Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Кърджалийски регион

Мнение от Петър Недев »

Антон Тонев написа:Орхане, толуп се фаща и с въдица.Толупите на Петре, се хванати на пружина с качамак.
Остави Тонка. Загубена кауза.

П.п. : Казвайте накъде да я захващаме почивните дни.
Когато няма риба.......не кълве!
Орхан Кадиров
новобранец
новобранец

Мнение от Орхан Кадиров »

Абе колеги не разбрахте защо се ядосах. Някои се обидиха без да ги нападам лично, а тези които имах предвид си разбраха грешката и си взеха поука. Нямам никакви намерение да се правя на майстор, но ви казвам едно - болен и безнадежно съм заразен от риболов. Имах един период в който и аз нямах време и пет мъчително изтърпяни години не ходих на нощувки на язовирите. Сега гледам да наваксам пропуснатото, защото ви казвам най отговорно, че после като остареем ще съжаляваме за пропуснатото. Преди като млади ходихме със гребане с лодка от Стената до Поляните, а сега се чудим как да пренесем багажа от колата до лодката. Така, че майната му на глупавите спорове, а си стягайте гемиите и хуквайте към и единствено само към яз. Кърджали, кълват яко шарковци. През 2010г. имаше подобен случай и още съжалявам, че тогава нямах възможност да се възползвам от богатия улов и най вече от адреналина. Защото понякога се успокоявам при капо със почивката но повярвайте ми без емоциите на уловени шарани и особено големи не е същото преживяване.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Орхан Кадиров написа: Защото понякога се успокоявам при капо със почивката но повярвайте ми без емоциите на уловени шарани и особено големи не е същото преживяване.
:supz: :smt023
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Орхане,машалла и евала за шараните :D но недей агитира колегите да хукват на Кърдж. че многоооо давало,аз ти и т.н. колеги от региона знаем къде и как се лови,но другите кво знаят....нищо,така че като даваш призив, юруш към язовира :D дай и инфо на колегите къде точно,дълбочина,метод,захранка и т.н. дребни нещица за ловене на шаран :wink:
надявам се съм прав :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Орхан Кадиров
новобранец
новобранец

Яз. Кърджали, можем условно да го разделим на две части: Първата - нулата на р. Арда и втората от залива на Дъждовница до Старо място под с. Бленика. На нулата се търси дълбочина от 5 до 7 метра, близо до коритото на реката. Стръв - консервирана царевеца/два броя/с аромат на силиконов косъм или кръгла мъниста, т.н "бонджук" закачена на самата кука. Втората половина се търси дълбочина от 8 до 12 метра, само на мъниста, заради раците, които тук са жива напаст. Задължително се разпъват пръчките пред предварително поставени шамандури. Ходете задължително на захранени места, където преди е имало рибари. Така шанса ви ще се увеличи с 50 %.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Орхан Кадиров написа:Яз. Кърджали, можем условно да го разделим на две части: Първата - нулата на р. Арда и втората от залива на Дъждовница до Старо място под с. Бленика. На нулата се търси дълбочина от 5 до 7 метра, близо до коритото на реката. Стръв - консервирана царевеца/два броя/с аромат на силиконов косъм или кръгла мъниста, т.н "бонджук" закачена на самата кука. Втората половина се търси дълбочина от 8 до 12 метра, само на мъниста, заради раците, които тук са жива напаст. Задължително се разпъват пръчките пред предварително поставени шамандури. Ходете задължително на захранени места, където преди е имало рибари. Така шанса ви ще се увеличи с 50 %.
И задължително да добавя-никакви бушони,звънчета,и тям подобни простотии...Трябва ви род под със задни и предни бъзер-бари за 3 пръчки,на предните бъз-бари се слагат зумери,хенгери(суингери),гард-ъри ...на задния бъз-бар се слагат лалета или грипери(бъдгрипове).Зумерите трябва да са задължително със станция,че иначе по добре с бушони-ефекта без станция е същия-не се чува.И накрая ....живарника ви трабва да е 3м поне...надежден ,иначе стават дупки в него и бягат 15-ки...щото тези 15ки не са като онези от "паткарниците".Тея режат с горния шип като с ножовка...и после става интересно-вдигаш живарника и -нема риба... :lol:

п.с...."бонджуците трябва да са пластмасови...силиконовите рака ги яде...даже яде и силиконовия косъм.АЗ ВЕЧЕ ЩЕ ПОЛЗВАМ МЕТАЛЕН КОСЪМ...,а оня дето е напускал тия раци преди години в горния му пожелавам да не му става повече(ако е още жив) :lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Весе, много ти сложна терминологията бе брат. То да му се заплете езика на човек в тези ябанджийски думи: бъзове, хенгери, зумери, гарди /айде станция по-може се разбра/, за другото де се вика - речник ше му требе на човек :wink: . Убаво че в мрежата Гугльо знае всичко :drinkers: :lol:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

смятам да ги натисна и аз шараните,но нямам Бонджук :lol: но от баба ми има останала една истинска бисерна огърлица :wink: ,та ще взема нея да ползвам :D но дали ще взема....
Орхан Кадиров
новобранец
новобранец

Задължително трябва да е идеално кръгла с отвор по средата и жълта да имитира царевица.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

:D Орхане,шегувам се,остана и с бисери да ги ловим шараните :lol: ,то да я имах тая огърлица, няколко садки щях да взема за нея и там да си ги ловя :D
а цвета не е важен мисля,че на парченце синя джапанка си е вземало както на жълтата :wink: аз съм доволен от тях,раците ги гризат но не толко,а хубавото при тях е че шават във водата и рибата се дразни,може да се дипнат също в някоя тайна смес :D както мойте,но забравих рецептата :wink:
чух че и бяла почнало да се обажда та ще пробвам в Понеделник горе,че тоя Ст. клад. ми омръзна,знам че ще хвана винаги бяла и не ми е интересно,друго си е да я излъжеш като не дава или рядко :wink:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

На моста на Сухово дава бяла на рибка,днес минах но едвам се проврях между кордите и плувките :lol: по 5 - 6 въдици на човек имаше
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Don4o_62 написа:На моста на Сухово дава бяла на рибка,днес минах но едвам се проврях между кордите и плувките :lol: по 5 - 6 въдици на човек имаше
Там не стъпвам вече,много маймуни на един клон има опасност клона да се счупи.
Шаран дава по заливите,който има време и стабилна палатка да оди да ги къса.
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

То вече стана за палатки с печки :wink: /поне нощем де/ или здраво омотаване и солидни спални чували и дюшеци. :? Де сме с по-леката мат`риална част ще чакаме другото лято, таман да дадем време да хайванчетата да пораснат :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

На две места видях струпване на големи ята риби и предполагам е шаран,а не разпери и т.н.,че на сонара съм намалил чувствителноста да показва по едри риби,близо до брега бяха и не в ръкави,може от ръка да се мята и с ракета да се храни,но основно около 20 - я метър,пак е плитко като се има предвид че отива към 40 м. :D ,местата са достъпни пеша и който иска на лични може да спомена :wink:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

някой от групата ходи ли на ония места :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”