Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- rosboz
- ще става разбирач
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
за нивото гледай тук
http://plovdiv.meteo.bg/hydrostations.php
обновява се на час
Всеки ден се вдига и пада с около 40 - 50 см
http://plovdiv.meteo.bg/hydrostations.php
обновява се на час
Всеки ден се вдига и пада с около 40 - 50 см
ski today
work tomorrow
work tomorrow
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Събота и неделя бях на реката в района на Симеоновград.. Ситуацията е критична :Д Само 1 заблуден кефал за около 12 часа (3 човека) хвърляне на всевъзможни железа,дърва и пластмаси.
И аз бях в събота в близост до Пловдив и за 2 часа и един удар нямах. Клатушки, въртящи и воблери - нищо
От 15 до 17 часа стоях, иначе на около 10 м от мен някой хищник подгони нещо, отидох да се пробвам, но пред мен само клони и дървета и след 5-6 опита се отказах, че и да удари нещо няма да има вадене.
Иначе риба си имаше, скобари ли са морунажи ли са, постоянно си играеха на повърхноста с падналите листа.

От 15 до 17 часа стоях, иначе на около 10 м от мен някой хищник подгони нещо, отидох да се пробвам, но пред мен само клони и дървета и след 5-6 опита се отказах, че и да удари нещо няма да има вадене.
Иначе риба си имаше, скобари ли са морунажи ли са, постоянно си играеха на повърхноста с падналите листа.
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, не разбирам какво става с реката? От седмица нищо или почти нищо не дава, ни на естествени ни на изкуствени примамки въпреки хубавото време.
В събота за цял следобед мъки с колегата JettroniX, улова ми бе 1-н кефал, който удари на блесна при много бавна проводка. Когато го извадих и държах около 5 мин., дори и никаква съпротива не направи? Дори да рипне един-два пъти? Устата му беше черна- пълна с тиня и водорасли.
Днес на реката от 15 до 17 часа, едно расперче към половин кг., което разбира се си замина където му е мястото, за голямо разочарование на съседите плувкари, които за цял ден бяха уловили само по няколко уклейки???? Чак съседа имаше наглостта да ми предложи- ако ще го пускаш? дай го тук, Я ги събирам, щото са много вкусни....
Да, ама Не, на моята уловена риба, Я решавам каква ще и е съдбата и никой друг...
Та.., положението си е пълна мъка по рЯката......
В събота за цял следобед мъки с колегата JettroniX, улова ми бе 1-н кефал, който удари на блесна при много бавна проводка. Когато го извадих и държах около 5 мин., дори и никаква съпротива не направи? Дори да рипне един-два пъти? Устата му беше черна- пълна с тиня и водорасли.
Днес на реката от 15 до 17 часа, едно расперче към половин кг., което разбира се си замина където му е мястото, за голямо разочарование на съседите плувкари, които за цял ден бяха уловили само по няколко уклейки???? Чак съседа имаше наглостта да ми предложи- ако ще го пускаш? дай го тук, Я ги събирам, щото са много вкусни....

Та.., положението си е пълна мъка по рЯката......
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- daniel defoe
- разбира нещата
В събота, в района на Пловдив, след 5 часово въртене, нямах дори и удар
Според мен, температурните амплитуди влияят на активността на рибоците

Според мен, температурните амплитуди влияят на активността на рибоците

- Vid
- кандидат преподавател
Вчера, след цяло следобедно въртене по яз. Тракиец от брега, само един килограмов костур, който се откачи...
Темата не е за язовира, но го споменавам, защото повечето колеги ловящи по долното течение на реката, ходят и там... Просто рибата "не дава" както си е нормално в то период от годината?? То така си беше и през целия сезон??
Темата не е за язовира, но го споменавам, защото повечето колеги ловящи по долното течение на реката, ходят и там... Просто рибата "не дава" както си е нормално в то период от годината?? То така си беше и през целия сезон??
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Vid,
Събота и Неделя и бях по вашия край.
Търсих щука, но бързо се отказах...
Кефалите са доста мудни. Успях да излъжа десетина в по-слабите бързей.
Дребните кефалчета са в плитчините. В по-спокойната и плавна вода - никакъв успех...
Реката си е странна, аз съм я признал. Всяка година е различно.
Събота най-големите бяха тези:

В неделя най-голямата беше тази красавица:

PS. Проблема с пускането на рибата е голям при вас! Важното е да продължаваме да даваме пример и
да се надяваме някого да им дойде акъла в главата...
Събота и Неделя и бях по вашия край.
Търсих щука, но бързо се отказах...
Кефалите са доста мудни. Успях да излъжа десетина в по-слабите бързей.
Дребните кефалчета са в плитчините. В по-спокойната и плавна вода - никакъв успех...
Реката си е странна, аз съм я признал. Всяка година е различно.
Събота най-големите бяха тези:

В неделя най-голямата беше тази красавица:

PS. Проблема с пускането на рибата е голям при вас! Важното е да продължаваме да даваме пример и
да се надяваме някого да им дойде акъла в главата...
- Don4o_62
- учете се от него
от как преваля преди 2 седмици и застудя,рибата се пресяка и изобщо не е активна,но полека лека ще се оправи,само да не пускат много вода от горе,щом и плевела е муден за хищника какво да говорим
оня ден почна да погонва воблерите,но не е това което трябва,аз си знам,не играе ли дребосък по края, хищна не чакай
оня ден почна да погонва воблерите,но не е това което трябва,аз си знам,не играе ли дребосък по края, хищна не чакай

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Здравейте коллеги, вчера бях на Марица над гребната база и от 1000 до 1700 абсолутно нито един удър, абсолутно нищо.
Пробвах на жива риибка на тапа, пробвах и на бял червей, хем и захранвах и пак нищо, и на края реших да извадя и спининга, с надеждата някои да се изъже, но само си изкъпах примамките. Та това е инфото за марица в момента, просто рибата не е активна, или изобщо я няма.
Пробвах на жива риибка на тапа, пробвах и на бял червей, хем и захранвах и пак нищо, и на края реших да извадя и спининга, с надеждата някои да се изъже, но само си изкъпах примамките. Та това е инфото за марица в момента, просто рибата не е активна, или изобщо я няма.
- guspata
- научил се да хвърля
Днес отидох за щука на тапа но си взех спининга с мен на тапата нищо не извадих на спининга се излъга една бяла рибка към 30см на 6см джако светло син цвят с която спасих капото 

Марица е изтрепана бе пичове.От Свиленград до Пловдив има над 15 групи с токаджийски машинки,отделно даули,харпуни срекмета и др.
- Vid
- кандидат преподавател
Това ще стане бавно и трудно при нас... Ще стане, ама след 100 г., ако все още има риба де.... Грамотните хора, кои четат форума ще ги научим, но другите 80-90% от риболовците кВо да ги правим??? Спинингистите са май най в час, а другите са там само за вечерята в тигаНя... Това е ИСТИНАТА... Ние сме беден и гладен народ и никой не мога да виня, че отишъл на рЯката да се нахрани, щото болшинството от рибарите по реката са гладни кат въшки, че и семействата им и са там само за това.... Това е ама много жалко, за нацията ни и скапаната ни държава...starlight написа:PS. Проблема с пускането на рибата е голям при вас! Важното е да продължаваме да даваме пример и да се надяваме някого да им дойде акъла в главата...
По таа причина, мисля че е нужно да се направи корекция в закона- да се разреши прибирането на маломерни риби (то така или иначе все си ги прибират), и да се криминализира сериозно бакониерството, което реално е свързано с търговия с риби хванати с мрежи, тоци и пр....
АБЕ, Я НЕ СЕ ТЕРЗАЙТЕ, нищо не можете да направите, докато не се промени манталитета и съзнанието на народа ни.... И да изпортите двама, след тях ще дойдат още 10-сет.... и пак е същата.... Ако 20% са браковци, нещата работят, ако 95% са такива, нищо не работи...

п.п. Тук искам да спомена и друго, макар да не се отнася до реката. Докато "ловяхме" на Тракиец на силикон ни наобиколиха 2-ма любезни господа кои си нахвърлиха кошове за раци.... Най наглото нещо, кое ми се е случвало бе, че докато си правех проводката, оне ми хвърляха кошовете пред въдицата ми.....Разбирате ли хора? Вече сме на ниво, къде браковците не само не се притесняват, чак са нагли....
След остри забележки, нищо не се случи, само това, че след като ги нахвърляха и си заминаха, ние ги извадихме за да не ни пречат на риболова....
п.п. Инак нямам нищо против кошовете за раци, щото вече последните са повече от рибата....
Това се нарича Б-я- абсурдистана, това не е държава, а пълен смях

Сенека
Сенека
- daniel defoe
- разбира нещата
Към казаното ми се иска да добавя само следното - поречието на Марица преди Пловдив, около моста за Асеновград е превърнато в сметище за строителни отпадъци, увеличаващо се ежедневно, много е гнусно ... Чували с боклушаци има вече и във водатаVid написа:Това ще стане бавно и трудно при нас... Ще стане, ама след 100 г., ако все още има риба де.... Грамотните хора, кои четат форума ще ги научим, но другите 80-90% от риболовците кВо да ги правим??? Спинингистите са май най в час, а другите са там само за вечерята в тигаНя... Това е ИСТИНАТА... Ние сме беден и гладен народ и никой не мога да виня, че отишъл на рЯката да се нахрани, щото болшинството от рибарите по реката са гладни кат въшки, че и семействата им и са там само за това.... Това е ама много жалко, за нацията ни и скапаната ни държава...starlight написа:PS. Проблема с пускането на рибата е голям при вас! Важното е да продължаваме да даваме пример и да се надяваме някого да им дойде акъла в главата...
По таа причина, мисля че е нужно да се направи корекция в закона- да се разреши прибирането на маломерни риби (то така или иначе все си ги прибират), и да се криминализира сериозно бакониерството, което реално е свързано с търговия с риби хванати с мрежи, тоци и пр....
АБЕ, Я НЕ СЕ ТЕРЗАЙТЕ, нищо не можете да направите, докато не се промени манталитета и съзнанието на народа ни.... И да изпортите двама, след тях ще дойдат още 10-сет.... и пак е същата.... Ако 20% са браковци, нещата работят, ако 95% са такива, нищо не работи...![]()
![]()
![]()
п.п. Тук искам да спомена и друго, макар да не се отнася до реката. Докато "ловяхме" на Тракиец на силикон ни наобиколиха 2-ма любезни господа кои си нахвърлиха кошове за раци.... Най наглото нещо, кое ми се е случвало бе, че докато си правех проводката, оне ми хвърляха кошовете пред въдицата ми.....Разбирате ли хора? Вече сме на ниво, къде браковците не само не се притесняват, чак са нагли....
След остри забележки, нищо не се случи, само това, че след като ги нахвърляха и си заминаха, ние ги извадихме за да не ни пречат на риболова....
п.п. Инак нямам нищо против кошовете за раци, щото вече последните са повече от рибата....
Това се нарича Б-я- абсурдистана, това не е държава, а пълен смях![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- te4osoma
- разбира нещата
....риба с въдица не можиш да свършиш..
не е и проблем,че някой си взема и за тиганЯ...
не е и проблем,че някой си взема и за тиганЯ...
Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън