Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

КАКВА Е ТАЗИ ГЪБА?
Модератор: dantho.mihov
КАКВА Е ТАЗИ ГЪБА?
Днес открих една дървесна гъба, която ми прилича на кладница ама не съм сигурен. Красива е, но не знам дали е и ядлива.

Ars longa, vita brevis
-
- ще става разбирач
Re: КАКВА Е ТАЗИ ГЪБА?
Сярна гъба си намерил. Ядлива е докато не одъртее, на мен не ми харесва...но пък Хамериканците я смятат за деликатес 
'Що не писа в темата за гъбите ?

А бе не мирише на сяра хичdeso_bg написа:Сярна гъба си намерил. Ядлива е докато не одъртее, на мен не ми харесва...но пък Хамериканците я смятат за деликатес

Ars longa, vita brevis
Бе аз намерих една дето мязаше на спукана топка и нямаше израстъци,жълтееше на едно самотно дърво сред полето до село Дръндар.Жилава беше,но пък вкуса си беше на пилешки гърди.
-
- разбира нещата
как не ви е страх да ги ядете тези гъби незнам 

Те тука ги приготвят най хубаво
http://pirogov.eu/module/toxicology/toxicology.php" onclick="window.open(this.href);return false;

- кирил великий
- разбира нещата
Както ти казаха, това е сярна гъба и е наречена така заради цвета, а не заради някаква миризма на сяра. За нея е писано тук http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... start=3075. Ако е пресна, сваряваш я леко във вода със сол и после я панираш или пържиш в масло. В "Пирогов" не отиваш от нея, но от други гъби, а от някои направо в гробищата.
-
- разбира нещата
двама набрали една торба с гъби.пребрали се в къщи и я дали на една от жените да ги сготви,но не били сигорни дали са ядливи.чудили се какво да правят ,а единия дал акъл да сипят на кучето и ако нищо му няма и те ще ядат.сипали му ,изпили по няколко ракии докато мине време ,гледат на кучето нищо му няма.хапнали здраво,по едно време влиза жената и реве.
-ко стана???
-кучето умря.
тези се шашнали и почнали да си бъркат в гърлата да повръщат.по едно време единият пита :
-е как ,какво му стана изведнъж?
-беше на улицата и го блъсна камион
-ко стана???
-кучето умря.
тези се шашнали и почнали да си бъркат в гърлата да повръщат.по едно време единият пита :
-е как ,какво му стана изведнъж?
-беше на улицата и го блъсна камион

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Великий, не знам с какво заслужих менторския тон, но ми се струва, че величието в собствените очи е по отровно за "великия" от триадата <Amanitin, Phallin и Phalloidin. > и се лекува от други специалистикирил великий написа:Както ти казаха, това е сярна гъба и е наречена така заради цвета, а не заради някаква миризма на сяра. За нея е писано тук http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... start=3075. Ако е пресна, сваряваш я леко във вода със сол и после я панираш или пържиш в масло. В "Пирогов" не отиваш от нея, но от други гъби, а от някои направо в гробищата.

Ars longa, vita brevis