Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
- bat stani68
- вече хвърля и на тежко
Re: Зарган 2013
Днес още по тъмно тръгнаха първите бройки-викам си -те сега я утепахме,чак ме хвана яд че тръгнах само с 1 доза и тя е от петък.Страстите бързо бяха охладени като отряза след 5 тата риба,краен резултат мижави 7 бройки-поне хубавия излет ще ни е файдата
На малката Агалина

по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
-
- новобранец
и покрай Варна слабо днес, 10 броя само, тръгна още от рано рано и спря
- coldy
- новобранец
- Обратна връзка:
Нищо не си изпуснал, от 9 до към 11 и нещо - 2 риби, а можеше да са три ... но третата не я усетихbat stani68 написа:Днес още по тъмно тръгнаха първите бройки-викам си -те сега я утепахме,чак ме хвана яд че тръгнах само с 1 доза и тя е от петък.Страстите бързо бяха охладени като отряза след 5 тата риба,краен резултат мижави 7 бройки-поне хубавия излет ще ни е файдатаНа малката Агалина

- hamerfall12
- новобранец
- Обратна връзка:
Tакаааа...Време е за малко подробности около най-успешния ми риболов на зарган като цяло в три годишната ми кариера
Отскоро се запалих по тези рибки, не знам какво съм блял през предишните ми 6 години като варненец от Велико Търново...Колеги ме направиха полу-маниак по темата, смятам че има още много какво да уча, но като цяло съм доволен от развитието ми.Сега по темата:
Уцелихме страхотно време, подготовката ни също беше на ниво-идеални пресни червеи, добри такъми и не на последно място-пълни хладилни чанти с бира-убий ме но без това не тръгвам никъде, особено на риболов.Атакувахме традиционно за сезона възможно най-южните дестинации по черноморието ни, знаете за какво говоря.Няма да описвам точните места, но колеги имаше навсякъде по ивицата-като се почне от Китен , та се стигне до Резово.В първия ден всеки заложи на предпочитаните и любимите си такъми, във всеки един момент четиримата работихме с различен тип бомбарди.Това нямаше особено значение, тъй като рибата си беше там, проявявайки завиден апетит.Аз бях заложил на потъващо 25 грамово Тубертини към 5 грама, другите юнаци и юначки работеха с прозрачно Спро със същия фактор, класическа плуваща 25 гр. или бързопотъваща 25 гр.
Флурокарбонът също нямаше значение като марка и дебелина (0,14-0,17) и кукички Sasame (12 номер), Gamasan (12-ки).Моят избор беше Тубертини 12-ки с две контрички по стеблото и доста осезаема извивка.При последните рибите се закачаха основно по човката, като това елиминираше доста сериозните хирургични интервенции, на които колегите подлагаха улова си.Ден втори-събота:мъгла и никакво слънце.Тубертинито ми спря да работи, за това изпробвах всичкия наличен арсенал, накрая започнах да ги стържа на плаваща бомбарда.Моите хора продължиха да ловят с потъващото 25 гр. прозрачно Спро...Около 14 часа си сгънахме багажите и газ към Варна...Крайния резултат го видяхте по-горе в поста ми от вчера...Днес:чистене на риби, приготвяне на маринати и затваряне на буркани , че зимата иде , както се казваше в един прекрасен сериал.Сили няма, следва период на възстановяване.Наздраве на всички колеги от форума и наслука !!!
Нека Силата бъде с вас

Уцелихме страхотно време, подготовката ни също беше на ниво-идеални пресни червеи, добри такъми и не на последно място-пълни хладилни чанти с бира-убий ме но без това не тръгвам никъде, особено на риболов.Атакувахме традиционно за сезона възможно най-южните дестинации по черноморието ни, знаете за какво говоря.Няма да описвам точните места, но колеги имаше навсякъде по ивицата-като се почне от Китен , та се стигне до Резово.В първия ден всеки заложи на предпочитаните и любимите си такъми, във всеки един момент четиримата работихме с различен тип бомбарди.Това нямаше особено значение, тъй като рибата си беше там, проявявайки завиден апетит.Аз бях заложил на потъващо 25 грамово Тубертини към 5 грама, другите юнаци и юначки работеха с прозрачно Спро със същия фактор, класическа плуваща 25 гр. или бързопотъваща 25 гр.
Флурокарбонът също нямаше значение като марка и дебелина (0,14-0,17) и кукички Sasame (12 номер), Gamasan (12-ки).Моят избор беше Тубертини 12-ки с две контрички по стеблото и доста осезаема извивка.При последните рибите се закачаха основно по човката, като това елиминираше доста сериозните хирургични интервенции, на които колегите подлагаха улова си.Ден втори-събота:мъгла и никакво слънце.Тубертинито ми спря да работи, за това изпробвах всичкия наличен арсенал, накрая започнах да ги стържа на плаваща бомбарда.Моите хора продължиха да ловят с потъващото 25 гр. прозрачно Спро...Около 14 часа си сгънахме багажите и газ към Варна...Крайния резултат го видяхте по-горе в поста ми от вчера...Днес:чистене на риби, приготвяне на маринати и затваряне на буркани , че зимата иде , както се казваше в един прекрасен сериал.Сили няма, следва период на възстановяване.Наздраве на всички колеги от форума и наслука !!!
Нека Силата бъде с вас

Днес, на външните плочи на Рубин, по в дясно, от 6.30 до 14 - 18 заргани (само 6 бяха по едрите) и 58 боклуджанки......за съжаление, червейте попривършиха, когато лека по лека се активизира заргана, който по принцип се завъртя само сутринта.....
0885022272 / 0885897615
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес рано рано с бомбардите на рамо кацнах на скалите в Южните ловни полета
още като светна рибата тръгна на всяко хвърляне кълвеше , викам си сега я отрепах ама към 8 сякаш бомба падна и рибата отряза и до 10:30 взех още 2-3 заргана и ми писна , събрах си багажа и си бих камшика 21бр.

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- coldy
- новобранец
- Обратна връзка:
Офф: Ти ли беше сутринта на самотния остров, Пешо?! Добре, че си успял да отидеш по-рано, в ляво от теб видя каква седянка стана и продължи така до обяда - нищо не си изпуснал, освен вятъра.Pe6o_Tikvata написа:Днес рано рано с бомбардите на рамо кацнах на скалите в Южните ловни полетаоще като светна рибата тръгна на всяко хвърляне кълвеше , викам си сега я отрепах ама към 8 сякаш бомба падна и рибата отряза и до 10:30 взех още 2-3 заргана и ми писна , събрах си багажа и си бих камшика 21бр.
Преди да се прибера нещо ме жегна отвътре и реших да хвърля един поглед на следващата южна спирка и какво да видя - "сто човека" наредени, а преди това се разминах с двама колеги, които бяха доволни цитирам "въпреки слабите риби"
Последно промяна от coldy на Нед Окт 13, 2013 5:54 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
Айде и от мене малко инфо.Вчера и днеска на лозенец общо 60 бройки.В събота много вълна и малко риба.Днеска времето беше по добре но към 11ч излезе делфина и тотално прогони рибата.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Мда аз бях на самотната мокра скала
и на връщане газих до колене във вода 

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

-
- научил се да хвърля
Как къде бе градски у морето бре 25 километра южно от Варна. 

Отчет за Северното Черноморие - дестинация Шабла (паметника) от сутринта 8:30 до 11:00 32 броя платеринки (почти като иларийки) след това пауза до 13:00 след това до 17:30 28 броя човки - те това е положението.Толкоз!

Колеги днес на Юг от Бургас голяма сеч падна 90бр. заргани , като 10-на и повече доста големи тупалки да не казвам бухалки total 5.5кг
Я дай снимка да ги видя как изглеждат 90 заргани, че аз толкова и на Рибната борса не съм виждал..protest написа:Колеги днес на Юг от Бургас голяма сеч падна 90бр. заргани , като 10-на и повече доста големи тупалки да не казвам бухалки total 5.5кг