Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Мнение от batceco »

Колеги ще ходя за първи път на Шарково, моля някой който има опит с шарановите риби да драсне(
може и на л.с.) - интересува ме има ли смисъл да слагам въдица на топче или да разчитам само на царевицата, също ме интересува на косъма - слагате ли повдигач или нанизвате царевиците без повдигач. Има ли раци ?

Поздрави
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Малко инфо и от мен от Руженския ръкав от вчера - настоявахме повече на хищника , носехме си рибки от Ямбол амурчета .Като цяло доста костур , много малки сулчета , които бяха върнати ,една хубава сулка 1,5кг .Бяхме хвърлили и по една спирала на царевица - резултата само една каракуда около килограм .Пробвахме и на плувка за каракуда или червенопера - без никакво кълване . Съжалявам , че не можах да направя малко снимки - падна ми батерията на телефона .Ами това е от мен , наслука!
cepcem
новобранец
новобранец

Мнение от cepcem »

batceco написа:Колеги ще ходя за първи път на Шарково, моля някой който има опит с шарановите риби да драсне(
може и на л.с.) - интересува ме има ли смисъл да слагам въдица на топче или да разчитам само на царевицата, също ме интересува на косъма - слагате ли повдигач или нанизвате царевиците без повдигач. Има ли раци ?

Поздрави
колега с топчета сам пробвал миналата година и тази файда иок ( ама аз сам си карък ) Миналата година по това време горе доло доста шаранчета по 3-4 кг изкарахме с аверчетата на суха царевица. Преди 2 седмици ходихме на сухата даже и не клъвна само на една ананасова направи 2-4-5 удара ама нали сам си карък мидите по водораслите се оказаха доста остри :) на ананасовата по рано през лятото хванах и едно амурче ( около кило). На косъма аз поне и с колегите с които ходя слагаме повдигачи. Успех ти желая
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Мерси за инфото колега, това ме интересуваше :smt023 - да знам че съм на правилната система във водата, пък останалото вече е късмет и майсторлък :partyman: Наслука и бързо да счупиш каръка :drinkers:
Аватар
Founder
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Founder »

Здравейте!
Нещо интересно по водоема колеги ? :)
В търсена на трофейната риба ...
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Колеги дайте малко инфо , че мисля да ходя към Шарково .Благодаря предварително!
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Благодаря за отзивчивоста , утре вечер ще пиша колкото и вие ! :lol:
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

:lol: Сулки хващай!
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Founder
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Founder »

И нашите агенти само гадни сулчаци хващат, трябва да се намали тая гадина.
Само се моля да не се превърне във второ жребчево този иначе прекрасен язовир.
В търсена на трофейната риба ...
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Колеги , много ви моля кротко със сулките. Как може да казвате гадина на риба , която има много добър годишен прираст .Ако пускате дребосъците догодина ще се прибирате с по 2-3 минимум хубави риби в нормата , че и отгоре и ще радвате трапезата в къщи с качествена риба.
Незнам дали сте забелязали как намаля популацията на костура след появата на сулката . Нищи в природата не се губи а търси своето равновесие .
С най-добри пожелания !
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

rimohit написа:Колеги , много ви моля кротко със сулките. Как може да казвате гадина на риба , която има много добър годишен прираст .Ако пускате дребосъците догодина ще се прибирате с по 2-3 минимум хубави риби в нормата , че и отгоре и ще радвате трапезата в къщи с качествена риба.
Незнам дали сте забелязали как намаля популацията на костура след появата на сулката . Нищи в природата не се губи а търси своето равновесие .
С най-добри пожелания !
Наистина това е така за костура .Бях решил да не споделям ама като не съм такъв - вчера на Воденския 10 прилични костура и около 15 едри червенопери - мутанти , които ми оправиха "головата разлика " спрямо аверите с които бях . Много малки шаранета , които пускахме обратно , единия от колегите хвана на торен 2 каракуди по кило - на дъно . Еми това е от мен , до следващия път И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПИШЕТЕ ВЪВ ФОРУМА!
doktor d
новобранец
новобранец

Мнение от doktor d »

rimohit написа:Колеги , много ви моля кротко със сулките. Как може да казвате гадина на риба , която има много добър годишен прираст .Ако пускате дребосъците догодина ще се прибирате с по 2-3 минимум хубави риби в нормата , че и отгоре и ще радвате трапезата в къщи с качествена риба.
С най-добри пожелания !
Годишният прираст на бялата риба е правопропорционален на броя малоумници с лодки, които незнаят какво правят вътре. Догодина очаквам вече нещастни случаи там. Постът ми не се отнася за тролингистите, които си разбират от работата, а за тези които са се качили в каквото намерили и държат с двете си ръце по една въдица и управляват с крак. :) Даже двама минаха край мен, седнали един в друг сигурно е удобно зависи от къде си.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

То има "Тролингисти , дето си знаят работата" и прибират много повече риба от колкот е нужно при това маломерна, така , че молбата ми е и към тях . А другото , както подразбирам , си е друга тема и тя е за простотията която не ходела по гората....
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

С най-добри пожелания !
Абсолютно подкрепям казаното от колегата, тази година се наслушах от познати и близки, че ловели на поразия бяла риба като костура едва ли не, изпокарах се със сума ти народ ... Не се сещам за много места, където бялата риба да е в сравнително устойчиво развитие и популацията й да се развива добре (говоря за места, където не сам я има, ами и се лови)? Така, както е тръгнало всеки да прибира всичко, пак ми мирише на обезрибяване и то от самите нас, риболовците!!!
Горещо апелирам към ВСИЧКИ (без значение дали сме тролингисти, обикновени лодкари или риболовци от брега), НЕКА СМЕ ОТГОВОРНИ към действията си! Ако наистина оставим бялата да се развъди в продължение на няколко години, сигурно ще е по-различна картинка когато на излет ловим по няколко бели от калибъра на 3-4 кила!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Founder написа:И нашите агенти само гадни сулчаци хващат, трябва да се намали тая гадина.
Само се моля да не се превърне във второ жребчево този иначе прекрасен язовир.
След толкова години тотална доминция на костура (който май също опосква хайвера на качествената риба), все още си го има шарана (благодарение на зарибяванията де), има си я каракудата и бабушката ... кефалът се развъди също добре. Какво имаш предвид да се "намали тази гадина" ? Определено не съм съгласен с теб, колега ... МИсля и двамата се сещаме за водоеми, в които хищника и мирната риба са в относително добро равновесие и съществуват заедно. Можем САМО да сме доволни ако това се случи и на Шарково, където съвсем доскоро освен костур (и кефал), друг хищник просто нямаше ... а едва ли са много риболовците, които предпочитат костурляците пред бялата риба ...

Отново апелирам, по-кротко с бялата риба! Ако има наистина хора, които са грамотни и имат нужното образование, нека те се произнесат по темата доколко бялата би била заплаха за екосистемата.
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”