Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от pasator »

Bear1 написа:
Ace написа:Шаранджийте сме луди и богати хора в днешно време , така че всеки с номера си :mrgreen: :finga: :finga: :finga: :finga:
е то за шаранджийството има само една опция около Варна :)
Разбира се и тя ни е предостатъчна,щом на въпросният водоем (Тръстиково) идват хора от цяла България явно малко са водоемите като него в страната :wink:
Аватар
Ace
новобранец
новобранец

Мнение от Ace »

Аз ходя само на 5 -6 язовира :wink: :wink:
Аватар
Bear1
новобранец
новобранец

Мнение от Bear1 »

е то добре тръстиково за шаранджиите, ама мен ми се лови на мач, и няма къде да ида да си направя кефа... под сяква критика са останалите язовири, и аз ходя на тръстиково ама от време на време разнообразявам
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Bear1 написа:е то добре тръстиково за шаранджиите, ама мен ми се лови на мач, и няма къде да ида да си направя кефа... под сяква критика са останалите язовири, и аз ходя на тръстиково ама от време на време разнообразявам
Как да няма бе колега,на Есеница таранка бол-скубиш яко.На Киселово-същата работа.На Аврен на Паничката един копанарин от Казашка река изкарал на плувка 9 кг Амур и 2-3 кг таранка
Аватар
Bear1
новобранец
новобранец

Мнение от Bear1 »

Не съм от Варна колега, и от тази година почнах да обикалям язовирите в района, постоянно пиша за информация ама никой нищо не казва, иначе на Киселово ходих един път, доста таранка, ама гледам да разнообразявам на Ботево горе долу по същия начин, на Манастир тотално разочарование.
berk
новобранец
новобранец

Мнение от berk »

Bear1 написа:е то добре тръстиково за шаранджиите, ама мен ми се лови на мач, и няма къде да ида да си направя кефа... под сяква критика са останалите язовири, и аз ходя на тръстиково ама от време на време разнообразявам
Беар на Тръстоково също можеш да направиш добър риболов с мач или фидер до колкото знам излизат добри каракуди и бабушки.
Тези снимка са на попа от миналата година
Изображение
Изображение
Аватар
Bear1
новобранец
новобранец

Мнение от Bear1 »

аз като ходих за пръв път и поразпитах дали е удачно да мъкна мачовата въдица и от служители ми казаха, че няма голям смисъл и до сега колкото пъти да отида няма някои който да лови нито на мач нито на щека
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Bear1 написа:Не съм от Варна колега, и от тази година почнах да обикалям язовирите в района, постоянно пиша за информация ама никой нищо не казва, иначе на Киселово ходих един път, доста таранка, ама гледам да разнообразявам на Ботево горе долу по същия начин, на Манастир тотално разочарование.
Така е колега!Аз затова предпочитам да направя по малко на брой излети за един сезон,но да са качествени,а не да ходя само да бия път по знайни и незнайни обезрибени и опоскани водоеми.
И направо се чудя на колеги които "реват" срещу условията на Тръстиково,че неможело да си вземат рибата.
Ами като отидат на Добротич или на Бозвелийско примерно и като отнесат капото-какво вземат тогава?И там има такса-нали?Явно обаче не ги дразни факта,че са дрямали цял ден като мисирки и са били КАПО,а по ги е яд,че на Тръстиково са си хванали риба,направили са си кефа,ама немогат да си я вземат-ЕЙ ТОВА НЕ ГО РАЗБИРАМ АЗ
berk
новобранец
новобранец

Мнение от berk »

Това,че никой не лови на мач не означава,че няма да хванеш.Просто ходят основно шаранджии.Отначало и аз мислих,че няма риболов на мач но след разговори с попа си промених мнението така,че пробвай на фидера може и някои шаран да закачиш пък друг е въпроса дали ще можеш да го изкараш.
Аватар
Bear1
новобранец
новобранец

Мнение от Bear1 »

berk написа:Това,че никой не лови на мач не означава,че няма да хванеш.Просто ходят основно шаранджии.Отначало и аз мислих,че няма риболов на мач но след разговори с попа си промених мнението така,че пробвай на фидера може и някои шаран да закачиш пък друг е въпроса дали ще можеш да го изкараш.
Ще бъде голямо шоу, аз при първия си риболов на Тръстиково, нямах си и на идея какво ме чака, и при първия удар, незнам от адреналина ли от какво ли, извадих за доста отрицателно време 15 кг шаран, от дистанция 100-120 метра. Оттогава този язовир ме е спечелил като посетител. А на мача максимум 7-8 кила да извадя, и то с доста зор. Тази година го тествах на един язовир около Стара Загора, шарани по 3-4 кила не ги усеща. Но не ми се рискува да го счупя заради едната проба.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Bear1 написа:аз като ходих за пръв път и поразпитах дали е удачно да мъкна мачовата въдица и от служители ми казаха, че няма голям смисъл и до сега колкото пъти да отида няма някои който да лови нито на мач нито на щека
Точно пък на Тръстиково лятото на 21 сектор,един колега шаранджия докато си почиваше с един директен телескоп до самият шавар на торен червей таранка и костури-гол след гол :wink:
berk
новобранец
новобранец

Мнение от berk »

Bear1 написа:
berk написа:Това,че никой не лови на мач не означава,че няма да хванеш.Просто ходят основно шаранджии.Отначало и аз мислих,че няма риболов на мач но след разговори с попа си промених мнението така,че пробвай на фидера може и някои шаран да закачиш пък друг е въпроса дали ще можеш да го изкараш.
Ще бъде голямо шоу, аз при първия си риболов на Тръстиково, нямах си и на идея какво ме чака, и при първия удар, незнам от адреналина ли от какво ли, извадих за доста отрицателно време 15 кг шаран, от дистанция 100-120 метра. Оттогава този язовир ме е спечелил като посетител. А на мача максимум 7-8 кила да извадя, и то с доста зор. Тази година го тествах на един язовир около Стара Загора, шарани по 3-4 кила не ги усеща. Но не ми се рискува да го счупя заради едната проба.
Е ти няма да ходиш целенасочено за шарани.Има добри каракуди и бабушки.С повод 0,12 или 0,14 няма как да изкараш шаран 7 кила + това има и треволяци и тръстики.
Аватар
Bear1
новобранец
новобранец

Мнение от Bear1 »

berk написа:
Bear1 написа:
Е ти няма да ходиш целенасочено за шарани.Има добри каракуди и бабушки.С повод 0,12 или 0,14 няма как да изкараш шаран 7 кила + това има и треволяци и тръстики.
Благодаря за информацията, другата седмица може да го посетя през деня .
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Може да пробваш мача и на Засмяново-Вип-а.До колкото съм чувал има шарани 1-2кг и се правят количества.Аз лично смятам скоро да го посетя с директните...
...за всички които не са чували и ще питат,отговарям предварително-
Такса 20лв и риба НЕ ВЗИМАШ!!!
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
Bear1
новобранец
новобранец

Мнение от Bear1 »

RAAZIEL написа:Може да пробваш мача и на Засмяново-Вип-а.До колкото съм чувал има шарани 1-2кг и се правят количества.Аз лично смятам скоро да го посетя с директните...
...за всички които не са чували и ще питат,отговарям предварително-
Такса 20лв и риба НЕ ВЗИМАШ!!!
Колега ако смяташ да ходиш в събота и имаш свободно място, пиши ако искаш да идем заедно.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”