Прашка за риболов

Модератор: sapuna

Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Re: Прашка за риболов

Мнение от lishev_64 »

antivik написа:
butnik написа:Всяка фирма има отлични прашки,опира до финанси и индивидуален избор.Аз съм събрал доста-Мавър,Стонфо,Дренан,Престън,Камасан и всяка една си има предназначение според ластиците и чашките и дистанцията.на Стонфото съм сменил чашката,че оригиналната ме бави при стрелба иначе също е добър избор.Не броя средните класове-мач прашки за малки топчета,зърна и червеи.Няма да се разминеш с една прашка,така,че.......каквото и да избереш не си сбъркал.
Те това е истина, само с 1 няма да се разминеш. :wink:
:smt023
Това е вярно - с една не става, но комплекта ще си го направиш с течение на времето - на всеки рибплов ще установяваш нуждата от още една! :smt045 :smt045 :smt045 :D
:drinkers:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:.....Няма да се разминеш с една прашка,така,че.......каквото и да избереш не си сбъркал.
Само да не е ето такава:

Изображение

Тоя боклук го купих рано пролетта- на втория риболов с директен и бял червей му заминаха оригиналните ластици! :axe: Сложих резервните- и те заминаха след 2-3 риболова и то без много напъване- ловил съм само с директни 5.50 и 7.0 м. по онова време. После смених няколко комплекта плътни ластици 1.8 и 2.0 мм...от тези за риболов със щека....същата работа... :lol: :drinkers: Този дето сега е на снимката е на Midy- издържа точно 3 риболова... и добре че всеки път си носех и голямото Стонфо, та не си прецаквах излетите.
После си купих от бат'Ицо(бутника) десните две нови прашки на долната снимка(средно и малко Стонфо) и "мача" със Сенса приключи... :D :drinkers:

Изображение

п.п.аз също съм чул много ласкави отзиви за големите прашки на Дренан- най вече по отношение на много "мазно" и точно замятане и вероятно ще заприходя и една такава- конкретно за захранване с топки при риболов с мач и фидер на средни дистанции! :idea:
Изображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

delio-haidutin написа::!: ако говорим за разстояния над 70 м ,използвам китаиче от 5-6 лв със пласмасова кошничка(с по-дебелите ластици).80 метра ги ловя ,а с попътен вятър отива и на по-далеко.топките са колкото средна мандарина.пробвах на колега ,от скъпите модели,но топка с големина на дребен портокал ,повече от 40-50 м не отива :idea:
ти сам си прецени какво ти е нужно.
http://www.bulit2000.com/%D0%BF%D1%80%D ... 0%BA%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Бачо Илия написа:
butnik написа:.....Няма да се разминеш с една прашка,така,че.......каквото и да избереш не си сбъркал.
п.п.аз също съм чул много ласкави отзиви за големите прашки на Дренан- най вече по отношение на много "мазно" и точно замятане и вероятно ще заприходя и една такава- конкретно за захранване с топки при риболов с мач и фидер на средни дистанции! :idea:
Имам една за теб на промоционална цена. :drinkers:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

delio-haidutin написа:
delio-haidutin написа::!: ако говорим за разстояния над 70 м ,използвам китаиче от 5-6 лв със пласмасова кошничка(с по-дебелите ластици).80 метра ги ловя ,а с попътен вятър отива и на по-далеко.топките са колкото средна мандарина.пробвах на колега ,от скъпите модели,но топка с големина на дребен портокал ,повече от 40-50 м не отива :idea:
http://www.bulit2000.com/%D0%BF%D1%80%D ... 0%BA%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
:lol: :lol: :lol: С тая пародия на прашка малко се изпразваш неподготвен с тия 70-80м.Говорим за изстрелване на топки,не на топчета или не правиш разлика между двете.Чашката и не е пригодена изобщо за топки,да не коментирам ластиците.Това е хубав модел за отстрелване на котки и бездомни кучета,но не и за топки ПОДХРАНКА.
Аватар
tera-2
новобранец
новобранец

Мнение от tera-2 »

С това Мило по-става, ама след 5-6 топки ти се разтреперват ръцете :lol:

Изображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

butnik написа:
delio-haidutin написа:
:lol: :lol: :lol: С тая пародия на прашка малко се изпразваш неподготвен с тия 70-80м.Говорим за изстрелване на топки,не на топчета или не правиш разлика между двете.Чашката и не е пригодена изобщо за топки,да не коментирам ластиците.Това е хубав модел за отстрелване на котки и бездомни кучета,но не и за топки ПОДХРАНКА.
абе ,човек,имаше една друга подобна тема ,в която пак ми спориш за разтоянието.по-горе съм казал каква е големината на топките-около ф 40.ако мислиш че с каквато и да е маркова прашка ,че можеш да изтреляш топка с голимина на портокал ,на повече от 50 м ,мисля че се заблуждаваш.бях си купил друга кошничка ,за да мога да стрелям по-големи топки,но повече от 70м не достигнах.и стигам до извода ,че меката кошничка прави по-голямо съпротивление във въздуха,а въженцето с което се държи кошничката ,ми претърка пръста.
а ластиците са достатъчно жилави,за да изхвърлят на такова разтояние(говорим за по-дебелите около 8 мм),защото има едни по-тънки и те наистина не стават.а и да добавя като съвет ,прашките след захранване да се предпазват от директна слънчева светлина :idea:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Няма да влизам в излишни спорове.
На Мило прашката е много ,много хард,дори има опасност от силата на ластиците топката във въздуха да се разпадне.Същото важи и за тая бойна прашка.И не на последно място-не виждам смисъл да захранвам петно на 70-80 при риболов на плувка.Ако ще ловя на дъно има къде,къде по добри решения за подхранване на такива дистанции,най-малкото пък да подхранвам със захранка и да събирам плевели.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

delio-haidutin написа:.....................................................................
С туй чудо могат да се срулят само чръвчета, гранули и зърна и то при мачов върху ваглера. За топки...... трудна работа :? трябва да са много малки/колкот лешник/, силно стегнати - инак се разпадат при изхвърлянето и много твърди, инак залепват за конуса, па и ако успее да ги изстреля човек вървят на майната си.
Единсвен + е че се намират евтини резервни ластици, инак техните, кат поседят няколко пъти на слънце и.....резултата е ясен.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Днес купих тази прашка. Беше в комплект със свински опашки, които монтирах и чакаме топло време.
ИзображениеКойто от колегите има подобна да сподели на какво изпробвано разстояние, а не предполагаемо отиват топките със захранката.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Имам я същата, покрива добри разстояния, но трябва да и се подсилят връзките при четала и кошницата, що при силно дърпане ластиците се вадят. От зависимост е и стегнатостта, твърдостта и големината на топките.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
тончо тончев
фен клуб-скобар

Мнение от тончо тончев »

Честито да си я ползваш със здраве :D
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

И аз си взех същата за стрелба на захранка за мача и фидера. Изглежда жилаво животно, но ще я видим в действие.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

Накрая всички стигат до дренан.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”