Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето - 2013
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето - 2013
Здравей dido_di!dido_di написа:Явно тези 28кг за 3ч.предизвикаха голяма полемика .Колегата до колкото знам е пропуснал да поясни че са хванати от двама.Което пак си е резултат ,за кеото поздрави.
Ако става въпрос за моят улов от 28 кг на 29.09.2013 на Калиакра бих искал да поясня отново:
- В лодката бяхме трима въдичари:
Улова на единият беше около 20 кг
Улова на вторият беше 23 кг
Моят личен самостоятелен улов беше 28 кг сафрид , между който имаше 13 чернокопа/ 650 гр.
Или общо уовената риба него ден беше 71 кг!
(Моля попитайте в Балчик дали Бате Иван с шнауцера Роби може да хваща риба....)
ЗА РИБА СЕ ХОДИ КОГАТО ИМА РИБА, А НЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ.
При подходящи условия (което се случва рядко),
6 килограма на час са напълно постижими.
Личен опит.
Въпросният ден и аз бях там.
Двамата с колегата 48кг.без много зор,от 9 до 16ч.
6 килограма на час са напълно постижими.
Личен опит.
Въпросният ден и аз бях там.
Двамата с колегата 48кг.без много зор,от 9 до 16ч.
- синя вълна
- новобранец
на вас май няма кой да върже ръцете за китките че си казвате килограмите е говорете смело давайте материал
-
- новобранец
абе колеги тез 28 кила колко бройки са бре

-
- ще става разбирач
Килограмите не поставям под съмнение,всичко е до майсторлък!!!
аз лично не съм го правил,НО от това което ми разказваха и в последствие се убедиха съм ням!!!
най-обикновена волта с добра тежест,но от двете страни с чепаре,докато разтоварваш едната страна ,другата работи и обратното!!!
това в случей че има БОЛУК!!!
аз лично не съм го правил,НО от това което ми разказваха и в последствие се убедиха съм ням!!!
най-обикновена волта с добра тежест,но от двете страни с чепаре,докато разтоварваш едната страна ,другата работи и обратното!!!
това в случей че има БОЛУК!!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

Ванко( дидо-ди) не ти ли еясно кои е.Че хващаш с очите си съм го виждал стотици пъти.Става въпрос заЕ100 ли беше,а тои кои е ще ти го покажа уикенда,и него много добре го знаеш.ps когато шнауцера беше Арни хващаше по малко,но трофеи по 5-6кгpelengas написа:Здравей dido_di!dido_di написа:Явно тези 28кг за 3ч.предизвикаха голяма полемика .Колегата до колкото знам е пропуснал да поясни че са хванати от двама.Което пак си е резултат ,за кеото поздрави.
Ако става въпрос за моят улов от 28 кг на 29.09.2013 на Калиакра бих искал да поясня отново:
- В лодката бяхме трима въдичари:
Улова на единият беше около 20 кг
Улова на вторият беше 23 кг
Моят личен самостоятелен улов беше 28 кг сафрид , между който имаше 13 чернокопа/ 650 гр.
Или общо уовената риба него ден беше 71 кг!
(Моля попитайте в Балчик дали Бате Иван с шнауцера Роби може да хваща риба....)
Вие въвеждате нова мерна единица - килограмочас - кг/ч. Алчноста няма граници
- joromercedes
- научил се да хвърля

Във всички риболовни подфоруми положението е едно и също
..Много килограми,много бройки,много "гордост и предрасъдъци".
Все пак да ви е кеф е важното и ви го желая на "морските" от сърце.
А сега като лаик, да ви попитам дали ще става уйкенда за риболов по южното.

Все пак да ви е кеф е важното и ви го желая на "морските" от сърце.
А сега като лаик, да ви попитам дали ще става уйкенда за риболов по южното.
- rikitikitavi
- разбира нещата
На спорете за празни неща. Удоволствието от четене на форума се губи. Има моменти дето Нептун дава много риба и всеки един по-сръчен рибар с подходящи такъми прави по няколко килограма риба за отрицателно време(на последния ми риболов на болата имаше ситуация сафрида да е супер гладен и се намираше непостредствено под повърхността. Чипарето го пусках само с клатене на 1.8метровата ми пръчка и се закачаха по 5-6рибки на секундата).Често тези ситуации са по час два ама има дни дето ловиш докато ти писне и още има риби. Е точно тогава си се виждат разликите между отделните рибари. На един му омръзва за два часа, друг стои до тъмно. Разбира се и улова им е различен.
От моите наблюдения 5 килца сафрид се прави лесно за час, 10 килца за час в нашето море не става.
От моите наблюдения 5 килца сафрид се прави лесно за час, 10 килца за час в нашето море не става.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- minchoto
- ще става разбирач
А защо трябва да е алчност? Аз бих определил мерната единица по-скоро като кефочас - кеф/чlefera1 написа:Вие въвеждате нова мерна единица - килограмочас - кг/ч. Алчноста няма граници

А заради подобни коментари много хора спряха да споделят каквото и да е

много се задълбахТЕ КОЛЕГИ. ПРОСТО ИСКАХ ДА ДАМ МАЛКО ИНФО, ПОНЕЖЕ ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ДРАСКА ТУК, НО ВИЕ ТАКИВА ЛАКАРДИИ РАЗПЪНАХТЕ ,ЧЕ ЕДВА ЛИ ПАК ЩЕ ПИША. ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ.PS:кефя се на поста на minchoto.поздрави от мен.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Рибата пак е тук..........Днес пред Траката около 6-7 лодки земахме добре сафрид!!!! Правеше се по около 2-3кг на час !
- atanasov1589
- ще става разбирач
Днес пред Траката по 10-17кг сафрид
Това от 7.30 до 15.30 часа

Това от 7.30 до 15.30 часа

Днес пред Бяла от 16.00 до 19.00 часа двама човека направихме 8 кг. сафрид. Преди обяд е нямало нищо. Съжалявам само че не направих снимки.