Чернокоп и лефер 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
strijok
учете се от него
учете се от него

Re: Чернокоп и лефер 2013

Мнение от strijok »

balyk написа:И к'во сега, на юг от Бургас още никой ли не се е пробвал на нощен :smt017
Няма, ни на юг до Созопол, ни на север до Поморие :?
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Аз лично бих направил повода по дълъг. Има много хора които ловят с 50-60см. така че едва ли е грешка, но аз предпочитам по дълъг.Да питам, осмицата не излиза ли свободно от ухото на двойката?А по принцип големината на куките според големината на рибите.Относно стръвта е писано много, колкото по прясна толкова по добре,но на филенце имам по добри резултати отколкото на цяла рибка. На рибката сякаш и трябва движение като е цяла(поне така си мисля)

Наслука и успехи на всички колеги !
Teodor Vasilev
новобранец
новобранец

Мнение от Teodor Vasilev »

Колеги някои може ли да даде инфо за Варненския вълнолом дали излиза чернокоп на нощен риболов и може ли да се хване граца за стръв. Благодаря предварително.
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

balyk написа:Аз лично бих направил повода по дълъг. Има много хора които ловят с 50-60см. така че едва ли е грешка, но аз предпочитам по дълъг.Да питам, осмицата не излиза ли свободно от ухото на двойката?А по принцип големината на куките според големината на рибите.Относно стръвта е писано много, колкото по прясна толкова по добре,но на филенце имам по добри резултати отколкото на цяла рибка. На рибката сякаш и трябва движение като е цяла(поне така си мисля)

Наслука и успехи на всички колеги !
Цитирам Балик, защото това всичко е вярно и бих добавил:
Дължината на повода може да се увеличи до метър, метър и половина дори - проби,проби,проби :D
Стръвта само филе от най-пресния сафрид.
А ваглера добре да е по-тежък, към 20 грама. Продаваха се едни плувки и си накупихме от тях, ако има още ще ти пиша.
berk
новобранец
новобранец

Мнение от berk »

Teodor Vasilev написа:Колеги някои може ли да даде инфо за Варненския вълнолом дали излиза чернокоп на нощен риболов и може ли да се хване граца за стръв. Благодаря предварително.
По принцип можеш да си хванеш граца но недей разчита на това по добре си вземи сафрид от пазара пък отделно ако има риба,може да си хванеш,естествено прясната е по добра за работа.Но пак ти казвам недей разчита да си хванеш защото може да хванеш 2 граци и точно тази вечер да скъсат чернкопа а ти да си 2 граци , за това по добре се подсигури с граца от пазара.Казвам го от личен опит :mrgreen:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

menci_5 написа:Здравейте колеги,
.Куки 2бр-двойка и осмица една в друга,повод 0.25 флуорокарбон 35-40см дължина.Работя с ваглер 10гр.
Смени горната кука с по голяма 6-или4-ка и не се притеснявай от това
Относно бидема намали на нещо под 0,20 с 0,18 спокойно се вадят риби от по 300-350 гр.
И не на последно място бидем 180-200-240см. че и ако можеш по дълъг няма да сбъркаш,просто тази година няма нищо общо с предните
Дано съм бил полезен :wink: :wink: :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
martcho
новобранец
новобранец

Мнение от martcho »

днес влизане от перла и тролинг до китен, но греда нямах удар, оттам обратно към маслен нос, пак нищо, видяхме 3-4 лодки между маслен нос и корикя и газ на там, какво да видим зъбатко, набарзо го набарахме и така около 30 мин. бой, 2ма човека към 3,5 кг,после изчезна и и го чакахме до маслен нос, но уви нямаше ни сафрид ни чернокоп до 16:00
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Снощи (21.09.13) на Тюленово от 20.00 до 2.00ч. голяма сопа.Всичко на всичко 3 удара,нито една изкарана риба.Малко зарганчета си изкарахме по светло ама не би, нито сафрид нито заргана щя.
Морето беше идеално.Надявам скоро пак да се търсим :D
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Снощи със Еладжията ходихме за зъбати. Аз финиширах със 7 гола. В резултат на което днес се случи това:

Изображение

неизменно последвано от това:

Изображение

Да ни е честит първия вкус на пресен чернокоп. :D
Аватар
tosho_k_
новобранец
новобранец

Мнение от tosho_k_ »

и студена бутилка от любимата ни бира :drinkers:
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Въпрос към по знаещите!Има ли смисъл по това време да се пробва на Тюленово нощен от брега ( че там за събота дават най малко вятър :lol: ) или е късно вече за там и да си търсим риба и завет по Варненско :smt017
Като се върна назад в темите, ми прави впечатление, че репортажите от там обикновено са до 20ти Септември и после само от лодки, че за това реших да питам.
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

просто след 20.09.201........ хващат риба и не им остава време да пишат .

пп. вземи си и червей , че да не гледаш другите като хващат заргани на сутринта :butthead:
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Снощи на вълнолома се взе по някоя друга риба.Имаше и доста хора.Аз приключих към 24.00 с 11 риби, едната от които около 30на см.,другите дребнички.(не че не съм доволен де)Рибата беше чат-пат още активна като тръгвах,ако някой е останал цяла нощ да драсне два реда.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Кратки проби на Траката след залез - нищо.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес малка разходка по морето да намокря новите блесни взех някоя риба и някоя изтървах но поне си направих кефа да хвана чернокоп

Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”