Зарган 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
CTAMAT_90
новобранец
новобранец

Re: Зарган 2013

Мнение от CTAMAT_90 »

brainwave написа:Колеги зарганджии, моля препоръчайте пръчка и макара за зарган. С пръчка за илария съм на DAM и ми умалява ръката да маам. Гледам навсякъде предлагат на Filstar, добри ли са или да се насоча към някоя друга. Мерси предварително :)

Много зависи с какъв бюджет разполагаш.А иначе като цяло съм доволен от FilStar.Аз боравя с тази FILSTAR X-TREME SUPER MATCH 3.90 акция 10-30гр.
Аватар
hamerfall12
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от hamerfall12 »

Новата комбинация е от следните такъми :Прът Мичел (Privilege 2 Bombard - ,дължина 4,5м, акция 30-80 гр.- http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3772" onclick="window.open(this.href);return false; и макарка Мичел -Mag Premier - 2000 - http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4144" onclick="window.open(this.href);return false; ) . използвам и влакно NanoFil Бъркли-http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3867, кукичките са Тубертини http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1745" onclick="window.open(this.href);return false;, а флурокарбоновия повод: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... 92_615_626" onclick="window.open(this.href);return false;.
Изключително съм доволен и съм на път да изоставя Филстар-а (Match Pro10-30) и Робинсън-а(Bluebird Float 30-50).
Мичелчето е с 50 см. по-дълго , но ми пасва идеално като твърдост, акция и поведение.Това е от мен, надявам се да съм бил полезен.
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

От петък вечерта до днес бяхме със семейството близо до фара на Шабла на гости с основна цел - парада на хвърчила. Естествено аз се вълнувах повече от риболова в района. Така, че в събота сутринта още преди 7:00 бях с въдица в ръка на едно от любимите ми места. До 10 часа - само 4 броя. След това отразих присъствие на въпросния парада на хвърчилата, който препоръчвам като много приятно преживяване. Хита беше Ути Бъчваров , който наготви три вида чорба и нахрани всички. Всичко беше готино , но мене ме сърбяха ръцете и към 15:00 часа отново забих кол на камъните на Паметника. Имаше доста колеги които бяха подпрели пръчките и почиваха видимо обезкуражени от липсата на риба. Обаче рибата макар и не много си беше там, но изискваше известни усилия и добри такъми за да я провокира човек. С изключение на едно по-дълго прекъсване от около половин час, до 19:00 си вадех риба през 5 - 6 минути. На другата сутрин отново бях там , но заради вятъра и вълните малко по-настрана. За един час извадих 10 броя и след това до 10 :00 часа нищо. Мръднах 1 километър на юг , но и там същата работа. Риба е имало главно рано сутринта. Все пак за 1 час извадих още 3 заргна, а един як каиш се откачи докато го вдигах. Вятъра стана доста неприятен и приключих, но като цяло много доволен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Три дена купон в Синеморец с два излета за зарган на Плоската.
В петък за час и половина преди смрачаване с авера взехме 6 заргана , 4 платерини и два сафрида-хаймани свръх тежка категория(помятах и чепарето 20-ина минути,ама на него сафрид не рачи да се закачи).
В събота в ранна зарана-6:30ч -отново бяхме на Плоската.Умряхме като кучета от студ,заради бръснещият вятър.Към 8:00ч силата му успя да изгони двамата ни комшии по скала,а ние с приятелчето стоически додрапахме до 10:00ч.Общият резултат:7 заргана и 6 платерини(плюс няколко дребни чернокопчета)...В останалото време на тридневния ни,южняшки воаяж обръщахме внимание на дамите в компанията ни и...на чашите с алкохолни елексири.
Вятъра почти не спря и вълната на падна в тези дни,но...по-големият дерт ми се чинят доста топлите за края на септември води на юг--23-24 градуса
Аватар
bat stani68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bat stani68 »

Днес направих първия си заргански излет за тази година,отсрамих се със 7 бр -колегите малко по добре,мн вятър северозападен.Толкова коли на Агалината не бях виждал от години-много народ ,все като нас мераклии .Да се надяваме за добър улов следващите излети.
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

:drinkers: утре си давам почивка с ремонта на банята и съм на агалина като се прибера ще посна някой снимка и инфо
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

Толкова коли на Агалината не бях виждал от години-много народ ,все като нас мераклии .
Станиславе, кога се появихте вие на Агалината и не бяхте ли по скоро след Агалина, където е дългата поредица от скали в посока към Дюни. Днес ходихме с колегата Живко натам и беше като манифестация а аз си мислех че ще е спокойно и не толкова населено като в Пм например. Колкото до риболова хихихихи колегите които бяха около нас ме попитаха да им дадем от нашите бомбарди накрая. Много приятен риболов се получи - жалко се нямахме време да се моткаме цял ден, но и това ще се случи скоро. Хем да отскочат още малко завалийчетата, че днес върнахме 1-2 да се поохранят до средата на октомври.
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

brainwave написа:Колеги зарганджии, моля препоръчайте пръчка и макара за зарган. С пръчка за илария съм на DAM и ми умалява ръката да маам. Гледам навсякъде предлагат на Filstar, добри ли са или да се насоча към някоя друга. Мерси предварително :)
Мой приятел и колега от форума има този модел на Filstar http://shop.fishzonebg.com/index.php?ro ... uct_id=428" onclick="window.open(this.href);return false; и си хваща много успешно зарган и сафрид на чепаре!!!

Освен хубавите такъми се иска и добро задвъдично устройство :lol:
Много е важна и макарата и месината, а и препоръчаните от колегата hammerfall12 също са прекрасни, но според бюджета на всеки!
Успех и с ново оборудване и много заргани да се похвалиш!
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

sardina написа:От петък вечерта до днес бяхме със семейството близо до фара на Шабла на гости с основна цел - парада на хвърчила. Естествено аз се вълнувах повече от риболова в района. Така, че в събота сутринта още преди 7:00 бях с въдица в ръка на едно от любимите ми места. До 10 часа - само 4 броя. След това отразих присъствие на въпросния парада на хвърчилата, който препоръчвам като много приятно преживяване. Хита беше Ути Бъчваров , който наготви три вида чорба и нахрани всички. Всичко беше готино , но мене ме сърбяха ръцете и към 15:00 часа отново забих кол на камъните на Паметника. Имаше доста колеги които бяха подпрели пръчките и почиваха видимо обезкуражени от липсата на риба. Обаче рибата макар и не много си беше там, но изискваше известни усилия и добри такъми за да я провокира човек. С изключение на едно по-дълго прекъсване от около половин час, до 19:00 си вадех риба през 5 - 6 минути. На другата сутрин отново бях там , но заради вятъра и вълните малко по-настрана. За един час извадих 10 броя и след това до 10 :00 часа нищо. Мръднах 1 километър на юг , но и там същата работа. Риба е имало главно рано сутринта. Все пак за 1 час извадих още 3 заргна, а един як каиш се откачи докато го вдигах. Вятъра стана доста неприятен и приключих, но като цяло много доволен.

Браво Румба, страхотни риби и репортаж, както винаги!!!
Жалко, че нямах възможност да дойда, но и нямах никаква слука и бях пълен карък - в събота една единствена заргана на Ной от 17,30-18,45 . Сдадох поста на Игнат! :D
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

:lol: Днес отново на Агалина малко народ и доволно количество риба 27.бр от 06.30ч до 12.30ч рибите от дребни до средни, имаше колеги правиха опити,малко снимки да си вярваме :drinkers:
за сафрид но уви само 1бр :lol:
и какво не му харесвате на filstar нарочно днес взех такава гега акция 30-60 дължина 4м не съм спирал да почивам.
Изображение

Изображение
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес отново навестих морето и то бе благодатно от 06:00 до 12:00 34 заргана , риболова беше чуден както и времето , идеален начин да си прекараш отпуската :D :D :drinkers: :drinkers:

Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Аз се чудя кви са тия бесни репортажи един след друг пък той,нашият бил в отпуск :drinkers: Браво Пеши,пак си ги чесал здраво.Аз онзи ден бях на Несебър но уви не успях да уцеля рибата.Прибрах се със 7 заргана.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
vladi8008
новобранец
новобранец

Мнение от vladi8008 »

Като гледам тези снимки чак съжалих че не познавам колегата и не ходим заедно за риба :):) браво
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

А такаааа,скубите ги здраво,още малко и моята отпуска идва пък да видим с лодката ли ще е,с бомбардите ли не се знае :):):).
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

То след такива репортажи човек направо да го е срам да сподели ... Ама все пак и аз да си кажа сутринта от 6 до 9 две заргани и два сафрида :) . Мястото на юг от варна ( фичоза )
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”