Трепят рибата с ток-ИАРА Плевен къде са???

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

mle4ko
фен клуб-скобар

Трепят рибата с ток-ИАРА Плевен къде са???

Мнение от mle4ko »

09.10.2013 Решавам с брата и дядото да отидем, да врътнем малко с блесни да видим кво ще стане.Мястото долното течени на река Искър между село Глава и град Искър(Пелово)
На път се разминавам с познат колега прибиращ се от реката, питам го ест "Има ли ги", на което получавам следния отговор "Бе тия сутринта пак бяха напълнили буса с риба на пазара и продаваха, хвърлях и на дъно на качамак и на бял на плувка, че и воблера мятах нямам удар.То не удар във водата едно балонче една рибка не съм видял."....!
От там дет се засякох с тоя човек до реката имаше 500 метра идваше ми да обърна и да се прибера, ама заради стария, че цяло лято ме чакал да се прибра да го водя за риба.
Водата бистра с нормално ниво време облачно мрачно само за някоя щука, викам си бе при тея условия що да не се пробва.За два часа не удар не да видя да гони аз аби не видях даже :shock: :shock: :shock: няма, НЯМА!!!
Единствената следа от живот беше един клен около 25см.......следа от живот силно казано, рибата се носеше мъртва по водата, метнах и я довлякох до мен, исках да видя има ли рана по нея дали нещо я е убило.Не съм патолог, но на пръв поглед рибата си беше цяла.
А ако се чудите за кво точно иде реч нека разясня...От както се помня вадя билети да съм изряден, тва са вече поне 15 години риболов един път не съм проверен от екип на ИАРА по река Искър близо до селото ми (Бреница), айде не е болка за умиране не съм се затъжил да им гледам физиономиите, ама това а ходя и да мятам блесната все едно в дупката на тоалетната съм хвърлил вече си е ужас :evil: :evil: :evil: А гадовете да продават риба по пазарите, и никой не ги закача тая риба от къде е има ли документ за произхода НЕ!!!
Преди 3 месеца дядо ми разправя "Качих се на колелото и хайде за риба, до обяд вървеше що годе и по обяд точно лодка в нея двама души с някво устройство, а зад мен по пътя се движи джип вно да си товарят рибата.
Че и наглярито от лодката викат (Как е колега има ли ги)"
Стареца му подвикнал "Как ще ги има кат вие ги морите с тоя ток"
-"Е ние ловим само големите"
Ясно ви е колко е кълвало след лодката!!!
Та питам аз и се чудя КВО ИЗОБЩО ПРАВИМ В СЛУЧАЯ???????????????
За кво се вадят тея билети и после рибата дет трябва да я ловя в реката да я купува баба ми от пазара?
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Трепят рибата с ток-ИАРА Плевен къде са???

Мнение от sandista »

Жалко! Местата са прекрасни и даваха добри риби преди години :(
Следващия път като ги видите- 112. Описвате ги,кола,номера..
mle4ko
фен клуб-скобар

Мнение от mle4ko »

Прав си колега наистина е жалко!!!
Аз ако ги засека по реката ще се обадя и ще правя всичко възможно да ги задържа докато някои дойде, или да ги снимам знам ли и аз!
Но по важното е там където са най достъпни към кого да се обърна, знае се кои са
КЪМ КОГО МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРНЕМ ей тъй поне веднъж да им пляснат акт за неправомерно продаване на риба или не знам за какво още може да им се пише?
Малко да ги натиснат гадовете, че нали знаете "луд яде и две баници по луд е тоя дето му ги дава" докато седим и гледаме бабичките как се редят за таранки по 1.5 килото и маломерни сомчета риба няма се лови!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Въоръжаване на бабите и дядовците с чифтета и да ги отстрелват :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
panef
новобранец
новобранец

Мнение от panef »

Колега mle4ko, тоя нещастник най вероятно се казва Миладин и е от Койнаре! Той е токаджията в този район, но доколкото знам има "гръб" и затова действа толкова смело!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:cry: Кроки, то тез де обикалят с тоците и джиповете са по-добре въоръжени от ИАРА-та, а че и от полицията, па и от българската армия /до колкото я има още/.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
mle4ko
фен клуб-скобар

Мнение от mle4ko »

panef за името не знам но да мисля, че са от Койнаре токаджиите.По ми е интресно кой у е гръб на тоя?
Чувал съм че има някой от Червен бряг дето го пазел.
New fish
новобранец
новобранец

Мнение от New fish »

Гръб, гръб, колко да му е гръб?
Ако има регистриран сигнал на 112 с място, случка, номера на коли, описание и т. н. няма ли да му се случи нещо???
Аватар
Toni.Vlashkiq
новобранец
новобранец

Мнение от Toni.Vlashkiq »

Здравеите колеги лошото е че на все по често попадаме на токаджии.Един приятел на един от управата втори на втори и така,схемата е навързана доста сериозно,за това са толкова смели според мен.Трябва по-големи глоби да се налагат.В момента съм в Германия и ходим с един приятел на река Реин никога несъм виждал някои да е в нарушение за това са добре и има риба за всички..
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

New fish написа:Гръб, гръб, колко да му е гръб?
Ако има регистриран сигнал на 112 с място, случка, номера на коли, описание и т. н. няма ли да му се случи нещо???
:? Идеализъм - то по някога им сигнализираш и те изобщо не идват да проверят сигнала.... :evil:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Toni.Vlashkiq написа:Здравеите колеги лошото е че на все по често попадаме на токаджии.Един приятел на един от управата втори на втори и така,схемата е навързана доста сериозно,за това са толкова смели според мен.Трябва по-големи глоби да се налагат.В момента съм в Германия и ходим с един приятел на река Реин никога несъм виждал някои да е в нарушение за това са добре и има риба за всички..
По сведения от Нешънъл Джеографик в Русията за бракониерство на сьомга направо си има 2 години затвор /да не говорим, че в техните тундри и тайги направо си и стрелят по някога :wink: /, а се чудим :smt017 после как могат да имат толкова риба...
Аватар
Toni.Vlashkiq
новобранец
новобранец

Все пак 70% от площа на Русия е във вода,също има много бракониери но популацията на риба е много по-голяма.
pafkata_83
новобранец
новобранец

Мнение от pafkata_83 »

и аз да добавя имам село там Бреница,точно за този Миладин става на въпрос ама никой нищо не му казва,няколко пъти сме звъняли на 112 но без резултат,те си го знаят и не го закачат абе всичко е вързано,ковти за реката защото там има страхотни места за риболов
Аватар
Toni.Vlashkiq
новобранец
новобранец

ок. Пафка напълно съм съгласен ама този "Милади" ако стигне до ушите на медйте може да се управат нештата,или незнам по принцип гледам да помогна.Трябва повече мая за да бухнат нещата,винаги ще помогна ако има желащи да се отзавът!!!!!!!!!!!
pafkata_83
новобранец
новобранец

Мнение от pafkata_83 »

тони навит съм ама какво да направим,давайте някакви предложения
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”