Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
- sardina
- научил се да хвърля
Re: Зарган 2013
Вчера бяхме трима души близо до Шабла, но нямахме късмета на колегата mi4mana_drs. За 4 часа имахме по една бройка на човек и се отказахме.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
[quote="mi4mana_drs"]вчера на Паметника на Шабла 40бр и една гигант
Много от колегите нямаха добри резултати понеже рибата се държеше доста навътре,искаше много добро водене на бомбардата и задължително флуорокарбон и добра кука
На бързо потъващи никакъв успех !Бях там още в 6:40 но рибата се активизира след 10:30...някои от колегите не издържаха мъглата и времето и си тръгнаха преди това !
Наслука на всички колеги ![/quote]
Ха сега здравейте и от мен. Не знам колегата кога е отишъл на Паметника ама аз бях там в 07.10 и НЯМАШЕ НИКОЙ. Морето много лошо, много трудно се заставаше на ръба на скалата и въпреки това ботушите в 8.30 бяха вече пълни до половината
, ама отказване няма. Сега за рибите - до обяд имах около 15, 20 риби , но в 12.30 до 15,30 часа настна сеч и си тръгнах около 17 часа с 80 заргана и две иларии за цвят
. Снимки нямам-аз не снимам, който не вярва проблема си е негов. Рибите се движеха около 50тия метър, като от време на време се дърпаха по навътре. Бързопотъваша бомбарда с коефициент на потъване - 10. Бяхме двама човека и двамата бяхме мокри до кости ама те хората преди много години са казали една поговорка за сухото дупе и рибите
. Хайде останете със здраве и
, че риба имам да мариновам.

Наслука на всички колеги ![/quote]
Ха сега здравейте и от мен. Не знам колегата кога е отишъл на Паметника ама аз бях там в 07.10 и НЯМАШЕ НИКОЙ. Морето много лошо, много трудно се заставаше на ръба на скалата и въпреки това ботушите в 8.30 бяха вече пълни до половината

- shturetc
- ще става разбирач
Днес-късно събуждане и...в 10:30 ч на оглед на пирса в Черноморец.
Зарганджиите по камъните нищо не взимаха,а лодкарите-мрежари още чистеха сафриди ...лодкарите-чепарджии гледаха доста по-мрачно и,някак си,валатесто
От там с авера газ на Червенка---дало добре зарган сутринта,ама:"от час и половина ни една риба"....докато изпуших една цигара целият калабалък-народ, вЕрно ,и лапина не извадиха
Отделно,че по камънаците само нас чакаха,дет се вика(събота,малко преди обед).
Жребият беше хвърлен,решението взето и... в Созопол под даскалото.От 11 и нещо до към 15 ч. взех 7 обедни заргана на бързо потъваща (авера се разписа с още 5 на бавно потъваща) и.... редовните за това място милион платеринки(този път извадих и две "прасенца" по около 400 гр,като едната скъса куката(неправилно мое действие при вдигането на рибата),ама току до баката ми....и влезе в нея
После се моткахме до пристанището и сторихме оглед на улова на РК-тата--големите с малко цаца(по-от вътре на морето
),малките-с мешан,сравнително слаб улов на дребен чернокоп,едър сафрид и барбун-рахитичен...и много водорасли....
Понеже зарганите,които взехме ,са среден дребошляк(такива забихме на същото място с Наско и Сънди от Поморие преди 4 дена),рекох да навидя и созополската борса за риба.Заргана--идентичен с нашия и на цена 10 кинта килото,сафрид нямаше,ситния чернокоп беше девятка(че то в Бургас е с два кинта надолу бре,созополлии),а барбуна уби всичко детско у мен--8 лева за рибки с големината на детски чурки
...Да си ги ядат

Зарганджиите по камъните нищо не взимаха,а лодкарите-мрежари още чистеха сафриди ...лодкарите-чепарджии гледаха доста по-мрачно и,някак си,валатесто

От там с авера газ на Червенка---дало добре зарган сутринта,ама:"от час и половина ни една риба"....докато изпуших една цигара целият калабалък-народ, вЕрно ,и лапина не извадиха

Жребият беше хвърлен,решението взето и... в Созопол под даскалото.От 11 и нещо до към 15 ч. взех 7 обедни заргана на бързо потъваща (авера се разписа с още 5 на бавно потъваща) и.... редовните за това място милион платеринки(този път извадих и две "прасенца" по около 400 гр,като едната скъса куката(неправилно мое действие при вдигането на рибата),ама току до баката ми....и влезе в нея

После се моткахме до пристанището и сторихме оглед на улова на РК-тата--големите с малко цаца(по-от вътре на морето

Понеже зарганите,които взехме ,са среден дребошляк(такива забихме на същото място с Наско и Сънди от Поморие преди 4 дена),рекох да навидя и созополската борса за риба.Заргана--идентичен с нашия и на цена 10 кинта килото,сафрид нямаше,ситния чернокоп беше девятка(че то в Бургас е с два кинта надолу бре,созополлии),а барбуна уби всичко детско у мен--8 лева за рибки с големината на детски чурки

Днес, на външните плочи на Рубин, най- в дясно, от 6,30 до 12 - 12 бр заргани (6 едри), 2 каиша и 32 боклуджанки.....
0885022272 / 0885897615
-
- вече хвърля и на тежко
днес един полу успешен излед за зарган.Отидах към 3 часа на мойто място и сафрид няма поне така ми казаха реших да пробвам заргана и имах за мойте възможности добър улов 10 средни заргана,до тук всичко за мен е 6 но преди да си тръгна паднах и се натъртих добре а в следствие на падането явно съм си чукнал пръчката и на второто хвърляне се счупи на 3 пръчка .Не е от най-хубавите въдици но ми вършеше работа доста време.Ако някой знае дали на краставицата в Бургас има място където мога да я дам да ми сменят секзията моля да пише.Моля и за помощ утре смятам да отида да си взема друга да ми кажете някоя горе долу около 60-80 лв.Мерси предварително на всички.
-
- научил се да хвърля
Днес в Несебър предимно илария.От време на време по някой доста приличен зарган около 60см.
-
- вече хвърля и на тежко
това е пръчката ще стане ли според вас
http://akvasport.com/product/4896/teles ... -4-00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://akvasport.com/product/4896/teles ... -4-00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч

-
- новобранец
малко късно пиша. но все пак, сряда - 35 броя, четвъртък 45 броя, петък пропуснах, за жалост..., днес 28 броя, всичко това у варненския залив, утре пак
, сухо дупе риба не яде за по горе 

Днес на Дружба Заргана имаше след 17ч до тъмно около 30 риби но само дребна
- hamerfall12
- новобранец
- Обратна връзка:
Пускам няколко снимки, утре ще докладвам с подробности.Краен резултат на отбора ни от четирима играчи:570 заргани и 20-тина платеринки за два дни. Сечта беше на ниво, сега лягам,че крайници не останаха....Мястото-е ясно далеч, далеч на юг от Бургас 

-
- вече хвърля и на тежко
оу изживял си удоволствието на зелените люспи 

-
- сериозен играч

- kiselq
- новобранец
- Обратна връзка:
Днес на Лозенец необичайно многолюден митинг! Възможно е да е пуснал някй слух, че е хванал 100 Заргана с 1 червей!
Така де повече си пречихме, а и да си бях взел ботушите та поне със сухи крака щях да си тръгна. Общо взето каръшка изява, тръгнах си в10,30 след откачени необичайно много риби за 1 излет и повече ядосан от колкото доволен че поне извадих 16 прилични риби и върнати 2 миниатюрки. Другата седмица ще наваксам!
Така де повече си пречихме, а и да си бях взел ботушите та поне със сухи крака щях да си тръгна. Общо взето каръшка изява, тръгнах си в10,30 след откачени необичайно много риби за 1 излет и повече ядосан от колкото доволен че поне извадих 16 прилични риби и върнати 2 миниатюрки. Другата седмица ще наваксам!

3-4 бройки си скрил ама простено ти е,а с колегите от юг просто не можем да се меримburlakmitak66 написа:Абе колеги,кво я направихте тая риба бре?Вие сте я Убили!!!Браво.Днес на Балчик<на циганската буна 3-ма човека,за 5ч(от 13-18ч). 15-20 заргани.