Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Любимия воблер!
Модератор: bobopeli
Re: Любимия воблер!
Гаранция 99% от изправените тройки са с плетеняк. Аз лично имам едно изправяне на жило на тройка от риба. Но това беше на Марица и аванса беше затегнат на макс заради близки дървета, рибата беше распер 2,7кг, извадена все пак. Линията беше плетеняк.
Аууууууууу,а нима не съм писал по тези въпроси за размера,цвета,скороста,осветеността.Или може би ти си обяснявал подробно за тези неща специалисте!capetano написа:Поне разбери, че между Тел и Тейл има малко разликаEmo-83 написа:На мен Тел-Денсера също ми е любим...
Едното е инженерна връв, другото - опашка на английски..
Навремето беше ме питалТа Емиле, ти на какво хвана твоите сомове?capetano написа:Лесно ще отговоря.. Размер, цвят, газене, скорост, дълбочина под лодката, температура на водата, осветеност.Emo-83 написа:Как ще отговориш на въпрос на какъв воблер си уловил бяла или сом,ако не посочиш воблера и марката му.
Нещо, което, не знам защо, всеки премълчава!?!
Или все още любимите са ти само тези от новия внос?
Щото освен да показваш нови воблери които всеки може да си купи от теб - друго не виждам.
Аз започвам да се заглеждам по едни едрички морски воблери дето май тази година се отчитат добре. Ама аз не хващам риби, та и затова не мога да кажа нещо за любими. А ти май хващаш?![]()
И да припомня още един стар пост..
capetano написа:Вальо, сменяй техниката..val написа:..сонара да загуби дъното.
Кога ти е рождения ден?
Ме ако не взема втора награда, а трета - за теб ще е..
Новите вносове на воблери не са мои и не ги правя аз.А кой и от къде ще си ги купи си е негов личен избор.В джобовете нищо не съм ти пъхнал,нямам и намерение.
Когато пиша за воблери,в повечето случаи на тях имам сомове или колегите са хванали такива.Така беше с Басдрима,Белиденсера,репликата на Спро и Магнума,Халкото,Нилса,Корморана(реплика на Бас-дрийм с по-дълбоко газене),Сливъра,Магнума,джойнтед на Рапала във всичките им разновидности,Бомбера,Стайк-прото и т.н.т.
Капитане,опитай се да казваш и показваш нещо на хората,а не да си ми личенен модератор.
Ето ти моя сом от тази година.

Хванат е на Магнума или по-точно репликата на Стайк-Про.Воблера е Ред-Хед 9см.(така ли се пише на латиница).Разликата от оригинала е в неговата лъскавина.
Не пускам уловените от мен сомове умишлено.За мен те не са критерий или средство за мерене.Но ако държиш мога да ти напускам за споменатите марки клипчета.
По съм удовлетворен,че направих доста хора щастливи,споделяйки им не само тук,а и на язовира.
За твоите морски воблери не се интересувам в тази тема.Обърни се към колегата ми Иво в темата за летните лавраци.Впрочем и него го обвиниха в комерсиалност,защото показва на какво ги е ловил.Без значение,че воблерите ги нямаше на БГ пазара.С комплексари занимаващи се с чуждите проблеми е пълно.....трябва им лечение.Не зная как да ти го напиша на латиница за да ме разбереш.

И обърнете малко внимание на 1-вата и 2-рата награда......воблери,дълбочини,скорост,цветове,осветеност.......или не ви е изгодно да се говори за лодки и двигатели.
99% е сигурно,че повечето тролят с плетеняци.stomanco написа:Гаранция 99% от изправените тройки са с плетеняк. Аз лично имам едно изправяне на жило на тройка от риба. Но това беше на Марица и аванса беше затегнат на макс заради близки дървета, рибата беше распер 2,7кг, извадена все пак. Линията беше плетеняк.
А 100% сигурно е,че на Сливъра и Магнума няма изправени тройки.....или ме поправете,когато говорим за удачни воблери за сом.
Споделих ви и пак ще ви кажа.Всяка примамка,може да закачи сом.Важно е да мислиш и да и вярваш предлагайки я в нужното време и място.
БМЖ е здрав воблер,но със кофти тройки.Говорих за това и Жребеца го доказа.За това Митака е направил поръчка за нови куки.Туни,доста спори преди това.....дано сега се е убедил в правотата ми.
Всеки има право да слага каквото си пожелае.За това и старчето е с монофил.....поздравявам го.
А изправени тройки има и със него дори това да е на кльонк и тройките да са значително по-здрави.
Когато мислите в тази посока,не дърпайте чергата си към своите плюсове.Отчетете силата на сома и какво може той.
Не спорим,а обсъждаме.
-
- разбира нещата
Браво страшен сом,
а колко кг е ?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кой точно питаш,че има още към десетина души с претенции за същия сом?metoo написа:Браво страшен сом,а колко кг е ?

34кг. е....претенците идват от тези,които обикновенно са извън лодката.....свикнал съм им.metoo написа:Браво страшен сом,а колко кг е ?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво бе Капитано,другия път и на мен да ми познаеш така,па ше почерпя яко как си требе!capetano написа:
И да припомня още един стар пост..
capetano написа:Вальо, сменяй техниката..val написа:..сонара да загуби дъното.
Кога ти е рождения ден?
Ме ако не взема втора награда, а трета - за теб ще е..

Не знам.. Както казвам всеки път - аз риби не хващам, само се возяEmo-83 написа:..претенците идват от тези,които обикновенно са извън лодката.....свикнал съм им.

А от теб, Емо, освен снимки на чисто нови воблери, това е първата снимка с риба

И още нещо - воблери правени за морски ловят в сладки води.. Да знаеш

Не че не знаеш - Сливъри, Магнуми..

Аз на море ходя само за цаца...

А от теб попивам знания и мъдрост, затова следя всеки твой пост

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Офффффф,отивам да ти хвана един сом.....нямам време за теб сега.
А клипчета за написаните от мен воблери ще има,като се върна.За разлика от някои хора,не хващам два сома през годината и когато кажа нещо си държа на думата.
Спри да си лекуваш комплексите с мен човеко.Но ако те, те храня и радвам....лекувай ги с мен.
Форума е за рибите,способите,такъмите.....не за мен.
Искрено и лично на друго място.
Моля модераторите да обърнат внимание на този човек и неговите нищо не казващи постове.Те съдържат мои цитати от различни теми и са извадени от контекста на цялото мнение и тема.
После защо имало разправии.Крушката си има опашка.
А клипчета за написаните от мен воблери ще има,като се върна.За разлика от някои хора,не хващам два сома през годината и когато кажа нещо си държа на думата.
Спри да си лекуваш комплексите с мен човеко.Но ако те, те храня и радвам....лекувай ги с мен.
Форума е за рибите,способите,такъмите.....не за мен.
Искрено и лично на друго място.
Моля модераторите да обърнат внимание на този човек и неговите нищо не казващи постове.Те съдържат мои цитати от различни теми и са извадени от контекста на цялото мнение и тема.
После защо имало разправии.Крушката си има опашка.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Надявям се модератора да обърне внимание на някои хора,че тук не е:"Фишинг мания",нито "Риболов на сом" и даже модератора е съвсем друга личност!
Тук си говорим за "любимия воблер за тролинг",като при Андрей/авторът на темата/ е Френзи 7см. и т.н.!При Капетано не го разбрах кой воблер му е любим,но поне е честен и не ни го налага насила,както се опитват да направят някои други!
Блу-фойл на Денсъра е любим на много хора,но малцина го имат за да ги зарадва с хубави риби!Аз моя Блу-фойл вече не бих го продал за нищо на света,защото ми стана любимец наскоро!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Съб Ное 13, 2010 11:53 am
Та Стоманко,тогава през 2010година немаше "големи специалисти" на тема воблери,които да ни натрапват воблерите си без принципи,важното е оборота да му става!
Тогава си шпрехахме приятелски,а сега това нема как да стане,щот кинтите играят зад всеки любим воблер!
Мани,ми ще става и по-зле!

Този цитат го изрових от 11-та страница в темата специално за Стоманко,че имаше разговор на тая тема с Тролина в началото на сезона!Troli Rapala написа:Добре де,пред компа всички сме теоретици!Като видиш за пръв път Файър-тайгър и си мислиш-"Това яркото ще уплаши рибата"!
Но се оказва,че това е супер уловиста комбинация от три цвята+черните ивици!Точно резидата,жълтото и оранжа рибите ги различават най-добре и често са по ефективни от воблерите оцветени естествено-сребро или злато!
Не,че съм Агент на Рапала,а просто те ги измислят нещата и ти дават готовото инфо за да не губиш време и практика,докато откриеш нещо ново!
Формата, големината или тракането на воблера не са разковничето за успеха,а точно ЦВЕТОВАТА комбинация!Защо?Защото хищникът лови предимно с ОЧИ!

Разбира си ги предпочитаните и удачни цветове според сезона г-жа Тролина, спор няма! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето един тежко употребяван "любим воблер" за десерт!
Дясно.
Дясно.

Улево.

Дясно.

Дясно.

Улево.

Шах с пешката
откъм марка и модел, все едно пирани са го апали, и яко тунингован със здрави куки!!!
И не е Рапала, що е то
?
Прилича ми на манс по шарката на раето, ама на дали...

И не е Рапала, що е то

Прилича ми на манс по шарката на раето, ама на дали...
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аве Троли,
Това що ми прилича на МАНС.
Руснаците наричат цвета - салатено зелено.
Това що ми прилича на МАНС.
Руснаците наричат цвета - салатено зелено.