Съвместна акция на ИАРА Ловеч и Клуб "Балканка"

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Съвместна акция на ИАРА Ловеч и Клуб "Балканка"

Мнение от Кърцата »

Докато една част от клуба бяха заети с пускането на едни 28 000 рибки в един от Националните паркове:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=175&t=81334" onclick="window.open(this.href);return false;
друга част бяхме натоварени със също толкова важната задача по опазването на рибите в реките.
Заедно с ИАРА Ловеч трябваше да проведем една масирана проверка за бракониерски набези по реките Бели и Черни Вит. Имахме информация за извършваните там безчинства и се постарахме да направим каквото е по силите ни за пресичането им.
Първия бракониер бе уловен още рано сутринта и това се оказах аз.
Отивайки към мястото на срещата с ИАРА, от пътя забелязахме лице, ловящо с парашут. Щом спряхме колата обаче, въпросния се скри зад едни храсти, но отгоре издайнически остана да стърчи бялата му шапка. Решихме да подходим конспиративно и да се опитаме да приспим бдителността му.
За целта завързах на спининга си един конфискуван преди няколко дни парашут и развявайки го като знаме тръгнах към реката.
В това време бързащите за срещата иараджии, виждат от пътя разкарващ се по реката тип, развяващ парашут и започва акция по залавянето му. Аз, внимаващ да издебна бракото с бялата шапка, изобщо не се обръщам за да видя, че ИАРА-та гони мен. Е накрая ме хванаха, ама гонения от мен ги бе видял и се измъкна. Но само той. Всички други засечени браковци получиха заслужените си актове. По едно време спрях да ги броя , но поне 6-7 акта се написаха. Имаше и хора ловящи без билети, имаше и парашутисти, тройкаджии, такива с цапала. Всеки от тях получи заслуженото внимание от различните екипи и бе подобаващо изографисан с акт!
Освен гоненето на бракониерите, по идея на д-р Найденов, шеф на ИАРА Ловеч, по протежението на реките бяха разставени табели, призоваващи към връщането на рибите обратно във водата, а на всички деца, които срещнахме бяха раздадени линиики с изписани на тях минимално допустимите за улов размери на най-често ловените риби.
След тази поредна акция против бракониерството, бройката на заловените браковци със съдействието на клуба, достига вече внушителна бройка. Надяваме се обаче тази бройка постепенно да намалява, за сметка на другата бройка - тази на пуснатите в реките ни рибки!
За тази и други подобни акции подробности и снимки може да видите и в клубния сайт http://www.balkanka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Малко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Съвместна акция на ИАРА Ловеч и Клуб "Балканка"

Мнение от boki speca »

Има и изключения измежду ИАРА-джий,дано да се увеличават до тогава докато вече няма да ги наричам изключение, а правило за работещите в тази организация.
Само че дали ще го доживеем??
Евалла на пичовете от клуба и техните съмишленици.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

A-у, Тео станал парашутист?!
:lol:
Браво пичове, в рибарската общност се заражда гражданско общество и вие сте пионерите- има светлина в тунела! :prayer:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

"Браво пичове, в рибарската общност се заражда гражданско общество и вие сте пионерите- има светлина в тунела!"
Ами навремето имаше общество и То активно участваше във възпитанието на всички Нас. Защо обаче се промениха толкова негативно нещата за 23 години........? Сега пак отначало всичко трябва да се гради. Е това се опитваме да правим, да се превъзпитаваме.......
Да върнем Живота в Реките
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

ХЕМИНГУЕЙ написа:"Браво пичове, в рибарската общност се заражда гражданско общество и вие сте пионерите- има светлина в тунела!"
Ами навремето имаше общество и То активно участваше във възпитанието на всички Нас. Защо обаче се промениха толкова негативно нещата за 23 години........? Сега пак отначало всичко трябва да се гради. Е това се опитваме да правим, да се превъзпитаваме.......
Абсолютно вярно,а за работата на Д-р Найденов не учудва,пипа здраво и така трябва да бъде.Но трябва и да се помага на тези екипи,хората са малко ,а районите големи.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
vikuser
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vikuser »

Евала пичове за акцията и за зарибяването.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Този от последната снимка има ли си акт? :-)
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Ако някой разгледа снимкте по поставянето на табелите ще види една с Алан на раменете ми.
Имам офицялна молба към прецедателя - вземи се в ръце и отслабни малко... Още ме боли кръста :(.

Държа да кажа че имаше и много изправни колеги - с билети, без маломерен улов и т.н. като някои от тях със сигурност не са богати. Раздадохме и инфо материали с мин допустимите размери на рибите.
Нито един редовен колега, който аз проверих не ми отговори правилно на въпроса за мин допустимия рамер на кефала (клена), уви... Някои баха много близо. А пък за черната мряна най честия отговор беше - 10 см.... Верно трябва да върнат на гърба на билета размерите.

Иначе за ИАРА Ловеч - дано не бъркам цифрата - имт конфискувани 7 лодки!!!! на бракониери мрежари, което е рекорд за областна дирекция.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Geleto
фен клуб-скобар

Мнение от Geleto »

Браво пичове! РЕСПЕКТ!!! Но е време да направите, ако е възможно и някоя акция по Рилските реки! Знам, че там също сте зарибявали. Онзи ден се чух с едно приятелче от село и той ми каза как някакви олигофрени са му се похвалили, че хванали една кофа риба, с "прилични" балканки по 15-20 см.! Използвали "индуктор", а рибите били само от една рекичка, което ме навежда на мисълта, че освен вас, няма кой друг да зариби мястото! от съображение за сигурност не казвам района и мястото, ако някой иска да разбере, нека ми пише на лични! Ще помогна с каквото мога!
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Geleto написа: че освен вас, няма кой друг да зариби мястото!
Колега, тази река по всяка вероятност е зарибявана от клуб Балканка – Благоевград. Ако си от района – влез във връзка с тях. Нямам им координати, за съжаление, а те не четат тия форуми, доколкото знам.
Но съм сигурен, че много ще се радват да се запознаят с въпросните майстори на електроулова. И радостта няма да е взаимна.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Здравейте и от мен.Благодаря на Клуб Балканка!Доста хора бяха стреснати ,други заловени.Както бях написал в моята тема,тук се извършва поголовна сеч.След тази проверка драстично ще намалеят набезите.Много съжелявам ,че се направи толкова късно.Иначе двойно повече народ щеше да изгори.Харпунджиите се зазимиха.Но и тяхното време ще дойде.Доста гласност чувам в района за проверката :lol: .Дори от бракониерите.Отново искрени почитания към клуб Балканка.
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”