Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Благодаря за помощта на Данчо Колев /яз,Сопот/ !!!
-
- научил се да хвърля
Вчера се върнах от язовира, бях от към страната на Голяма железна. За първи път ходя, бяхме се нагласили да останем няколко дена, но решихме че няма да се борим с днескашното време
От към риболов не направихме нищо кой знае какво.
Язовира е много хубав, гледам има много места "обособени" за къмпинг, но повечето за заприличали на сметище. Какъв изрод трябва да си, за да оставиш боклука на един блок на такова място. Лично аз освен моя, събрах и един голям чувал чужд, не че е за хвалба това. Напълно подкрепям няколкото човека по горе, които реагират по остро по тая тема. Риба наистина няма, няма и чисти места, по-добре да се спира с писането за тоя язовир

Язовира е много хубав, гледам има много места "обособени" за къмпинг, но повечето за заприличали на сметище. Какъв изрод трябва да си, за да оставиш боклука на един блок на такова място. Лично аз освен моя, събрах и един голям чувал чужд, не че е за хвалба това. Напълно подкрепям няколкото човека по горе, които реагират по остро по тая тема. Риба наистина няма, няма и чисти места, по-добре да се спира с писането за тоя язовир

http://bigfish.bg/news/novini/Oshte-edn ... Sopot.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- ХАМАЛИН
- новобранец
- Обратна връзка:
А пъ като тръгне пишете, щото ви виждам тук сал кат нема риба! Е нещо сигурно от мен, на Стамболийски на Дарданела апат като кучеата. Инфото е от събота!Radoy написа:Колега Диканаров да очакваме със захлаждането , че и костура ще тръгне ?
Колеги имате ли информация дали поне отмалко е тръгнал костура , че се чудя къде да похвърля тази седмица, от София съм но не ми е проблем до Сопот да отида(стига отмалко отмалко да има) ... Последният път без пипане 4 часа ...
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От 3-4 години популацията на костур се сви драстично, няма риболов в момента!Radoy написа:Колеги имате ли информация дали поне отмалко е тръгнал костура , че се чудя къде да похвърля тази седмица, от София съм но не ми е проблем до Сопот да отида(стига отмалко отмалко да има) ... Последният път без пипане 4 часа ...
Да поясня че от 2 месеца стената на язовира се охранява от СОТ и риболова по нея е забранен!
Пък ако знаеш и кво става,по нея,строй се яко на брега до кулата,всичко е оградено.Да спреш кола, чак на ресторанта горе над залива,и след 17ч кирчевски и галатени с парашутите бой.Пазачите долу в къщичката.iogo написа:От 3-4 години популацията на костур се сви драстично, няма риболов в момента!Radoy написа:Колеги имате ли информация дали поне отмалко е тръгнал костура , че се чудя къде да похвърля тази седмица, от София съм но не ми е проблем до Сопот да отида(стига отмалко отмалко да има) ... Последният път без пипане 4 часа ...
Да поясня че от 2 месеца стената на язовира се охранява от СОТ и риболова по нея е забранен!
Няма оправия с тия.
Риба къща няма.
Българската работа край няма,явно и на този язовир му се еба майката ... язък , че имам вила от другата страна в селото ... Його ,а за Морун някаква информация имаш ли ?
PS : Аз от 3-4 години (ходя колкото да отбия време) имам хванати толкова риби,колкото за 1 излет допреди 6-7 години
PS : Аз от 3-4 години (ходя колкото да отбия време) имам хванати толкова риби,колкото за 1 излет допреди 6-7 години

Там е тегав,щука и костур слабо,но с лодка.Близко ти е пробвай,може и да си с късметRadoy написа:Българската работа край няма,явно и на този язовир му се еба майката ... язък , че имам вила от другата страна в селото ... Його ,а за Морун някаква информация имаш ли ?

Риба къща няма.
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И моята информация за Морун е същата, хващат се епизодични щукички!яз,Сопот написа:Там е тегав,щука и костур слабо,но с лодка.Близко ти е пробвай,може и да си с късметRadoy написа:Българската работа край няма,явно и на този язовир му се еба майката ... язък , че имам вила от другата страна в селото ... Його ,а за Морун някаква информация имаш ли ?
Нивото му е доста високо и трудно се обикаля по брега.
Е то щом е високо нивото , няма начин да се стигне до крайните места (пясъка-дърветата),където преди правеха състезанията с пъстърва на дипломатите
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
При добро желание може да се стигне но ще е доста трудно!Radoy написа:Е то щом е високо нивото , няма начин да се стигне до крайните места (пясъка-дърветата),където преди правеха състезанията с пъстърва на дипломатите

- Menkata
- фен клуб-скобар
След като символично допринесох с някаква сумичка за зарибяването с чиста съвест веднага реших да навестя яз.Сопот.Минах през стената да видя какво е дереджето...оказа се трагично боклук хартии шишета пласмастмаси
истинско бунище е превърнато.Заградено
не оставен никакъв излаз до язовира,според мен това е напълно незаконно което е направено с телената мрежа.Другия път обещавам снимки да видите нагледно как са преградили самия канал.Охрана вече няма на стената.Май са изпрали паричките вече и няма пари за заплати.Язовира е доволно пълен това може би е най - хубавото нещо което забелязах.Лагери?Лагери? 12 или 13 бяха не можах да повярвам в четвъртак няма къде да пръднеш.След като обиколих от към стената.Потеглих канала топля.И там имаше доволно хора.Време беше да метна и въдичката за някои уклей да не се прибирам празен да има нещо за мезе с червеното винце.Слаба работа 10 уклея за час (20 см) доволно и нещо по особено ,което много ме зарадва.Надявам се ,че никой няма да посмее да слага това в торбата.Ето и някоя друга снимка от излета

истинско бунище е превърнато.Заградено

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Благородно ви завиждам за близоста до язовира,пускайте и повечко снимки,това ще ни топли през зимата,покарай винцето
Хубаво е че има местна популация,дано не ги прибират,но има и такива утрепки дето слагат в торбата
Лагери има ,защото време се отвори хубаво,и ни сърбяха ръцете с Иво да се метнем,но защо спряха "великаните" да излизат,говорим постоянно с хора на брега ,няма слука
Водата качила даже миналата седмица,след снега по Беклемето,дали студената вода ги пресече,а нивото е много добро.Това на стената с оградите не е добре,и Даката писа ,но какъв е случая вие по може да разбрете.

Всичко може,но не всеки го можe.

- Диканаров
- кандидат преподавател
Братлета, костурът си е същият от предишният ми пост! Нивото на язовира или е същото или е малко по-ниско. Май е спряно изпразването му или силно намалено. На Мугрицата малки платики и оклей ловят колегите. На устието на Топля вадят по някой рядък костур. На мостовете дават серии от по десетина костурчета па 100-150гр. За 2 часа си правиш 1.5-2кг. Бяла не съм видял още тази есен! Кога ще си ловя Никулденската риба незнам! Правя маринована риба от филета на костур и соля хайвер за тарама, че пролетта не хванах каракуда с хайвер! Бе опака година!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!