Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
Отминават последните дни на лятото... Дунава мълчи в застой около най-ниското си ниво. Със захлаждането се появиха сутрешни джигови удари на бели рибки. Улових само една стойностна, но не успях да я извадя за снимка. Щуклета и дребни распери забавляват през целия ден, на всякакви примамки...

дори на сръбски Главиняри.

Вчера се поразходихме със Стоян до Бръшлен. Половихме щучки и распери няколко часа.

След обяд отскочих до Стълпище. Плитко и мрежа до мрежа.

Такива работи... в очакване на захлаждането и големите риби...

дори на сръбски Главиняри.

Вчера се поразходихме със Стоян до Бръшлен. Половихме щучки и распери няколко часа.

След обяд отскочих до Стълпище. Плитко и мрежа до мрежа.

Такива работи... в очакване на захлаждането и големите риби...
СРЯДА - 4 СЕПТЕМВРИ 2013
Сутрин вече си е направо студено. Вчера - и ветровито, но въпреки това имах добър удар на кастмастера. Не се закачи добре, а после улових накакви дребосъци. Днес вятърът позагуби силата си, на развиделяване кълвяха бели рибки от този калибър:

След тях излязоха и расперчета. Този захапа голямата Инко...

След работа отскочих до острова. За начало поснимах наоколо.

После лупнах един распер - 65 см - 2.100 кг

В следващия момент удари нещо свирепо, и десет минути се разхожда и сгъва пръчката. Когато най-после го издърпах до брега се оказа платика над килограм, забодена за гръбната перка. Саморелийзна се докато се опитвах да я снимам.
Скоро се здрачи и край брега запукаха дребни бели рибета...

С тях пристигна и облак папатаци и комари, който ме прогони към дома.
Сутрин вече си е направо студено. Вчера - и ветровито, но въпреки това имах добър удар на кастмастера. Не се закачи добре, а после улових накакви дребосъци. Днес вятърът позагуби силата си, на развиделяване кълвяха бели рибки от този калибър:

След тях излязоха и расперчета. Този захапа голямата Инко...

След работа отскочих до острова. За начало поснимах наоколо.

После лупнах един распер - 65 см - 2.100 кг

В следващия момент удари нещо свирепо, и десет минути се разхожда и сгъва пръчката. Когато най-после го издърпах до брега се оказа платика над килограм, забодена за гръбната перка. Саморелийзна се докато се опитвах да я снимам.
Скоро се здрачи и край брега запукаха дребни бели рибета...

С тях пристигна и облак папатаци и комари, който ме прогони към дома.
Празниците... минаха по Реките.
Ходих до острова, преди да се затвори проходът от прииждащата вода. Нищо сериозно за отбелязване...

Затонът на Люляка вече е опоскан до шушка...

Отвън, на Дунав, блъскат чудовища на недостижими места.

засега достъпни са само малките...

... така и по другата Река. Редки риби на разни примамки...

С приятен завършек на уикенда.

До скоро!

Ходих до острова, преди да се затвори проходът от прииждащата вода. Нищо сериозно за отбелязване...

Затонът на Люляка вече е опоскан до шушка...

Отвън, на Дунав, блъскат чудовища на недостижими места.

засега достъпни са само малките...

... така и по другата Река. Редки риби на разни примамки...

С приятен завършек на уикенда.

До скоро!
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
евала
колко литра е голямата щука ? От месец на сам и при Оряхово започнаха да излизат по мерни зъбатки явно захлаждането си казва думата. Ето и от мен две , които излязоха на силикон и за голямо учудване никаква борба ...

- Прикачени файлове
-
- 25082013185.jpg (100.75 KiB) Преглеждано 2364 пъти
Хохо....
Само каква мазна и дебела е щуката на Павел Иванов
Супер добиче
Браво, супер крокодили сте треснали
Само каква мазна и дебела е щуката на Павел Иванов

Супер добиче

Браво, супер крокодили сте треснали

другата Река също не изглежда никак,никак зле..като гледам за всеки по нещо има:)
п.п. Eгати животното!Eдно такова или даже отгоре,с подобна осанка..та,доиде ми в краката след воблера.Спомням си,реших ,че по-добре да не ми удря тъи,из късо
Браво
п.п. Eгати животното!Eдно такова или даже отгоре,с подобна осанка..та,доиде ми в краката след воблера.Спомням си,реших ,че по-добре да не ми удря тъи,из късо

Браво
фен клуб-скобар
Май някой ще купува риза на г-н ПавловХохо....
Само каква мазна и дебела е щуката на Павел Иванов![]()

По-здрави!
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Ето и един хубавец от вчера 

- Прикачени файлове
-
- 2013-09-16 17.47.56.jpg (83.05 KiB) Преглеждано 1789 пъти
Браво, колега! Нека пак да ти удари.io6kata написа:Ето и един хубавец от вчера
---
Искам да те помоля да пускаш излетите си в отделна тема. Тази е замислена и държа да остане като мой личен дневник.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Няма такава щука заклевам се
Тя закусва с блесни сигурно,много корав добитък.
Така ли ми се вижда на снимката или ловиш без повод?

- stefan4etoo
- сериозен играч
Бе той още малко и без корда ще ги лови ти....поводКрасимир Атанасов написа:Няма такава щука заклевам се![]()

През уикенда се събрахме на Тунджа. Излязоха рибки за забавление. Ето няколко от тях...

Вторник заранта излязох по Дунав. Поцъках щуклета на джиг. Имаше няколко петдесятки и 5-6 по-дребни.

Сряда задуха силен и студен западняк. През нощта утихна и на сутринта проверих какво е довял. Още с първото замятане, на около 60 м и дълбочина примерно 4 м, нещо удари главиняра, бори се и го докарах до брега. Бяла риба, на окомера 3 кг. Докато опитвах да я щипна с грипера се разбесня и откачи. После скъсах ценната примамка, сложих друга и на трето потегляне ме взе мощна риба. Блъскаше свирепо и вземаше аванс, в един момент помислих, че е сом. Накрая успях да я извадя - оказа се трофейна бяла риба - 86 см, 6.300 кг
След 5-6 минути улових още една на двайсетина метра от мен, поведох я няколко метра и се откачи. Вече се разсъмна и преминах на силикон. Имах няколко празни удара на жълт уейк с кафяв гръб, смених го със зелен и заковах нахалника. Бяла риба 60 см, 1.800 кг

Ето и монстера в профил и анфас.

Вторник заранта излязох по Дунав. Поцъках щуклета на джиг. Имаше няколко петдесятки и 5-6 по-дребни.

Сряда задуха силен и студен западняк. През нощта утихна и на сутринта проверих какво е довял. Още с първото замятане, на около 60 м и дълбочина примерно 4 м, нещо удари главиняра, бори се и го докарах до брега. Бяла риба, на окомера 3 кг. Докато опитвах да я щипна с грипера се разбесня и откачи. После скъсах ценната примамка, сложих друга и на трето потегляне ме взе мощна риба. Блъскаше свирепо и вземаше аванс, в един момент помислих, че е сом. Накрая успях да я извадя - оказа се трофейна бяла риба - 86 см, 6.300 кг
След 5-6 минути улових още една на двайсетина метра от мен, поведох я няколко метра и се откачи. Вече се разсъмна и преминах на силикон. Имах няколко празни удара на жълт уейк с кафяв гръб, смених го със зелен и заковах нахалника. Бяла риба 60 см, 1.800 кг

Ето и монстера в профил и анфас.