нещичко за cormoran

Модератор: sapuna

toddy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

нещичко за cormoran

Мнение от toddy »

здравеите колеги!има много противоречиви мнения за макарите на cormoran но аз си купих cormoran corcast super mach 4 pi някои ,ще даде ли мнение ,които е има тази макара става ли или не става .второ купих си и мач на cormoran mach master primos някои ще каже ли по някоя дума и за него ,че не сам го пробвал строят му доста ми допадна стегнат е акциата е 5 -30 .предварително мерси .
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Макарата е доста "гъзарска" на външен вид,и това е единственото хубаво нещо в нея.Дори и след "ъпгрейд"има доста луфтове.Абсолютно е неподходяща за мач с тази широка шпула.За спининг пръчка по-става,но не и за солена вода.Ще бактисаш от почистване на лагери от солта. Не разбрах защо са сложили 3 мачови шпули и нито една по-дълбока. Абе ,не бих си купил за втори /вече я продадох/път такава. Пък за евтиния вариант / с 2-та лагера/ нямам думи.Това си е жива "самоебачка".
За пръта не зная.Може и да е по-добро изпълнение.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

CORMORAN

Мнение от Бачо Илия »

Аз си купих за Коледа само че модела е CORCAST Super Match 8Pi :
http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/pr ... -model.htm
Не съм го сефтосал , но не го купих случайно - имам вече осем години два" корморана"- CORMAXX 3S MATCH i CORMAXX 3S TROUT , с общо пет , взаимозаменяеми, плитки и дълбоки шпули. До сега само съм им навивал влакна , макарите още не съм ги отварял-АБСОЛЮТНО БЕЗАВАРИЙНА работа , като ги ползавам за мач , болонезе , фидер , спининг , сбиролино , вкл.на дъно с утежнения понякога над 100гр.
Този новия ми изглежда още по-читав и едно от нещата което ме впечатлява е че при ниска предавка 5,1:1 прибира 88см на един оборот на дръжката. Сърбят ме ръцете яко , ама виж какво е времето , иначе марката я уважавам и ползвам от години и не само макарите.
Поздрави!

п.п. старите ми макари нямат суперстоп , но имат 52 точкова антиреверсна система и абсолютно прецизен и мазен аванс.
Последно промяна от Бачо Илия на Чет Яну 03, 2008 10:59 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Колега ,честито за придобивките,щом си ги купил си го искал и ги ,ползвай.Дали ще има повече луфт или не ,не мисля че е толкова фатално/освен ако не си някой манияк/,то и цената определя качеството.Аз също купувам по някога така ,и като не става за един риболов ,ползвам за друг ако съм сбъркал/макарата/.Важното е риболова да върви.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Корморан

Мнение от Бачо Илия »

Бе , какво ви става за тия корморани , аз с първите два съм измъкнал за осем години поне няколкостотин риби от 1-7 кила и "диви" и "питомни" -БЕЗАВАРИЙНО , по какъв ли не начин , при поне стотина излета/годишно , вярно 70% като време , ловя с директни телескопи
6/7/8 метра , но и тия хайвани са видяли бая зор-и нищо им няма , не имало случай заради корморанска макара да има "беглец" :lol:
Поздрави :D
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

toddy да ти е честита !
Инак общо взето съм съгласен че макарата не се купува зарад външният и вид :wink: То и при мене кат при xenohаck :?
Мите да си не взе подвижно къще та си си сменил аватарот бре ?
IDA и Делфините карат по сума ти време "БЕЗАВАРИЙНО" амЪ .........
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Павел Иванов написа: То и при мене кат при xenohаck :? ......
IDA и Делфините карат по сума ти време "БЕЗАВАРИЙНО" амЪ .........
До тук- нищо конкретно от графата "против" - общи приказки!!! Ако въпроса за "Корморан" ще се нищи че е калпав, трябва да има и конкретни аргументи 1-во , 2-ро , 3-то или табличка за съпоставка на базата на аналогичен клас макари:
параметри/цена /качество/предимства/недостатъци/забележки!!!

п.п. не говорим за Делфин , говорим за Дайва-Корморан!
Поздрави!
Изображение
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Тва за луфтовете не е баш тъй-в смисъл че няма чак толкоз големи луфтове.Даже в по ниския ценови клас Шиманотата са по зле на тая тема... :?
Имам такъв Корморан само че 8рi-реди си перфектно влакното и общо взето съм доволен от макарата.
Единствен недостатък на тоз модел е че влакното влиза зад шпулата понякога,но ако" задмакарното устройство" работи както си требе се избягва и туй неудобство.
За тия пари все пак не трябва да се очаква кой знае какво..
А колкото за написаното от колегата Чуруликпенчо-не знам дали не бъркам,ма шпулата на мачовите макари не трябва ли да изглежда по тоз начин кат на тия Корморани.. :roll:
Я елате рибенца при батко...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Според мен ,тия макари са си добри за средния български риболовец.Ето днес в.Стандарт "българина отделя около 200лв. за такъми годишно"което си е горе долу така,е има и хора дето дават и повече.
п.п.ЧНГ,Павка!Тоя кемпер от аватара е в проект,първо да продадем стария.Другата седмица тръгват хората за NL.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

А колкото за написаното от колегата Чуруликпенчо-не знам дали не бъркам,ма шпулата на мачовите макари не трябва ли да изглежда по тоз начин кат на тия Корморани.. Rolling Eyes
Имам в предвид за поне една по-дълбока шпула.Плитките събират по 100-110м./0,20мм./ ,което за мен е недостатъчно за морски риболов с бомбарда.Само след няколко смени на такъма ,влакното "окъсява" и при замятане не достига,което си е доста неприятна работа.
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

man1966 написа:Тва за луфтовете не е баш тъй-в смисъл че няма чак толкоз големи луфтове.Даже в по ниския ценови клас Шиманотата са по зле на тая тема... :?
:) Шимано си имат луфтове и във високите класове.
Според мен, това не е от значение за работата на макарата.
Луфтовете (хлабините) са си технологични и това въобще не трябва да притеснява колегите.
Е, вярно е малко дразнещо, но работят по-добре, от много макари без луфтове.
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

ПРИТЕЖАВАМ 2БР.CORMORAN RODEO GTI-11PIF 2000 И CORMOBIL-NG 6AI-40.СТРАШНО СЪМ НЕДОВОЛЕННННН .ОСОБЕНО ОТ ПЪРВАТА :БИГЕЛА ПАДА ПРИ ЗАМЯТАНЕ. НЕ СЕ ОТВАРЯ ДОСТАТАЧНО ,НЕ РЕДИ ДОБРЕ ВЛАКНОТО .С ЕДНА ДУМА НЕ СЪМ ДОВОЛЕН . ПО ДОБРЕ Shakespeare НА СЪЩАТА ЦЕНА И ПО КАЧЕСТВЕНА.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

чуруликпенчо написа:Имам в предвид за поне една по-дълбока шпула.Плитките събират по 100-110м./0,20мм./ ,което за мен е недостатъчно за морски риболов с бомбарда.Само след няколко смени на такъма ,влакното "окъсява" и при замятане не достига,което си е доста неприятна работа.
Този модел (8Pi) има и вариант с три дълбоки шпули , само че карбонови с изцяло метална горна част 0.20/160м , един колега от другия форум си е взел такава , изпрати ми лично съобщение и по куриер вчера и днес си разменихме по една шпула , сега имам две алуминиеви плитки- 0.20/110 м и една карбонова 0.20/160 , а той-обратното :lol: Като говорихме , понеже вече е ползвал макарата ми препоръча да не пълня шпулите до ръба за да не минава влакното зад шпулата! Не знам вносителите дали не внасят и само шпули :roll:
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Не знам вносителите дали не внасят и само шпули Rolling Eyes
И аз не зная.Не го задържах дълго макарето при мен.
toddy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от toddy »

благодаря за мненията момчета, но вече сам ги купил.имам теле мач на trabucco и сам много доволен търсих някакав мач там ама не харесах и са натресах на тези cormorani сега пролетта ще ги пробвам и ако не ми допаднат ше ги подаря на татко.днес си харесах на телемача една макара shimano exage някакво мнение по този вапрос ще дадете ли?а и едно питане ще вземам за карповите прачки едни eurohold big pit стават ли?предварително благодаря:)
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”