Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

нема кво
Модератор: dantho.mihov
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Snegk, благодаря че ме подсети за пресата приятелю!snegk написа:И все пак трябва а се направи нещо.Като заначало някъв модел протести пред пресата,пред народното събрание и т.н.
Ето Ви един хубав пример.
Почти всеки риболовец от Пловдив знае Топлия(мръсния) канал. Преди две години, късната есен след обиколко по Марица реших да се пробвам на аза за щука. Застанах си, сложих един измислех воблер(не съм спинингист човек) и заметнах..Резултата...за 10 замятания- 4 щуки по 50 см, и един кефал 45 см!!! Стъмни се и си тръгнах. Вечерта се самонавивах как ще ги сцепя на другия ден. Рано ставане, изчезвам натам..стигам до местото...и "О, по дяволите"!! Стотици килограми измряла риба плува и изтича в река Марица. Други стотици почти на умирачка..плуват накриво, абе ужас!!! Аз и още двама колеги, които дойдоха малко след мен само се държим за главите и псуваме! Всички там знаем откъде идва проблема!
Супер ядосан ми светва идеята, че една моя мн добра позната е програмен директор в една телевизия. Знаейки за глада за новинички и сензацийки решавам да звънна. "Ало..И...на, прати екип (споменавам мястото) да видиш кво става! Знам, че след твой репортаж ще се променят нещата и ще има резултат!" а тя: "Ок, Краси, пътуват към теб стой там ще те търсят!"
Ха познайте дойде ли някой

Многократно сме се срещали от тогава, никога не я попитах "Защо?"
Сам съм сигурен къде е отговора. 5 кила го е дал
Така, че едва ли редовият риболовец би могъл да се справи с какъвто и да е проблем от този род.това според мен са СВИНЕ на ДЬРЖАВНА ясла
Онзи ден ми казаха, че са минавали на проверка по Марица! "Йес, бейби" ще кажете. Да ама не, както казваше Петко Бучаров. Шибнали са малко актове на група пенсионери не заради това, че нямат билет, а заради това, че не били нанесли в него излетите си!!!!
А тва кво е, кажете ми!?
Не ми трябва диплома по социология за да знам % на бракониерите, прочели закона за рибарство и аквакултури. Той си е нулев отвсякъде!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
аз сьм излизал,бе косьо
на стьлбите на парламенто бях преди години,ама кво стана тогава?докараха МИЛИЦИОНЕРИТЕ от целия ШОПЛУК с автобуЗи да бият ората..това стана!кьде ще излизаме-време е да се ПОКРИВАМЕ и ПАРТИЗАНСКА ДЕЙНОСТ да развиваме
като бай тошо навремето дето бил в ПОЛУнелегалност-демек-той се криел,ама ТЕ не го тьрсели
пьк и после нали бат Бойко му стана лична охрана... верно е -пристрастен и озлобен сьм кьм медиите,ама не е да нема защо
като пример ще спомена:ако да речеме МЕН ме опростачат по това предаване "господари на ефира" ще се скьсам да ги сьдя(мноо е вьзможно и да пребия
) и пр..значи кво става тогава?максимата,че не е луд кой яде баницата,а кой му я ДАВА.сьзнанието треба да се промени,което както 100 пьти сьм казвал след поколения ще стане
не се имам за мноо свестен,ама тия другите направо ме нервират-ми то човек излиза смешен о очите на ДРУГИТЕ ако не е бомбиер и кособер?дано децата ни не са сьщите

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Днес бях да позяпам малко колегите,понеже на -13 не ми се разпъва въдица,т.е. правих на един приятел колата и си поизмръзнах,та на темата и кво заварвам 80% от рибарите си ловяха с тройки,с конче ,без конче,всякакви варианти и ако ги питам що така бе хора ,така се разпръсва рибата,наранява се или ги снимах какво щеше да стане.Можех да направя гадост като им спадна по една гума,но повечето ми са познати и бивши клиенти.Тоя номер съм го правил на 6-тия като тармъчеха,на чукундури които не познавах.Не мога да ги убедя,че ако си подхвърля храница,лови си с хлебец или червейчета,рибката рано или късно ще се хване.Верно има дни когато неше,ама трябва ли с цената на нехарактерни методи на риболов да влизаме в успешни.Мен не ме срам да кажа-колеги днес бях,мръзнах,и не хванах.Правя и друго,хващам 10кг.скобар,мариновам си го всичкия и след това се връщам без риба т.е. връщам си я .Може да не правилно и това,но аз съм преценил така.Съвеста ми е чиста,с доста по-големи количества уловена и върната риба.Поради това и не снимам да няма упреци.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- и господ не е толокова добър
Вчера в един рибарски им обяснявах,че ако продължават да продават бракониерски пособия ще дойде време когато рибата ще свърши и няма да имат на кого да продават такъми.Те ми отговориха,че съм прав и дотам.Един колега каза,че лови редовно в Германия и каза,че там самите рибари получават пари ако издадът нередовен риболовец,ама в БГняма пари ипак нестава.
Това е вярно. През 91-ва ни затисна ниска вода в Регенсбург за 35 дни. От скука, един от лоцманите реши да пусне сетка. Отвори кърмата на влекача и пусна такъма. Полицията пристигна след 2 минути!!!snegk написа:Вчера в един рибарски им обяснявах,че ако продължават да продават бракониерски пособия ще дойде време когато рибата ще свърши и няма да имат на кого да продават такъми.Те ми отговориха,че съм прав и дотам.Един колега каза,че лови редовно в Германия и каза,че там самите рибари получават пари ако издадът нередовен риболовец,ама в БГняма пари ипак нестава.

В германия е друго, има и нелегални но много по малко и предимно чужденци. Там са оправили нещата по друг начин. Има едно голямо риболовно дружество като нашия БЛС който отговаря за значителен брой водоеми всеки може да се информира кои са в интернет.
Значи плащаш си към дружеството такса и ако искаш да ловиш на техните водоеми такса за цяла година или по малко. тделно всяко селище си има риболовен клуб в който ако си член имаш отговорности, даже може да проверяваш за нелегални риболовци.
Но интересното в германия е ,че повечето водоеми или поне доста са под аренда или на риболовни клубове или на фирми или пък на частни лица.
А под аренда не разбирайте като под аренда в БГ. Всеки един гражданин може да ходи да лови там риба като си закупи съответния талон който не е по скъп от този на риболовното дружество. Но тук арендаторите имат изключително много отговорности, като примерно да следят за нелегални и да потдържат водоема чист и най вече да зарибяват редовно и да следят за популацията на рибата. Имат право да хващат само определено количество риба, което се следи строго.
И риба си има навсякаде и можеш да ловиш на всякаде. А бракониери с мрежи няма , камо ли с ток или там тези простотии.
А за бракониерите в България май са се понаплашили малко. Това лято като си обикалях по ивайловградския срещнах няколко , които доста се поуслушваха в сумрака. Даже единия се скри и като видя че не съм горски излезна и мии вика - ей как ме уплаши помислих че ме хванаха.
Ако не знаех от кое село този индивид бих го издал, но все пак едва ли някой щеше да дойде до средата на язовира. Пробвал съм поне 5-6 пъти и имаше супер очакван резултат проверка на таратанци пият си някаде ракията и си почесват кайсиите.
Значи плащаш си към дружеството такса и ако искаш да ловиш на техните водоеми такса за цяла година или по малко. тделно всяко селище си има риболовен клуб в който ако си член имаш отговорности, даже може да проверяваш за нелегални риболовци.
Но интересното в германия е ,че повечето водоеми или поне доста са под аренда или на риболовни клубове или на фирми или пък на частни лица.
А под аренда не разбирайте като под аренда в БГ. Всеки един гражданин може да ходи да лови там риба като си закупи съответния талон който не е по скъп от този на риболовното дружество. Но тук арендаторите имат изключително много отговорности, като примерно да следят за нелегални и да потдържат водоема чист и най вече да зарибяват редовно и да следят за популацията на рибата. Имат право да хващат само определено количество риба, което се следи строго.
И риба си има навсякаде и можеш да ловиш на всякаде. А бракониери с мрежи няма , камо ли с ток или там тези простотии.
А за бракониерите в България май са се понаплашили малко. Това лято като си обикалях по ивайловградския срещнах няколко , които доста се поуслушваха в сумрака. Даже единия се скри и като видя че не съм горски излезна и мии вика - ей как ме уплаши помислих че ме хванаха.
Ако не знаех от кое село този индивид бих го издал, но все пак едва ли някой щеше да дойде до средата на язовира. Пробвал съм поне 5-6 пъти и имаше супер очакван резултат проверка на таратанци пият си някаде ракията и си почесват кайсиите.
- barutchiata ©
- Администратор
snegk написа:Вчера в един рибарски им обяснявах,че ако продължават да продават бракониерски пособия ще дойде време когато рибата ще свърши и няма да имат на кого да продават такъми.Те ми отговориха,че съм прав и дотам.Един колега каза,че лови редовно в Германия и каза,че там самите рибари получават пари ако издадът нередовен риболовец,ама в БГняма пари ипак нестава.
Бате отново си мноо прав.Андрешковщината ебава майката на таа държава.Дребните душици дето си мислят, че като продадат10-тина мрежи на някой бракониер ще станат по богати.Верно ще станат малко по, но това за сметка на утрешното поколение.
Недоволството ни обикновено рефлектира в грешната посока.Ако искаме да е в правилната може да направиме следното.Много от нас пишат в различни рибарски форуми.Вместо да си ги мериме кой форум е по и най, да се опитаме да се организираме и да се пробваме нещо да направиме за тая държава, защото тя все пак е и наша

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
джобен ТЕНИС един видVGS написа:и си почесват кайсиите.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: