Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Дължина на противоусукващата тръбичка
Модератор: Paublo_Eskobar
Дължина на противоусукващата тръбичка
Има ли някакво съотношение между дължината на противоусукващата тръбичка и големината на фидер хранилката? На пазара има тръбички с дължина от 15см. до 30см. и ми е интерсно как подбирате дължината и?
Re: Дължина на противоусукващата тръбичка
Дължината на тръбичката трябва да е приблизително 0 (НУЛА) сантиметра
Няма смисъл от тях. Има толкова много монтажи без тръбички, че не виждам защо трябва да слагаш нещо, което малко или много прави линията груба.

Няма смисъл от тях. Има толкова много монтажи без тръбички, че не виждам защо трябва да слагаш нещо, което малко или много прави линията груба.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имаш много здраве от много фидеристи които ползваме тръбички дори по турнири.Gosheto написа:Дължината на тръбичката трябва да е приблизително 0 (НУЛА) сантиметра![]()
Тръбичката когато е напаравена с мисъл не прави монтажа по груб. Напротив намалява оплитанията до минимум.
А сега да отговоря на колегата.
Тези тръби които ги продават по магазините са си за шаранджииски монтаж и не стават за фидер.
Намираш си пласмасови тръбички от спрейовете за отвиване на гайки или други подобни.
Прозрашни и тънки са.
Режеш на дължина около 5 см. Монтираш вирбелче през чието ухо да минава стегнато тръбичката.
Вирбела трябва да горе долу в края на тр. Капваш каниколит или нагряваш леко със запалка пласмасата да се
раздуе малко и охлаждаш.
Трябва да се получи такова нещо.

И сега монтажа...
Нанизваш тръбичката на основното откъм вирбела на който се закача кожнишката, след нея е силиконово стоперче, след него мънисто и накрая връзваш с възел паломар микровирбел без карабинка.
На микровирбела слагаш повода с куката. Повода варира от 20 см до метър и дори нагоре.
Това е в обши линии. Така направен монтажа изнася повода далеч от кошничката и мяташ без оплитане.
Дано съм бил полезен.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Gosheto написа:Дължината на тръбичката трябва да е приблизително 0 (НУЛА) сантиметра![]()

Няма смисъл от тях,но...след като са ги измислили(преверзативите),трябва да се слагат ,дори да правят линията груба

Аз там съм пораснал...
Колега, те и пружините са измислени, ама е по-добре да не ги ползваш. За щастие презервативите нямат общо с риболова. Който иска да си ползва тръбички, проблема си е негов. Като цяло доста начинаещи колеги ги ползват, докато не открият, че при правилно замятане нямаш нужда от тях, и с подходящ монтаж могат да си увеличат улова многократно.bobo_33333 написа:Gosheto написа:Дължината на тръбичката трябва да е приблизително 0 (НУЛА) сантиметра![]()
Няма смисъл от тях. Има толкова много монтажи без тръбички, че не виждам защо трябва да слагаш нещо, което малко или много прави линията груба.![]()
Все едно говорим за презервативи,размера няма значение 0(НУЛА) сантиметра
Няма смисъл от тях,но...след като са ги измислили(преверзативите),трябва да се слагат ,дори да правят линията груба![]()
![]()
- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Koлега, не колега... От такива крайни изказвания е ясно, че има мноооого да учиш още! Всеки един монтаж си има място и време - няма универсален монтаж!Gosheto написа:Колега, те и пружините са измислени, ама е по-добре да не ги ползваш. За щастие презервативите нямат общо с риболова. Който иска да си ползва тръбички, проблема си е негов. Като цяло доста начинаещи колеги ги ползват, докато не открият, че при правилно замятане нямаш нужда от тях, и с подходящ монтаж могат да си увеличат улова многократно.

Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

Добре де, аз казвам, че ако замяташ правилно- няма оплитане и респективно тръбичка не ти трябва. Ти дай довод ЗА тръбичката. Много ми е интересно кога е удачно да се ползва тръбичка.Dass написа:Koлега, не колега... От такива крайни изказвания е ясно, че има мноооого да учиш още! Всеки един монтаж си има място и време - няма универсален монтаж!Gosheto написа:Колега, те и пружините са измислени, ама е по-добре да не ги ползваш. За щастие презервативите нямат общо с риболова. Който иска да си ползва тръбички, проблема си е негов. Като цяло доста начинаещи колеги ги ползват, докато не открият, че при правилно замятане нямаш нужда от тях, и с подходящ монтаж могат да си увеличат улова многократно.
А и никъде не съм казал, че има универсален монтаж. Аз ползвам два-три монтажа(с още толкова доработки), за които твърдя, че работят отлично в определена ситуация. Като добавим и различни дължини на повода, комбинациите нарастват.
п.с. относно ученето, не спирам да го правя, въпреки, че когато ловях с фидер на Искъра, 99% не бяха и чували за този метод. Сега всеки "лови" на фидер.... а някои все още и с тръбичка

- liudmil83
- новобранец
Gosheto написа:Добре де, аз казвам, че ако замяташ правилно- няма оплитане и респективно тръбичка не ти трябва. Ти дай довод ЗА тръбичката. Много ми е интересно кога е удачно да се ползва тръбичка.Dass написа:Koлега, не колега... От такива крайни изказвания е ясно, че има мноооого да учиш още! Всеки един монтаж си има място и време - няма универсален монтаж!Gosheto написа:Колега, те и пружините са измислени, ама е по-добре да не ги ползваш. За щастие презервативите нямат общо с риболова. Който иска да си ползва тръбички, проблема си е негов. Като цяло доста начинаещи колеги ги ползват, докато не открият, че при правилно замятане нямаш нужда от тях, и с подходящ монтаж могат да си увеличат улова многократно.
А и никъде не съм казал, че има универсален монтаж. Аз ползвам два-три монтажа(с още толкова доработки), за които твърдя, че работят отлично в определена ситуация. Като добавим и различни дължини на повода, комбинациите нарастват.
п.с. относно ученето, не спирам да го правя, въпреки, че когато ловях с фидер на Искъра, 99% не бяха и чували за този метод. Сега всеки "лови" на фидер.... а някои все още и с тръбичка

тая тръбичка си е чиста изгъзица, така ,че единствено за това служи.
и мен не ма кефят тея тръбички мисля че се казват патерностери,а и не виждам смисъл да ги използвам 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не може ли вместо да се спори дали,дано и прочия, да пуснете линията с противоуплитащата тръбичка в съд с вода и след това да се коментира.За река е аПсолютно противопоказна.Дори и да я използвам,то тя е с размери 2/3.5см и е тънка и метална.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Винаги слагам тръбичка,но от една правим две. Ходим само по реките и никога до сега неса ми правили проблем.

Дъжд от доводиGosheto написа: Ти дай довод ЗА тръбичката.

Въпросът не е дали правят проблеми, а с какво помагатХодим само по реките и никога до сега неса ми правили проблем.

-
- научил се да хвърля
Помагат на този,който си мисли че помагат;).
- anton jambol
- фен клуб-скобар
alex_the_machine написа:Помагат на този,който си мисли че помагат;).

Хвани и пусни не бъди алчен
Аз също ловя с тръбичка но в спокойна вода. Както каза колегата преди мен, от една правим две и така дължината става около 4 см. Достатъчно малка за не е груб монтажа и достатъчно дълга за да предодврати оплитанията.
И не на последно място много по-лесно е от колкото направата на симметричен, Асимиметричен и още куп с монтажи които отнемат повече време и вероятноста за оплитания е по-голяма.
И не на последно място много по-лесно е от колкото направата на симметричен, Асимиметричен и още куп с монтажи които отнемат повече време и вероятноста за оплитания е по-голяма.