Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Павел Иванов »

antonivanov написа:...че на горната секция се вижда карбоновата оплетка...
Това поне на мен ми звучи страшно :?
Не друго ами много ми е интересно що за чудо трябва да е нещо произведено от графитен плат , та да му се вижда оплетката :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:
antonivanov написа:...че на горната секция се вижда карбоновата оплетка...
Това поне на мен ми звучи страшно :?
Не друго ами много ми е интересно що за чудо трябва да е нещо произведено от графитен плат , та да му се вижда оплетката :roll:
Павка, някои въдици ги правят така-оребрени, може би за по интересно...., но това съвсем не значи, че не са читави..
Днес ходих в магазина на БУЛИТ-2000 в Пловдив и потръсках новата приумица на FORMAX - CORT X и то във всичките и акции. Акцията, която търсех 3-18 гр. я няма в наличност, другите ти имат. С две думи - пръчката е много прилична, стегната, с бърз строй, но не си закупих, щото по ниските акции ми се дублират със сертчето на 2-7 гр. Отделно, тия ева-дръжки нещо не ме кефят...

п.п. Искам и да споделя тук в та тема, дано да не прозвучи като реклама. (ако, трий го)
От три години употребявам Спортекс карбофлекс NG в акцията си 15-35 и съм изключително доволен. Улових много риби на нея, но Уви счупих го накрая.. :x Как стана, и Я не знам?
Та фирмата АЛТМЕКС са изключително коректни и точни, признаха ми 10 г. гаранция на пръчката и сега ще ми пратят нова горна снадка... Изключителното в случая е, че след като претендирах гаранцията, не Аз търся тях да им се моля, а те ми звънят на мен за да ме информират как вървят нещата с гаранционното обслужване...
Не мога да повярвам това..., все едно съм в Швейцария... Фирмата АЛТМЕКС са изключително отзивчиви и коректни и кога отида да си взема снадката, ще си купя още една въдица за 200-300 лв. от тях. Адмирации... за отношение към клиентите, а и за качествените продукти кои предлагат..............
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Оребрена да , ама да и се вижда "карбоновата оплетка" :roll:

Павел Иванов
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Павел Иванов написа:Оребрена да , ама да и се вижда "карбоновата оплетка" :roll:
Да, на някои им се виждат. Просто най-горното покритие е прозрачно и се вижда оплетката на влакната. :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

В случаят явно няма никакъв графит , респективно "карбон" в тази секция . Най-вероятно е боядисан стъклопласт с повечко смола и втвърдител :wink:

Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Предполагам, че става въпрос за това:
Изображение
Ръбовете на оплетката по бланката са доста остри, чак човек може да си прави педикюр :lol:
Въпросната пръчка не е от най евтините китайки, а от малко по скъпите такива, т.е. тази:
http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... 82/40862_P" onclick="window.open(this.href);return false;
Това означава ли, че няма и грам карбон-графит вложен в бланката???
Сенека
the best
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от the best »

Здравейте колеги идва времето на щуките с което идва момент да си закупи спининг за целта ще съм благодарен на съвет.Предимно мисля да ловя на блесни 3 - 4 номер на мепс и на воблери до 10 грама от ръка на затворени водоеми и по дунава.Заделил съм около 200лв за въдица с макара и плетеняк.Спрял съм се на това понеже мога да ползвам добра отстъпка CAPTURE BLACK IKA 4-28gr. 2.65m, спинингов прът или CAPTURE BLACK IKA 4-28gr. 2.50m, спинингов прът , за макара AIRBLADE PRO 4000 FD, макара, 8 лагера само се чудя 2000 или 4000 размер за плетеняк прочетох част от темата и разбрах, някой ако ползва нещо от тези неща и може да каже нещо ще съм благодарен,може и нещо друго!Зарбавих да кажа че това е нов вид риболов за мен.
Аватар
martinisd
новобранец
новобранец

Мнение от martinisd »

От толкос четене, глава ме заболя... И гледам, че всеки пита, пише, та да попитам и аз за бъдещата си първа въдица.
Та търся си пръчка и макара за спининг по Струма предимно, но не само. като бюджет до 130-150лв. макс. Кажете ми какво може да се намери по Софийските магазини за тези пари, което да е изпитано и здраво, че съм начинаещ :):)
Кучета не са ме хапали, само хора..!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ами аз съм с окума октана,само че 10-30 а съм държал и 5-20 която мисля ще ти свърши работа.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...Това означава ли, че няма и грам карбон-графит вложен в бланката???
Това означава само и единствено че бланката е "оребрена" , не дава яснота има ли , или няма графит и колко такъв има по нея . На мен ми е интересно да видя увеличена снимка на която се вижда самата упомената оплетка .

Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Това означава само и единствено че бланката е "оребрена" , не дава яснота има ли , или няма графит и колко такъв има по нея . На мен ми е интересно да видя увеличена снимка на която се вижда самата упомената оплетка .
Тук ме "утрепа", ще направя близки снимки на тази и други и ще ги публикувам тук, много ми е, ама много ми е важно как от визуален тест може да се прецени... вложения карбон в пръчката???? Какво трябва да се гледа? Щото, аз ги преценявам кат тегло, т.е. колкото е по лека, толкоз повече карбон има вложен в нея??
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Видьо , не моем тъ разбра , на луд ли се правиш или те кефи да си пишем всеки за различни неща :roll:

пп - продължава да ми бъде интересно , да видя как с просто око човек може да види графитена плетка , особено когато иде реч за бланка на въдица :roll:

Павел Иванов
ivanov_km
новобранец
новобранец

Мнение от ivanov_km »

Колеги споделете мнение за спининга Shimano Catana CX Spining на 3.00 м, с акция 15 -40 гр. ето и линк към въпросната въдица (нека да не се взима като реклама) http://www.megafishing.bg/product/1359/ ... ining.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Спининга ще се ползва предимно за река Дунав и в редки случай в затворени водоеми. Ще търся предимно Щука, Распер и Бяла риба.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

ivanov_km написа:.....Shimano Catana CX Spining на 3.00 м, с акция 15 -40 гр..........ще се ползва предимно за река Дунав .......... търся предимно Щука, Распер и Бяла риба.
За парите си е прилична въдичка ,акцията според мен не отговаря (по-скоро е нещо от сорта 10-35гр.) ,тази с която Аз лових е на едно приятелче :wink: и е извадила много риби - мисля ,че ще ти свърши работа за условията кото описваш 8) Поздрави
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
ivanov_km
новобранец
новобранец

Мнение от ivanov_km »

Благодаря колега, взимам го. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”