Зарган 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Зарган 2013

Мнение от batbubi »

Днес, от 6,30 до 11 , на външните плочи, под Рубин - 9 бр. с голяма мъка .....рибата беше доста пръсната. Гледам, че и лодките за сафрид оформиха бая обикаляне......утре ще пробваме пак. Успех на всички.
0885022272 / 0885897615
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

Като чета постовете от последните две седмици виждам че рибата е основно на юг - странна работа в други години се спуска от север -септември и октомври и слиза към Бургас -октомври и ноември.Сеа какво обратно ли тръгна??
:supz: Който може не пита който пита може :supz: :supz: :supz:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колеги някой знаели дали тази година пак на буната до Перла в Приморско дърпат грипове.
Благодаря на всички отзовали се :D :D
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
aris123
новобранец
новобранец

Мнение от aris123 »

Вчера на скалите на Черноморец(Червенка) много труден риболов. Резултата е 8 броя като не броя писалки и дребни иларии,които се влкючваха постоянно.Няколко колеги изкараха и 5-6 доста прилични платерини и толкова.Имаше около 20-30 човека постоянно с непрестанно текучество.Времето страхотно-слаб вятър,никакви вълни,но без сериозна активност от любимите ми риби. Другия път повече:)
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

[quote="BERG"]Като чета постовете от последните две седмици виждам че рибата е основно на юг - странна работа в други години се спуска от север -септември и октомври и слиза към Бургас -октомври и ноември.Сеа какво обратно ли тръгна??[/quote]

А не така има я и на север, ама общо взето тегава работа. Вчера 21,09 в 06.30 бях на любимия ми паметник на шабла и като светна, кво да гледам-делфините на 10 метра от скалата. :rolleyes: И така до 10 часа 5 броя от там на болата до 17 часа още 15 броя. Риба си има ама е пръсната и все нещо ни пречи да я ловим. Ходене му е майката. :lol:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Вчера открих зарганолова около Созопол, резултата е 22 заргана, 8 сафрида йедри хаймани и десетина пластинки дето бяха нагълтали куките за последно.
п.п. Снощи ги релийзнах в тиганя :)
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
mircone
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mircone »

Здравеите и от Добрич колеги,вчера брат ми беше на Тюленово и за цял ден 15 заргани,а сафрид никакъв :cry:
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

mircone написа:Здравеите и от Добрич колеги,вчера брат ми беше на Тюленово и за цял ден 15 заргани,а сафрид никакъв :cry:
Те затова говорим я - 15 бройки на Тюленово Шабла това е само за загрявка :wink: ( а 6-те бройки при мене са си направо капо :cry: ),риболова започва от 35-40 бройки. Затова още я чакаме и ходим с по две дози червеи :lol:
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

Todorin написа:
А не така има я и на север, ама общо взето тегава работа. Вчера 21,09 в 06.30 бях на любимия ми паметник на шабла и като светна, кво да гледам-делфините на 10 метра от скалата. :rolleyes: И така до 10 часа 5 броя от там на болата до 17 часа още 15 броя. Риба си има ама е пръсната и все нещо ни пречи да я ловим. Ходене му е майката. :lol:
Бе то не ми останаха крака (дизел) от ходене :D
Аватар
popai
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от popai »

Днес на плочите пред Рубин-по добре от вчера!
Вятъра обърна и от 7 до към 10 сутр. що годе имаше...риболов!
После отсече и тук там се вадеха епизодични риби!
Чух че на Ной е било подобно щастие,като в плюс е имало и някоя друга прилична платерина!?
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от piam70 »

Pe6o_Tikvata написа:Колеги някой знаели дали тази година пак на буната до Перла в Приморско дърпат грипове.
Благодаря на всички отзовали се :D :D
Няколко дена ходя на Маслен нос с лодка,влизам от Перла ,но не съм видял нито веднъж да дърпат за разлика от миналата година.Иначе много рибари на кея.Дано съм ти бил полезен.
checho_58
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от checho_58 »

Вчера, някъде от 16:00 часа до към 18:30 на Балчик - 15 броя зарган среден размер, и няколко дребни нокторезачки, върнати обратно да търсят бабите си :lol:
zimpy
новобранец
новобранец

Мнение от zimpy »

днес на Св. Константин и Елена хората бяха повече от чайките иначе доволно 17бр. от 6:30 до 10:00 можеше и по-добре но те това е друг път повече
brainwave
новобранец
новобранец

Мнение от brainwave »

Колеги зарганджии, моля препоръчайте пръчка и макара за зарган. С пръчка за илария съм на DAM и ми умалява ръката да маам. Гледам навсякъде предлагат на Filstar, добри ли са или да се насоча към някоя друга. Мерси предварително :)
Аватар
kiselq
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kiselq »

Здравей колега не се занимавай с Filstar, аз започнах преди години с такава пръчка като в последствие я преквалифицирах за чепарене върши по-добра работа. Сега ползвам Shimano Catana доволен съм не защото е по-лека, а защото е добре балансирана. Добре балансираните въдици не измаря ръката, а върхът е тънък и чувствителен, точно като за нашите издребняващи каиши.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”