Въпрос за протеинови топчета

Модератор: sapuna

drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Въпрос за протеинови топчета

Мнение от drebens »

За мен е най доброто.Къпал съм топчета на няколко водоеми,и резултата е 3-0 за царевичката.Аз също не искам да убеждавам никого.А за това забравих да кажа,да,най големия плюс на царевичката е че е в пъти по евтина.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

А по темата какво ще кажеш ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Да чете в карп.бг. Има какво да научи от Диман.Вече го казах. А междувременно да си лови на царевица.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

:lol: Слави говорим за топчета бе бате :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Именно. Много съм чел и много филми съм изгледал за тях. Мисля в бгзона имаше доста филми,даже и на български. Все още не съм им фен. Имам доста излети и с доста изявени пернишки майстори и от тях доста съм гледал и сме обсъждали и пак съм на това мнение. Преди съм давал по 130 лева за килограм топчета....повече не правя такива грешки. Това е по темата.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Никой не е виновен за твоите грешки :idea: В случая излагаш/налагаш твоето виждане за нещата , но това не помага с нищо на Иван :wink: Топчетата си ги правя сам , а който не знае какво да сложи в топчето / пелетата си купува от хора които знаят :idea:

п.п. Това , че търсиш евтиният начин за улов на шаран не означава , че е правилния :idea:

drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Не налагам а споделям. Не правя топчета. Мисля че Старбайтс и Христокарп знаят какво слагат. Иван има доста да чете и гледа защото казва че повече лови на леко. Значи според мен 90% от хората ловят по неправилния начин,поне в България.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Въпроса направо си е сложен :? . Първо пича пише, че е повече плувкар, значи ще трябва да учи съвсем нови материи като: "косъм", "хеликоптер" и доста други де се види как се крепи топче на кука. Па и много зависи на какво е научена рибата във водоема, що ми се е случвало да къпя цял ден различни по вид топчета и да не ще да ги погледне, а на други рани и пружини да си зема.
Та требе да се поразрови в форумите, а и "ХобиТВ-то"/колкото и да е рекламно/ показва често полезни линии и монтажи.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lfcpordim »

Не се карайте момчета.Просто изравих мнението си за това откъде би могъл да започне колегата.Иначе подкеряпям Върбанов за топчетата че е по-добрата стръв.В дадени моменти трябва да се подходи по правилния начин с царевицата и топчетата и нещата ще се получат :).
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Ivangp написа:....някой може ли да ми даде малко повече инфо за тези топчета. Кога се използват, знам че имат различни аромати кой според вас е най-уловистия?...
Мисля, че това е добро четиво за теб. :arrow: http://www.fishing-bg.com/?page_id=20" onclick="window.open(this.href);return false;
andi-baits
новобранец
новобранец

Мнение от andi-baits »

Колега ,незнам какво против топчетата имаш но ще ти кажа само някой от преимуществата на топчетата а те са-хранителна стойнос,вариране в големината ,поемане на аромати(царевицата поема по-трудно аромати) За мен грамотно направеното топче е незаменима стръв за шаран дори и за амури.
За риба и сватба отлагам
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Какво значи по добра стръв?
Всяка си има предимства, има водоеми където ни на царевица ни на топчета ще удари, пък ако ще да сте ги киснали в дип с аромат на долни гащи на пияна вещица.
Просто в някой платени водоеми рибите се приучават на протеинова храна и я предпочитат пред другата, както би направило всяко същество.
Но най важното е да се прецени водоема и особеностите му, да се подбере мотнаж и тогава да се чака слука.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ето ви една част необходима за направата на РАБОТЕЩИ топчета :idea:

Изображение

Каквото и да пишете първо трябва да седнете и да четете, четете ....и пак да четете и чак тогава да пишете !
До тогава не пишете простотии за да не обърквате и без това обърканите :idea: :idea: :idea:

п.п. Това на снимката е около 1000лв :wink: С пръдня боя не става - разберете го най-накрая

drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Тоя последния пост ми стана много интересен.Значи по простосмъртните не трябва да ходиме на риба,така ли?
П.С. Ето ти нещо което върши същата работа и струва 0.30 ст на килограм.
Изображение
:wink:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

:lol: Темата е за топчета бе Слави не за кукуруз , грах и други зеленчуци :lol:

п.п. Това го предложи на хората в раздел захранки , като отвориш тема - евтинджос , а не в тема за топчета :idea:
А това ,че вършело същата работа ще се направя ,че не съм го прочел изобщо :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”