Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Не сварен кускус захранка за мирна риба
Модератор: Paublo_Eskobar
Не сварен кускус захранка за мирна риба
Ако някои колега е използвал тази захранка
нека сподели дали има ефект.
Един колега ми каза че,при набъбването на
кускуса излизат мехурчета които превличат рибата.
нека сподели дали има ефект.
Един колега ми каза че,при набъбването на
кускуса излизат мехурчета които превличат рибата.

Re: Не сварен кускус захранка за мирна риба
Едва ли, формулата е захранката да почва да работи веднага, а не от следващия ден 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Това е несериозно? 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Батко Емо
- разбира нещата
Абе,че превличат е сигурно 

голям смях
започвам да си мисля че,съм в час по български
а не в риболовен форум,и повечето колеги са
преподаватели по български а не рибари.
Но както е казал народа ;
умен даскал и зелен кон нямаааааа
На другите колеги благодаря.

започвам да си мисля че,съм в час по български
а не в риболовен форум,и повечето колеги са
преподаватели по български а не рибари.
Но както е казал народа ;
умен даскал и зелен кон нямаааааа

На другите колеги благодаря.

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всеки експеримент е добре дошъл , но ти трябват поне 2 дни за пробите ! Не слушай никой пробвай сам и кажи резултата после без значение какъв е ! Като преди да си тръгнеш от първия риболовен ден метни останалия кус кус на петното на което ще ловиш и на другия ден ! Така ще си сигурен дали работи или не 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ползвал съм, но обикновенно го слагам от вечерта в леко овлажнената захранка за следващия ден при риболов на скобар и морунаж, При походяща топлинна обработка / попарване за кратко и бързо охлаждане в студена вода / съм го ползвал успешно и като стръв на куката.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
лично съм мятал сварен кус кус за таран мисля че има същотот действие като сварено жито
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- Батко Емо
- разбира нещата
Брато нищо лично,по нашия край,превличат или превлачат е бавно минаване на нещо покрай нещо друго
но без да спират! 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
КоеPaublo_Eskobar написа:Това е несериозно?

Аз там съм пораснал...
- 6tukara
- ще става разбирач
Здравей редовно ползвам сварен кус кус като си избирам да бъде от този по едрия. Много важно е да не го превариш а зарната да си останат отделно. За целта след като е готов му добавям малко мазнина по този начин зърната не се слепват. Може да захранваш с него и отделно като го подаваш с прашка, а може да го добавяш и в захранката. Освен за захранка го ползвам и за стръв. Кускуса го ползвам обаче само през горещите месеци когато рибата предпочита растителна храна. Лично аз ловя с него най вече червеноперки и бабушки , както и платики. Мисля че е подходящ и за много други риби. Евтина и резултатна стръв и захранка.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- antivik
- кандидат преподавател
Ползвал съм го при захранването, като го мешам в основната захранка, като пълнеж, а после и стрелба с прашката. Събирал се е бабушак и уклей, но не мога да кажа от него какъв е резултата и от захранката.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- lishev_64
- разбира нещата
За суров кускус наистина не съм чувал да ползва някой, но човек се учи цял живот.
А иначе вареният е чудесен за стръв и захранка. Сварява се, като се внимава да не се развари.Добре е при веренето да се добави малко сол или захар. След което се охлажда със студена вода, изцежда се и количеството, което ще се ползва за стръв и стрелба с прашката, се смесва с бисквитена галета за да го подсуши. Може и обикновена, но бисквитата ароматизира по-добре. Така приготвен кускусът се закача много добре на куката. На останалото количество - за смесване със основната захранка, капнете малко олио.
Успех!

А иначе вареният е чудесен за стръв и захранка. Сварява се, като се внимава да не се развари.Добре е при веренето да се добави малко сол или захар. След което се охлажда със студена вода, изцежда се и количеството, което ще се ползва за стръв и стрелба с прашката, се смесва с бисквитена галета за да го подсуши. Може и обикновена, но бисквитата ароматизира по-добре. Така приготвен кускусът се закача много добре на куката. На останалото количество - за смесване със основната захранка, капнете малко олио.
Успех!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- antivik
- кандидат преподавател
Не знаех номера с подсушаването с галета и не можех да го стрелям с прашката/слепваше се/, за това съм го бъркал сух в захранката, а и друга част си го стрелям сух, но както и по горе съм писал, не знам от кое точно е ефекта, дали от кус-куса или от другите компоненти.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- lishev_64
- разбира нещата
Номера с подсушаването го практикувам от много години, но начина, по който се сетих преди години, е малко гаден. Та - по нашия край при "помен" в памет на нечия смърт, бабите приготвят варено сладко жито ( от попското, жълтото) омесено със смлени орехи и смлени бисквити, поръсено с пудра захар. Като дете умирах да "нагъвам" тази вкусотия. Хората жалят, аз плюскам - детска му работа! Но когато след години се сблъсках с проблема със слепения кускус, се сетих за детските си преживявания. Какво ли не ни поднася живота!antivik написа:Не знаех номера с подсушаването с галета и не можех да го стрелям с прашката/слепваше се/, за това съм го бъркал сух в захранката, а и друга част си го стрелям сух, но както и по горе съм писал, не знам от кое точно е ефекта, дали от кус-куса или от другите компоненти.

Начина на приготвяне върши работа, повярвайте!

Наслука на всички!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!