Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Малко Шарково?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Какво кълве на яз.Малко Шарково?
Дори се чува и за изкарани щуки,от кога се завъдиха и те в събота един колега до нас хвана една ако са вкарали и щука до 1 -2 години може само хищника да остане.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Добре,нека внеса и аз малко яснота.Еко равновесието е напълно нормално за самия язовир,като изключим мрежите за тотално обезрибяване.Като гледам повечето колеги обръщат внимание на мирната риба.За толкова години риболов пополацията на бабушка,каракуда си е все така голяма.Това си е като основна храна на на хищника там.Аз лично за престоя си там тази година съм описал много подробно за "глупендерите" с лодки които ми провалиха риболова на мирна риба ,но за сметка на това белите риби бяха много класни.Бяха уловени само на едра бабушка.

Средния размер е към 1,5 и 2 кг.Като излиза и до 3-4 кг бели риби.За съжеление неуспешно извадени заради множеството водорасли.Също така бе хванато и едно сомче към килограма.Проблема не е в хищниците ,а проблема си е в нас както казва Митака.Рибата сама ще си намери златната среда и няма да се обезриби.Ние сами ще си обезрибим водоема
И до момента контрола на язовира е много слаб.Всеки си прави каквото иска,промяна която чакам да видя все още няма за мое голямо съжаление.
И пак казвам ако си отишал за шаран ,ще ловиш шаран и недейте вика че го няма.Ако си отишал за бяла риба ще си ловиш бяла риба.Няма как като си хвърлил на рибка да хванеш шаран.Или като хвърляш на царевица да хванеш бяла риба.
Поздрави от мен и октомври месец сме на Шарково отново

Средния размер е към 1,5 и 2 кг.Като излиза и до 3-4 кг бели риби.За съжеление неуспешно извадени заради множеството водорасли.Също така бе хванато и едно сомче към килограма.Проблема не е в хищниците ,а проблема си е в нас както казва Митака.Рибата сама ще си намери златната среда и няма да се обезриби.Ние сами ще си обезрибим водоема

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- dakataegotin
- научил се да хвърля
RoSeN_94 написа:Дори се чува и за изкарани щуки,от кога се завъдиха и те в събота един колега до нас хвана една ако са вкарали и щука до 1 -2 години може само хищника да остане.
Колеги,нека да бъдем разумни.
Всеки малко по-запознат спинингист знае,че щуката,сома и бялата риба контролират популацията на плевелната и на дребната риба. Представете си ако тези риби ги нямаше,колко плевел щеше да се навъди. Вие казвате,че на Шарково костура се е изгубил, не мога да се съглася с вас. Костур се хваща в големи количества,особено ако сте с лодка. Миналата седмица хванах 18кг костури,като имаше няколко по 1кг! Излязоха и доста сулки на туич. Риба има,но трябва да се търси. А за хищника не се кахърете,няма да ви изяде мирната риба

Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
-
- ще става разбирач
Колега а някои щука изкара ли.
- dakataegotin
- научил се да хвърля
- Founder
- новобранец
- Обратна връзка:
Грешно сте ме разбрали колеги, и аз така или иначе си хващам по 1сулка над кило, кило и половина ако ще нося риба на семейството.
Лодки не ползвам , ловя си ги от брега.
Просто си казах мнението и гледната точка, че язовира , според мен се презареби с доста хищник, но може и да съм в грешка - това ще стане ясно до 4-5 години.
Иначе както казаха няколко колеги по горе - в момента риба има всякаква, само да я хващаш правилно
За контрола над язовира няма какво да кажа.
От 10 излетна последните месеци не съм бил проверяван.
Даже не съм виждал контролни органи... Смехория.
П.с. Щуки има , да. Хванахме и ние две миналата седмица. Също и 1 шаран 4.5кг, дивак. И доста каракуди по кило и от горе.
Това от мен
Приятна седмица на всички!
Лодки не ползвам , ловя си ги от брега.
Просто си казах мнението и гледната точка, че язовира , според мен се презареби с доста хищник, но може и да съм в грешка - това ще стане ясно до 4-5 години.
Иначе както казаха няколко колеги по горе - в момента риба има всякаква, само да я хващаш правилно

За контрола над язовира няма какво да кажа.
От 10 излетна последните месеци не съм бил проверяван.
Даже не съм виждал контролни органи... Смехория.
П.с. Щуки има , да. Хванахме и ние две миналата седмица. Също и 1 шаран 4.5кг, дивак. И доста каракуди по кило и от горе.
Това от мен

Приятна седмица на всички!
В търсена на трофейната риба ...
- ivelin_1976
- разбира нещата
Колеги, тези килограми за нищо ги нямате!!! Масовите бели риби са два размера, около 0,8кг.-0,9кг и 1,1кг-1,2кг. Носете си кантарчета, теглете и тогава пишете. Белите са пускани в две последователни години от ИАРА съответно през 2010г. и 2011г. При нормално количество храна надава около 0,4кг-0,5кг. за година.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- Menkata
- фен клуб-скобар
Нося си кантарче и си ги снимам колега.2010 до 2013 са 3 години.Ти ги изкара ,че за 3 години са по килоivelin_1976 написа:Колеги, тези килограми за нищо ги нямате!!! Масовите бели риби са два размера, около 0,8кг.-0,9кг и 1,1кг-1,2кг. Носете си кантарчета, теглете и тогава пишете. Белите са пускани в две последователни години от ИАРА съответно през 2010г. и 2011г. При нормално количество храна надава около 0,4кг-0,5кг. за година.

Поздрави на "ВИДРАКС" за поредното зарибяванеИнспектори от сектор “Рибарство и контрол” на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Ямбол и любители риболовци са извършили зарибяване на язовир “Малко Шарково”. Във водоема са пуснати 2000 бр. толстолоб и 10 000 бр. амур със средно тегло 50 гр. Зарибителният материал е осигурен от КСР “ВИДРАКС” – Ямбол и е с произход РС ” Болярско /Роза”, област Ямбол.

Здравей,колега!Menkata написа:Добре,нека внеса и аз малко яснота.Еко равновесието е напълно нормално за самия язовир,като изключим мрежите за тотално обезрибяване.Като гледам повечето колеги обръщат внимание на мирната риба.За толкова години риболов пополацията на бабушка,каракуда си е все така голяма.Това си е като основна храна на на хищника там.Аз лично за престоя си там тази година съм описал много подробно за "глупендерите" с лодки които ми провалиха риболова на мирна риба ,но за сметка на това белите риби бяха много класни.Бяха уловени само на едра бабушка.
Средния размер е към 1,5 и 2 кг.Като излиза и до 3-4 кг бели риби.За съжеление неуспешно извадени заради множеството водорасли.Също така бе хванато и едно сомче към килограма.Проблема не е в хищниците ,а проблема си е в нас както казва Митака.Рибата сама ще си намери златната среда и няма да се обезриби.Ние сами ще си обезрибим водоемаИ до момента контрола на язовира е много слаб.Всеки си прави каквото иска,промяна която чакам да видя все още няма за мое голямо съжаление.
И пак казвам ако си отишал за шаран ,ще ловиш шаран и недейте вика че го няма.Ако си отишал за бяла риба ще си ловиш бяла риба.Няма как като си хвърлил на рибка да хванеш шаран.Или като хвърляш на царевица да хванеш бяла риба.
Би ли ми казал колко са големи двете по-малки сулки на снимката?
Благодаря!

В тоз гьол,риба няма!
- каридата
- учете се от него
Е как колко:

Средния размер е към 1,5 и 2 кг.

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- Menkata
- фен клуб-скобар
Еми това съм хванал ,между килограм-два.Но има и по - големи които изпуснах.Пък и нали знаете ,изпусната риба е най - голямакаридата написа:Е как колко:Средния размер е към 1,5 и 2 кг.![]()
![]()

- Founder
- новобранец
- Обратна връзка:
Ивелине,
ако мнението ти беше насочено към мен ,
имай на предвид, че рибите ги тегля почти винаги и за да не съм като типичния Български рибар, закръглям към по малкото, а не към по голямото.
Както и да е.
Ако имате да покажете нещо или да ни научите на нещо го правете, защото да се мрънка и да се критикува е най лесно и най често срещаното явление в Българските форуми .
Със здраве!
ако мнението ти беше насочено към мен ,
имай на предвид, че рибите ги тегля почти винаги и за да не съм като типичния Български рибар, закръглям към по малкото, а не към по голямото.
Както и да е.
Ако имате да покажете нещо или да ни научите на нещо го правете, защото да се мрънка и да се критикува е най лесно и най често срещаното явление в Българските форуми .
Със здраве!
В търсена на трофейната риба ...
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пичове, нещо ми се струва, че и тука работата почна да се изкривява, а кривата работа не води до нийде!
Стига сме се лали и хапали по форума!
Нагледали сме се, начели и наслушали сме се на всякакви сеири, ай няма нужда от поредния!
Каквото и да говорим, нещата остават НАЙ-ВЕЧЕ до съвестта на отделния индивид, затова и апелирам писането тук (и не само тук) да бъде на база на конкретни доводи и без да мятаме вина на този или онзи.
Пак казвам, тази година за много малкото ми ходения на Шарково се нагледах (та и на кълбета да станем замалко) на какви ли не изтезания над бялата риба - тъпчат в пластмасови шишета зарибител, които щели да пуснат уж ... някъде си .. влачат с мощни лодки навред все едно са в морето, какво ли не!
Апелът ми е - нека който от нас има поне малко съвест и сърце, да правим каквото е според съзнаниео и силите ни, за да съхраним водоема! Това е, всичко друго е вятър и мъгла!
Апелирам за по-спокойно отношение в темата, за да не стане поредната вкисната такава ...
Стига сме се лали и хапали по форума!
Нагледали сме се, начели и наслушали сме се на всякакви сеири, ай няма нужда от поредния!
Каквото и да говорим, нещата остават НАЙ-ВЕЧЕ до съвестта на отделния индивид, затова и апелирам писането тук (и не само тук) да бъде на база на конкретни доводи и без да мятаме вина на този или онзи.
Пак казвам, тази година за много малкото ми ходения на Шарково се нагледах (та и на кълбета да станем замалко) на какви ли не изтезания над бялата риба - тъпчат в пластмасови шишета зарибител, които щели да пуснат уж ... някъде си .. влачат с мощни лодки навред все едно са в морето, какво ли не!
Апелът ми е - нека който от нас има поне малко съвест и сърце, да правим каквото е според съзнаниео и силите ни, за да съхраним водоема! Това е, всичко друго е вятър и мъгла!
Апелирам за по-спокойно отношение в темата, за да не стане поредната вкисната такава ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз затова ограничх излетите си до там,защото се нагледах на простотии.
Поне тук да не показват "колко са добри",че да не дразнят.
Поне тук да не показват "колко са добри",че да не дразнят.

В тоз гьол,риба няма!