скорост, дълбочина под лодката, температура на водата, осветеност.
Нещо, което, не знам защо, всеки премълчава!?!
Та Емиле, ти на какво хвана твоите сомове?
Или все още любимите са ти само тези от новия внос?
Щото освен да показваш нови воблери които всеки може да си купи от теб - друго не виждам.
Аз започвам да се заглеждам по едни едрички морски воблери дето май тази година се отчитат добре. Ама аз не хващам риби, та и затова не мога да кажа нещо за любими. А ти май хващаш? :D

И да припомня още един стар пост.. ;)
capetano написа:
val написа:..сонара да загуби дъното.
Вальо, сменяй техниката.. ;)
Кога ти е рождения ден? ;)
Ме ако не взема втора награда, а трета - за теб ще е.. :D
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Една молба: Нека всеки, на когото има изправени куки да напише с моно ли е влачил или с плетеняк!
Сомът обича смелите!
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”