Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

запалих се по фидера
Модератор: Paublo_Eskobar
за фидера
колеги признавам че колегата бутник е маистор на фидера преди една година тои ме вьведе в фидер риболова и сьм му многоблагодарен аз сьм сьгласен с него и за качеството на прьчката но не всеки може да си позволи нещо скьпо ка проксима тьи че според мен и по ефтините варианти носят удоволствие от риболова с фидер а иначе след една година риболов с фидер се убедих че основното влакно играе много важна роля заедно с повода аз ловя сьс основно плетено 0.08 на повер про и според рибата която щеловя с поводи от 0.40см до 1м и сечение от 0.08 до 0.16 на река когато ловя мряна и алаи ползвам наи чуствителният врьх а на язовир наи мощниат сащо така ползвам и само симетричното врьзване защото свежда оплитаниата до минимум ако сьм помогнал сьс скромниа си опит на някои колеги много ще се радвам тьи като и на мен колегата бутник ми помогна в началото за което сьм му благодаре на слука на всички
ckorpion
Re: за фидера
Уточни,ако обичаш, тези твои думи.Според каква риба какъв повод ползваш,и кое наричаш симетрично връзване.Сега се уча на фидер и попивам всяка дума от по-добрите от мен. Благодаря предвариелно!ogibg58 написа:...и според рибата която щеловя с поводи от 0.40см до 1м и сечение от 0.08 до 0.16... сащо така ползвам и само симетричното врьзване защото свежда оплитаниата до минимум...
"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.", Алберт Айнщайн
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Правиш един клуп около 40см.отрязваш единия край на средата на клупа,да ти станат два мустака,на късият край монтираш вирбел към който закрепяш кошничката а на дългия чрез клуп в клуп или чрез вирбелче за поводи прикрепяш и самия повод.Дебелината на повода е 0.10 за червеноперки,каракуди,скобар,морунаж,мряна,а с по-голямо сечение за костур,шаран,кефал(клен).
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Сетих се за кой ми говориш.Аз на него имам тук таме оплитания,но откак започнах при вадене да държа върха вдигнат,те намаляха.А как да разбирам думите "дължината на повода според рибата"?
"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.", Алберт Айнщайн
за фидера
дьлжината на повода си определям така като ида нариболов за почвам стандартно винаги с повод 0.60см след няколко калванета гледам дали при засичането рибата е закачена добре това значи на долна или горна устна или е гльтнала по навьтре в зависимост от начина на кьлване интензивно или мудно го увеличавам ако е мудно а ако еинтензивно го дьржа около 0.60 - 0-65см сечението си определям според рибата която ще ловя на марица за алаи и мряна ползвам 0.08-0.10 а на язовири 0.16 0.20 максимум за поводите ползвам задьлжително само специални корди за поводи защото са много здрави
ckorpion
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
гъста риба,къс повод,капризна риба дълъг повод,като натрупа стаж човек и анализира риболова си ще разбере много неща,важното е да има записки,днес лових с еди какво си,номер кука,стръв,едно описание на всичко което сте правили,така в сформирания дневник се трупа инфо от което вадим заключения.Нямаме ли около един час кълване се почва с ъс смяни проби,докато се постигне резултат,та те това ако си го меморниш някъде,после ще е по-лесно.То това си е за всеки вид риболов.
-
- и господ не е толокова добър
Немога да разбера защо пишете за дължина на поводи без да споменавати за какъв водоем става на въпрос.На затворен водоем се лови с по къс повод.На течение според грамажа на хранилката и според бързината на течението.Значи колкото е по-бързо течението се слага по-тежка хранилка и по дълъг повод,от там нататък според рибата може да сменяш дължени,сечение на влакно и размер на кука.За райони с пвече закачки предпочитам плетено влакно,като повода го хващам за плетеняка а клупа,или така наречения амортисьор го правя от монофил за да може при закачка да спася рибата.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това важи за всякакъв водоем,а на бързата вода като ти е много дълъг повода щом не може сам да се досетиш къде отива,няма кво да ти се обяснявам,писъл съм, че риболова иска и импровизация,иска мисъл,творчество,фантазия,а не какъв да е отговор във всяка тема.Четете ми подписа!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Повече не коментирам,Колега Снег,моя гьол си е плувкарския във всички форми,фидера,а и разбирам доста от карп-фишинга,но както четеш не пиша там.Няма да коментирам и противоуплитащите при риболова на фидер,само,че досега не съм заблудил нито един колега с абсурдни монтажи и плетеняк на директен.До тука бях,не ми се четат постове за събиране на повече мнения.Това е като надпревара,на всеки пост отговор.Да цитирам ли имена ,не.Айде със здраве!