Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Любимия воблер!
Модератор: bobopeli
Re: Любимия воблер!
Да не мислиш ,че си спомням,главата ми пушеше.Да започнеш сезона 12хилки назад от природни бедсвия...
Да, вярно че зимата морето беше опустошило всичко по брега, на брата бараката я правихме всичко ново вътре.
Мерси за инфото,бях забравил наистина.Цвета Американ шад ли бешеstomanco написа:lucky craft не е тайна, а и го бях писал.Emo-83 написа:Стоманко,ти на кой воблер улови сома на Троли,че забравих и не ми се ровичка да търся къде беше репортажа

Питам те не случайно.От писаниците на Троли останах с впечатление,че ако не е Денсера,този сом няма да бъде изваден никога.А снощи когато пуснах разказите му за Инорманса ми направи впечатление,че един човек го успокоява с думите...."Споко,ние утре идваме и ще го извадим".
Де факто се получи точно така,но го извади ти,по трудния начин....за опашката.

За колко време се случи всичко това

Не искам да те вкарвам в конфронтация с Троли,но те моля за честен отговор отново.
Извини ме.....просто няма начин без да получим точни отговори,от твоя извор.
Ще приема премълчаването ти,за приятелска постъпка към него.....няма да те укоря.
Не може това момченце,да омаловажава успехите на всеки един,само защото не му харесва човека и не е от неговата клика.
Издига ми в култ различни воблери само на Рапала.....все едно други воблери на света няма.
Чудя се защо някои казват, че закачен за опашката се вади по-трудно. При положение, че опашката е основен плавник, особено ако е закачен за края на опашката и малко или много му затрудняваш движенията.Emo-83 написа:Мерси за инфото,бях забравил наистина.Цвета Американ шад ли бешеstomanco написа:lucky craft не е тайна, а и го бях писал.Emo-83 написа:Стоманко,ти на кой воблер улови сома на Троли,че забравих и не ми се ровичка да търся къде беше репортажа![]()
Питам те не случайно.От писаниците на Троли останах с впечатление,че ако не е Денсера,този сом няма да бъде изваден никога.А снощи когато пуснах разказите му за Инорманса ми направи впечатление,че един човек го успокоява с думите...."Споко,ние утре идваме и ще го извадим".
Де факто се получи точно така,но го извади ти,по трудния начин....за опашката.![]()
За колко време се случи всичко това![]()
![]()
Не искам да те вкарвам в конфронтация с Троли,но те моля за честен отговор отново.
Извини ме.....просто няма начин без да получим точни отговори,от твоя извор.
Ще приема премълчаването ти,за приятелска постъпка към него.....няма да те укоря.
Не може това момченце,да омаловажава успехите на всеки един,само защото не му харесва човека и не е от неговата клика.
Издига ми в култ различни воблери само на Рапала.....все едно други воблери на света няма.
Ваденето беше 30-35мин. А що се отнася за воблера, щом сома го е плеснал с опашка, за мен няма никакво значение модел и цвят. Виж ако е глътнат като денсъра, значи рапалата му се е видяла вкусна, а не да го ошамари като конкретния случай.
В тотално заблуждение си относно ваденето и най-вече заради плескането с опашка.Би трябвало да знаеш,че на сома това е единия му вид атака.На кльонк,като му тропаш защо плеска с опашката....нали идва до стръвта и може да я вземе с устата спокойно.stomanco написа: Чудя се защо някои казват, че закачен за опашката се вади по-трудно. При положение, че опашката е основен плавник, особено ако е закачен за края на опашката и малко или много му затрудняваш движенията.
Ваденето беше 30-35мин. А що се отнася за воблера, щом сома го е плеснал с опашка, за мен няма никакво значение модел и цвят. Виж ако е глътнат като денсъра, значи рапалата му се е видяла вкусна, а не да го ошамари като конкретния случай.
Имал съм известен период в който съм смятал,че това не е атака,а вид косене.Но той беше преди години.От тогава до сега се уловиха доста сомове за опашката.А една кука не може да му блокира движението за да идва по-лесно към тебе.Напротив прави ти го по-труден,когато дойде до лодката,защото е с главата надолу.
Надявам се да си вадил някоя по-дребна риба закачена не за главата,за да знаеш,че тя тежи повече на въдицата и излиза по-трудно.....закачи амур за опашката и ще те питам.За устата идва,като коте и само когато наближи брега прави 3-4 спринта.
Ето ти сом на кльонк от Жребеца който съм уловил за опашката на кльонк....следите от кръв са видими.

Ето ти сом отново от Жребеца на тролинг който отново е закачен за опашката и изваден за 20-25мин.Припомни си за някои пт сомовете на Гео и картинката ще ти се изясни.

Що касае воблера си прав само за едно.Не е единствен Тел-Денсера на Сашко,който сома би лапнал с такова удоволствие.....а логиката ти е грешна.
Стоманко няма да те забърквам повече в моите спорове със Сашко,но до колкото си спомням беше написал,че миналата година си имал само едно сомче.Тази година улови този сом на Троли,който той едва ли не го представи за чудовището от Лох-Нес.
Пожелавам ти следващата година да хванеш поне 15-20 риби.
Но знаеш ли защо му се дразня на това момченце.Той не зачита успехите на другите колеги риболовци и плюе по тях използвайки всякакви присмехулни постове.....само,защото за него са виртуални противници,макар и с над 30 сома за сезон.
Точно поради тази причина избира за свои съюзници в постовете си млади момчета,като Дани Силурос,който е с 1 сом и теб,а всичко останало е сволач.
Издига се на пиедестал и се катери на почетната стълбичка сам.Това е един колекционер на Денсери и нищо повече с 3 или 5 риби уловени през годината.
Знае три ръба на Жребеца и четири трасета......за това ги закача само пролетта,а после е нямо кино......освен във форума и когато е изпил три бири.
Малееее големи герой
Казвам го защото сам хванал много повече от вас,но това е историа много далга .

В Испания ли бацеcronos39 написа:Малееее големи геройКазвам го защото сам хванал много повече от вас,но това е историа много далга .
![]()

Щото там се правят по 40 бройки за 10 дневен излет.
Ела тука да хванеш да видиш дълга история без удър.
Хубави сомове Емо.
Плуват ли още в Жребеца?
Плуват ли още в Жребеца?
Когато имаше яко сом ,и хората практикуващи тоз риболов хващаха яко.колкото и да си хващал,познавам хора дето са хващали в пъти повече от теб.Ела сега да хванеш една,да видиш колко е лесно...cronos39 написа:Малееее големи геройКазвам го защото сам хванал много повече от вас,но това е историа много далга .
![]()

- Ashmodean8004
- ще става разбирач
За мен всеки си има успехи ня собствения водоем или т.е. на тоя на който си ходи редовно, аз тая година съм много зле ходя и на Кърджали и съм тотален валат от към сомове, най - много съм хващал от тях на Въча, иначе белите горе долу съм добре ама не ми прави кеф на тях, развиване имах чак на Кърджали обаче се откачи и вината си беше моя и само моя, ще кажете че съм аматьор или карък обаче аз като ми зкачи или удари сом влача само за сом и не ми пука дали ще съм капо или не и дали ще се прибера капо, от две години гледам как ги вадят, извади ги Туни на състезанието големия, тая година гледах и на откриването как вадят пак на Кърджали 30 ка, та такива изказвания като на Троли или на тоя пич че бил извадил повече от другите не вярвам щото няма доказване и снимки, та моята кърущина не ме отказва напротив това ми е хобото и си влагам доста пара, влача си с кеф, ако хвана искам сам да си гп извадя да го снимам о да го постна тука сома, като ли не ще си джигя и т.н. кво да си ги мерим ама няма за какво, освен Емо никой не поства и Не обеснява, малко са единиците, Саше вземи пич с по добър тон да постваш снимки на хванати риби, като не ти се ще си изтрий профила, за какво да се мориш за нас средните риболовци без улов! Разнери това, че си се крастил Троли Рапала нищо не значи, и това че имаш 1000 воблера пак е глупост винаги ще има хора с повече воблери от тебе и сега ще цитираш парвоуснователя на Рапала Лаури ама забравяш, че Лаури е ловил преди 50 години ти не си Лаури, нито си Наполеон така че просто поствай някоя снимка със сом и давай инфо как си го извадил иначе ти е само ника!
- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Писна ни от тебе Троли да пишеш само глупости, като политическа партия си, в един форум те забраниха да те забраняват и тука щото полза от тебе няма!
Плуват си естествено....пускал съм клипове за това.Горния сом за малко да го изядат Горските.tania22 написа:Хубави сомове Емо.
Плуват ли още в Жребеца?
Щото го хванахме 2 дена преди откриването на сезона.
Лоринков и Васко от Кюстендил ми звънят по среднощ.Пред голяма компания ме питат дали сома сега кълве на кльонк.Лоринков казва не,а Васко да.....баса е на апартамент и ме викат на другия ден да доказвам всичко това.
Взех Васко Едрото и заминахме.И нали знаете какви бяха годините.....борцови изпълнявам.
Преди да влезна питам......"Да нямаме проблеми с Горските"!
-Какви Горски бе,нали ние сме тука.
Влизаме и веднага заковахме един 12 и един 15кг. на стълбите пред стената.Тогава помня,че имахме над 7 ялови удъра на плувка,пусната 5-8м. от лодката.
Пет минути преди този сом изтървах един голям.Не можах да го видя даже....откачи се.И тогава ядосан казвам на Васко....дай да местим на друго място.А той ми казва....споко вятъра ни духа добре към другия ръб.И тогава този сом удари на едно спинингово пръчле с макаричка Дам на него.Пръчката и макарата така се извиваха,че имах чувството как всеки момент шпулата ще изхвръкне от макарата.Аз тропах,а след пропуска ми ваденето беше ред на Васко едрото.С него се редувахме при ваденията от една лодка.Извади го много майсторски,защото сома идваше с главата на долу и въпреки това успя да му бръкне в устата.
Та от този случай живея в апартамента на Поли Пантев и неговата 2-ра жена.

И сега Троли седнал да ми говори и прави,а забрави когато ми звънеше в 12ч. посреднощ да ми се хвали кво е направил на кльонк.А тогава Казанлъчани са му помогнали със съвети за места на костури и кво да прави с кльонка.........забравил е Стефан и всички останали от Казанлък,които до ден днешен ми изказват благодарност,че съм ги отворил на играта.
Ето един сом който малко хора знаете.Уловен е на кльонк от Васко едрото и е най-дългия в Европа. 2.75м.

На снимката е Габи,жената на Васко.Ето и едно клипче с нея на сом уловен тази година на Монтана....дето Троли казва,че нямам участие.Хванахме 5 хубави риби над 10 кила и съм пускал клипчета с тях.Сашко ме обвинява,че не съм ги хванал аз,защото снимам.А нека попита Гуджо до тази година Васко какви воблери имаше и кой го отваря на някои неща....дето сега Славе е щастлив от тях и Спокомиро и Жоро А и Иво от Троян и Иво месара и Томахавката и много други.Е за това злобее Сашко.Вчера започнах да троля,а днес вече зная и хващам по над 40 сома.

Ето го сома със Спрото,което бил тъп и голям воблер.Със този воблер ви показвах изправената карабинка.Стоманко забележи къде е хванат.
http://www.youtube.com/watch?v=gC1rMFtU ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето Габи,която вади 34кг. сом....клипа с пускането умишлено го направихме с нея,за по-голяма гледаемост и различие.Тук може да видите истински приятели и споделената радост с тях.
http://www.youtube.com/watch?v=qtrLcRbT844" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето клип с който се вижда как се редуваме с Васко.Но той е един снимач,дето само краката ми се виждат.....за това при риби снимам основно аз,а и апарата си е мой.
http://www.youtube.com/watch?v=R_9XKUDq ... bpPSOCLryw" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето още един клип специално за Стоманко за да види отново къде е закачен сома и да не си мисли,че това са случайности.Троли може да е всичко,но е много слаб учител,защото знае много малко.
http://www.youtube.com/watch?v=t4hzgFh0 ... bpPSOCLryw" onclick="window.open(this.href);return false;
И са прави хората,като му казват да доказва нещата пускайки фотографии и клипчета.Не да ми казва каква трагедия съм и какъв лаик. 900 сома,са си 900 сома,а има хора с повече от моите.....след две години влизам в клуба на Пеле....над 1000 забити гола.

http://www.youtube.com/watch?v=SUc29VsW ... bpPSOCLryw" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=qtrLcRbT844" onclick="window.open(this.href);return false;
Пичове,не приемайте постовете ми за дуене.....лекувам Троли с тях от звездоманията,която го е обзела и го карам да подскача.
Няма да го оставя,до къде не спре с пренебрежителните си постове към колеги от форума.....великия тролингист,дето зорлем ме запали по тази дисциплина.
Ще му докажа,че всеки който има малко акъл и е започнал да лови риби от дете,може да хваща риби по най-лесния начин....возейки се.
И понеже няма друг начин да ме уязви,ме удря на търговска тематика.Именно поради тази причина спрях да пускам линкове за въдици,макари и подобни,че току виж и модераторите му се хванат на елементарните въдички.Доказателство е машинката за възли.
Утре как да ви пусна друго приспособление.Веднага ще ме обвини в комерсиалност,защото много ясно,че умните,полезни и хубави неща ги качвам в сайта ни.
В момента ме мързи да пускам всички уловени риби,че клиповете ми в ю-туб ги качва Томахавката и го ангажирам с глупости.....нямам регистрация там.
Ashmodean8004,обади ме се да те отворя на някои неща за Кърджали,че не ги ли знаеш е трудно да хванеш сега на тролинг.
А бе кво ще ми звъниш.Ще споделя тук.
Белите риби ги хващах през нощта,на дълбоки воблери,като ги свалям допълнително с тежести.Сомовете също вземат от дълбокото,като гледай да минаваш близко над дъното и ръбовете на около 14м. дълбочина.
Няма да го оставя,до къде не спре с пренебрежителните си постове към колеги от форума.....великия тролингист,дето зорлем ме запали по тази дисциплина.
Ще му докажа,че всеки който има малко акъл и е започнал да лови риби от дете,може да хваща риби по най-лесния начин....возейки се.

И понеже няма друг начин да ме уязви,ме удря на търговска тематика.Именно поради тази причина спрях да пускам линкове за въдици,макари и подобни,че току виж и модераторите му се хванат на елементарните въдички.Доказателство е машинката за възли.
Утре как да ви пусна друго приспособление.Веднага ще ме обвини в комерсиалност,защото много ясно,че умните,полезни и хубави неща ги качвам в сайта ни.
В момента ме мързи да пускам всички уловени риби,че клиповете ми в ю-туб ги качва Томахавката и го ангажирам с глупости.....нямам регистрация там.
Ashmodean8004,обади ме се да те отворя на някои неща за Кърджали,че не ги ли знаеш е трудно да хванеш сега на тролинг.
А бе кво ще ми звъниш.Ще споделя тук.
Белите риби ги хващах през нощта,на дълбоки воблери,като ги свалям допълнително с тежести.Сомовете също вземат от дълбокото,като гледай да минаваш близко над дъното и ръбовете на около 14м. дълбочина.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Темата е за "Любимия воблер,а не хейтърска "Искренно и лично" или "Оплюването" на всеки и всичко различно!Ashmodean8004 написа:Писна ни от тебе Троли да пишеш само глупости, като политическа партия си, в един форум те забраниха да те забраняват и тука щото полза от тебе няма!

На Стоманко воблера е и мой любим( modela 78XD cviat american shad,закупен от колегата Гарболино с който не сме спрели да говорим за тези воблери).Същото е с на Дани Силурос.
Пуснал съм ти реални клипове и доказателства с воблери....щото каза,че това от снимките са ментаци.
Ето ти едни ловящи цветове на 10см. Сторм,който гази до 2.2м. и смятам за много удачни,поради хубавата им игра.Както е известно сома през по-голямата част от годината взема от 2 до 4м. дълбочина.
Кажи ти какво мислиш за тях.Не ги продавам и ги нямам в сайта ни.Намерих ги изостанали днес при Орозов.

А ти,като критикуваш за нещо се погледни какво си написал или дал във форума.На мен също не ми се слуша за това колко си велик.Предпочитам да ми покажеш-разкажеш нещо човешки и да го обсъдим,без да се хапем.....ще чекам,ама надали.
Днес дори обсъждах вариант да ти махнат доживотния Бан от другия форум.....тва щото те мразя.
Саше,обичам различните....провокираш ме да мисля и да се сещам за неща,които по принцип не им обръщам внимание.....казах ти стимул си ми,дори за сомовете.
Бана го получи от собственика и тема дето няма нищо общо със сомския риболов.Принципно съм против тоталното изтриване....освен,ако не е свързано със заплахи за побой и отнемане на човешки живот.
Пуснал съм ти реални клипове и доказателства с воблери....щото каза,че това от снимките са ментаци.
Ето ти едни ловящи цветове на 10см. Сторм,който гази до 2.2м. и смятам за много удачни,поради хубавата им игра.Както е известно сома през по-голямата част от годината взема от 2 до 4м. дълбочина.
Кажи ти какво мислиш за тях.Не ги продавам и ги нямам в сайта ни.Намерих ги изостанали днес при Орозов.

А ти,като критикуваш за нещо се погледни какво си написал или дал във форума.На мен също не ми се слуша за това колко си велик.Предпочитам да ми покажеш-разкажеш нещо човешки и да го обсъдим,без да се хапем.....ще чекам,ама надали.
Днес дори обсъждах вариант да ти махнат доживотния Бан от другия форум.....тва щото те мразя.
Саше,обичам различните....провокираш ме да мисля и да се сещам за неща,които по принцип не им обръщам внимание.....казах ти стимул си ми,дори за сомовете.
Бана го получи от собственика и тема дето няма нищо общо със сомския риболов.Принципно съм против тоталното изтриване....освен,ако не е свързано със заплахи за побой и отнемане на човешки живот.