Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Блесни разни всякакви
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Блесни разни всякакви
Не зная доколко са нови моделите, но с тази блесна DAM Effzett Slim винаги спасявам капото, като определено я ползвам от около 5 години:BaMnup написа:Здравейте колеги и колежки. Искам да попитам имате ли някакви отзиви за колебаещите се блесни на ДАМ - съответно интересуват ме моделите DAM Effzett Slim, DAM Effzett Heinz, DAM Effzett Pro Blinker , Stream Silver и Zander Silver. Това са явно някакви нови модели

Всички клатуни на DAM са уловисти, последното не важи за въртележките, които според мен са доста "дървени"..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Благодаря много за отговора колега. Сега само да попитам каква разцветка е по добре да си купя- сребриста или сребро/злато ?Vid написа:[
Не зная доколко са нови моделите, но с тази блесна DAM Effzett Slim винаги спасявам капото, като определено я ползвам от около 5 години:
Всички клатуни на DAM са уловисти, последното не важи за въртележките, които според мен са доста "дървени"..
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
BaMnup написа:Благодаря много за отговора колега. Сега само да попитам каква разцветка е по добре да си купя- сребриста или сребро/злато ?Vid написа:[
Не зная доколко са нови моделите, но с тази блесна DAM Effzett Slim винаги спасявам капото, като определено я ползвам от около 5 години:
вземи и от двата вида,защото сутрин може да взима на сребриста а после на златна или медна.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- разбира нещата
Всички клатуни на DAM са уловисти, последното не важи за въртележките, които според мен са доста "дървени"..[/quote]
Пробвай тази(червена с райе),на нея съм имал доста щучки и костури -за съжаление засега дребн!
Пробвай тази(червена с райе),на нея съм имал доста щучки и костури -за съжаление засега дребн!

-
- разбира нещата
http://vobleri.bg/bg/article/159/%D0%B1 ... inner.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Това имах предвид!
Това имах предвид!
- Vid
- кандидат преподавател
Благодаря, но не виждам нужда да я пробвам отново. Аглията на Мепса си работи много по добре, че даже струва и по малко пари.
Дори въртележките на Моска работят по добре...
Дори въртележките на Моска работят по добре...
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
А на каква проводка винаги спасяваш капото ?Vid написа:Не зная доколко са нови моделите, но с тази блесна DAM Effzett Slim винаги спасявам капото, като определено я ползвам от около 5 години:BaMnup написа:Здравейте колеги и колежки. Искам да попитам имате ли някакви отзиви за колебаещите се блесни на ДАМ - съответно интересуват ме моделите DAM Effzett Slim, DAM Effzett Heinz, DAM Effzett Pro Blinker , Stream Silver и Zander Silver. Това са явно някакви нови модели

- Vid
- кандидат преподавател
Не мога да отговоря еднозначно на този въпрос. По бавна в по дълбока вода и по бърза в по плитки участъци (да не се закача по дъното). Абе, като цяло по бавна, че отдавна прехвърлих 20-сетте годиниmetoo написа:А на каква проводка винаги спасяваш капото ?

На тази клатушка съм улавял от всички хищници в Б-я, изключая само костур и пъстърва и ми е задължителна в кутишката... Фактологично и конкретно по Марица най добре я взема: распер-щука-кефал-сом.
Сенека
Сенека
- eroucma
- разбира нещата
На тоя модел, или на този модел + този размер? Защото ми се струва малко дребна за щука и сом. Все пак е около 5 см само. Колега Vid да не помислиш,ч е се заяждам- питам само от любопитство защото човек се учи цял животVid написа:metoo написа: На тази клатушка съм улавял от всички хищници в Б-я, изключая само костур и пъстърва и ми е задължителна в кутишката... Фактологично и конкретно по Марица най добре я взема: распер-щука-кефал-сом.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- разбира нещата
Аха разбрах.

- Vid
- кандидат преподавател
Отговарям ти директно - 16гр. клатушка тази показана от мен е точно 6,5 см., и лети ама много далече.. към 60-70м. с правилната пръчка, от същата марка има и по големи, но аз не съм ги ползвал.eroucma написа:На тоя модел, или на този модел + този размер? Защото ми се струва малко дребна за щука и сом. Все пак е около 5 см само. Колега Vid да не помислиш,ч е се заяждам- питам само от любопитство защото човек се учи цял живот
Естествено е, че на нея не може да търсиш много голяма щука или сом, но тук целта ми е друга, т.е. универсална примамка за много видове риби кои да ловя и релийзвам, а не да оставам капо.... На тази примамка дори много успешно ловя и кефал...
Точно по тези причини не ползвам по голямата.
п.п. Спининговия риболов е най готиния риболов на света. Но все пак трябва да ловиш нещо... Когато човек направи 20-30 капота целенасочено за определен вид риба и то без уловена такава, то риболов се превръща в тежест, негатив, умора, че и отчаяние... Разбира се спининговия риболов не е като плувкарския - слуката е по рядка, но по "адреналинна"... Но, все пак трябва да има слука, иначе трябва да станем всички плувкари???????????
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
Прав си много вид.Например тая година ходя ече 6 7 пъти само за щука и като нямам удар чак ме отвращава риболова. 

-
- новобранец
Да ама, на 8ят път като удари някой крокодил после може да ходиш още 10 пъти без ударmetoo написа:Прав си много вид.Например тая година ходя ече 6 7 пъти само за щука и като нямам удар чак ме отвращава риболова.

Колеги имам въпрос взех си mepps lusox и постоянно ми се оплита,това не ми се случва с другите мепсове какво да направя?
-
- новобранец
Точно преди да се приводни слагай ръка на шпулата за да се изпъне влакното , и ще намалиш оплитанията .Sevich написа:Колеги имам въпрос взех си mepps lusox и постоянно ми се оплита,това не ми се случва с другите мепсове какво да направя?