Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Копринка
Модератор: sapuna
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Инфо за Копринка

С.Върбанов написа:На няма и метър ...... в Метро![]()
-
- новобранец
На 22 септември неделя бях на Копринка никаква риба не излиза нито мирна нито хищтна.Всички масово ловят само на пружина ,чат пат хващат по някоя каракуда или платика и много рядко по някой маломерен шаран ,който естествено се прибира.И тва с масовото ловене на пружина го наблюдавам цяло лято ,как не видях някой да лови на мач, фидер или нещо по различно.А за нахалството ,наглоста на повечето рибари, като повечето такива са от един град в в северна България ,който няма да споменавам.За риболовна култура ,спортменство и чисто човешки отношения няма да говори защото поне на Копринка липсват.Тази седмица също наблюдавах едно безумие ,двама опънали с лодка две от многото си въдици по дължина на един от тесните ръкави на язовира на около 200 250 метра и по този начин в тоя периметър от двете страни на ръкава никой неможе да лови и дори някой да ги попита съвсем културно къде може да хвърли те започваха да го ругаят и заплашват и хората се махаха от там.Тва е жалката истина но дано нещата за напрет се променят.
- borislav_v
- новобранец
ами гледам тука колегите пишат че хващат аз и за това питам къде а пък и от други места чух че давал шарана
-
- разбира нещата
И ако съм с лодката както по принцип ходя. Връзвам на въдицата с по дебелата корда някое голямо лово и кука и да видиш как ще влизат да си взимат пръчките от язовира. Много мразя такива селски тарикати дето разпъват, така все едно язовира е техен. Или като намяткат дънарките през 5-10 метра и няма от къде да си свалиш лодката дори. Луда работа ...
А относно даването на шарана. Дава, ама по хубаво да не се казва къде на всеки, щото заради това става касапницата. Нека хората сами ходят и да си търсят местата на които дава шарана. Така от уста на уста и на шаранджийските места става касапница, да не говорим за шаранчетата по 0.5 кг, които се прибират.
Запомнете,че риболова не е метод за прехрана,а хоби. Ако не си променим възгледите, съвсем скоро няма да има къде да го практикуваме въпросното хоби. Вземете си толкова, колкото ще хапнете със семейството за 1 вечеря. За другия път пак ще си хванете по този начин прясна рибка
А относно даването на шарана. Дава, ама по хубаво да не се казва къде на всеки, щото заради това става касапницата. Нека хората сами ходят и да си търсят местата на които дава шарана. Така от уста на уста и на шаранджийските места става касапница, да не говорим за шаранчетата по 0.5 кг, които се прибират.
Запомнете,че риболова не е метод за прехрана,а хоби. Ако не си променим възгледите, съвсем скоро няма да има къде да го практикуваме въпросното хоби. Вземете си толкова, колкото ще хапнете със семейството за 1 вечеря. За другия път пак ще си хванете по този начин прясна рибка

Не си много прав.Като се отиде за риба не е лошо да се вземе нещичко,но не некви шаранчета дето ти се губят в ръцете.Не заради друго просто има някой любители на рибата.
-
- ще става разбирач
А сега колеги след застудяването още ли кълват каракудите и платиките?
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
http://prikachi.com/images.php?images/712/6644712X.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://prikachi.com/images.php?images/714/6644714H.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://prikachi.com/images.php?images/716/6644716A.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Пресни снимки от вчера.
На дъно общо взето нищо като изключа няколко платики и бабушки.
След като видях че до 11 ч на обед работата с дънните няма да стане и колегите наоколо също висяха напразно разпънах директния нахвърлях топки качамак омесен с едри парчета кюспе и гаааааз.Имеше един чичко до мен с 3 дънни кола дойде тюхка се вайка се гледа чуди се тегли една майна че не си взел и той чипа сутринта па запали ладичката и си замина.
http://prikachi.com/images.php?images/714/6644714H.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://prikachi.com/images.php?images/716/6644716A.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Пресни снимки от вчера.
На дъно общо взето нищо като изключа няколко платики и бабушки.
След като видях че до 11 ч на обед работата с дънните няма да стане и колегите наоколо също висяха напразно разпънах директния нахвърлях топки качамак омесен с едри парчета кюспе и гаааааз.Имеше един чичко до мен с 3 дънни кола дойде тюхка се вайка се гледа чуди се тегли една майна че не си взел и той чипа сутринта па запали ладичката и си замина.

- rockeagle35
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колеги, имам един процедурен въпрос:
Някой има ли актуално инфо как стоят нещата с хищника от брега по Копринско? Очертава ми се още съвсем малко време в БГ и заминавам окончателно вече на север и се чудим с аверите къде да направим един прощален излет с преспиване, а Копринка ми е най-близо. По принцип може да се вземе и лодка, но нямаме нито оборудване, нито пък сме големи фенове на тролинга, та ще се лови на спининг и дъно от брега. Принципно сме се ориентирали около втичалото на Тунджа, щото там излизаха преди и бяла, и щука чат-пат... ще съм благодарен на всякакви идеи за други места, разбира се.
Някой има ли актуално инфо как стоят нещата с хищника от брега по Копринско? Очертава ми се още съвсем малко време в БГ и заминавам окончателно вече на север и се чудим с аверите къде да направим един прощален излет с преспиване, а Копринка ми е най-близо. По принцип може да се вземе и лодка, но нямаме нито оборудване, нито пък сме големи фенове на тролинга, та ще се лови на спининг и дъно от брега. Принципно сме се ориентирали около втичалото на Тунджа, щото там излизаха преди и бяла, и щука чат-пат... ще съм благодарен на всякакви идеи за други места, разбира се.
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Отивай на Жребеца ! Пробвай и по Тунджа ! От днес 4 щуки без зор за по малко от час - малко над килограм 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- rockeagle35
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Мерсаж, Върбанов, на Жребеца бях сравнително скоро и излизаше доволно всякъв калибър щука, но неслучайно пиша в тая тема - Копринка ми е присърце, там ми се ходи, просто питам дали някой има случка там скоро. А от Тунджа(нашия край) и баластиерите се отвратих още лятото - много гладни има там, ич не ми се занимава.
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
- Don4o_62
- учете се от него
защо все си мисля че на Копринка на едни определени скали,дето не ходят хора а с лодка се отива, ще даде и шаран и хищна
преди месец бях в тоя раьон и сонара показа голямо количество риба,както и предишните пъти

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- gloupan
- разбира нещата
Края на Септември имах слука на щука около 2 кг и много малки щуклета в района на фазанарията.С нея сефтосах Триумфаrockeagle35 написа:Мерсаж, Върбанов, на Жребеца бях сравнително скоро и излизаше доволно всякъв калибър щука, но неслучайно пиша в тая тема - Копринка ми е присърце, там ми се ходи, просто питам дали някой има случка там скоро. А от Тунджа(нашия край) и баластиерите се отвратих още лятото - много гладни има там, ич не ми се занимава.
TRS70MLF2
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Мястото където бяхме миналият ден го прерових с цикади блесни и кастмастери всякакви в доста голям периметър.Успях да хвана само един що годе приличен костур на цикадата.При положение че преди 2 седмици на Стамболийски във най-големия вятър извадих 8 щуки с нея , явно не е от примамката а от липса на хищник или от нежеланието му да кълве на железа.Но гледайки и другите които бяха на тапи колко хващаха явно не е и от стръвта.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
В момента има 2-3 такива места в които има много рибаDon4o_62 написа:защо все си мисля че на Копринка на едни определени скали,дето не ходят хора а с лодка се отива, ще даде и шаран и хищнапреди месец бях в тоя раьон и сонара показа голямо количество риба,както и предишните пъти

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Някой да има инфо за бялата? Почнала ли е да налита на силикона?
Поздрави
Поздрави