изкуствен вердевас

Модератор: Paublo_Eskobar

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

изкуствен вердевас

Мнение от Бачо Илия »

Колеги , някой ловил ли е с изкуствен вердевас -този на "Berkley" , преди сериозното захлаждане и бурите на яз " Домлян" ги утрепах 8)

п.п. ето този по-долу:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1005
Изображение
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Stava

Мнение от Kroumoff »

аз съм го тествал + 2 бели на куката и работи супер успешно
Catch & Release Club
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

ИЗКУСТВЕН ВЕРДЕВАС

Мнение от Бачо Илия »

Последните ми 7-8 излета бяха на яз."Домлян" , последните два от тях на тия вердета , преди риболова отивам за стръв (хирономуси)- в Карлово има един магазин в който евентуално може да има- НЯМА :wink: Предложиха ми изкуствен , помислих че може и да излезе нещо от тази работа в комбинация и взех 10 "парчета"(по 15 стотинки бройката :lol: :lol: :lol: , пада се 22.50 кутийката после като го изрових в нета)+бял +пинки+жълъдов+тънък торен+тесто+жито+ кус-кус!!! Предишните излети с променлив успех кълва на всичко изброено или в комбинации , основно бабушки и кефал. Тегав старт (бях с двама приятели, постоянно ходим заедно) , пипа само на бял , пинки и жълъдов , в комбинации!!! Това , до като реших да пробвам- един вердевас + един бял или жълъдов или две пинки , имитацията им е перфектна! Колегите ме кудошеха в началото , после се наредиха на опашка за силикон :D Разлика в кълването 1:5 , горе-долу- с единия от колегите ловим "рамо до рамо" , с 8 метрови директни , основно 0.10 "Лазер-Шогун" , повод 0.08 пак "Шогун" , плувка 2.0гр. , морковче , кука 18 , права с дълго стебло , червена или черна за тия гадинки. "Вердеваса" се нанизва от главата , както силиконче , до средата на тялото , куката излиза , целото стебло е покрито от него като половината му виси , отдолу на куката един бял или две пинки или един жълъдов-РАЗГРОМ :D
Направихме по 70-80 бабушки (20-22см) , по няколко свястни кефала-200-400гр. и най- интересното по 7-8 шаранчета от 10см до педя които веднага си тръгваха от където са дошли :D Това-два пъти подред с горе-долу еднакъв резултат , а и отделно едни "прозрачни" костурчета....., добре че не бяха много на гъсто . Част от бабушките също хванаха пътя , но интересното е че бяха като калибровани , а на другата стръв имаше кви ли не мишьоци от време на време.
Поздрави.

п.п. силикончетата ги ароматизирах със спрей на Ван Ден Ейнде , живата стръв-също!!!
Изображение
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Сладури сте няма спор, значи като дам 12 лв за вердевас и 8 лв за спреи ша ми тръгне ма може и да не ми тръгне :lol: :lol: шегувам се естествено само че не спомена каква ти е била захранката ? и тя ли за 50-тина лева :lol: :lol: Я сподели и нея че ми стана много интересно
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Сладури сте няма спор, значи като дам 12 лв за вердевас и 8 лв за спреи ша ми тръгне ма може и да не ми тръгне :lol: :lol: шегувам се естествено само че не спомена каква ти е била захранката ? и тя ли за 50-тина лева :lol: :lol: Я сподели и нея че ми стана много интересно
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

IVKOPIVKO написа:Сладури сте няма спор, значи като дам 12 лв за вердевас и 8 лв за спреи ша ми тръгне ма може и да не ми тръгне :lol: :lol: шегувам се естествено само че не спомена каква ти е била захранката ? и тя ли за 50-тина лева :lol: :lol: Я сподели и нея че ми стана много интересно
ЕДИН ПАКЕТ "Универсал" , на "Филстар" , струва около два лева и нещо , + ПОЛОВИН ПАКЕТ пелети на "Андоел"- ванилия или ягода , без значение , бързоразтворими за дохранване с прашка - за един риболов не може да отиде цял пакет в хладно време , пелетите са 1.90лв. , пакета :D + ароматизиран и овкусен кус-кус , домашно производство -пак с прашка по малко. В захранката-течен ароматизатор на МВДЕ , в пелетите-пак такъв , но спрей!!!
Последно промяна от Бачо Илия на Пет Яну 04, 2008 12:08 am, променено общо 1 път.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

IVKOPIVKO написа:Сладури сте няма спор, значи като дам 12 лв за вердевас .............
Ти си "Сладур" , ако искаш да ти купя на "бройка" , по 15 стотинки "парчето" -тук така вървят :lol: :lol: :lol: Аз преди да ги намеря в интернет съм си купил по 20 парчета (хихи..) от едрия и от дребния за догодина 8) 8) 8) , колега прати ми адрес , ще ти пратя по 10 бройки подарък- ти да не мислиш че аз съм рекламна муцуна на еди кого си или се занимавам с кокошкарски истории , ако е така- ще го напиша !!! Сори че до скоро въобще на съм писал във Форуми за рибарлък , писал съм(пиша) в професионални форуми (в работен план) и нямам тесте от 52 карти-само със седмак спатия, просто това не е прието и обичайно :wink:
Поздрави и Наслука!!!

п.п. за един риболов се харчат три до пет силикончета , не повече!!!!
Изображение
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Абе много ма зачовъркаха тука и понеже имам телефона на продавачката в ловнорибарския магазин звъннах да я питам колко са при нас тия дяволийки ам 0.40 за парче баси. Абе аз ще взема една кутийка и аз за напролет да ги пробвам.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

IVKOPIVKO написа:Абе много ма зачовъркаха тука и понеже имам телефона на продавачката в ловнорибарския магазин звъннах да я питам колко са при нас тия дяволийки ам 0.40 за парче баси. Абе аз ще взема една кутийка и аз за напролет да ги пробвам.
Те тия при вас хептен са превъртяли бе , 60 лева кутийката , хехе...,най-добре направи комбина с един,двама приятели и си поделете кутийката , ама не тая от 60 лева , а от 12 лева , може да се поръча и по интернет. По-едрия още не съм го пробвал , но на пролет мисля че за каракуда и шаран ще е трепач :D Мисля че от другите видове изкуствена стръв няма смисъл щото "червен" и "бял" колкото щеш :lol:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

ИЗКУСТВЕН ВЕРДЕВАС

Мнение от Бачо Илия »

Мисля че това ще "работи" и на подледен риболов , още повече че там стръвта постоянно се движи с цел изнервяне на водните обитатели. За съжаление аз на лед и на лодка от която не може да се пикае прав , НЕ СЕ КАЧВАМ 8)

п.п. пропуснах да пиша , пробвахме го набързо и на р. Стряма-работи и на плувка и на дъно (кефал , мряна , уклей и кротушки) , ако някой го пробва на подледен нека да постне :idea:
Изображение
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

мерси за информацията само некой може ли да ми даде линк за такъв спрей
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

venci72 написа:мерси за информацията само некой може ли да ми даде линк за такъв спрей
http://www.filstar.com/bulgaria/?filstar=Feeders&gr=37

най-долу на сайта , ако нямат-намираш празен пулверизатор и го пълниш със съответния течен ароматизатор , тези които са 0.5л , в случая " Roach" , 0.5 литра ако го ползваш с пулверизатор ще ти стигне за мнооооооооого време :D

Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: изкуствен вердевас

Мнение от чпс »

IDA написа:Колеги , някой ловил ли е с изкуствен вердевас -този на "Berkley" , преди сериозното захлаждане и бурите на яз " Домлян" ги утрепах 8)

п.п. ето този по-долу:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1005
Колега IDA,

Дали някъде в Карлово не може да се намери такъв worm или друга силиконова примамка с имплантиран вкусов атрактант - мисля че ги предлага фирма Bercley ?
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

мерси
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: изкуствен вердевас

Мнение от Бачо Илия »

чавдар петров написа:
Колега IDA,

Дали някъде в Карлово не може да се намери такъв worm или друга силиконова примамка с имплантиран вкусов атрактант - мисля че ги предлага фирма Bercley ?
Колега , в Карлово са всичко на всичко три магазина , като в двата съм сигурен че няма да имат такова нещо , в третия , тоя с вердетата ще попитам , но и там ме съмнява да има :roll: Не знам Berkley имат ли изключителен представител в БГ и кой е той , те във всички случаи знаят дали се внася и къде ги има .Тук имат двата вида вердевас и изкуствен бял. Почти не ползвам силиконови примамки и не съм се интересувал , иначе знам за какво става въпрос за тези с атракторите.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”