Дължина на противоусукващата тръбичка

Модератор: Paublo_Eskobar

k99
новобранец
новобранец

Дължина на противоусукващата тръбичка

Мнение от k99 »

Има ли някакво съотношение между дължината на противоусукващата тръбичка и големината на фидер хранилката? На пазара има тръбички с дължина от 15см. до 30см. и ми е интерсно как подбирате дължината и?
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Дължина на противоусукващата тръбичка

Мнение от Gosheto »

Дължината на тръбичката трябва да е приблизително 0 (НУЛА) сантиметра :D

Няма смисъл от тях. Има толкова много монтажи без тръбички, че не виждам защо трябва да слагаш нещо, което малко или много прави линията груба.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Gosheto написа:Дължината на тръбичката трябва да е приблизително 0 (НУЛА) сантиметра :D

Няма смисъл от тях. Има толкова много монтажи без тръбички, че не виждам защо трябва да слагаш нещо, което малко или много прави линията груба.
Имаш много здраве от много фидеристи които ползваме тръбички дори по турнири.
Тръбичката когато е напаравена с мисъл не прави монтажа по груб. Напротив намалява оплитанията до минимум.
А сега да отговоря на колегата.
Тези тръби които ги продават по магазините са си за шаранджииски монтаж и не стават за фидер.
Намираш си пласмасови тръбички от спрейовете за отвиване на гайки или други подобни.
Прозрашни и тънки са.
Режеш на дължина около 5 см. Монтираш вирбелче през чието ухо да минава стегнато тръбичката.
Вирбела трябва да горе долу в края на тр. Капваш каниколит или нагряваш леко със запалка пласмасата да се
раздуе малко и охлаждаш.
Трябва да се получи такова нещо.

Изображение

И сега монтажа...
Нанизваш тръбичката на основното откъм вирбела на който се закача кожнишката, след нея е силиконово стоперче, след него мънисто и накрая връзваш с възел паломар микровирбел без карабинка.
На микровирбела слагаш повода с куката. Повода варира от 20 см до метър и дори нагоре.
Това е в обши линии. Така направен монтажа изнася повода далеч от кошничката и мяташ без оплитане.
Дано съм бил полезен.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Gosheto написа:Дължината на тръбичката трябва да е приблизително 0 (НУЛА) сантиметра :D

:lol: :lol: Все едно говорим за презервативи,размера няма значение 0(НУЛА) сантиметра
Няма смисъл от тях,но...след като са ги измислили(преверзативите),трябва да се слагат ,дори да правят линията груба :lol: :lol: :lol:
Аз там съм пораснал...
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

bobo_33333 написа:

:lol: :lol: Все едно говорим за презервативи,размера няма значение 0(НУЛА) сантиметра
Няма смисъл от тях,но...след като са ги измислили(преверзативите),трябва да се слагат ,дори да правят линията груба :lol: :lol: :lol:
Колега, те и пружините са измислени, ама е по-добре да не ги ползваш. За щастие презервативите нямат общо с риболова. Който иска да си ползва тръбички, проблема си е негов. Като цяло доста начинаещи колеги ги ползват, докато не открият, че при правилно замятане нямаш нужда от тях, и с подходящ монтаж могат да си увеличат улова многократно.
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Gosheto написа:Колега, те и пружините са измислени, ама е по-добре да не ги ползваш. За щастие презервативите нямат общо с риболова. Който иска да си ползва тръбички, проблема си е негов. Като цяло доста начинаещи колеги ги ползват, докато не открият, че при правилно замятане нямаш нужда от тях, и с подходящ монтаж могат да си увеличат улова многократно.
Koлега, не колега... От такива крайни изказвания е ясно, че има мноооого да учиш още! Всеки един монтаж си има място и време - няма универсален монтаж! :wink:
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Dass написа:
Gosheto написа:Колега, те и пружините са измислени, ама е по-добре да не ги ползваш. За щастие презервативите нямат общо с риболова. Който иска да си ползва тръбички, проблема си е негов. Като цяло доста начинаещи колеги ги ползват, докато не открият, че при правилно замятане нямаш нужда от тях, и с подходящ монтаж могат да си увеличат улова многократно.
Koлега, не колега... От такива крайни изказвания е ясно, че има мноооого да учиш още! Всеки един монтаж си има място и време - няма универсален монтаж! :wink:
Добре де, аз казвам, че ако замяташ правилно- няма оплитане и респективно тръбичка не ти трябва. Ти дай довод ЗА тръбичката. Много ми е интересно кога е удачно да се ползва тръбичка.
А и никъде не съм казал, че има универсален монтаж. Аз ползвам два-три монтажа(с още толкова доработки), за които твърдя, че работят отлично в определена ситуация. Като добавим и различни дължини на повода, комбинациите нарастват.

п.с. относно ученето, не спирам да го правя, въпреки, че когато ловях с фидер на Искъра, 99% не бяха и чували за този метод. Сега всеки "лови" на фидер.... а някои все още и с тръбичка :lol:
Аватар
liudmil83
новобранец
новобранец

Мнение от liudmil83 »

Gosheto написа:
Dass написа:
Добре де, аз казвам, че ако замяташ правилно- няма оплитане и респективно тръбичка не ти трябва. Ти дай довод ЗА тръбичката. Много ми е интересно кога е удачно да се ползва тръбичка.
А и никъде не съм казал, че има универсален монтаж. Аз ползвам два-три монтажа(с още толкова доработки), за които твърдя, че работят отлично в определена ситуация. Като добавим и различни дължини на повода, комбинациите нарастват.

п.с. относно ученето, не спирам да го правя, въпреки, че когато ловях с фидер на Искъра, 99% не бяха и чували за този метод. Сега всеки "лови" на фидер.... а някои все още и с тръбичка :lol:

:smt023

тая тръбичка си е чиста изгъзица, така ,че единствено за това служи.
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

и мен не ма кефят тея тръбички мисля че се казват патерностери,а и не виждам смисъл да ги използвам :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Не може ли вместо да се спори дали,дано и прочия, да пуснете линията с противоуплитащата тръбичка в съд с вода и след това да се коментира.За река е аПсолютно противопоказна.Дори и да я използвам,то тя е с размери 2/3.5см и е тънка и метална.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Винаги слагам тръбичка,но от една правим две. Ходим само по реките и никога до сега неса ми правили проблем.

Изображение
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Gosheto написа: Ти дай довод ЗА тръбичката.
Дъжд от доводи :lol:
Ходим само по реките и никога до сега неса ми правили проблем.
Въпросът не е дали правят проблеми, а с какво помагат :idea:
alex_the_machine
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_the_machine »

Помагат на този,който си мисли че помагат;).
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Мнение от anton jambol »

alex_the_machine написа:Помагат на този,който си мисли че помагат;).
:smt023
Хвани и пусни не бъди алчен
sim4o77
новобранец
новобранец

Мнение от sim4o77 »

Аз също ловя с тръбичка но в спокойна вода. Както каза колегата преди мен, от една правим две и така дължината става около 4 см. Достатъчно малка за не е груб монтажа и достатъчно дълга за да предодврати оплитанията.
И не на последно място много по-лесно е от колкото направата на симметричен, Асимиметричен и още куп с монтажи които отнемат повече време и вероятноста за оплитания е по-голяма.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”