Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Вчера и аз бях там.Пак на същото място,като този път костурите бяха много по-редки и капризни.Все пак успях да дръпна няколко...
Те и две снимки на ситуацията:

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- lishev_64
- разбира нещата
...................................................RAAZIEL написа:Вчера и аз бях там.Пак на същото място,като този път костурите бяха много по-редки и капризни.Все пак успях да дръпна няколко...![]()
...................................................
Щом толкова оскъдни фотоси и оскъдно инфо - ясно:

Истината е в "Раков дол"!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Обръщам се към колегите които ходят на яз. Цонево с въпроса :
Всички видове риби ли уловени от язовира имат този червен червей? Четох за костурите , че ги имат а аз хванах само един малък и си го взех точно с тази цел да видя дали има и още като се прибрах от него се бяха показали 4 или 5 червея и изхвърлих всичката риба
иначе ми хареса да ловя там , но ще е кофти да хвана пак и да я хвърля . Поне да знам и да я връщам във водоема...
Всички видове риби ли уловени от язовира имат този червен червей? Четох за костурите , че ги имат а аз хванах само един малък и си го взех точно с тази цел да видя дали има и още като се прибрах от него се бяха показали 4 или 5 червея и изхвърлих всичката риба

Всяко хоби е за удоволствие 

От червения червей страдат само хищниците-костура,сулката и щуката.В бабите се въди друга гадина-широки и дълги глисти в корема покрай червата.В другите видове риба не съм забелязал да има нещо,но не е изключено...limon_84 написа:Обръщам се към колегите които ходят на яз. Цонево с въпроса :
Всички видове риби ли уловени от язовира имат този червен червей? Четох за костурите , че ги имат а аз хванах само един малък и си го взех точно с тази цел да видя дали има и още като се прибрах от него се бяха показали 4 или 5 червея и изхвърлих всичката рибаиначе ми хареса да ловя там , но ще е кофти да хвана пак и да я хвърля . Поне да знам и да я връщам във водоема...
пс.От всичките костури които хванах,само два имаха червеи...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
И в сулката на Цонево съм намирал (излет от това лято).limon_84 написа:Обръщам се към колегите които ходят на яз. Цонево с въпроса :
Всички видове риби ли уловени от язовира имат този червен червей?
От моя гледна точка, заразата е повсевместна т.к. и на Шабла е същата работа относно костура и щуката.
Сега се сетих, че когато бях на Тръстиково на 13.10.2013, единия костур като го откачах от примамката, червеите се виждаха в тялото му,един в областта на опашката и два около коремната област....
На други места не съм ходил и не мога да кажа.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Извинявайте колеги,
тъй като не ходя често на сладководен риболов и не съм много информаран за рибите
бихте ли ми обяснили за тези червеи и опасни ли са за човека ?
тъй като не ходя често на сладководен риболов и не съм много информаран за рибите
бихте ли ми обяснили за тези червеи и опасни ли са за човека ?
Има доста писано по въпроса.
Всеобщото мнение, включващо и такова на лекари е, че след добра термична обработа не са опасни за човека.
Но.....е доста гадно да видиш жив червей в месото и после да знаеш че ще го ядеш..., и лично аз спрях да консумирам и щука и сулка и костур....а последния толкова да ми е вкусен, мама му стара......

Всеобщото мнение, включващо и такова на лекари е, че след добра термична обработа не са опасни за човека.
Но.....е доста гадно да видиш жив червей в месото и после да знаеш че ще го ядеш..., и лично аз спрях да консумирам и щука и сулка и костур....а последния толкова да ми е вкусен, мама му стара......

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
колеги от мой приятел получих информация , че на яз. Засмяново имало сулка. Някой може ли да потвърди информацията.

- lishev_64
- разбира нещата
limon_84 написа:колеги от мой приятел получих информация , че на яз. Засмяново имало сулка. Някой може ли да потвърди информацията.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
lishev_64 написа:limon_84 написа:колеги от мой приятел получих информация , че на яз. Засмяново имало сулка. Някой може ли да потвърди информацията.![]()
![]()

Колеги може ли малко иинфо за николаевка и киселово
-
- вече хвърля и на тежко
вчера бях на николаевка .... хвахан 2 малки сулки по 50 гр ... на торен и бял 3 костура и 2 слънчака ..... сумати и пари дадох за царевици дипове ароматизатори захранки .... а то не че нямаше шаран ами даже и една таранка не удари ... всички на язовира се оплакваха ..... а за сулките и костурите ако някой не вярва да пробва ... и аз не можах да повярвам като се закачиха .... макар че не съм ходил там от 2 години и нямам инфо дали са пускали или не
Къде какво има в момента около Варна ?
Има ли водоем в които все още рибата е активна ?
Препоръчайте нещо някъде - идната седмица съм свободен и се чудя къде да ходя , без значение платено или безплатно , важното е рибка да хвана
Какви са условията на Тръстиково в момента - може и на ЛС- как се плаща , със записване ли е, как се връща рибата , осигуряват ли дюшеци и антибиотик
Има ли водоем в които все още рибата е активна ?
Препоръчайте нещо някъде - идната седмица съм свободен и се чудя къде да ходя , без значение платено или безплатно , важното е рибка да хвана
Какви са условията на Тръстиково в момента - може и на ЛС- как се плаща , със записване ли е, как се връща рибата , осигуряват ли дюшеци и антибиотик
-
- вече хвърля и на тежко
днес и цонево го обиколих целия .... на ченге чудните скали и под струя ... 3 костура хубави ... сутрин рано са взели по някоя таранка на струя и чудните скали .... трагедия,,, ваглери , плувки , фидери наплитко на дълбоко .... не иска
Тръстиково е затворен за неопределено време...s_toshkov написа: Какви са условията на Тръстиково в момента - може и на ЛС- как се плаща , със записване ли е, как се връща рибата , осигуряват ли дюшеци и антибиотик
http://nushka4.snimka.bg/fishing/kastel ... cii.769196" onclick="window.open(this.href);return false;