Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риби и емоции на спининга.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- ynovi
- научил се да хвърля
Re: Риби и емоции на спининга.
Ловите сомове, а викаш нямало риба на Марица ! Каква е таз работа? С тези хубави реки там наоколо – Марица, па и Тунджа, и като отидете и много бързо почвате да се глезите, значи.…
- шегувам се.
- Соменце, браво, че счупи каръка да не се повтарям колегите. –Напредваш май?
За мен един показател е, когато тръгнеш за определен видна риба и хванеш точно нея, а не друг вид. Е, то трябва и да я има там тази риба де, че ако съвсем липсва няма как да хванеш. Може да е малко сомче но няма такова значение, важното е че си отишъл за сом и си хванал сом – тоест, не е случайност.
За бракониерите е ясно, но има и по-тежки случай. Да не ти казвам, че и тук на Искъра при моста на Ботевграско шосе един ден се загледах и не видях един рибар пуска рибе като хване, става дума за рибета по 10 см. Може и да и емало рибари които пускат, а аз на такива да съм попаднал... но няколко души загледах ...
И не само браковците са обаче. Знаеш ли, че по едно време направо бях забравил, че имаме нещо като къща-вила на едно село на М. Искър, само защото няма некаква мерна риба в реката там. Има, но 99% риби бебета. А водата е прозрачна и бистра иначе, леко синее като морска направо понякога ,
но то е защото е богата на мед и придобива оттенък на син камък… По-надолу по течението се пооправя малко де, но там пък много я мародерстват. Отплеснах се, исках да кажа, че има по-тежки случай. А скоро прочетох, че има шанс и тази река - дано това да не е някаква измислица и наистина до края на октомври го пуснат: http://www.geotechmin.com/bg/news-detai ... ta-72.html и дано наистина има ефект от него.

- Соменце, браво, че счупи каръка да не се повтарям колегите. –Напредваш май?

За бракониерите е ясно, но има и по-тежки случай. Да не ти казвам, че и тук на Искъра при моста на Ботевграско шосе един ден се загледах и не видях един рибар пуска рибе като хване, става дума за рибета по 10 см. Може и да и емало рибари които пускат, а аз на такива да съм попаднал... но няколко души загледах ...
И не само браковците са обаче. Знаеш ли, че по едно време направо бях забравил, че имаме нещо като къща-вила на едно село на М. Искър, само защото няма некаква мерна риба в реката там. Има, но 99% риби бебета. А водата е прозрачна и бистра иначе, леко синее като морска направо понякога ,

- Vid
- кандидат преподавател
Нищо не ловим колега, Я ловя от бая години по Марица и това което ловяхме преди 5 години беше нещо, това кое ловим сега е НИЩО, за тази река. Чак е смешноynovi написа:Ловите сомове, а викаш нямало риба на Марица ! Каква е таз работа? С тези хубави реки там наоколо – Марица, па и Тунджа, и като отидете и много бързо почвате да се глезите, значи.…![]()
![]()
- шегувам се.

Реката е тотално обезрибена, още повече това не е вада като Тунджа или Янтра, това е Марица и риби няма........

Прогнозата ми е, че след още някоя година, няма да има и кВо да постнеме... Няма излет на който да не вадя сари, даули и пр. тъпотии... Парашутите по дъното и даулите по марица са обичайния ми улов.... Чак Немам думи........ Всяка една закачка е свързана само с това плюс още нещо- дюшеци, парцали, одеяла, даже дамски превръзки или памперси... Това просто не може да е истина

Днес бях на Тракиец, загубих 10 силикона все скъсани в мрежи, вече имам достатъчно опит за да зная в камък ли закачам, дърво или мрежа... (днес изкарах парче мрежа изгнила от времето). Много е жалко все това......
Отвориха Маказа, бялото море ни е на по малко от 150 км., а лавраците там къЦат, ще се преориентираме, щото от цигани, бракониери и подобна сбирщина вече тук не може да ловим.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Да, тогава за сефте на сомския такъм, хванах и първия сом
ъХъ сомче
Работата с това, че вече драскам излетите си рядко тука я знаете....
Съжалявам, но този голям форум не ми дава това, което ми се иска. Предполагам, че и вие приятели донякъде го осъзнавате това сами за себе си....няма какво да коментирам допълнително
Само мога да ви успокоя, че няма да спра де. Спра ли да пиша, начи съм спрял да ходя за риба или по-лошо (да не дава Шефа
) .
Ще има още красоти и грозотии да прочетете
Батка т'ва за лавраците си е страхотна идея
Видях една част, каква е работата - хубава работа, ма българска му работа
Чети ся в тоя излет, к'во видях
По една случайност излиза, че е точно по тая тематика.
Снимките са с вярната Нокия, ако снимах с фотоапарата, то той щеше да се счупи от толко грозотия
27.06.2013г.
Рано, рано сутринта с брата бяхме на баластерните на Враждебна край София - под летището.
Той се бе подготвил за линове и всякакви други такива мирни и немирни риби
Аз пък, както винаги бях взел Салмата и лекия спининг на Тубертини.
Общо взето за втори път посещавам големия гьол,а малкия целия е обрасъл и не може да се метне със спининга.
От 5 сабахлян до 8 и 30 на средния спининг - един голям, мазен и среден.
Нито една щука не се видя да гони. Костурите и те бяха апатични към примамките.
Взех лекия спининг и реших да пробвам костурите и кефалите, щот братото вадеше на земен по някоя педарка покрай
пояса от водорасли. Да ама не.... Видях само някакви дребни кефалчета да подгонват дребните "гоблери" и блесни, а и
една щучица към 150 грама
Абе нищо интересно, всичко намирисваше на поредния софийски валат на спининга, а беше още 9 часа и деня бе пред мен....
Закрачих по бреговете на баластерната и след 20 минути крачене, без да исках се озовах на река Искър, която минава
встрани от баластерната. С лекия спининг баш
Ей го и мястото - там в далечината пистата, която минава над реката, точно където паркират самолетите
:

От тая позиция реших, да метна блесната нагоре по течението с далечен кастинг, над изтичалото , че водата беше до глезен, а с пристигането ми се побъркаха кефалите
Обнадежден от тръпката, че вода е до глезените, а рибата повече от водата, сложих Мепс Аглия №2 със златно листо, за да направя далечния кастинг.
С първото провеждане по течението нещо бясно атакува блесната и пръчлето се огъна
Ха сефте

Една мазна бабанка
ей толкова голяма :

Втори кастинг и пак нещо "взе" по течението на същата идентична проводка :

Риба Цаца, ама пак риба
На 5-тото мятане ми се получи много як зацеп на блесната и трябваше да нагазя във водата, за да я освободя.
Освободих я и извадих нещото, в което се бе закачила.
Омръзна ми да вадя на хората парашутите тука около София.... все си мисля, че тук нещата ще се по-различни, но уви...
Голяма парашутна дивизия има в района около столицата просто

То на нищо не прилича....пълна съсипия на водоемите отвсякъде....
....и както бях тръгнал уж серия да правя...та до там. Каквото се хвана, се хвана
Закрачих към по-горното вирче де се вижда на снимката по-горе, а там седя смаян и гледам кат' ударен с мотика.
Отначало помислих, че е шаран, заради големите червени перки, но след 1-но минутно взиране разбрах, че е троофеен кефал
около или над 55 см със сигурност. Гледайки го във водата, която беше доста бистра и плитка на око изглеждаше почти една моя ръка.
Това беше най-големият кефал, който съм виждал някога изобщо в рибарската си кариера, да си плува свободно и волно.
Ох мале какви ли не молитви не изприказвах на ум
, да зашия тоя звяр, но уви след 1 час мятане, ми стана ясно, защо е
доживял тия размери добичето
Кефалите по 300-400 грама дето се влачеха покрай него изглеждаха като дребосъци спрямо размера на тая невероятна риба.
Кеф ми беше отвсякъде да го наблюдавам 1 час във 40 санта вода, а още по-голям кеф
щеше да е ако ми позираше за пред камерата на телефона
Страхотна искърска тупалка просто.
Та 1 час мъчих кефалите, но само посрещаха и изпращаха блесните и воблерите.....
Реших да прекося реката, за да мина от другия бряг и да тръгна да изследвам, надолу по течението на реката.
Там откъдето прекосих покрай брега забелязах заебан шибан телевизор

Взех го, за да го метна по-надалеч от реката, да не седи така опрян в реката, че може да се заплете някоя риба, а то
вярно се бе заплела риба. В долния край имаше един изсушен уклей, а в потопената част - лешасал костур....

Заметнах тръбата на телевизора надалеч, като копиеносец и теглих едно прокълняващо заклинание за всичката тая бракониерска сган...
Та закрачих по коритото на Искъра надолу с цел изследване на района :

Водата бистра като сълза и нивото ниско. Видях надолу, доста добри кефалски тупалки от по 400-600 грама, но много бистро
и веднага се стрелкаха на някъде да се скрият
Направи ми впечатление, че дъното на реката бе осеяно с автомобилни гуми - т'ва ако не беше бистро, щеше да има здраво
късане на примамки
Бахти бунището братче

Тука даже май се чифтосваха за ново поколение
:

Грозна гледка.
Направих аналогия веднага с река Марица, от която пък съм вадил яко заровени парцали и чували с пясък.
Да ма тука зацеп получи ли се няма вадене на боклука
На един от вировете ударих още един малък разбойник :

В края на излета се върнах към началната точка да пробвам пак онова "теле". Шмугнах се и точно под пистата на самолетите
, а те отгоре си бръмчаха на паркинга

На вирчето дойде и една спинингистка бригада, на ултра лайт и лайт спининги, от 3-ма човека и стана тотална окупация :

Вече към 12 часа минах от другия бряг да си поприказвам с тях и след това да си ходя, че ме напече Слънцето.
Та колегите споделиха, че и те надолу са видели кефал тупалка над кило и половина, според тях, но блесните минавали покрай него, а той дори не ги забелязвал - позната работа
Поприказвах си за успехите им в участъка на реката и ми споделиха, че най-едрите риби на бригадата тая година са 1 кефал над 900 грама и щука 54 см
Ееебати, в тая вада к'ви риби имало....въпреки боклуците и браковците...
Та така, със изследване на нови хоризонти, избегнах горчивото софийско капОчино
Ей един "розаф" самальот за финал на снимковия матриал :

Голямо бръмчене по цял ден си е там.
След излета доволно се почерпих със скара и златна Астика, че да не усещам немотийката
А пък след малко ще седна да жасам водьчка, че днес удъртявам
Та така, кучето си лае, а кервана си върви
Поздрави!

Работата с това, че вече драскам излетите си рядко тука я знаете....
Съжалявам, но този голям форум не ми дава това, което ми се иска. Предполагам, че и вие приятели донякъде го осъзнавате това сами за себе си....няма какво да коментирам допълнително

Само мога да ви успокоя, че няма да спра де. Спра ли да пиша, начи съм спрял да ходя за риба или по-лошо (да не дава Шефа

Ще има още красоти и грозотии да прочетете

Колко точно написано.Vid написа:Имам в предвид, тия дребосъци де ги постваме тук...., чак е смешно, но така е в родната ни мила действителност......
Батка т'ва за лавраците си е страхотна идея

Разкажи ми, разкажи миynovi написа:Да не ти казвам, че и тук на Искъра при моста на Ботевграско шосе....

Видях една част, каква е работата - хубава работа, ма българска му работа

Чети ся в тоя излет, к'во видях

По една случайност излиза, че е точно по тая тематика.
Снимките са с вярната Нокия, ако снимах с фотоапарата, то той щеше да се счупи от толко грозотия

27.06.2013г.
Рано, рано сутринта с брата бяхме на баластерните на Враждебна край София - под летището.
Той се бе подготвил за линове и всякакви други такива мирни и немирни риби

Аз пък, както винаги бях взел Салмата и лекия спининг на Тубертини.
Общо взето за втори път посещавам големия гьол,а малкия целия е обрасъл и не може да се метне със спининга.
От 5 сабахлян до 8 и 30 на средния спининг - един голям, мазен и среден.

Нито една щука не се видя да гони. Костурите и те бяха апатични към примамките.
Взех лекия спининг и реших да пробвам костурите и кефалите, щот братото вадеше на земен по някоя педарка покрай
пояса от водорасли. Да ама не.... Видях само някакви дребни кефалчета да подгонват дребните "гоблери" и блесни, а и
една щучица към 150 грама

Абе нищо интересно, всичко намирисваше на поредния софийски валат на спининга, а беше още 9 часа и деня бе пред мен....
Закрачих по бреговете на баластерната и след 20 минути крачене, без да исках се озовах на река Искър, която минава
встрани от баластерната. С лекия спининг баш

Ей го и мястото - там в далечината пистата, която минава над реката, точно където паркират самолетите

От тая позиция реших, да метна блесната нагоре по течението с далечен кастинг, над изтичалото , че водата беше до глезен, а с пристигането ми се побъркаха кефалите

Обнадежден от тръпката, че вода е до глезените, а рибата повече от водата, сложих Мепс Аглия №2 със златно листо, за да направя далечния кастинг.
С първото провеждане по течението нещо бясно атакува блесната и пръчлето се огъна

Ха сефте

Една мазна бабанка

Втори кастинг и пак нещо "взе" по течението на същата идентична проводка :

Риба Цаца, ама пак риба

На 5-тото мятане ми се получи много як зацеп на блесната и трябваше да нагазя във водата, за да я освободя.
Освободих я и извадих нещото, в което се бе закачила.
Омръзна ми да вадя на хората парашутите тука около София.... все си мисля, че тук нещата ще се по-различни, но уви...
Голяма парашутна дивизия има в района около столицата просто

То на нищо не прилича....пълна съсипия на водоемите отвсякъде....
....и както бях тръгнал уж серия да правя...та до там. Каквото се хвана, се хвана

Закрачих към по-горното вирче де се вижда на снимката по-горе, а там седя смаян и гледам кат' ударен с мотика.

Отначало помислих, че е шаран, заради големите червени перки, но след 1-но минутно взиране разбрах, че е троофеен кефал
около или над 55 см със сигурност. Гледайки го във водата, която беше доста бистра и плитка на око изглеждаше почти една моя ръка.
Това беше най-големият кефал, който съм виждал някога изобщо в рибарската си кариера, да си плува свободно и волно.
Ох мале какви ли не молитви не изприказвах на ум

доживял тия размери добичето

Кефалите по 300-400 грама дето се влачеха покрай него изглеждаха като дребосъци спрямо размера на тая невероятна риба.
Кеф ми беше отвсякъде да го наблюдавам 1 час във 40 санта вода, а още по-голям кеф
щеше да е ако ми позираше за пред камерата на телефона

Та 1 час мъчих кефалите, но само посрещаха и изпращаха блесните и воблерите.....
Реших да прекося реката, за да мина от другия бряг и да тръгна да изследвам, надолу по течението на реката.
Там откъдето прекосих покрай брега забелязах заебан шибан телевизор

Взех го, за да го метна по-надалеч от реката, да не седи така опрян в реката, че може да се заплете някоя риба, а то
вярно се бе заплела риба. В долния край имаше един изсушен уклей, а в потопената част - лешасал костур....

Заметнах тръбата на телевизора надалеч, като копиеносец и теглих едно прокълняващо заклинание за всичката тая бракониерска сган...
Та закрачих по коритото на Искъра надолу с цел изследване на района :

Водата бистра като сълза и нивото ниско. Видях надолу, доста добри кефалски тупалки от по 400-600 грама, но много бистро
и веднага се стрелкаха на някъде да се скрият

Направи ми впечатление, че дъното на реката бе осеяно с автомобилни гуми - т'ва ако не беше бистро, щеше да има здраво
късане на примамки

Тука даже май се чифтосваха за ново поколение

Грозна гледка.
Направих аналогия веднага с река Марица, от която пък съм вадил яко заровени парцали и чували с пясък.
Да ма тука зацеп получи ли се няма вадене на боклука

На един от вировете ударих още един малък разбойник :

В края на излета се върнах към началната точка да пробвам пак онова "теле". Шмугнах се и точно под пистата на самолетите

На вирчето дойде и една спинингистка бригада, на ултра лайт и лайт спининги, от 3-ма човека и стана тотална окупация :

Вече към 12 часа минах от другия бряг да си поприказвам с тях и след това да си ходя, че ме напече Слънцето.
Та колегите споделиха, че и те надолу са видели кефал тупалка над кило и половина, според тях, но блесните минавали покрай него, а той дори не ги забелязвал - позната работа

Поприказвах си за успехите им в участъка на реката и ми споделиха, че най-едрите риби на бригадата тая година са 1 кефал над 900 грама и щука 54 см

Ееебати, в тая вада к'ви риби имало....въпреки боклуците и браковците...
Та така, със изследване на нови хоризонти, избегнах горчивото софийско капОчино

Ей един "розаф" самальот за финал на снимковия матриал :

Голямо бръмчене по цял ден си е там.
След излета доволно се почерпих със скара и златна Астика, че да не усещам немотийката

А пък след малко ще седна да жасам водьчка, че днес удъртявам

Та така, кучето си лае, а кервана си върви

Поздрави!
Последно промяна от JettroniX на Пон Сеп 23, 2013 11:09 pm, променено общо 1 път.

Подочух че Тракиец е вече тотално обезрибен.Играло е яко ток и са обрали едрите бели останала е тук там някоя дребна белка.Vid написа: Днес бях на Тракиец, загубих 10 силикона все скъсани в мрежи, вече имам достатъчно опит за да зная в камък ли закачам, дърво или мрежа... (днес изкарах парче мрежа изгнила от времето). Много е жалко все това......
Отвориха Маказа, бялото море ни е на по малко от 150 км., а лавраците там къЦат, ще се преориентираме, щото от цигани, бракониери и подобна сбирщина вече тук не може да ловим.....

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- ynovi
- научил се да хвърля
Айе наздраве и честито!JettroniX написа: А пък след малко ще седна да жасам водьчка, че днес удъртявам....

Някакъв нов пътен знак дето не го знаех.

А ако не си ходил там за риба - има си и влак до там

- te4osoma
- разбира нещата
[quote="carbolino"]Подочух че Тракиец е вече тотално обезрибен.Играло е яко ток и са обрали едрите бели останала е тук там някоя дребна белка.[/quot
ми не ходете там

ми не ходете там

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Тия гуми в реката като ги гледам се сетих за онази реклама на WWF май беше. За "новите видове". Като някакви големи нов вид костенурки
. Че и както си ги снимал да се чифтосват скоро ще станат преобладаващ вид.
Поздравления за първия костур. Добър размер изглежда. И жалко за кефала, ама то това му е интересното на това занимание, иначе няма да има интрига. Следващият път дано набараш какво му се яде, ако не го е набарал някой бракониер преди това обаче.

Поздравления за първия костур. Добър размер изглежда. И жалко за кефала, ама то това му е интересното на това занимание, иначе няма да има интрига. Следващият път дано набараш какво му се яде, ако не го е набарал някой бракониер преди това обаче.
@ Иво така и не успях да стигна до Рибарица в студентските си години, а беше и си е доста популярна детстинация сред студентите
Знака май само там го имаше
@ Bai_Pe6o аналогията ти с гумите просто ме разби, точно като филмчето с фасовете и там другите отпадъци
Благодаря за поздравите

Знака май само там го имаше

@ Бахти Краси, как намирисва на голяма схема с много пари (типично по български) - чиста кражба си е това.
@ Bai_Pe6o аналогията ти с гумите просто ме разби, точно като филмчето с фасовете и там другите отпадъци

- ynovi
- научил се да хвърля
Вид прав си за всичко което си написал и за парцалите, парашутите и мрежите, но с редки изключения е такова положението почти навсякъде и не от днес, Само забрави да споменеш и за "американските въдици", както някой казват на устройствата за риболов с ток.Vid написа: Реката е тотално обезрибена, още повече това не е вада като Тунджа или Янтра, това е Марица и риби няма........
- За съжаление тези схеми не са съвсем такива Гена, а най-често са: унищожава се нещо много ценно и скъпо, някой да вземе някакви си мизерни пари.JettroniX написа:@ Бахти Краси, как намирисва на голяма схема с много пари (типично по български) - чиста кражба си е това.
Иначе Гена пак много-добър репортаж си направил.

Но имай в предвид, че това е рекичка минаваща през най-големия град. И май не си виждал Искъра в дефилето преди 15-20г. когато работеха всички заводи.... сега е в пъти по-чист.
- Vid
- кандидат преподавател
Виждал съм всЯква измет по Марица- такива със срекмета, такива опъмащи сари, даули и пр. и пр., че даже не се крият. Ама, честно казано от тия де мъчат рибата с ток, не съм виждал. Сигурно го правят през нощта?ynovi написа:Вид прав си за всичко което си написал и за парцалите, парашутите и мрежите, но с редки изключения е такова положението почти навсякъде и не от днес, Само забрави да споменеш и за "американските въдици", както някой казват на устройствата за риболов с ток.Vid написа: Реката е тотално обезрибена, още повече това не е вада като Тунджа или Янтра, това е Марица и риби няма........
Не зная какво е играло и какво не, но след 2-ва петчасови излета на Тракиец, дори без наченка не за удар, а дори побутване на примамката от някоя заблудена мирна риба, смятам и то водоем да го отпиша от списъка - водоеми за риболов. То, вече в то списък май, че нищо не останаte4osoma написа:carbolino написа:Подочух че Тракиец е вече тотално обезрибен.Играло е яко ток и са обрали едрите бели останала е тук там някоя дребна белка.[/quot
ми не ходете там![]()
![]()
![]()

Дали да не си плювна на билета за риболов щот е на принтерна хартия и после да си обърша задника с него? Е, поне ще стане за нещо.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- ynovi
- научил се да хвърля
С ток и аз не съм виждал, но мисля, че е по-уместен за по-малки реки, най-вече за пъстърва. Сари и даули не знам какво са баш освен от описанията ви. Иначе района между селата Дерманци и Ъглен на р. Вит при 2-3 излета миналата година съм виждал срекмета и парашути мятани от местни тийнейджъри или циганета, един с нещо на което там му казват "сак", и един с жигулка с врачанска номер да лови с парашут. Но там покритие на GSM-ми няма и не можеш да се обадиш на никой. Но общо взето избягват хората и като видят човек с въдица си прибират пособията и си тръгват, но реката е обрасла и не се вижда идва ли някой и ги изненадах. Но този с врачанската кола беше най-нагъл и откачен. Значи, спирам на 50 метра от един вир, до една жигула с широко отворени предни врати и турена една голяма телевизионна антена на покрива. Такове нещо рядко се вижда.Vid написа: Виждал съм всЯква измет по Марица- такива със срекмета, такива опъмащи сари, даули и пр. и пр., че даже не се крият. Ама, честно казано от тия де мъчат рибата с ток, не съм виждал. Сигурно го правят през нощта?

Поглеждам към вира и виждам мъж, около 55-те да лови с парашут. Пак де зачудих на кой трябваше да се сигнализира в такива случай, на ИРА ли или на 112, но видях, че телефона ми няма обхват. В тоя момент и онзи ме забелеза и започна издалече да вика нещо, да подскача и да ръкомаха. Помислих си, че нещо му има, дали не изтреще и дали ако имах обхват не беше по-уместно да звъня не на ИРА, а на докторите от бърза помощ.

Като поприближи вече се беше поуспокоил и започна да му се разбира, каза ми: - Викам ти да затвориш вратата на колата, но ти не ме чуваш. А аз му отговорих с: Абе от къде на къде аз ще ти затварям врата на колата? И ти защо бракониерстваш?
Този веднага отрече и почна да се прави на луд. Общо взето още 2-3 изречения си разменихме, но този спря да ми отговаря и запраши нанякъде, а аз отидох на горното вирче. След 10-15 минути видях, че си запали жигулката и си тръгна.

- te4osoma
- разбира нещата
aз от брега не се и надявам нещо да стане там......Vid написа:Не зная какво е играло и какво не, но след 2-ва петчасови излета на Тракиец, дори без наченка не за удар, а дори побутване на примамката от някоя заблудена мирна риба, смятам и то водоем да го отпиша от списъка - водоеми за риболов. То, вече в то списък май, че нищо не остана![]()
![]()

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
Иска се и друг вид техника, която след Нова Година може и да си заприходяynovi написа:Иначе Гена пак много-добър репортаж си направил.Ама ти защо към журналистиката не се ориентирал? В някоя телевизия с риболовни предавания, да правиш филми за реките и природата ...
![]()

Лошоооо, тъкмо се надявах през Есента, да се раздвижат рибите тамVid написа:Не зная какво е играло и какво не, но след 2-ва петчасови излета на Тракиец, дори без наченка не за удар, а дори побутване на примамката от някоя заблудена мирна риба, смятам и то водоем да го отпиша от списъка - водоеми за риболов.

Днес посетих изложението в :

Не знам защо входа бе 3 лева, при условие, че изложението бе само в 1 зала и нямаше много щандове.....
Откъм риболовни щандове слаба работа....
Там бяха хората от "Капитан Хук" :

"Риби и такъми" и на Емо щанда (не му знам честно казано името на фирмата му)

Симулаторът изби рибата

Тука едно малко рибарче с помощта на екипа на Емо извади един 15-20 килограмов сом

За к'ви тояги става въпрос

Взех си една Рапала J13

Доста си полафихме на щанда му

Целта на посещението ми бе и да си взема някаква Лайт пръчка.
Видях при "Риби и такъми" Тика Графит Новата на 2 и 40. Дават я, че е Лайт, но мога да кажа, че е далеч от Лайт, по-скоро си е Медиум

Другите пръчлета де видях бяха на Салмо - Гранд Маджестик на 2 и 10, но много локумена ми дойде лично на мен, а другата бе на Рапчър пак на 2 и 10, но цената й от 185 лева бе просто извънземна. За тая пара може човек да си вземе нещо друго доказано и изпитано.
В крайна сметка (аз си знаех, че и така ще се получи де), се спрях да видя при "Капитан Хук" пръчките.

На Рон Томпсън мога да кажа, че са супер цена/качество !
В крайна сметка не се върнах с празни ръце у дома

Запознах се и с консултантите Иво и Героги и доста си полафихме, в крайна сметка стигнах и до покупка на шибучка.
Във ФБ може да видите Георги и Иво какви КРОКОДИЛИ плющят и то някъде тук из БГ

https://www.facebook.com/pages/Savage-G ... 1229626502
Взех и един воблер също. Хората ми направиха и 10 % отстъпка, а пръчката дето си взех.....
Остава само да я тествам