Кефалови 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Pepinho
новобранец
новобранец

Re: Кефалови 2013

Мнение от Pepinho »

Днес на Вълнолома (Варна) излиза дребна илария и тук-там по някоя зарганка. Сутринта имаше повече, към обяд се разреди. Следобед ще види, който отиде. Вятърът се обърна откъм плажа и прави бош, но все още биваше преди да си тръгна.
С бомбарда се забавлявам най-добре!
orka
новобранец
новобранец

Мнение от orka »

Pepinho написа:Днес на Вълнолома (Варна) излиза дребна илария и тук-там по някоя зарганка. Сутринта имаше повече, към обяд се разреди. Следобед ще види, който отиде. Вятърът се обърна откъм плажа и прави бош, но все още биваше преди да си тръгна.
На плажа сутринта излизаше боклужанка но от 12.00 до сега няма удар.Ще пстоя още час пък може да клъвне нещо.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Днес се разходих до КРЗ-Илия Бояджиев, че имах едни стари червеи да поизхвърлям. До 11 ч., когато се вдигна мъглата на бомбардите беше нулево положението. Дотогава студ, вятър и дърва. После картинката се промени, излязоха платерини, но дребни. Хванах за 2-3 тигана, свърших стария червей и въпреки че си носих нова доза и продължаваше да дава, изобщо не я отворих, а се изнесох.
botev73
новобранец
новобранец

Мнение от botev73 »

В събота рано-рано(в 6:00)с двама колеги бяхме на циганската в Балчик.Вятъра ужасен.Към 7 метнахме бомбардите за зарган.Час и ещо-нищо.Мръднахме към двореца,по дамбата.Там вятъра по-поносим,морето и то.Метнахме пак бомбардите.Колегата изкара 3-4 иларийки.Метнах на дъно към 14 ч и се започна-гол след гол.Резултата до 18 ч-38 бр иларийки само аз,колегите и те не останаха капо.Понамръзнахме малко,ама начесахме крастата.На слука на всички.
botev73
новобранец
новобранец

Мнение от botev73 »

Това е резултата от събота.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
botev73
новобранец
новобранец

Мнение от botev73 »

Колегата току-що се похвали-22 бр,същите като моите.Той беше само на бомбарда.
fishingbg
новобранец
новобранец

Мнение от fishingbg »

Днес от 8,30 до 11,00 часа - Варна /буните/ излизаше само малка илария /един размер/. И на бомбарда и на дъно. Аз бях на бомбарда. Това ме накара да си прекъсна риболова без някакъв друг повод и да си свърша някаква друга работа. Резултата е няколко бурканчета за ракията :rolleyes:
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

И моите са от днес от буната, ама на бързопотъваща бомбарда, защото не ми харесва дядовския риболов с тапички да чакам някоя риба да ми се хване.. :lol: 90% ловяха точно така.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

simonb написа:... защото не ми харесва дядовския риболов с тапички да чакам някоя риба..
Айде без обиди моля :axe: Това в неделя от 13.30 до 17.30 на Кабакум с една въдица с при куки - ако го постигнеш с бомбарда - шапки долу :D Няма стари и нови методи - има по-вече или по-малко ефективни за момента.

Изображение
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

БРАКОНИЕР :axe:
МИРО Варна
новобранец
новобранец

Мнение от МИРО Варна »

Има една приказка : Дърта риба няма. Същото е и при рибарите :)))
botev73
новобранец
новобранец

Мнение от botev73 »

rap66 написа:
simonb написа:... защото не ми харесва дядовския риболов с тапички да чакам някоя риба..
Айде без обиди моля :axe: Това в неделя от 13.30 до 17.30 на Кабакум с една въдица с при куки - ако го постигнеш с бомбарда - шапки долу :D Няма стари и нови методи - има по-вече или по-малко ефективни за момента.

Изображение
Мисля,това е лично мое мнение,с което никого не ангажирам,че на "дядовският метод" с тапичките,риболова е доста по ефективен.Това показа и съботният риболов с колегите.Аз на "дядовския метод"-38 бр,колегата с бомбардата 22.Лично за мен с тапите е класиката.Наслука на всички.Имах доста попадения по 2 бройки на веднъж.Просто за мен този метод е доста по-резултатен.
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_sym »

Как се чисти толкова риба ве колега?
Аватар
андрей дончев
новобранец
новобранец

Мнение от андрей дончев »

.................................
Румба -в неделя
на Слънчев Ден имам една кофичка от сирене почти догоре от 9 до 12 часа---на бомбарда.
Морето вреше от дребна илария.Не съм замятал даже а я пльосках на 10 метра пред мен бомбардата.Ако бях сложил втора кукичка както някои колеги около мен сигурно щях да хвана доста повече от 7 кг :D

В крайна сметка я бартеросах на Вуйчо си с/у литър и половина хубава гроздова ракия :D
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

nasko_sym написа:Как се чисти толкова риба ве колега?
Не знам, повечето я раздадох.
андрей дончев написа:... една кофичка от сирене почти догоре от 9 до 12 часа---на бомбарда.
Морето вреше от дребна илария.Не съм замятал даже а я пльосках на 10 метра пред мен...
Въпросния риболов си беше един експеримент. Аз като отидох хората вече си тръгваха, щото вятъра доста се беше засилил, вълната също. 40 гр. олово си го влачеше, да не говорим за бомбарда. Затова си вързах едно чепаре (в буквалния смисъл) с три куки 10N с късо рамо, олово 60гр. и с пръчката за чепаре, с берйд. Та риболова си беше все едно с чепаре - хвърляш на 20-30 м. и до 10 м. се е натоварило. 95% 3-ки. По едно време си мислех да сложа още 2 куки за проба, като дойде някоя пауза, но ... паузата така и не дойде :D
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”