Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
значи трябва захаромера да си отчете 20% при тази формула,ако е хубава захарта ,налиdeso_bg написа:delio-haidutin написа: когато на 10 л вода ,сложа 2,2 кг захар защо не постигам 22% захарност(16-17)???зависи ли това от захарта и дали има захар от сладка по- сладка???има ли други фактори които да влияят върху показанията на захаромерите(не говорим за 1% +;-)???
20% захарност дават 1кг. захар прибавени към 4 литра водаИли по - простичко казано: Четири литра дестилирана вода тежи 4кг., прибавени към 1кг захар- имаме 5кг разтвор-100/5=20%
![]()
Ма'ни тия глупости за захарта менте![]()


захарта от де да я разбера каква е ??пакетирана от еди кого си,производител НЯМА,да ли е горнооряховска или алжирска(по-миналата г. взех такава на чувал-пишеше) кой ще ти каже

всичко направих как си знаем,сложих и сер .кисилина,щото мин г.бялото ми вкисна,а червеното беше пък перфектно.и съм решил на седмица да го притакам по няколко кофи като зелето.да видим кво ще стане .

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Вземи си захар с пакетаж на Джор Джес. Тя е Горно Оряховска. Цена - 1.78 лв/кг. на стек.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 320
- Регистриран на: Чет Авг 27, 2009 4:45 pm
- Местоположение: София
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
И аз навремето, като викаше професора да учим, зяпах по пазвите на колежкитеdelio-haidutin написа: .аз , на десете литра вода и 2,2 кг захар получих както казах 16-17%,а за вдигане на захарността със 1 % ,100\1 ли ще е ,тогава пък шаръта не е ли с по-висока плътност и 1 л няма да е 1 кг.


Добре че е гугъл.....Та взето от тук да ти го преведа :
В 10 литра вода сипваме 2.2кг захар = 2200.100/2200+10000=18.03% захарност. Точно защото плътноста на ширата е различна се мери с плътномер/хидрометър/захаромер. Ако имаш хубав захаромер с корекция по температура-си точно там


-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
ето от къде изкочи зайчетоdeso_bg написа:И аз навремето, като викаше професора да учим, зяпах по пазвите на колежкитеdelio-haidutin написа: .аз , на десете литра вода и 2,2 кг захар получих както казах 16-17%,а за вдигане на захарността със 1 % ,100\1 ли ще е ,тогава пък шаръта не е ли с по-висока плътност и 1 л няма да е 1 кг.
![]()
![]()
Добре че е гугъл.....Та взето от тук да ти го преведа :
В 10 литра вода сипваме 2.2кг захар = 2200.100/2200+10000=18.03% захарност. Точно защото плътноста на ширата е различна се мери с плътномер/хидрометър/захаромер. Ако имаш хубав захаромер с корекция по температура-си точно там![]()






ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 105
- Регистриран на: Пет Окт 30, 2009 1:31 pm
- Местоположение: София
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Един въпрос към агрономите, са какви препарати се пръскат млади овошки след като им изпадат листата?
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Изрязват се и се изнасят от градините изсъхналите и заболели клони. Преди настъпването на зимните студове, стъблата на дърветата се варосват с 20-25% варна каша. Непосредствено след листопада при костилковите видове, като праскови и кайсии се прави пръскане с 2% бордолезов разтвор против къдравост и сачмянка при 80% листопад.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 105
- Регистриран на: Пет Окт 30, 2009 1:31 pm
- Местоположение: София
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Благодаря на колегата dantho.mihov за бързият отговор. Повечето дръвчета са 2-3 годишни ябълки, варовият разтвор няма ли да е силен при тези проценти и да им увреди кората?
Ще има ли ефект ако напръскам целите корони и стебла с акарзин в този период и след това да варосам?
Ще има ли ефект ако напръскам целите корони и стебла с акарзин в този период и след това да варосам?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Пак ми отвори работа......dantho.mihov написа:Изрязват се и се изнасят от градините изсъхналите и заболели клони. Преди настъпването на зимните студове, стъблата на дърветата се варосват с 20-25% варна каша. Непосредствено след листопада при костилковите видове, като праскови и кайсии се прави пръскане с 2% бордолезов разтвор против къдравост и сачмянка при 80% листопад.

Ама май има време още до минусите,
ще ходя за риба сега.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Горния слой на кората е бъдещата мъртва тъкан през следващата година и особено ако вече има пукнатини макар и дребни, ползата е повече. Освен това вегетацията на дръвчетата е затихнала. Това позволява препаратите да се използват в по-голяма концентрация.Zagrey написа:... варовият разтвор няма ли да е силен при тези проценти и да им увреди кората?
Ще има ли ефект ако напръскам целите корони и стебла с акарзин в този период и след това да варосам?
На втория въпрос - частичен ефект има, ако през лятото е имало нападения. И то е, защото акарите вече са преминали във възрастна форма за презимуване. По-силен е ефекта, когато с Акаризин се пръска февруари-март, според когато позволява времето. Извършва се заедно с 1 % разтвор на бордолезов разтвор. Акаризина има дълго последействие и вече е ефективен спрямо събудилите се акари, които започват да се хранят активно и прекъсва процеса на копулацията им /сиреч оплождането/ и размножаването им.
-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
хайде,започнахме с новото производство:преди десетина дена,
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- firefighter
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 226
- Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 4:50 pm
- Местоположение: Ямбол - Сливен
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
наздраве на всички,поздрави и от мен.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
хайде,започнахме с новото производство:преди десетина дена,
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- ще става разбирач
- Мнения: 320
- Регистриран на: Чет Авг 27, 2009 4:45 pm
- Местоположение: София
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Здравейте колеги,
Някой знае ли откъде да си купя читав, лозов, посадъчен материал. Писна ми от някакви псевдо "лицензирани" разсадници, продаващи полуизгнили, болни пръчки от незнаен и за тях сорт и подложка
Не, че не мога и сам да си вкореня дивачки и да си ги ашладисам после, ама не ми се чака още една година 
Някой знае ли откъде да си купя читав, лозов, посадъчен материал. Писна ми от някакви псевдо "лицензирани" разсадници, продаващи полуизгнили, болни пръчки от незнаен и за тях сорт и подложка


- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2609
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Колега, в с.Цалапица срещу пазара е фирма, специализирана в производството на посадъчен лозов материал! Избираш си по каталог, като можеш да си поръчаш от 5-10 броя до 5-10 милиона броя. Шуреят ми има наследство от 16 дк. лозе с Карловски мискет и за плешивините си взе от там различни пръчки за копаж и за десертно! Доволен е! От Агрономическият институт в Пловдив също можеш да си закупиш добър посадъчен материал. Но нямам идея за цени!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!