Планер за тролинг

Модератор: bobopeli

горан15
новобранец
новобранец

Планер за тролинг

Мнение от горан15 »

Какво представлява и откъде може да се купи ?
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Планер за тролинг

Мнение от Станимир Бегов »

Ето http://www.masterfishing.bg/product/846 ... ravan.html" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.masterfishing.bg/product/845 ... ravan.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Станимире не е това,което си показал! :rolleyes: Планера отдалечава воблера встрани от лодката! :wink: Преди 2години си взех един Оранжев от Филиста,но още не съм го изпробвал! :oops: Хитро е,но си требва втори човек у лодката! :cry:
Аватар
мечока
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от мечока »

Това е бе Троли.Отдолу една/трета от диаметъра е олово и в зависимост колко го завърташ(изместваш центъра на тежестта,сиреч)то се накланя и се отдалечава от лодката.Получава се нещо като самолет в завой.Приятел си го купи и експериментирахме ама нещо не ми вдъхна доверие
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

http://www.youtube.com/watch?v=RG0PktUnUnI" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Кая безпогрешно ни показа,що е планер! :wink: Но до колкото си спомням планерите работят предимно с плитки воблери! :cry: Тоя китайски американец от клипа напрао мъ уби! :rolleyes: Малко е алчен и напрао е заградил реката с планери,само от едната страна на лодката преброих 5броя! :rolleyes: :shock: Треа да го поканим на Закриването или Откриването на Сезона,на некой Български гьол да му се замае тиквата! :mrgreen:
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Troli Rapala написа:Станимире не е това,което си показал! :rolleyes: Планера отдалечава воблера встрани от лодката! :wink: Преди 2години си взех един Оранжев от Филиста,но още не съм го изпробвал! :oops: Хитро е,но си требва втори човек у лодката! :cry:
Баш това е Тролка ,на първия му се върти оловото и се измества в страни от лодката ,а на втория му се сменя задния вирбел на различна дупка .А пък тва дет го показват на клипа не го знам кво е ,на мен ми прилича на шпатола :lol:
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitkom »

Изображение
Аз си взех ето такъв и незнам това отзад се вади много лесно. То ли се ползва за различните дупки или се ползва обикновена бърза връзка?
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение
Изображение

Бе пичове,това са "Паравани" и "Дипси Дайвъри" с които дадена примамка се сваля на определена дълбочина! :wink: Планерите са съвсем друго нещо=дъска с държач за основната линия и той има за цел да отдалечи воблера встрани от лодката! :idea: :idea: Не знам как ви изглеждат еднакви,като не са? :shock: :rolleyes: Планерът се движи на повърхността,а Дайвърите се потапят заедно с примамките,дано ви се изясни най-накрая разликата,че ще стане комично! :drinkers:

http://images.cabelas.com/is/image/cabe ... Dlvc3WKwXI

http://images.cabelas.com/is/image/cabe ... zVcijk-wrd
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

mitkom написа:Изображение
Аз си взех ето такъв и незнам това отзад се вади много лесно. То ли се ползва за различните дупки или се ползва обикновена бърза връзка?
На това нещо отзад колко дълъг повод слагате с воблера. Скарабинка ли го закачате за някой от дупките. Може ли някой малко да пообясни как точно го ползва и има ли ефект.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Трябва да го видя на живо, за да ти кажа точно как се връзва, но..
Тази ламаринка най-вероятно е сложена, за да може при удар на риба и засичане да се откачи и да "изправи" линията, така че крилото да спре да оказва допълнително съпротивление при ваденето на рибата или примамката.
Погледни го малко и помисли как да го вържеш. Или пусни няколко по-детайлни снимки и в по-едър план.
Дипси-дайвъра на Люър Йенсен също има подобна система. Идеята е една и съща.
Повод - около метър, зависи как ти е удобно да вадиш риба от водата. Със сигурност ПОНЕ 60 см.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Днес минах през "Капитан Хук". Вкарали са крила на Рон Томсън, точно копие на Дипси Дайвър. И цената е СТРАШНО добра - 11.50! Веднага заприходих резерва! :D
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

capetano написа:Днес минах през "Капитан Хук". Вкарали са крила на Рон Томсън, точно копие на Дипси Дайвър. И цената е СТРАШНО добра - 11.50! Веднага заприходих резерва! :D
Може ли да сложиш снимка и да опишеш начина му на приложение.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Заповядай ,този е на Трабуко http://www.tomaxshop.com/catalog/trabuc ... -2250.html" onclick="window.open(this.href);return false; ,но пак е копие на Лур йенсен има таблица по която си смяташ на колко метра зад лотката , колко метра на доло ще слезе.Од зад си слагаш метър повод и си потапяш плитки воблери на дълбоко.От доло има тежест ,която можеш да завъртиш на 3 степени в ляво и дясно ,тогава дълбочината на газене е по-малка ,но ти отдалечава примамката от лотката.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Да, за същите става въпрос. В два размера ги видях. И в няколко цвята.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”