Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето - 2013
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- ще става разбирач
Re: С лодка в морето - 2013
днес на БЯЛА ,наистина много риба аз с литри не работя но електроният кантар показа по 13,5 кг за реално време на риболовстване от 11,30 до 16,00 бяхме там по рано ,но заради мъглата и докато влезем и GPS показваше добре стига да знаеш къде отиваш!!!!Намерихме я и на плиткото и на дълбокото ,на два три пъти зибатия разгонваше едрия сафрид и затова се местихме ,иначе лових саамо с чернокопско ,за да не ме изненада черньо,ако бях метнал сафридско щеше резултата да е почти двоен !!!!МНОГО ЕДЪР САФРИД,АМА МНОГО !!!И само 10 зъбати!!!А и от приказните риби имаше много ,ама нека нема само да дарачим ,нека и паузи да има по малко !!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Равносметката от три последователни влизания последните три дни включително днес е около 12 кила много едър сафрид омешан с малко чернокоп на човек.Двата дни бяхме по трима в лодката а днес бяхме двама.Сафрида взехме най-вече на 2-3 км навътре между "Биволите" и Атия в посока Поморие.Общо взето рибата е много рядка и пръсната и няма нищо общо с резултатите по Варненския край.Очаквам,обаче в най-скоро време нещата да се променят!Иначе откъм тролинг резултата е плачевен.За 2 пъти по около 2 часа имаме само едно леферче което дори не го хванах аз а само воблера беше мой
Мястото естествено е Поморие.Има момчета които имат доста опит в тролинга и резултатите им са много добри,видях с очите си за какво става въпрос.Аз определено имам още да уча по въпроса и се успокоявам с това,че бързо попивам
Последните дни има изкаран доста лефер но се мълчи много по разбираеми причини.Между другото колегите от Варна са завзели Поморийския край
Днес преброих 7 лодкарски композиции които се готвеха да влизат пред Поморие.
п.с. Искам да благодаря на Явор(колега от форума) и неговия колега в лодката им ,които ми помогнаха за прехода между Черноморец и Поморие,защото мъглата днес сутринта беше зверска а аз определено още не съм разучил в детайли GPS-a на сонара ми и чесно казано на моменти ме беше шубе и се колебаех.Оценявам високо помощта им и ще гледам да им се реванширам когато мога

п.с. Искам да благодаря на Явор(колега от форума) и неговия колега в лодката им ,които ми помогнаха за прехода между Черноморец и Поморие,защото мъглата днес сутринта беше зверска а аз определено още не съм разучил в детайли GPS-a на сонара ми и чесно казано на моменти ме беше шубе и се колебаех.Оценявам високо помощта им и ще гледам да им се реванширам когато мога

Качествени чепарета Borkata

- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Днес на Болата,средна хубост.По 6-7 кг.на човек.Сафрида,едър и среден,смесен.Имаше и харип и дребни циганета се хванаха а след 16,00,при мен преобладаваше чернокопа пред сафрида.Чернокопа и той дребен.Рибата, пред входа на Болата.Морето беше добро,със север сутринта и после юг и много мъгла.Рибата пръсната,но по-важното е ,че все още я има,което все пак си е добре.Като изключим големите разходки да я тъсим,деня и прекарването си беше супер.Ако човек не се увлича в големи обиколки и постоянно търсене да си губи времето,то десетте кила са му в кърпа вързани.Това от мен. 

Браво martcho!martcho написа:днес на поморие отново- 6 лефера +3 циганки на тролинг за цял ден, имаше джуруми от лефер ама не се хващаха, даже видях един гларус си хвана един лефер хаахах голям цирк, тоз белополски от хобитв снима филм ще чакам зимата да се гледаме
Радваме се нантвоите успехи и ти пожелаваме още по-голяма слука!
Имам намерение да атакувам леферите по северното чернпоморие, ама нямам опит.
Моля те кажи ми марката , модела и размера на воблерите за лефер?
Благодаря ти предварително.
ЗА РИБА СЕ ХОДИ КОГАТО ИМА РИБА, А НЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ.
Здравей Fishermann2,fishermann2 написа:Днес на Болата,средна хубост.По 6-7 кг.на човек.Сафрида,едър и среден,смесен.Имаше и харип и дребни циганета се хванаха а след 16,00,при мен преобладаваше чернокопа пред сафрида.Чернокопа и той дребен.Рибата, пред входа на Болата.Морето беше добро,със север сутринта и после юг и много мъгла.Рибата пръсната,но по-важното е ,че все още я има,което все пак си е добре.Като изключим големите разходки да я тъсим,деня и прекарването си беше супер.Ако човек не се увлича в големи обиколки и постоянно търсене да си губи времето,то десетте кила са му в кърпа вързани.Това от мен.
Напълно съм съгласен с твоето мнение и направих 10 кг въпреки дългите разходки от носа до Русалка и обратно.
Вчера на Болата 16.10.2013 от 07:30 до 14:00 общо хванах 10.4 кг риба , от които 1.4 кг дребен чернокоп, една дребна циганка а останалото сафрид.
Сафрида беше повечето едър , граца почти нямаше.
ВАЖНОТО според мен е,че чернокопа започна да се появява редовно - на всяко вадене минимум по 2 чернокопа между сафрида. Даже имаше няколко чепарета - само с по 4-5 чернокопа. Лошото е,че е дребен - най едрият беше 50 гр, но преобладаваха рибки с тегло около 15-20 гр....
Много обикаляне , ама рибата си стоеше все между носа и Болата .
Денят беше облачен, но прекрасен за любителите на природата .
Кълвеше на чепаре с куки No.9, 8, 7 - с перо зелено, оранжево и жълто - еднакво добре на всичко.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
здрасти колега, и аз съм малко бос в тая тема тая година за 1 път хващам лефер и аз сега се уча, но от големите маистори в бургас знам някои тънкостиpelengas написа:Браво martcho!martcho написа:днес на поморие отново- 6 лефера +3 циганки на тролинг за цял ден, имаше джуруми от лефер ама не се хващаха, даже видях един гларус си хвана един лефер хаахах голям цирк, тоз белополски от хобитв снима филм ще чакам зимата да се гледаме
Благодаря ти предварително.

1.влакно на маиката 0,45 флорукарбон
2.бидемите на октоподите 0,40 флорукарбон
3.октоподите ми са различни цветове, дълги са 4,5 см с кука ювела N 1/0
4.бидемите ми са дълги 10см, а между бидемите 30 см
5. Воблерите които ползвам са YO-ZURI Crystal Minnow deep diver 110mm dives 6m max, с 2 думи на бг дълбокогазещи воблери до 6 и повече метра, даже ако намериш и по дълбоки е по добре,моите цветове са един светло зелен воблер и един нараета, абе то разцветки на йозурото много не знам кои са най добри и аз сега се уча, обаче 11 см трябва да е не като за паламуд 9см
Това е от мен колега наслука дано да я набараш

martcho написа:здрасти колега, и аз съм малко бос в тая тема тая година за 1 път хващам лефер и аз сега се уча, но от големите маистори в бургас знам някои тънкостиpelengas написа:Браво martcho!martcho написа:днес на поморие отново- 6 лефера +3 циганки на тролинг за цял ден, имаше джуруми от лефер ама не се хващаха, даже видях един гларус си хвана един лефер хаахах голям цирк, тоз белополски от хобитв снима филм ще чакам зимата да се гледаме
Благодаря ти предварително.:
1.влакно на маиката 0,45 флорукарбон
2.бидемите на октоподите 0,40 флорукарбон
3.октоподите ми са различни цветове, дълги са 4,5 см с кука ювела N 1/0
4.бидемите ми са дълги 10см, а между бидемите 30 см
5. Воблерите които ползвам са YO-ZURI Crystal Minnow deep diver 110mm dives 6m max, с 2 думи на бг дълбокогазещи воблери до 6 и повече метра, даже ако намериш и по дълбоки е по добре,моите цветове са един светло зелен воблер и един нараета, абе то разцветки на йозурото много не знам кои са най добри и аз сега се уча, обаче 11 см трябва да е не като за паламуд 9см
Това е от мен колега наслука дано да я набараши ако хванеш пиши два реда и ти
Благодаря много Martcho за исчерпателната информация!
Пожелавам ти крепко здраве, добра слука и много радост в морето!
Ще се пробвам и ще пиша за свите успехи / неуспехи.
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Знам,че всеки си има гледна точка,обаче като чуя за бидем 0,40 мм.,за риби дори до килограм ... 

На мен на дъно ми е прегризвал 0,45 за 10-тина секунди така,че какво чудно има,все пак за лефери става въпрос.
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
zografa написа:На мен на дъно ми е прегризвал 0,45 за 10-тина секунди така,че какво чудно има,все пак за лефери става въпрос.
Ами то,не се докарва от дебелината на повода,да слагаме по 1мм. повод тогава ...?

Оцапахме темата.

колеги и на мен ми се струва че е тънка месината о 0,40 , обаче все още съм аджемия за този вид риболов ,така ми казаха така пробвам досега не ми е скъсало със моя опит от два излета, ако има някой по опитни да споделят, това е от мен :Р
Добър лефер или гофус късат и 1мм ако имат време да я захапят - това си е морска пираня. За това техниката при вадене на такива риби трябва да е на ниво.
-
- ще става разбирач
сега ми се обадиха ,че на нос Емине взимат сафрид и чернокоп мешено!!!едно приятелче с ветроход са пуснали котва там и казва че взимат доволно !!!
моята риба никой не може да я хване ,

-
- научил се да хвърля
Привет колега,fishermann2 написа:Знам,че всеки си има гледна точка,обаче като чуя за бидем 0,40 мм.,за риби дори до килограм ...
Не че искам да споря, но този такъм се ползва не само за лефери а и за паламуд. Не се знае, какво ще ти удари. Представи си, че ти ударят четири паламуда по 500гр. стандартно всяка риба си се дърпа в различна посока. Една риба ще я извадиш и с 0,20мм но тук говорим за няколко дърпащи на където си искат... съпротивлението е много по-голямо. Обикновено в момента на удара са и повечето късания. Та според мен сечение 0,45мм си е съвсем на място.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе с 0.50 съм гледал тъжно след чернокоп от 500гр някъде.
Кука 2/0 беше.Поне му видях мутрата,и как се гърчеше.
Кука 2/0 беше.Поне му видях мутрата,и как се гърчеше.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА