Зарган 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Зарган 2013

Мнение от А.Христов »

Да, тук много зависи с какво сечение е едното и другото влакно. При монофил 0,18 и плетено 0,6 плетеното има предимство, но незнам как стоят нещата ако монофила стане с по-малко сечение. Аз шок лидери не ползвам и си намотавам 0,18.
vstoikov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vstoikov »

Не бе Митак аз миналият сезон изкарах именно със този сънлайн.До миналата година беше номер едно щот немаше варивас торай и дуел.Аз този сезон съм с това е да ме проштаваш ама сънлъна пасти да рупа сравнение с дуела.
Изображение
А и от дуела има и 0,6 ама Стефан не го е внесъл и ще си го поръчам от плат за другият сезон.
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... ilver.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
atanasov1589
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atanasov1589 »

jivko.uzunov написа: :?: ,или ще четем за плетено влакно :lol:
Вчера на Рубин от 16 до 19ч 16 зизита -иларията беше на всякъде
Днес пак там 20 бр ама за цял ден
renegade
новобранец
новобранец

Мнение от renegade »

Здравейте и от мен , днес ми бе първият лов на зарган за тази година , на бавно потъваща бомбарда -
маршрут " 25км на юг от бургас " , дестинация к.с. Черноморец .
:резултат - 17 заргана до кам 12.30ч. след това си даде почивка , като цяло съм доволен от изглета.
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

dobria1 написа:
El Pescador написа:ако няакой хвърли повече с влакно от плетено ,аз си режа пинпонките !!!
Братле не си залагай онез работи току така че си изгорял като суха слама :wink: :wink: :wink:

И аз от 7-8 г. ползвам САМО плетеняци и съм им голям фен но гореказаното не е вярно и преди 3 години сам се убедих в това.Навих 150метра монофил 0.14 с еднакво по дебелина плетено на другата шпула и си направих експеримент и дистанцията беше 20-30метра + за монофила (с шок лидер от 10м. 0.20) но като трябва да засечеш риба се едно косиш люцерна и пак не може да я ковнеш така че плетеното си е плетено

п.п.Вальо на това какво му има че не го споменаваш бре (щото е скъпо ли)

Изображение
Митака прозвуча като реклама.......
Аватар
Skyline
новобранец
новобранец

Мнение от Skyline »

Днес на Ахтопол от 7.00 до 11.00 часа двама човека 30 заргана и 63 платерини като цяло заргана беше активен до 8.30 и след това отряза и само платерини нямаше празно хвърляне но към 10.30 наду вятър и ни писна чесно казано :) и газ към вкъщи.
когато пиенето почне да пречи на работата,спираме работата :)
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега, Vladi 8008,

Не мога да посоча причината поради която имаш проблеми.
При мен нещата са следните:
1.5-6 години използвах различни монофили докато се спрях на влакната на Смарт:
Ред Девил/Дуал банд.Ползвах 0.18 мм ( реална 0.20). Относително нерезтегливи и непотъващи.
2.За далечна дистанция (на която съм фен!) следваше да използвам 0.16, НО както е писано и проверено от много изтъкнати спинингисти чувствителността на линията при дължина над ~60 м
не е вече достатъчна: извод поставяне на плетено влакно!
3.За проба купих от ментето ПП 0.10 мм (реално се оказа ~ 0.25 – 0.28 мм?) ако и да е много здраво стана плоско и при вятър прави винаги бош (между другото това правят и по-тънките влакна при страничен вятър).
4.Тая година си купих спинингово 8 -жилно хибридно влакно на YGK (жълто #8 ~0.15 мм) и го използвах активно с шок лидер 0.22 мм. Дистанция забележителна и достатъчна, цена атрактивна, но това влакно старее много бързо.Независимо от това се убедих в предимствата на плетеняка и вече съм поръчал ново спинингово влакно на Tuff Line 8 Lb.
5. За 6-те месеца нямам бради с изключение на 2 пъти малки възелчета непосредствено след шок лидера.Не съм смазвал влакното (остана гладко, не се разнищтва, само леко избледня). Според мен много зависи от самата макара (при мен е на Дайва Екселер 2500) и дали е правилно навито на шпулата.
Накратко: не бива да абсолютизира нито монофила, нито плетеняка.Всеки избира това, което му пасне и хареса. Аз засега оставам на позиция, че за далечни дистанции е за предпочитане плетеното.За отбелязване е, че с плетеното влакно загубите ми на бомбарди клоняк към 0.
Това от моите преживявания и, както пише зруг колега, време е за заргани!
На слука!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

Днес на ной от 06:30 до 09:30 зарганата се активизира от тъмно, няколко риби и после минаха делфините,пауза след това още някоя друго зизи,и се почна с едни илариики гол за гол които развалиха хубавото начало.Резултата 15 заргани и доста илариики.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
vladi8008
новобранец
новобранец

Мнение от vladi8008 »

Митко Кирилов написа:Колега, Vladi 8008,

Не мога да посоча причината поради която имаш проблеми.
При мен нещата са следните:
1.5-6 години използвах различни монофили докато се спрях на влакната на Смарт:
Ред Девил/Дуал банд.Ползвах 0.18 мм ( реална 0.20). Относително нерезтегливи и непотъващи.
2.За далечна дистанция (на която съм фен!) следваше да използвам 0.16, НО както е писано и проверено от много изтъкнати спинингисти чувствителността на линията при дължина над ~60 м
не е вече достатъчна: извод поставяне на плетено влакно!
3.За проба купих от ментето ПП 0.10 мм (реално се оказа ~ 0.25 – 0.28 мм?) ако и да е много здраво стана плоско и при вятър прави винаги бош (между другото това правят и по-тънките влакна при страничен вятър).
4.Тая година си купих спинингово 8 -жилно хибридно влакно на YGK (жълто #8 ~0.15 мм) и го използвах активно с шок лидер 0.22 мм. Дистанция забележителна и достатъчна, цена атрактивна, но това влакно старее много бързо.Независимо от това се убедих в предимствата на плетеняка и вече съм поръчал ново спинингово влакно на Tuff Line 8 Lb.
5. За 6-те месеца нямам бради с изключение на 2 пъти малки възелчета непосредствено след шок лидера.Не съм смазвал влакното (остана гладко, не се разнищтва, само леко избледня). Според мен много зависи от самата макара (при мен е на Дайва Екселер 2500) и дали е правилно навито на шпулата.
Накратко: не бива да абсолютизира нито монофила, нито плетеняка.Всеки избира това, което му пасне и хареса. Аз засега оставам на позиция, че за далечни дистанции е за предпочитане плетеното.За отбелязване е, че с плетеното влакно загубите ми на бомбарди клоняк към 0.
Това от моите преживявания и, както пише зруг колега, време е за заргани!
На слука!
Извинявам се че заспамих :). Да те питам от 3-4 години се запалих по риболов на зарган и едва от една две почнах да чета и инвестирам в такъм.Та за въпросната ситуация с моя плетеняк - беше новата серия на power pro - 10lb - около 60лв. от сайт.Сопа Колмик 4,2 теле 20-80 гр акция и макарата нисък клас Дайва. Както и да е.Тъй като досега не съм ползвал шок лидер имам 1-2 въпроса ако може някой да помогне де.
- какъв възел от плетеняка към монофила, и най вече не удря ли във водачите възела.
Имам 2 сопи - едната теле Колмик другата Focus мач - 10-30 акция - и двата са с много малки водачи , нямам идея как ще се държи шок лидера.

- и още един въпрос - защо е нужен шок лидер при основно плетено

само за инфо влакното беше това : http://www.voblershop.com/2100/Power.Pro.Super.8.Slick/" onclick="window.open(this.href);return false;
10лб,кафяво
renegade
новобранец
новобранец

Мнение от renegade »

Днес отново на Черноморец 13 заргана (единият по добар 50см.) до 8.30ч. на бавно потъваща бомбарда - след което тотално спря.
Много добре започна и много рано приключи.
Някой към Созопол може ли да каже как е там.
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Днес, на външните плочи на Рубин, от 6,50 до 17 ч - 53 заргана, 3 боклуджанки и 2 каиша по 48 см, но единия беше адски дебел......рибата беше на кратки приливи и отливи, но си даваше целия ден....жалко, че едната пръчка не издържа, но не е непоправимо, а и това не развали хубавия риболов....
0885022272 / 0885897615
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

vladi8008 написа:... какъв възел от плетеняка към монофила ...
Mahin knot, FG knot, Albright Knot или комбинация от тях
vladi8008 написа:... защо е нужен шок лидер при основно плетено
Аз ползвам 6-7м. шок лидер 0.25 от най-евтиния монофил, като го сменям на 2-3 риболова. Не се протрива последния метър от брейда, лесно се вдяват бомбардите, не се късат устата на платерините, чуствителността си е почти същата. За сафрифите ефекта е обромен - почти 50% повишена резултатност, особенно на голяма дистанция и по-малки риби.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

XegouX написа:
dobria1 написа:
El Pescador написа:ако няакой хвърли повече с влакно от плетено ,аз си режа пинпонките !!!
Братле не си залагай онез работи току така че си изгорял като суха слама :wink: :wink: :wink:

И аз от 7-8 г. ползвам САМО плетеняци и съм им голям фен но гореказаното не е вярно и преди 3 години сам се убедих в това.Навих 150метра монофил 0.14 с еднакво по дебелина плетено на другата шпула и си направих експеримент и дистанцията беше 20-30метра + за монофила (с шок лидер от 10м. 0.20) но като трябва да засечеш риба се едно косиш люцерна и пак не може да я ковнеш така че плетеното си е плетено

п.п.Вальо на това какво му има че не го споменаваш бре (щото е скъпо ли)

Изображение
Митака прозвуча като реклама.......
Поне подскажи какво рекламирам??? ако е за снимката,и Вальо показва снимка и той ли рекламира :roll: :roll: :roll:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
bat stani68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bat stani68 »

Инфо от южните ловни полета:слаба работа днес-начало Радарите -Царево,до 10 часа-5 риби,после Варвара още 10,оттам Лозенец още 8бр до тъмно,това е от мен и мойта бойна група
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

bat stani68 написа:Инфо от южните ловни полета:слаба работа днес-начало Радарите -Царево,до 10 часа-5 риби,после Варвара още 10,оттам Лозенец още 8бр до тъмно,това е от мен и мойта бойна група
Покрила се е значи,събота и неделя в Синеморец имаше голяма сеч и около 100 бр. на калпак
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”