Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Цоневски костури и още нещо...
Цоневски костури и още нещо...
Октомври е месец на костура.Тогава се разбеснява,трупа калории за зимата и се храни като обезумял.С нетърпение дочаках да се оправи времето да отскоча с единствената цел-бодливците.
Та риболова се състоя вчера на Ченге.В седем часа бях там и първото нещо бе да извадя рачилото за рибета-като цяло имах късмет изкарах две-три пълни с рибки рачила и обезпечих риболова по нататък...Ето и снимка на ситуацията

Колегата който се вижда на втората снимка бе тръгнал за мирни,захрани обилно и....
за целия ден изкара двадесетина баби и няколко костурчета...
Докато при мен нещата потръгнаха и почнах да дърпам костури различни калибъри в добро темпо и без паузи,докато след петия последва добър удър,който след засечка отхлаби и изкарах повод без кука
Веднага разбрах за какво иде реч и единственото което можех да направя е да сложа по-дебел повод.След малко такъма ми изглеждаше така:
-шест грамова недоутежнена плувка,основно 0.14,повод 0.18,кука адроита 0220N-N=4
на такава сръв

Продължих да ги ловя без почивка,когато скоро след зверски удър отново извадих гол повод
....и така ПЕТ ПЪТИ,но с шестата кука и с голяма доза късмет в кепа влезе причинителя на този дискомфорт който ми се създаде...
Мислех да слагам брейди влакно,но така си завърши и деня.Костура кълва добре до един часа,като после кълването се разреди,но не изчезна напълно.
Много емоции,добро време,60 костура и една щучка-какво му трябва повече на човек
Общия улов който си тръгна с мен към Варна

Хайде до скоро...
пс.костура се е изчистил от червените червеи...
Та риболова се състоя вчера на Ченге.В седем часа бях там и първото нещо бе да извадя рачилото за рибета-като цяло имах късмет изкарах две-три пълни с рибки рачила и обезпечих риболова по нататък...Ето и снимка на ситуацията
Колегата който се вижда на втората снимка бе тръгнал за мирни,захрани обилно и....
за целия ден изкара двадесетина баби и няколко костурчета...
Докато при мен нещата потръгнаха и почнах да дърпам костури различни калибъри в добро темпо и без паузи,докато след петия последва добър удър,който след засечка отхлаби и изкарах повод без кука

Веднага разбрах за какво иде реч и единственото което можех да направя е да сложа по-дебел повод.След малко такъма ми изглеждаше така:
-шест грамова недоутежнена плувка,основно 0.14,повод 0.18,кука адроита 0220N-N=4
на такава сръв
Продължих да ги ловя без почивка,когато скоро след зверски удър отново извадих гол повод

....и така ПЕТ ПЪТИ,но с шестата кука и с голяма доза късмет в кепа влезе причинителя на този дискомфорт който ми се създаде...
Мислех да слагам брейди влакно,но така си завърши и деня.Костура кълва добре до един часа,като после кълването се разреди,но не изчезна напълно.
Много емоции,добро време,60 костура и една щучка-какво му трябва повече на човек

Общия улов който си тръгна с мен към Варна
Хайде до скоро...
пс.костура се е изчистил от червените червеи...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Re: Цоневски костури и още нещо...
страхотен рибоолов колега, много красива щука
-
- новобранец
браво,не знаех, че на цонево се вадят шуки
а пробва ли на спинин някоя блесна или воблер?

- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Прекрасен излет с хубави риби 

ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
спининга не ми е стихията колега,не че нямам,но... а и още повече когато върви на директен нищо не може да ме накара да хвана друга въдица...dimitar_petkof написа:браво,не знаех, че на цонево се вадят шукиа пробва ли на спинин някоя блесна или воблер?
Колеги, рачилото разрешено ли е за ползване в нашенските водоеми? Аз от тази година спрях да го ползвам, понеже някъде из риболовните форуми четох, че се водило бракониерски уред и мине ли проверяващ евентуална глоба не е изключена...От тази година с плувка си хващам стръвта, кога успешно, кога не, но друго си е с рачило....
Аз не съм чувал да е забранено,но дори и да е така в никакъв случай не се чувствам бракониер със залавянето на 100 слънчака...vano31 написа:Колеги, рачилото разрешено ли е за ползване в нашенските водоеми? Аз от тази година спрях да го ползвам, понеже някъде из риболовните форуми четох, че се водило бракониерски уред и мине ли проверяващ евентуална глоба не е изключена...От тази година с плувка си хващам стръвта, кога успешно, кога не, но друго си е с рачило....
Тц. Категорично НЕ Е.RAAZIEL написа:
...пс.костура се е изчистил от червените червеи...
Тук или си извадил някакъв необясним за мен късмет, или не си ги видял.
И аз се надявах на същото, че ми пилят постоянно на главата, че "ходя за риба, а риба не нося" и на излета ми от
миналата неделя, за който ти писах на Л.С. взехме костурите. В интерес на истината - адски ми харесва (а и едва ли съм само аз) вкуса на тази риба.
Приятелчето с иигра да ги чисти и филетира, но...бяха фрашкани с гадните червейчета.
И пържен костур пак не ядох...(чел съм, разбира се, че уж след термичната обработка не били вредни но ..... е гадно да ги видиш в месото на рибата....)
Поздрави за риболова - при нас положението, както ти споменах бе значително по-зле.
П.С.: А заради щуката там ще става все по-забавно !!!

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Браво за хубавия излет.
За мен костура е най-вкусната речна риба и след това уклея-това са рибите ,които рядко връщам
.Вярвай одрал съм 60 костура и съм хвърлил 1 с червей в месото...Когато го одереш и насочиш към силна крушка червея се вижда в месото му като едно топче.А и съм забелязал,че червеи има в по-големите екземпляри,а като цяло при мен нямаше запомнящи се риби,може и за това да е,но ефакт, че всичките бяха чисти.
пс.много е гадно,да го намериш вътре след опържване

пс.много е гадно,да го намериш вътре след опържване

-
- ще става разбирач
Супер излет.
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Хубави рибки, колега. И на мен ми е късала щука, като съм бил за костур. Пробвай тънък волфрамов повод с едра единична кука с ухо, с подвижна, едра плувка. Костура си взима и така, даже отсяваш малките риби с едрата кука, а като дойде щучка си я вадиш.. 

-
- вече хвърля и на тежко
костура на директен си е sex отвсякъде,а за щука на директен нямам думи
май за втори път фащаш крокодил по този начин
май за втори път фащаш крокодил по този начин

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
Браво, колега! Идеално си се справил! Ние заложихме на спининг и нямахме тези постижения.
В днешните костури имаше всичко на всичко 3 червейчета...
Иначе и за мен костурът е любима риба и на въдицата и на масата!
Дано октомврипродължи да ни радва с раирани бодливци!
В днешните костури имаше всичко на всичко 3 червейчета...
Иначе и за мен костурът е любима риба и на въдицата и на масата!
Дано октомврипродължи да ни радва с раирани бодливци!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"