Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Воблери
Батковци, 2к лака само един вид ли е, че като чукнах в търсачката се обърках от разнообразие.
- barutchiata ©
- Администратор
Здравейте майстори на воблерите.
Първо искам да благодаря на колегата ynovi, че ме просветли за 2к лака. От няколко месеца съм започнал да търся в нета различни модели за морски воблери и по скоро попери за море. Спрях се няколко модела и експериментите започнаха. Издялкал съм различни профили като по-скоро искам да открия оптималния вариант. Отделно правя и потъващи воблери за джиг . Пускам една снимка на няколко воблера. Всичките не са още завършени и искат довършителна работа.
.
Искам да попитам, има ли някой от вас който има машинка за сушене на воблерите след лакиране. Такава която върти бавно с цел да не потича лака и да става равномерно разлят. От къде мога да си купя такъв бавно въртящ се двигател или да приспособявам такъв.
Първо искам да благодаря на колегата ynovi, че ме просветли за 2к лака. От няколко месеца съм започнал да търся в нета различни модели за морски воблери и по скоро попери за море. Спрях се няколко модела и експериментите започнаха. Издялкал съм различни профили като по-скоро искам да открия оптималния вариант. Отделно правя и потъващи воблери за джиг . Пускам една снимка на няколко воблера. Всичките не са още завършени и искат довършителна работа.
.
Искам да попитам, има ли някой от вас който има машинка за сушене на воблерите след лакиране. Такава която върти бавно с цел да не потича лака и да става равномерно разлят. От къде мога да си купя такъв бавно въртящ се двигател или да приспособявам такъв.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Супер са !Plat1ka написа:Ето няколко джръка за щуки.
От какво дърво ги издяла

Браво Барут, ще има яко попинг

- Sleepwalker_
- разбира нещата
barutchiata ©, относно лака, аз си реших проблемите, като минах на спрей-лак. Въпреки, че прочетох негативни коментари за този вид лак по форумите, реших да прежаля няколко лева и май не сбърках. Нанася се много по-лесно от обикновения лак, съхне сравнително по-бързо, а поне по мои наблюдения крайният резултат не отстъпва на двукомпонентните лакове. Аз правя един по-тънък слой за подложка, чакам да изсъхне добре и след това правя по-дебел слой с малко повечко задържане на спусъка. От цялата работа си спестявам смесване, плескане, мръсотия, разлети бурканчета, капене и други такива.
Успех! 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Джъркчетата са от балса 5 слоя лак за да държи на зъбите и импрегнант за дърво.
Към колегата за моторчето. Такова моторче можеш да си вземеш от стара микровълнова фурна или от сервиз за такива фурни. Те са бавно оборотни и работят на 220 волта.
Към колегата за моторчето. Такова моторче можеш да си вземеш от стара микровълнова фурна или от сервиз за такива фурни. Те са бавно оборотни и работят на 220 волта.
Наслука на всички колеги ! Със здраве !
- barutchiata ©
- Администратор
Благодаря за съвета батковци. Отивам да разкостя микровелето.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
В магазините за резерви части за ел.уреди има такива за гриловете.barutchiata © написа:. От къде мога да си купя такъв бавно въртящ се двигател или да приспособявам такъв.
Струват 9лв,на 220V .
Ако не можеш да намериш при теб,казвай да ти пращам.
Много бавно въртят - аз ги ползвам за инкубаторите,да ми обръщат касетите.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Искам да попитам, има ли някой от вас който има машинка за сушене на воблерите след лакиране. Такава която върти бавно с цел да не потича лака и да става равномерно разлят. От къде мога да си купя такъв бавно въртящ се двигател или да приспособявам такъв.[/quote]
Аз си правих такава с моторче от микровълнова печка 2,5 оборота става много добре.
Аз си правих такава с моторче от микровълнова печка 2,5 оборота става много добре.
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Още два са готови
Тежат по 15,5 гр. без куки,с тракалки и система за далечно замятане.

Това е засега,следващите дни ще довърша и други.

Това е засега,следващите дни ще довърша и други.
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ето и още 2 от обещаните
68мм по 11гр. с куките.Бавно потъващи са и като предните с тракалки.

пвц- 9см 19гр.
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Отличен е

- ynovi
- научил се да хвърля
Една самоделка и от мен.

Вижда се, че и лови!
Засега само на хатия, но ако продължава така ще я пусна и във вода. 
Вижда се, че и лови!