Инфо за Копринка

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Инфо за Копринка

Мнение от thunderboy »

То както е тръгнало тая година да пада нивото ако не паднат добри дъждове до месец може да не остане вода по ръкавите :(
Иначе и аз бях миналата седмица за няколко часа от 12 до 17ч и хванах 5-6 едри каракудки и две прилични червеноперки на дъно, на земен червей (лично изкопан) и царевичка. Вкарвах дънните с лодката бая навътре, но имаше едни пичове дето се бяха разпростряли на ветрило и заемаха всичко на 45 градуса от тях, това че са от няколко дни не значи че трябва да се ширят така, ама не стигнахме до конфликт. Накрая един дядо като си тръгва ми даде един чувал с ронена царевица и аз го изсипах всичкия навътре да папка рибката :)
Незнам само защо като на Копринка не е разрешен нощен риболов има толкова много палатки и каравани (едва ли спят през ноща)?
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Не хранете рибата със суха царевица защото шарана я хапва и после се подува и или умира или не се храни със седмици - сещате се защо надявам се :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

thunderboy написа:..
Незнам само защо като на Копринка не е разрешен нощен риболов има толкова много палатки и каравани (едва ли спят през ноща)?
Спиме колега, защо да не спим.Даже чаршаф си носим.
А преди да легнем си лафим сладко на масата :drinkers:
П.С. Мойте въдици след 19:00 часа са вече в колата
TRS70MLF2
aikaramba
новобранец
новобранец

Мнение от aikaramba »

Здравейте колеги! Пиша с малко закъснение, но ще споделя с вас излета си на язовира проведен на девети и десети септември. Но преди това искам да благодаря на колегата Светозар Върбанов за съветите, които ми даде. :)
Та така... пристигнахме на язовира в 12 часа. Народ много, място малко, ама и мерака голям (мястото беше от северната страна на язовира). С триста зора намерихме с бащата едно място, което беше ужасно - кал и камънаци( ама хубаво си натъртих краката). Носихме 10 кила кисната царевица за захранка, както и мляна царевица и кюспе. Използвах монтаж "на косъм" с три царевички на кука №6. Първоначално захранихме с 3 килограма царевица и разпънахме 3 въдици на около 140 метра навътре. След около 1 час чакане последва първи удар - оказа се каракуда около 1.5кг ( не бях виждал по-голяма :lol: ). И след това като се почна шаранското кълване - голям кеф ! Рибките бяха между 1.5 и 3кг а за двата дни хванахме общо 22 като на 10ти рано сутринта изтървах един между 4 - 5 килограма :( ама нищо да е жив и здрав ! Взех си два броя шарковци по около 2кг другите обратно в гьола. Извинете,че нямам снимки щото хем нямам фотоапарат, хем телефона ми е от ония Noki-йки с фенерче :mrgreen: .

Откъм хищник слабо( имам предвид от брега ) На спининг хванах 2 щуклета на блесна, които също върнах. Привечер опитах на черен дроб и за моя изненада удари сомче около двете кила, на което му бих шута обратно в язовира да расте.

Това е от мен и още едно благодарско на колегата Върбанов! Наслука!
has76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от has76 »

Колега ти пускаш ама в момента се извършва масова сеч на зарибения шаран. Не съм светец ама да имаш 15-20 мерни риби по над 2 кг и да взимаш още 5-6-7 маломерки. Видях го с очите си. Няколко риби за тигана- естествен ход на мероприятието,все пак и салам и пържоли набиваме от прасенца(поне така си мислим де).
aikaramba
новобранец
новобранец

Мнение от aikaramba »

За жалост е така колега. Всеки прибира каквото хване. Един колега до нас улови 3 писалки и ги прибра пък за шаранчетата да не говорим... Аз нарочно взех тези по 2кг, че да може тия 3-килограмовите догодина да хвърлят хайвер( надявам се да са вече полово зрели ) иначе сега като прибереш 20 шарана по 800-1000 гр догодина ще ловиш няма да ти казвам какво... Чудя им се какво ще ги правят тия щуклета и шаранчета. То закона е написан на BG "до 3кгЧ ама ъхъ... Дано да останат занапред, че като ходим на язовира да не псуваме и да се оплакваме че няма.... :(
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Язовира никога няма да остане без риба , но трябва да остане без ламтящите свине в чиито очи една педя шаранче е шаран за тигана :idea: Не мога да го обясня с думи това , което искам да кажа на симпатягите с маломерките :twisted:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

gloupan написа:
Под "спят" имах предвид - не ловят през ноща!Ти може да прибираш въдиците колега ама досега когато съм оставал след 19:00 не съм виждал такива като теб. А при условие, че къмпингите са разпънати едва ли всички си вадят въдиците през ноща :axe:
Не хранете рибата със суха царевица защото шарана я хапва и после се подува и или умира или не се храни със седмици - сещате се защо надявам се :idea:
Не беше суха царевицата а кисната. И това че няма да се храни със седмици се надявам да спаси поне 10 -20 едри каракуди и шаранчета за догодина :) а който иска да се сърди ама аман от месари!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Това как ти звучи - определено пенсионера не е държал кисната царевица в чувала :lol: Мразя да ме лъжат :wink:
thunderboy написа:Накрая един дядо като си тръгва ми даде един чувал с ронена царевица и аз го изсипах всичкия навътре да папка рибката :)
Миналата година 4 твои градски направиха същата простотия , но с 4 чувала суха царевица - направиха планина под водата на дълбочина 1,5м :lol: Бяха с бял бус мерцедес - ако четат дано се сетят защо 4 дена нямаха кълване - никой покрай тях разбира се ! Като падна водата се видя планината от кукуруз :rolleyes:

п.п. За популацията в Копринка не се тревожи риби има и ще има гледайте в Искъра да се завъди :wink: Просто мислете преди да правите глупости :idea:

evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

gloupan написа:
Аааа и ракия пием....знайш ли как влиза на тоя чист въздух!!! Утре отивам за няколко дена , ако има и други колеги от форума на язовира , обадете се , ако сме близо да има с кой да се чукаме поне....така де за чашите говоря!!! :partyman:
0878262332
Аватар
metall_mulisha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от metall_mulisha »

Повече никакво инфо за където и да било от мен нагледах се на долни типове как прибират шарани!!!Ебаси шараните по кило имали 30 сантиметра да ядат и кости да им засядат и по гърлата и по анусите.А за инспекцията не ми се отваря дори темата лентяи от класа как 1 път не направиха масова акция за цяло лято?Малко риба се завъди вече можем да сме спокойни догодина няма да има!
ЕЙ УТАЙКИ,ЗАЩО НЕ СИ ПРИБИРАТЕ БОКЛУЦИТЕ ТАКА КАКТО ВСИЧКО КОЕТО ХВАНЕТЕ???
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

С.Върбанов написа:Това как ти звучи - определено пенсионера не е държал кисната царевица в чувала :lol: Мразя да ме лъжат :wink:
thunderboy написа:Накрая един дядо като си тръгва ми даде един чувал с ронена царевица и аз го изсипах всичкия навътре да папка рибката :)
Миналата година 4 твои градски направиха същата простотия , но с 4 чувала суха царевица - направиха планина под водата на дълбочина 1,5м :lol: Бяха с бял бус мерцедес - ако четат дано се сетят защо 4 дена нямаха кълване - никой покрай тях разбира се ! Като падна водата се видя планината от кукуруз :rolleyes:

п.п. За популацията в Копринка не се тревожи риби има и ще има гледайте в Искъра да се завъди :wink: Просто мислете преди да правите глупости :idea:
Не знам как си го озвучил зада ти кажа как ми звучи, ама като ти казвам че не беше съвсем суха като току що ронена значи вярно, а и не съм я изсипал на едно място а я разпилях незнам дали си прочел. И понеже такива като бяха направили едни местни "пишман градски" дето седят по сумати дни и се разполагат сякаш само те имат право да са там, и си разпъват въдици на 100 метра в страни нека не им кълве. Който си лови си лови. Един приятел миналата есен така ги спука точно след изсипан чувал с кюспе и царевица. Айде жив и здрав и наслука! :drinkers:
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Да и аз дочух , че масово се прибират по няколко бройки шаранчета от човек на ден и то цяло лято
Изображение
Аватар
borislav_v
новобранец
новобранец

Мнение от borislav_v »

другия петък планираме да ходим на копринка ако може някои да даде информация къде дава шарана и на каква дълбочина
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

На няма и метър ...... в Метро :wink: :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”