Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

1-во боло
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: 1-во боло
Не ми е никакъв проблем да мятам и да целя където си искамbegleca_sv написа:но нали се сещаш каква е разликата от широката и тясната шпула отделно че Корморана може се намери с 4 5 шпули ...

Лично мнение - рйобито е много по по от корморана като сравнявам не марките а точно тези два модела

antivik написа:....ако ще мааш на затворени водоеми, за къв чемер ти е боло
....па и ти предстой шаранджийско оборудване...значи определено си се насочил към стоящи, а не течащи водоеми.
Болото искам да го взема така ''между другото'',така да се каже.Пръчката ми допада,честно казано,но исках да се допитам до вас за мнения,а за макарата предпочитам предния аванс,благодаря за изразените мнения.Ако може да споделите още нещо,ще съм благодарен.А и тази въдица,ще я използвам предимно на река,защото съм студент и почти нямам време за шаранджийски риболов

-
- вече хвърля и на тежко
Здравей,приятел,не ти знам бюджета,но ей така "между другото" да дадеш 400-500лева за болонезе и то без да си ловил никога досега с такова риболовно пособие ми се струва най-малкото нелогично.Още повече-казваш,че ти предстои шаранджийско обурудване,което съдейки,че няма да е"между другото" не ми се мисли на каква стойност ще еСпартак написа:antivik написа:....ако ще мааш на затворени водоеми, за къв чемер ти е боло
....па и ти предстой шаранджийско оборудване...значи определено си се насочил към стоящи, а не течащи водоеми.
Болото искам да го взема така ''между другото'',така да се каже.Пръчката ми допада,честно казано,но исках да се допитам до вас за мнения,а за макарата предпочитам предния аванс,благодаря за изразените мнения.Ако може да споделите още нещо,ще съм благодарен.А и тази въдица,ще я използвам предимно на река,защото съм студент и почти нямам време за шаранджийски риболов.

Колега,аз определено няма да давам 400-500 лева за болонезе,тази пръчка не ми се струва толкова скъпа и дори с Шиманото което съм показал в първия си пост ( а колегите предложиха дори и по евтини макари ) комплекта няма да надхвърли,160 лева (с Шиманото ).А болото ми трябва за река,както съм написал няколко поста по нагоре.А съвета ти за макарата благодаря за него.Някой може ли да ми даде такова предложение ( в началото се насочих към мачовите модели,но не видях нищо с преден аванс) .
-
- вече хвърля и на тежко
Извинявай,колега обърках темите,грешката е моя,колегата Plamii ти е дал бюджетно решение,ако ти се отделят повечко пари-http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... =63,същото което си посочил само че е мачовия вариант.Какво те притеснява в задния аванс?Спартак написа:Колега,аз определено няма да давам 400-500 лева за болонезе,тази пръчка не ми се струва толкова скъпа и дори с Шиманото което съм показал в първия си пост ( а колегите предложиха дори и по евтини макари ) комплекта няма да надхвърли,160 лева (с Шиманото ).А болото ми трябва за река,както съм написал няколко поста по нагоре.А съвета ти за макарата благодаря за него.Някой може ли да ми даде такова предложение ( в началото се насочих към мачовите модели,но не видях нищо с преден аванс) .
Колега и аз съм нов в риболова с боло, но това което мога да ти кажа от личен опит е винаги петицата ще е по добрия вариант.Купих си купих си Legassy Bolo на ForMax 4 метра няколко дни след това баща ми си купи боло не знам марка или модел, ориентировачно за моята дадох 40лв някаде тои похарчи с 10 повече разликата е голяма!Яд ме хвана, че не взех 5 а дори и 6 метрова лично мнение-дистанцията на замятане, контрола върху линията а и ваденето на рибата с по далагата е по добре.На затворен водоем за каракуда ОК и 4 метра ти е добре, но какво и е предимството .....по-лека е това е!Дойде ли обаче шарко петицата ще ти свърши по добра работа.
П.П.Нов съм в риболова с болонеза и това вярно или не е моето мнение от моите наблюдения!
Квото и да избереш обаче успех и само големи риби
П.П.Нов съм в риболова с болонеза и това вярно или не е моето мнение от моите наблюдения!
Квото и да избереш обаче успех и само големи риби

- antivik
- кандидат преподавател
В такъв случай съобразявай дължината на болото според рЯката, що ако има много драки и храсталак, ще ти се .....от закачане. Другото го съобразявай според тебе си, к`во ти пасне, аз лично гледам и сопата и макарата да са колко се може по-леки, що по рЯките често се налага да се обикаля и да се претърсват местата.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Колега,to10or,гледах и твоето предложение и ми се струва много удачно,само че наистина ми се иска по възможност,да е нещо с преден аванс,свикнал съм да работя с този тип макари,и ми се струват по надеждни.В краен случай,най - вероятно,ще се насоча именно към твоето предложение,но в краен случай.
Колега,mle4ko,най вероятно до към седмица ще поръчам пръчката,4 метрова,а в магазина има 5-ца и ще ги сравня на място,ще взема тази която ми пасне повече.И благодаря за хубавото пожелание !
Колега,antivik,въдицата ще се ползва на река Янтра около Велико Търново,събота и неделя или когато има свободно време.
Благодаря на всички отзовали се до момента !!!!
Колега,mle4ko,най вероятно до към седмица ще поръчам пръчката,4 метрова,а в магазина има 5-ца и ще ги сравня на място,ще взема тази която ми пасне повече.И благодаря за хубавото пожелание !
Колега,antivik,въдицата ще се ползва на река Янтра около Велико Търново,събота и неделя или когато има свободно време.
Благодаря на всички отзовали се до момента !!!!
-
- разбира нещата
я влез в под форума *продава* в момента има рьоби заубер с мачовите шпули ..нови са и цената им е колкото на ексейджа..
Благодаря !Някой,може ли да каже,някоя друга дума за Рьоби -то ?ionko_terziev написа:я влез в под форума *продава* в момента има рьоби заубер с мачовите шпули ..нови са и цената им е колкото на ексейджа..
- antivik
- кандидат преподавател

Благодаря колега ! 

- stefan4etoo
- сериозен играч
От 3 години си ловя по Търново с 6 метра боло,а и много други колеги също и няма проблеми.Бях ти обещал снимки от Янтра ама......сори не се сещамantivik написа:Тя Янтра около Търново си е бая храстясала и буренясала /поне кога аз бях там във ВТУ-то(амен-амен преди 20-тина години)беше така/, та ще трябва да търсиш места за тези дълги сопи, но щом има желание....
УСПЕХ в начинанието.

п.п.+1 за Рйобито,тоя Заубер е много по добър от прехваленото за мен шимано
- antivik
- кандидат преподавател
Значи дереджето се е променило....да взима тогава пича к`во му е по сърце и по джоб, щом има мегдан, колкото по-дълго - по- добре, а за снимките време дал Господ, не сме се засилили за някъде, води и ряки са пред нас, ще пуснеш друг път
.

-
- разбира нещата
честно казано аз така и не намерих място пък къде да разпъна шестицата..като че и по лесно и удобно ми беше с пет метрово боло а уж ходих на *дашните *места- ж.п гарата,смесито,пречиствателната,чолаковци...