Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Планер за тролинг
Модератор: bobopeli
Планер за тролинг
Какво представлява и откъде може да се купи ?
-
- разбира нещата
Re: Планер за тролинг
Ето http://www.masterfishing.bg/product/846 ... ravan.html" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.masterfishing.bg/product/845 ... ravan.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Станимире не е това,което си показал!
Планера отдалечава воблера встрани от лодката!
Преди 2години си взех един Оранжев от Филиста,но още не съм го изпробвал!
Хитро е,но си требва втори човек у лодката! 

- мечока
- научил се да хвърля
Това е бе Троли.Отдолу една/трета от диаметъра е олово и в зависимост колко го завърташ(изместваш центъра на тежестта,сиреч)то се накланя и се отдалечава от лодката.Получава се нещо като самолет в завой.Приятел си го купи и експериментирахме ама нещо не ми вдъхна доверие
http://www.youtube.com/watch?v=RG0PktUnUnI" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кая безпогрешно ни показа,що е планер!
Но до колкото си спомням планерите работят предимно с плитки воблери!
Тоя китайски американец от клипа напрао мъ уби!
Малко е алчен и напрао е заградил реката с планери,само от едната страна на лодката преброих 5броя!
Треа да го поканим на Закриването или Откриването на Сезона,на некой Български гьол да му се замае тиквата! 

-
- разбира нещата
Баш това е Тролка ,на първия му се върти оловото и се измества в страни от лодката ,а на втория му се сменя задния вирбел на различна дупка .А пък тва дет го показват на клипа не го знам кво е ,на мен ми прилича на шпатолаTroli Rapala написа:Станимире не е това,което си показал!Планера отдалечава воблера встрани от лодката!
Преди 2години си взех един Оранжев от Филиста,но още не съм го изпробвал!
Хитро е,но си требва втори човек у лодката!

-
- научил се да хвърля
Аз си взех ето такъв и незнам това отзад се вади много лесно. То ли се ползва за различните дупки или се ползва обикновена бърза връзка?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе пичове,това са "Паравани" и "Дипси Дайвъри" с които дадена примамка се сваля на определена дълбочина!

http://images.cabelas.com/is/image/cabe ... Dlvc3WKwXI
http://images.cabelas.com/is/image/cabe ... zVcijk-wrd
- 6tukara
- ще става разбирач
На това нещо отзад колко дълъг повод слагате с воблера. Скарабинка ли го закачате за някой от дупките. Може ли някой малко да пообясни как точно го ползва и има ли ефект.mitkom написа:
Аз си взех ето такъв и незнам това отзад се вади много лесно. То ли се ползва за различните дупки или се ползва обикновена бърза връзка?
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Трябва да го видя на живо, за да ти кажа точно как се връзва, но..
Тази ламаринка най-вероятно е сложена, за да може при удар на риба и засичане да се откачи и да "изправи" линията, така че крилото да спре да оказва допълнително съпротивление при ваденето на рибата или примамката.
Погледни го малко и помисли как да го вържеш. Или пусни няколко по-детайлни снимки и в по-едър план.
Дипси-дайвъра на Люър Йенсен също има подобна система. Идеята е една и съща.
Повод - около метър, зависи как ти е удобно да вадиш риба от водата. Със сигурност ПОНЕ 60 см.
Тази ламаринка най-вероятно е сложена, за да може при удар на риба и засичане да се откачи и да "изправи" линията, така че крилото да спре да оказва допълнително съпротивление при ваденето на рибата или примамката.
Погледни го малко и помисли как да го вържеш. Или пусни няколко по-детайлни снимки и в по-едър план.
Дипси-дайвъра на Люър Йенсен също има подобна система. Идеята е една и съща.
Повод - около метър, зависи как ти е удобно да вадиш риба от водата. Със сигурност ПОНЕ 60 см.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Днес минах през "Капитан Хук". Вкарали са крила на Рон Томсън, точно копие на Дипси Дайвър. И цената е СТРАШНО добра - 11.50! Веднага заприходих резерва! 

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

- 6tukara
- ще става разбирач
Може ли да сложиш снимка и да опишеш начина му на приложение.capetano написа:Днес минах през "Капитан Хук". Вкарали са крила на Рон Томсън, точно копие на Дипси Дайвър. И цената е СТРАШНО добра - 11.50! Веднага заприходих резерва!
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
-
- разбира нещата
Заповядай ,този е на Трабуко http://www.tomaxshop.com/catalog/trabuc ... -2250.html" onclick="window.open(this.href);return false; ,но пак е копие на Лур йенсен има таблица по която си смяташ на колко метра зад лотката , колко метра на доло ще слезе.Од зад си слагаш метър повод и си потапяш плитки воблери на дълбоко.От доло има тежест ,която можеш да завъртиш на 3 степени в ляво и дясно ,тогава дълбочината на газене е по-малка ,но ти отдалечава примамката от лотката.
Да, за същите става въпрос. В два размера ги видях. И в няколко цвята.