Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

125 000 БЪЛГАРСКИ БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ
Модератор: Кърцата
Re: 125 000 БЪЛГАРСКИ БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ
Ами супер
Сигурно не са такива ентусиасти като вас

- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз, за това Съм против забранителния режим на Реките. Давам един пример: На Реките споменати в целогодишната забрана на ИАРА, Ние категорично не ходим, но пък се посещават от доста други хора / рибари / с билети или не. Да не говорим какво става от 01.10. Илиян е прав, засилване на контрола, прилагане на санкциите, които никак не са малки и информиране по повод риболова, забрани, мерни граници, количества и т.н.
Да върнем Живота в Реките
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
Ето малко снимки от вчера:
Бусът с рибите:

Матриалът:

Нашата група на първата река:

Доста трудно проходимо:

Малко красота:

Доста стръмнина:

По едно време така се бех запотил, че си викам – Дано набарам некоя мечка, да помъкне мялко рибите тя! Обаче къорава мечка се не виде, само следи от глигани, но те са тъпи и не стават за нищо.
После се чу, че мечките, като разбрали кой ще се гърби в района – се пренесли от другата страна на Балкано – да си немат проблеми.
Ето и мястото откъдето извира реката:

По повод дискусията – тези места са толкова диви, че няма кой да отиде там, освен ако не е напълно луд. Едвам се стига с транспорт, а нагоре по реките беше почти напълно непроходимо пеша. Да не говорим, че доста ги охраняват и не е здравословно да се пробваш.
Дано рибите оцелеят.
Бусът с рибите:

Матриалът:

Нашата група на първата река:

Доста трудно проходимо:

Малко красота:

Доста стръмнина:

По едно време така се бех запотил, че си викам – Дано набарам некоя мечка, да помъкне мялко рибите тя! Обаче къорава мечка се не виде, само следи от глигани, но те са тъпи и не стават за нищо.
После се чу, че мечките, като разбрали кой ще се гърби в района – се пренесли от другата страна на Балкано – да си немат проблеми.
Ето и мястото откъдето извира реката:

По повод дискусията – тези места са толкова диви, че няма кой да отиде там, освен ако не е напълно луд. Едвам се стига с транспорт, а нагоре по реките беше почти напълно непроходимо пеша. Да не говорим, че доста ги охраняват и не е здравословно да се пробваш.
Дано рибите оцелеят.
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Нашата група тези дни ще качи снимките, наистина прекрасна Природа, калпав Народ....., но Аз лично Съм оптимист и откровено ще кажа: < Действителността, макар и бавно се променя, категорично, к а т е г о р и ч н о >. Имаме Доброволци, имаме Хора които милеят за природата, с две думи с всеки изминал ден, ставаме все по дейни и все по ползотворни в това което правим. Дължа да Ви кажа, че всички Ние бяхме тези, които показахме как е най - правилно да се разселват Пъстървите, просто променихме стария стереотип на мислене и на действие, но обективно ще потвърдя, че доста от хората желаят да се научат, да си изпълнят ангажимента си както е редно, да си свършат работата, както подобава / просто казано /, нещата се П Р О М Е Н Я Т . За Мен лично е важно разселването / зарибяването /, / както казва Един Наш Приятел и Съмишленик /, повече отколкото самият риболов. Хора голямо "гърбене" е, но нали Всички Ние, имаме претенции, че обичаме Природата..... И пак казвам "Благословени са Тези Които Даряват Живот"!
- Paviljon
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Страхотни красоти. Поздравления на участниците и поклон пред стореното и гърбенето по баирите. Не успях да участвам в акциите, то и за риба не можах да отида също от липса на време, но стискам палци мъниците да се закрепят в реките и да вдъхнат живот в хладните потоци.
Поздрави
Поздрави

Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Asen Karamfilov
- новобранец
радвам се,че има много хора,които да се грижат отделно от ИАРА за възтановяване популацията на балканските пъстърви!Дерзайте,колеги.Поздравления:Асен Карамфилов
- maranzika
- сериозен играч
И поредните рибки на свобода.....
Вчера се проведе поредното зарибяване с Балканска пъстърва.Аз,Боби(Хемингуей) е Стефчо(Zepelin81) бяхме с двама служители от ИАРА и двама служители на Парка който щеше да бъде новият дом на рибките.Пуснахме 16 чувала с Балканки и смея да твърдя че условията в зарибените реки са ОТЛИЧНИ за живота на рибките и в следващите години ще се види резултатът от тази акция.Искам да благодаря от мое име на всички участвали в тези 4 зарибявания на Парка и дано все повече хора осъзнаят какво значи да пазим тези красиви риби и да даряваме живот в нови и нови реки.
Ето и снимки от вчера:

А в горите беше пълно с тия красавци:

Реките бяха с уникални вирове и доста вода според сезона.Ето още красотии от местата:

На свобода:

А тоя се побърка да ми позира...

А тука на пътеката се беше "изакала" баба Меца:

Та засега толкова.Скоро ще има и още.....
Вчера се проведе поредното зарибяване с Балканска пъстърва.Аз,Боби(Хемингуей) е Стефчо(Zepelin81) бяхме с двама служители от ИАРА и двама служители на Парка който щеше да бъде новият дом на рибките.Пуснахме 16 чувала с Балканки и смея да твърдя че условията в зарибените реки са ОТЛИЧНИ за живота на рибките и в следващите години ще се види резултатът от тази акция.Искам да благодаря от мое име на всички участвали в тези 4 зарибявания на Парка и дано все повече хора осъзнаят какво значи да пазим тези красиви риби и да даряваме живот в нови и нови реки.
Ето и снимки от вчера:

А в горите беше пълно с тия красавци:

Реките бяха с уникални вирове и доста вода според сезона.Ето още красотии от местата:

На свобода:

А тоя се побърка да ми позира...

А тука на пътеката се беше "изакала" баба Меца:

Та засега толкова.Скоро ще има и още.....
Здравейте
Ето и моите снимки от пъстървовото зарибяване в събота ,в което имах честта да участвам.

Ето го и дъждовника,но на нас за щастие дъжда ни се размина

Смисъла на цялото гърбене

Ще се опитам да кача и няколко клипчета от youtube ,но след като разгадая как става
.
Поздрави
Ето и моите снимки от пъстървовото зарибяване в събота ,в което имах честта да участвам.

Ето го и дъждовника,но на нас за щастие дъжда ни се размина

Смисъла на цялото гърбене

Ще се опитам да кача и няколко клипчета от youtube ,но след като разгадая как става

Поздрави
Ето ги и клипчетата с новодомците .Пожелавам им да се радват на внуци и правнуци
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/pvOTANC-UiY?hl=en_US& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/pvOTANC-UiY?hl=en_US&version=3&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/PgGhSv_VVjA?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/PgGhSv_VVjA?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/9Vv5vbn9slk?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/9Vv5vbn9slk?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/8CpzDfF3Oz4?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/8CpzDfF3Oz4?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/pvOTANC-UiY?hl=en_US& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/pvOTANC-UiY?hl=en_US&version=3&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/PgGhSv_VVjA?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/PgGhSv_VVjA?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/9Vv5vbn9slk?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/9Vv5vbn9slk?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/8CpzDfF3Oz4?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/8CpzDfF3Oz4?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Здравейте Колеги и за да дам финал на тази Тема, няколко реда на края и от Мен. Наистина беше страшно трудно, от една страна терена, от друга досегашната практика при зарибяване в парковете, Рибите да се изсипват на едно место и от трета страна да се направи цялата тази организация между различните институции и различните хора. За терена, нямам думи, десетки километра тежък терен, където нивите и уазките едвам пъплеха между камънака. По повод зарибяването, хората от парка с желание приеха новото за Тях, с две думи как най - правилно се разнасят Рибите. Абсолютно парковите служители изпълняваха каквото е нужно за правилното разселване на Пъстървите. Изключвам само едни, които бяха такива "ЧОБАНИ", че след един час разговори, направо ме отпратиха по живо, по здраво, а Аз се бях дигнал специално от София за да направим организацията. Като и да е, 90% от мероприятието мина по план. 10% не зависеха от Мен. Всичките 125 000 Балкански Пъстърви бяха разселени, като ни остават за 2014 година още 125 000 и осъществяване на мониторинг близките 3 години. Изключително Съм горд, че подобна държавна институция избра Нас, Риболовен Клуб Балканка за партньор, в такова мащабно мероприятие. Един от най - важните приоритети за Нашия Клуб е разселването / зарибяването / и опазването на популацията на Нашата Пъстърва. Това мероприятие доказва, че Ние от Клуб Балканка не зарибяваме Реките, за да можем след това да си ловим, в парка няма как да стане това. Специално държа да Благодаря на всички които намериха време, сили и възможност да участват в това грандиозно мероприятие. На всички Членове на Клуб Балканка участващи в зарибяването. На външните хора: Костадин от Стара Загора / kostakosta /, човека беше на почивка и пак намери време да ни подкрепи, на Стефчо / Zepelin 81 /, участвал два пъти / втория път даже беше нощна смяна, след зарибяването /, на племеника на Димо / момчето всеки път участва в Наши Мероприятия / и близкия му който беше на възраст 60+, на Маранцинката на Приятела / планинара /, на който му се падна най - шибаното трасе, на Моя приятел Асен / за него беше много трудно, Той си е стационарка - рибар/. Благодарност и на служителите на ИАРА / и да не Ви се вярва, те също помогнаха за разселването на Рибките /. Да Благодарим на хората участвали със собствените си коли, които не пожелаха пари от Нашия спонсор за горивото / Мариян < същия славно даже аварира, с чисто новата си кола >, Маранцика, Димо, Стефчо и Коцето. Вярвайте Ми хора, тази мъка ще Ни се върне подобаващо, напразно нищо не се е случило. А сега
/ 

Последно промяна от ХЕМИНГУЕЙ на Пон Сеп 30, 2013 7:34 pm, променено общо 1 път.
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А Мариянчо така и не публикува снимките, айдееее......
- suhia_ribar
- научил се да хвърля
Боби,адмирации от мен и лично за теб!Ти отнесе най-голямото гърбене,било то с организация,разселване, и тем подобни неща.Адмирации и за управителя на фирмата спонсор,за пореден път без изключение изпълниха обещаните ангажименти.ХЕМИНГУЕЙ написа:Здравейте Колеги и за да дам финал на тази Тема, няколко реда на края и от Мен. Наистина беше страшно трудно, от една страна терена, от друга досегашната практика при зарибяване в парковете, Рибите да се изсипват на едно место и от трета страна да се направи цялата тази организация между различните институции и различните хора. За терена, нямам думи, десетки километра тежък терен, където нивите и уазките едвам пъплеха между камънака. По повод зарибяването, хората от парка с желание приеха новото за Тях, с две думи как най - правилно се разнасят Рибите. Абсолютно парковите служители изпълняваха каквото е нужно за правилното разселване на Пъстървите. Изключвам само едни, които бяха такива "ЧОБАНИ", че след един час разговори, направо ме отпратиха по живо, по здраво, а Аз се бях дигнал специално от София за да направим организацията. Като и да е, 90% от мероприятието мина по план. 10% не зависеха от Мен. Всичките 125 000 Балкански Пъстърви бяха разселени, като ни остават за 2014 година още 125 000 и осъществяване на мониторинг близките 3 години. Изключително Съм горд, че подобна държавна институция избра Нас, Риболовен Клуб Балканка за партньор, в такова мащабно мероприятие. Един от най - важните приоритети за Нашия Клуб е разселването / зарибяването / и опазването на популацията на Нашата Пъстърва. Това мероприятие доказва, че Ние от Клуб Балканка не зарибяваме Реките, за да можем след това да си ловим, в парка няма как да стане това. Специално държа да Благодаря на всички които намериха време, сили и възможност да участват в това грандиозно мероприятие. На всички Членове на Клуб Балканка участващи в зарибяването. На външните хора: Костадин от Стара Загора / kostakosta /, човека беше на почивка и пак намери време да ни подкрепи, на Стефчо / Zepelin 81 /, участвал два пъти / втория път даже беше нощна смяна, след зарибяването /, на племеника на Димо / момчето всеки път участва в Наши Мероприятия / и близкия му който беше на възраст 60+, на Маранцинката на Приятела / планинара /, на който му се падна най - шибаното трасе, на Моя приятел Асен / за него беше много трудно, Той си е стационарка - рибар/. Благодарност и на служителите на ИАРА / и да не Ви се вярва, те също помогнаха за разселването на Рибките /. Да Благодарим на хората участвали със собствените си коли, които не пожелаха пари от Нашия спонсор за горивото / Мариян < същия славно даже аварира, с чисто новата си кола >, Маранцика, Димо, Стефчо и Коцето. Вярвайте Ми хора, тази мъка ще Ни се върне подобаващо, напразно нищо не се е случило. А сега/

Хм, не съм съгласен. Според мен пък - най-шибаното трасе се падна на мен.ХЕМИНГУЕЙ написа:.... на Маранцинката на Приятела / планинара /, на който му се падна най - шибаното трасе, ....
Майтап бе. Боби - поздравления и благодарности, защото на теб се падна най-голямото гърбене.
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Абе не съм много сигурен на кой се падна най-ши.......то трасе, Марян сигурно не пуска снимките щото още не може да си поеме дъх. Па отгоре на всичко човекът от парка дето беше с нас се оказа бившия хижар на хижа Плевен и планински спасител, направо припкаше с чувал на гърба като дива коза, стигни го ако можеш.pitcha написа:Хм, не съм съгласен. Според мен пък - най-шибаното трасе се падна на мен.ХЕМИНГУЕЙ написа:.... на Маранцинката на Приятела / планинара /, на който му се падна най - шибаното трасе, ....
Майтап бе. Боби - поздравления и благодарности, защото на теб се падна най-голямото гърбене.

Бобка благодаря за организацията и преживяванията - това сериозно
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
http://balkanka.bg/
http://balkanka.bg/
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На Мариян му скинаха гъзо от бачкане 
Едва успях да избягам в Понеделни поне да закрия.
Имам и два излета, а нямам време да ги напиша.
Утре ще гледам да свърша повечете неща и ще кача снимките.

Едва успях да избягам в Понеделни поне да закрия.
Имам и два излета, а нямам време да ги напиша.
Утре ще гледам да свърша повечете неща и ще кача снимките.