Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Vid
- кандидат преподавател
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Днес на реката сомче около килче и малко на Салмо Хорнет 4 см. След релийза, един от 20-те риболовци наоколо дойде да ме попита дали съм луд, че си го пускам? Чудя се какви са тия хора бе мамка му? Дали да взема един пистолет да се гръмна или да ги изгърмя всичките и после и Я да се гръмна?? На рЯката всичко се прибира, няма никаква пощада, даже и за бебетата......

п.п. Сериозно, вече се запитвам дали аз не съм лудия, щото обществото го определя това, т.е. малцинството с различни представи от общоприетите се наричат- ЛУДИ, НЕНОРМАЛНИ и пр...???
Но, разбирам всичко, това не е общество, това е ГЛАД, ГЛАД...., кога и моя стомах застърже от глад, и аз ще мисля така..... не дай си боже..

п.п. Сериозно, вече се запитвам дали аз не съм лудия, щото обществото го определя това, т.е. малцинството с различни представи от общоприетите се наричат- ЛУДИ, НЕНОРМАЛНИ и пр...???
Но, разбирам всичко, това не е общество, това е ГЛАД, ГЛАД...., кога и моя стомах застърже от глад, и аз ще мисля така..... не дай си боже..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- КалинПетров
- разбира нещата
Въъъъхх къв си луд
ххахахаххаха
Проблема е друг може би не са виждали скоро сом!

ххахахаххаха
Проблема е друг може би не са виждали скоро сом!

Reel Tuning
-
- разбира нещата
Ако на глава и опашка може да се каже сом!КалинПетров написа: Проблема е друг може би не са виждали скоро сом!
Прибират ги даже и "попови лъжички" от порядъка на 200-300 гр.
Пловдивчани са чували за така наречената "Права вада" до гр.Стамболийски.Та,именно там всяка есен има сеч на шаранчета около шамар и други маломерки.
Преди две години като се обадиш на ИАРА,казваха,че е напоителен канал и нямат права на него.Но по време на забраната,го навестяват с надежди за някой бракониер.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- daniel defoe
- разбира нещата
Здравейте приятели,
миналата седмица не ми остана време да кача някой и друг маришки распер, та чак сега

И за цвят - с последното ми хвърляне излезе тази 43-ка

p. s. Всички риби бяха хванати на едно и също място, около обяд, в рамките на 3 часа и малко
миналата седмица не ми остана време да кача някой и друг маришки распер, та чак сега

И за цвят - с последното ми хвърляне излезе тази 43-ка

p. s. Всички риби бяха хванати на едно и също място, около обяд, в рамките на 3 часа и малко

- hiper tunkvan
- новобранец
Браво!!!
Тва местенце ми изглежда познато, избягвам да хвърлям там няколко пъти щях да загубя няколко воблера в къмънака по дъното.
Тва местенце ми изглежда познато, избягвам да хвърлям там няколко пъти щях да загубя няколко воблера в къмънака по дъното.
- Don4o_62
- учете се от него
в тая дупка още ли има останала риба....как не са я очукали токаж. но расперите са като ракети и бягат
иначе 2 пъти ходя около Садово,риби има,играят но не барат освен комарите,няма спрей,мей и ала бала,хапят яко като за предстоящ зимен сън 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- ще става разбирач
Вчера стана 3ти път да уловя мерна арамия в течението на дистанция 30 метра, където няма никакви признаци на активност, а в разни разливи и водовъртежчета, където пляска здраво, не иска да взема. На какво се дължи това, някой по-опитен може ли да каже?
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Евала!daniel defoe написа:Здравейте приятели,
миналата седмица не ми остана време да кача някой и друг маришки распер, та чак сега![]()
И за цвят - с последното ми хвърляне излезе тази 43-ка![]()

- Don4o_62
- учете се от него
Днес на Марица ходих на едно ново за мен място и яки кефали хванах,3 над половинка и един 1,300
,но щука и сом не се обадиха,ще им дойде времето,още малко да го разуча
,имаше 3 - ма нагазили по разливаците с гащеризони и те ловяха кефал но.....на булдо със задържане,едни големи булда мятат и чакат,удря и вънка,но дребни по педя
един чобан каза че скоро токажий искарали 70 кг. сом в раьона,и най жалкото е че горските и местните ги знаели но нищо не можело да се направи,патрона токажия имал многооо тирове и многооо връзки по Сф. и никой не го барал,та си ловял сомове с ток за кеф
,единия с джипа вървял по брега и следвал 3 - ма в лодка който ги пердашили с ток от до и т.н.,разказ на чобана

един чобан каза че скоро токажий искарали 70 кг. сом в раьона,и най жалкото е че горските и местните ги знаели но нищо не можело да се направи,патрона токажия имал многооо тирове и многооо връзки по Сф. и никой не го барал,та си ловял сомове с ток за кеф

- te4osoma
- разбира нещата
тва ми звучи като района на скобелево.....Don4o_62 написа:Днес на Марица ходих на едно ново за мен място и яки кефали хванах,3 над половинка и един 1,300,но щука и сом не се обадиха,ще им дойде времето,още малко да го разуча
,имаше 3 - ма нагазили по разливаците с гащеризони и те ловяха кефал но.....на булдо със задържане,едни големи булда мятат и чакат,удря и вънка,но дребни по педя
един чобан каза че скоро токажий искарали 70 кг. сом в раьона,и най жалкото е че горските и местните ги знаели но нищо не можело да се направи,патрона токажия имал многооо тирове и многооо връзки по Сф. и никой не го барал,та си ловял сомове с ток за кеф,единия с джипа вървял по брега и следвал 3 - ма в лодка който ги пердашили с ток от до и т.н.,разказ на чобана
Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Don4o_62
- учете се от него
около Първомай е....но е без значение,ебаха майката на едрата риба
тия с тока са луди ама как няма един луд с оптика,да я пробва по движеща мишена
колко бързо ще се оправи всичко от към токове 
тия с тока са луди ама как няма един луд с оптика,да я пробва по движеща мишена

От 10 дена не бях се пускал по реката и днеска удари ебаси кефала

Спинингистите,закривате ли сезона или още има надежда за риболов ?
- Don4o_62
- учете се от него
Вчера жива мъка,отидохме нахъсани но нищо не стана,водата качила и леко замътена,откачих се да въртя,но уви,надвечер удариха две щучки по 2 педи
,водих ги до брега и се откачваха
колегата ловеше мряна и преди правеше по 3 - 4 кг. цял ден,а вчера едвам половинка,и студ,студ
една седмица барем трябва да успокой водата мисля,иначе си играе рибата,каракудата мангалите я къртят яко на плувка но на определено място,другаде в раьона не взема

колегата ловеше мряна и преди правеше по 3 - 4 кг. цял ден,а вчера едвам половинка,и студ,студ

-
- научил се да хвърля
Колеги , нивото на реката дали са е дигнало тук около Пловдив ?