Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2013
Днес, на външните плочи на Рубин, от 6.30 до 16 часа - една платерина, една илария, няколко върнати боклуджи, един 50 см каиш, два по 40+ см и две заргани. Като изключим неприятния студ сутринта, времето и условията бяха супер за риба и риболов. Все още се чудя защо стоях толкова време....явно заради приятното слънце след 10ч.
0885022272 / 0885897615
Днес много слаб улов .. 12 заргана и 12-13 платеринки.От 6:00 до 11:00 на Перла 6 бройки, останалите на м.Агалина.Общо взето рибата си нямам на идея на къде се е насочила
))

- devesil4o
- научил се да хвърля

shturetc написа:...Нo,дори и десетина заргана,уловени на толкова красиво място "на юг от Бургас",създават усещането за добре изживян ден (от тия,за които Господ давал по два,че и по три отгоре)bat stani68 написа:Прекрасен ден,морето се успокои,дългоочакваната среща със големите пасажи се отлага.Засега.![]()
Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
Вчера на плочите на Рубин 15бр. прилични заргани това от 8:00 до 12:00 сутринта стуууд а после лято, но рибата спря към 11:30.Иларииките няма да ги споменавам няма смисъл, а какви екземпляри се изкараха WOW.Колкото до каиша на batbubi аз такова животно не бях виждал досега, 50++ според мен, че и дебел.
Вчера 06.10-2013г. на скалите между Тюленово и нос Шабла много слаб риболов. Две заргани, два сафрида и няколко дребни чернокопчета. Това от 6,30 до 11,30 часа. Отгоре на всичко към 11 часа заваля дъжд.
Тъй тъй и аз бях там - до дъжда пълна нула, след това 3 бройки и пак нищо - към 4 часа си бихме камшиците мноооого слабо къде е тази риба бре?!santos13 написа:Вчера 06.10-2013г. на скалите между Тюленово и нос Шабла много слаб риболов. Две заргани, два сафрида и няколко дребни чернокопчета. Това от 6,30 до 11,30 часа. Отгоре на всичко към 11 часа заваля дъжд.

- RyDeR
- новобранец
- Обратна връзка:
И на Мартината нямаше, но за сметка на това имаше 4 мрежи отпред 

- bat stani68
- вече хвърля и на тежко
Днешният излет прекарах в компанията на Къдравия Митьо.Отново прекрасно утро,рибата си вземаше от първото хвърляне,но бързо свърши екшъна-след 8 не взех повече риба.На юг от Созопол
.Мн лодки има между Черноморец и Созопол-на връщане ги видяхме
.Мн лодки има между Черноморец и Созопол-на връщане ги видяхме

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
- bat stani68
- вече хвърля и на тежко
Това са красавците от днес
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Като каза мрежи - на това място дето бях вчера, към 3 часа си дойдоха и си пуснаха двете мрежи точно пред нас сякаш не можеха да го направят на 100 метра по нататък - нямах лодка под ръка нямаше да си намерят мрежитеRyDeR написа:И на Мартината нямаше, но за сметка на това имаше 4 мрежи отпред

-
- новобранец
Вчера на Мартината (Тюленово) освен здрав студ нищо друго, нито удар, от там на Канала Варна пак нищо, това до 12. Днес на Рубин 7 заргана, от които 3 писалки back in the sea, и 7 кефалови, от които само 2 си заслужиха мястото в кофата, може и да тръгне рибата, водата е още мътна, трябва му още ден, два на морето
в НЕДЕЛЯ В НЕСЕБЪР , ОТ 8-12 нищо,после 3-ма души по десетина заргана всеки до към 3 , на прозрачна бомбарда,много лефер носиха от лодките
- shturetc
- ще става разбирач
Днес,7 октомври,рекох да видя каква е хавата на бургаския плаж.
Време перфектно за риболов,морето бистро като сълзица и... от 8 до 13:00ч. само един хубав зарган,взет точно на обяд на втората буна до моста по посока на пристанището!
Сутринта тръгнах от Тропикана,където народът мореше на платеринаджийски такъми пачурийки с големина на неголям сафрид.Същите налитаха и на мен,ама ми дожаля за перфектния ми червей(данке шойн,Румба),който на дебелина и широчина го докарваше аха-аха и до кефалофите....ембриончета (че и си ги броят--кой 40,кой 50
) и,затова се изнесох по далеч от каналчето--свърталище на платеринобебоци.
Ще се повторя,но....времето е перфектно за риби-лек източен(морски)вятър,слаба ,т.нар. сафридена вълна,чудесна видимост на(във) водата,перфектна температура (днес сторих третата си морска баня за годината,докато "сребърният" самбист(за 8-ми път)-ветеран,и чудесен събеседник, Алексей Туров ми вардеше такъмите...и гащята
) и само чернокопената стена от Поморие до Черноморец(бс),предполагам,спира пътя на зарганите до брега и....нашите такъми?!!? Поживем-увьiдим...
Време перфектно за риболов,морето бистро като сълзица и... от 8 до 13:00ч. само един хубав зарган,взет точно на обяд на втората буна до моста по посока на пристанището!
Сутринта тръгнах от Тропикана,където народът мореше на платеринаджийски такъми пачурийки с големина на неголям сафрид.Същите налитаха и на мен,ама ми дожаля за перфектния ми червей(данке шойн,Румба),който на дебелина и широчина го докарваше аха-аха и до кефалофите....ембриончета (че и си ги броят--кой 40,кой 50

Ще се повторя,но....времето е перфектно за риби-лек източен(морски)вятър,слаба ,т.нар. сафридена вълна,чудесна видимост на(във) водата,перфектна температура (днес сторих третата си морска баня за годината,докато "сребърният" самбист(за 8-ми път)-ветеран,и чудесен събеседник, Алексей Туров ми вардеше такъмите...и гащята

- shturetc
- ще става разбирач
Бат Стани,като ти гледам снимките и скалата,на която са сторени,се сещам за:
Mорето само живите обича,
а мъртвите изхвърля на брега.
Едно момиче, ах, едно момиче
морето не изхвърли на брега.
Остана само кърпата позната
да се прелива с белите вълни.
Момичето обичаше моряка,
моряка - всички хубави жени.
Остана само кърпата с червени
и лилави ресни като преди.
Ний плакахме безшумни и смутени
и скочихме в студените води...
До дъно преобърнахме морето
със пръсти, посинели от тъга,
да търсиме момичето, което
(Хр.Фотев)

ПП
Колкото до лодките около Черноморец и Созопол,амииии....до 14:30 ч някои имаха по 14 кг чернокоп!!! ...И още са в морето !!!!?
Mорето само живите обича,
а мъртвите изхвърля на брега.
Едно момиче, ах, едно момиче
Остана само кърпата позната
да се прелива с белите вълни.
Момичето обичаше моряка,
моряка - всички хубави жени.
Остана само кърпата с червени
и лилави ресни като преди.
Ний плакахме безшумни и смутени
и скочихме в студените води...
До дъно преобърнахме морето
със пръсти, посинели от тъга,
да търсиме момичето, което
(Хр.Фотев)

ПП
Колкото до лодките около Черноморец и Созопол,амииии....до 14:30 ч някои имаха по 14 кг чернокоп!!! ...И още са в морето !!!!?
- bat stani68
- вече хвърля и на тежко
Schturec,голяма романтика бе брат-направо ми разтуптя сърцето.Колкото до лодките значи и моите предположения се сбъдват-яко го дерат чернокопа .И ние ще се запишем тия дни ,сппоко