Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: около Бургас ????
https://www.facebook.com/fishinngg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето поразрових се даже се обадих на тела - човечеца е много любезен. Каза че входа бил 3 лв на рибар, имало шаран,сом и амур. Шараните варирали от 1 до 5 кг. Имало кафе, барбекю ( само че за барбекюто се плащало нещо. Попитах го може ли само да се прилага принципа спортен риболов ( хвани пусни ) културно ми обясни че е добре да се купи една риба
Аз не съм много съгласен с понятието споертен риболов в този случай
как ще ловим трофей като ги купуваме и ядем, но язовира си е негов той си решава. Иначе найстина беше много вежлив ! Защото много колеги се оплакват от лошо държание на други платени водоеми около Бургас. Дано съм бил полезен ! Ако някой ходи да сподели как е прекарал. Иначе като идея ми се вижда нещо свежо.
Ето поразрових се даже се обадих на тела - човечеца е много любезен. Каза че входа бил 3 лв на рибар, имало шаран,сом и амур. Шараните варирали от 1 до 5 кг. Имало кафе, барбекю ( само че за барбекюто се плащало нещо. Попитах го може ли само да се прилага принципа спортен риболов ( хвани пусни ) културно ми обясни че е добре да се купи една риба

Димитър Димитров ( 161)
- ivalpetkov
- разбира нещата
Аз моля някой да обясни. Лично аз виждам около черни връх поне 3 язовира по картата. Не ми е ясно кой какъв е и какво има в него. И зависи от коя страна на селото ще се влезе! Дали от към меден рудник или от към долно езерово?
То има хиляда локви в тоз район ама кое какво е не знае никой май?
То има хиляда локви в тоз район ама кое какво е не знае никой май?
Аз ще опитам до колкото знам, а ако бъркам нещо колегите да ме поправят .
След Меден Рудник в посока гр. Средец ( на около 2км след Меден Рудник) има бензиностанция ( зелено и бяло ), точно преди нея има черен път хващаш по него и на няма и 50 -80 метра е къщурката на пазача ( Димитър ). Това е първия язовир.( над него има друг, който аз лично не съм виждал, но съм питал пазача и ми каза че горния над тях язовир е само за зарибителен материал.
Ако продължиш напред по пътя (Меден Рудник - Средец) на табелата показваща село Черни Връх ще видиш табела - "СПОРТЕН РИБОЛОВ" и указания как да стигнеш до язовира ( за този водоем съм писал днес ), но ми е нов и не съм ходил там .
След Меден Рудник в посока гр. Средец ( на около 2км след Меден Рудник) има бензиностанция ( зелено и бяло ), точно преди нея има черен път хващаш по него и на няма и 50 -80 метра е къщурката на пазача ( Димитър ). Това е първия язовир.( над него има друг, който аз лично не съм виждал, но съм питал пазача и ми каза че горния над тях язовир е само за зарибителен материал.
Ако продължиш напред по пътя (Меден Рудник - Средец) на табелата показваща село Черни Връх ще видиш табела - "СПОРТЕН РИБОЛОВ" и указания как да стигнеш до язовира ( за този водоем съм писал днес ), но ми е нов и не съм ходил там .
Димитър Димитров ( 161)
Днес бях на първия след Меден Рудник и за пореден път се убеждавам,че е правио нещо нередно с водоема..Имам чувството ,че е изкарал всичката риба и е оставил само зарибителния материал..Пробвах на дъно - на косъм и пружина(само с 1 кука)..Пробвах на царевица и на бял червей...НИЩО,освен зарибителен материал...Предната седмица пак ходих,пак нищо..Днес имаше в съседния сектор човек,който беше преди мен на язовира,и той нищо...Пробвал и за щука и му ударила на бял червей.. Щуката е била сериозна,в порядъка на 50-60 см..Изкарал я на брега,тъкмо да я кепва и пригризала монтажа му..Показа ми въпросния монтаж-1мм влакно обущарско плетено..Незнам от чий зор го използва това влакно,но все пак си е доста дебело...Ако има доволно количество щука,а то има много(сподер думите на арендатора) ще има яко спининг,20 грама тапи и живи рибки на този водоем...Но към настоящия момент за шаран е пълна мъка там...Замятах близо до шаварите и пак нищо,храних,всичко както си му е реда...Все още не съм посетил този"Спортен Риболов"..Струва ми се много тесен ,без възможност за замятане на по-далечни дистанции..
Там има риба но се хваща много трудно на големи куки(номер 4,5,6) и на 4,5 броя зърна царевица. За щуката нищо не мога да ти кажа ( ходя често там и само на един риболов видях да хванат 3 бр ) беше средата на юли и най интересното е че и 3те щуки удариха до къщата на пазача на рибе не много на вътре и то на обяд към 14ч. Хвана ги все един и същ човек най голямата беше 3,5кг после 1,5кг и 0,800 гр. Теглиха ги на кантара и затова знам. Иначе съм гледал още два пъти да я търсят с блесни тая щука и НИЩО. Последно ходих на 17 септември и взех 4 шарана ( 3,100 ; 2,600;2400 ; 1.400 и едно амурче около кило) Аз ги снимам тегля и ги пускам
Даже ако не ми мине котка път мисля в неделя да ида там . Може би да се е дръпнала сега рибата от студа. Иначе каракуда има много само да ти се занимава( поне така беше по топлото ) . А и друго си мисля там има шарани но не мисля че има по големи от 4-5 кг защото съм си говорил с арендатора и той казва че за никулден вадят доста риба да продават ( ето това не ме кефи много ) това не е типичния водоем за спортен риболов да се надърпаш да едри риби, ами си е свинарник за продан и затова има такова голямо чакане и малка слука. За другия водоем ИСКАТ НА 100 % ДА КУПИШ РИБА ОТ ТЯХ (говоря за следващшия язовир с табела спортен риболов. Аз им звънях и казаха че е ПРЕПОРЪчително даже желателно да се купи ПОНЕ една риба. И тук смисъла от спортен риболов умира ( смисал аз не обичам много да ям риба въпреки че съм заклет рибар)
Упсех от мен !
И едно благодаря за споделеното инфо че темата се беше затлачила въпреки усилията ми да се опитвам да я раздвижвам .
Наслука !

Упсех от мен !
И едно благодаря за споделеното инфо че темата се беше затлачила въпреки усилията ми да се опитвам да я раздвижвам .
Наслука !
Димитър Димитров ( 161)
Със сигурност си един свинарник и за между другото се вади по някой лев от вход...Аз като ходих март април си спомням,че като му занеса живарника,отделяше в едно заграждение шаранчетата над кило..Отвратителна работа...апък в интерес на истината доволно си дърпат шаранчетата за размера си...И аз като теб не съм фен на рибата,дори работя в рибен ресторант..Не ми допада рибата за ядене...
Май най-добре да се ходи на Мандрата и да се чака...
На този втория на Черни Връх евентуално бих взел малко таранка,ако хвана..Няма как да взема едно шаранче килограм и да ме накара да го взема и като се прибера да го насека на котлети и през брашно....Просто незнам къде да отида да си направя кефа в радиус от 50км максимум...За този Карнобатския било пълна пародия,като сополи излизали..въобще пълен ужас цялата работа..Само на това язовирче,да го наречем язовир "Върли Бряг",имах надежда поне да си прави кефа човек,но след последните ми два излета незнам дали ще отода пак..Ако предположим,че думите на пазача са верни,че не са вадили риба от миналата година,то къде е рибата...Като дойде пролетта ще се разбере със сигурност там ли си е рибата или е..........Март месец там вреше от шаран..
Айде стига съм писал,че голямо разсъждаване...
За поддържането на темата-аз ще пиша и ще я следя със сигурност!
Май най-добре да се ходи на Мандрата и да се чака...
На този втория на Черни Връх евентуално бих взел малко таранка,ако хвана..Няма как да взема едно шаранче килограм и да ме накара да го взема и като се прибера да го насека на котлети и през брашно....Просто незнам къде да отида да си направя кефа в радиус от 50км максимум...За този Карнобатския било пълна пародия,като сополи излизали..въобще пълен ужас цялата работа..Само на това язовирче,да го наречем язовир "Върли Бряг",имах надежда поне да си прави кефа човек,но след последните ми два излета незнам дали ще отода пак..Ако предположим,че думите на пазача са верни,че не са вадили риба от миналата година,то къде е рибата...Като дойде пролетта ще се разбере със сигурност там ли си е рибата или е..........Март месец там вреше от шаран..
Айде стига съм писал,че голямо разсъждаване...
За поддържането на темата-аз ще пиша и ще я следя със сигурност!
- elektorat
- новобранец
Положението на Порой : Бъкано с дребен костур и изглежда ,че друга риба няма ;/
Ром се пие, циганин се бие!
ДО "Methokill" Вчера като си ходил на платеното след меден рудник каракуда не излезе ли ( лятото на бял направо съм имал чувстовто че и по 50 кила мога да правя на ден, а на царевица излизаха много прилични по 500- 600 гр. ) Сега не излизаха ли ?
И къде се намира този язовир " Върли Бряг" ?
Тази година реших че ще гоня трофей и реших да тръгна по платено ( еми какво да кажа - спортен риболов няма отиваш хващаш и трябва да взимаш вс еедно си в магазин ) . За карнобатския ходил съм 2 пъти шараните найстина не дърпат но амурите са уникални ( има огормни виждал съм ги да се препичат близо до брега ) да не преувеличавам ама сигурно има амури по 1,50 дълги.
За Мандра и аз си мислих да ида в неделя ама много народ се събира и само издребнели изгладнели даже и малките червенопери взимат и не ми се ходи там . Иначе ходих преди 10 дни на захранка и доста бял червеноперка не гол за гол ами два за два няма празно, но каракудата се е дръпнала, а шаран хич го няма.
И къде се намира този язовир " Върли Бряг" ?
Тази година реших че ще гоня трофей и реших да тръгна по платено ( еми какво да кажа - спортен риболов няма отиваш хващаш и трябва да взимаш вс еедно си в магазин ) . За карнобатския ходил съм 2 пъти шараните найстина не дърпат но амурите са уникални ( има огормни виждал съм ги да се препичат близо до брега ) да не преувеличавам ама сигурно има амури по 1,50 дълги.
За Мандра и аз си мислих да ида в неделя ама много народ се събира и само издребнели изгладнели даже и малките червенопери взимат и не ми се ходи там . Иначе ходих преди 10 дни на захранка и доста бял червеноперка не гол за гол ами два за два няма празно, но каракудата се е дръпнала, а шаран хич го няма.
Димитър Димитров ( 161)
Моя комшия ходи на Поройския от време на време ама все се оплаква, че е много тегав риболов. Поредния обеззарибен язовир.
Димитър Димитров ( 161)
Именно този зад бензиностанцията реших да го кръстя "Върли Бряг",тъй като е най-близо Върли Бряг..Незнам как да го наричаме-Онзи на 2 км от Меден Рудник..онзи зад бензиностанцията след Меден Рудник...Язовир"Върли Бряг" ми звучи най-добре и най-лесно за писане хахах
Иначе да,излизаха таранки доста...С това тяхното гълтане до диафрагмата е малко трудно ваденето на куката
Иначе да,излизаха таранки доста...С това тяхното гълтане до диафрагмата е малко трудно ваденето на куката

Радвам се че още барат че поне тях да надърпам малко
имам нов фидер за пробване .

Димитър Димитров ( 161)
Днес отидохме да проверим за какво е панаира на Мандрата посока Грудово.Взема се по някоя и друга таранка и рядко шаранче къмто 500гр.,обаче много селян,прибират се миниатюрни шаранчета и всичко друго,което се закачи,грозна картина.Народ много ама никой не пише и риболовните къде са,не се знае
-
- сериозен играч
Днес на язовира в с.Черни връх си направихме барбекю и хубав риболов.

По-голямото като го теглихме излезе 2.600гр.
Иначе хванахме много малки под 0.500гр.но ги пуснахме без да ги снимам.
НАСЛУКА!!!

По-голямото като го теглихме излезе 2.600гр.
Иначе хванахме много малки под 0.500гр.но ги пуснахме без да ги снимам.
НАСЛУКА!!!
Ееее добре изглежда
)) Супер...как ги ловихте?

Язовирчето( На с. Черни връх ) изглежда много малко ( по малко и от карнобатското ) .
Днес бях на Мандра след меден рудник там където се правят състезанията Е не бях виждал толкова мноГо ХоРа ! Цялата стена беше обсипана - лудница.
Риба умряла работа - червеноперки бол и доло горе това поне при мен де . Имах и две каракуди 400 гр. ( на кантар имам си
) но пък имах хубава компания и си изкарах добре ! Риболов на мач но на близко на 15 метра . Иначе сутринта играеха хубави риби но не барат.
Наслука колеги !
Днес бях на Мандра след меден рудник там където се правят състезанията Е не бях виждал толкова мноГо ХоРа ! Цялата стена беше обсипана - лудница.
Риба умряла работа - червеноперки бол и доло горе това поне при мен де . Имах и две каракуди 400 гр. ( на кантар имам си

Наслука колеги !
Димитър Димитров ( 161)