Мнения за бюджетно болонезе

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

morpheous87
новобранец
новобранец

Мнения за бюджетно болонезе

Мнение от morpheous87 »

Здравейте,

не съм опитен рибар (преди години много ходих и реших и следващата година да възобновя дейността :roll: ), но това е друга тема. Та на същинският въпрос. Идва рождение ден на моя старец, и искам да го зарадвам с някоя пръчка.
Той е средно активен рибар, не ходи толкова често, няма и много претенции към такъма (не е ловил със скъпи такъми). Знам че за бюджета дето съм задели не е много, да кажем че търся нещо до 70-80лв. За момента съм се спрял на 2-3 модела. Тъй като не съм ловил с въпросните болонезе (реших че такъв вид искам да му подаря, защото знам че няма), искам да попитам тук за съвет и мнения. Търся дължини между 5-7м, не знам дали да е много лека или по-тежичка (чел съм противоречиви мнения, знам че си зависи и от предпочитанията на конкретния човек). Интересува ме да е горе долу качествена, карбонова 100%.
За момента в полезрението ми влязоха примерно тези:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4359" onclick="window.open(this.href);return false; - дълга, но и тежичка по моето скромно мнение, предполагам ако няма да се държи нон-стоп в ръка би била приемлива
http://fishing-bg.eu/ROD/BOLOGNESE/Miral_Bolo_500" onclick="window.open(this.href);return false; - по-къса, доста по-лека, но и с малко секции ( не знам добре или зле е )

Риболова, за който ще се ползва, е предимно езеро/язовир, доста по-рядко речен. Риби предимно каракура, кефали, червеноперка, евентуално дребни шаранчета 1-1.5кг.
Ще очаквам всякакви мнения, не съм много компетентен, за което ме извинете :)
Holly
новобранец
новобранец

Re: Мнения за бюджетно болонезе

Мнение от Holly »

Здравей колега, и в двете обяви не видях да пише, че пръчките са карбонови, мисля че за карбон няма да стигнат 70-80лв. Относно първата пръчка повярвай ми, че с това тегло и дължина няма да му е лесно на стареца, да не говорим, че са допуснали грешка, пишат тегло 0.670кг и тегло с опаковката 0.600кг, както и да е. Определено от двете обяви е по-приемлива втората. А вече съвсем друг е въпроса, защо държиш да е болонеза, моето лично мнение клони към спиннинг пръчките, но всичко е въпрос на избор.
Такъмчето

KARPELA TEAM BULGARIA
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

http://kevlar.netne.net/index.php?route ... uct_id=159" onclick="window.open(this.href);return false;
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

От както имам 8мица гол телескоп и 7ца гол телескоп болонезата не съм я вадил. Имам една 7ца болонеза за подаряване която тежи адски мога да ти я пратя. За мен най приятния риболов е със гол телескоп да не говорим, че там можеш да си центриш такъма до милиминка. Питай го дали има 7ца телескоп и му предложи.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Моята е New Hunter както е написал колегата от 2рата обява, много е добра ама трябва да се пази. Тънка е и все пак си иска някакво пазене и чистене от време на време да не влизат прашинки и пясък в сглобките.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
morpheous87
новобранец
новобранец

Мнение от morpheous87 »

Имам минимум 2 седмици да реша, така че има време и да си променя решението за болонезето :) Просто исках да е хубав телескоп, защото му е по-удобно и за пренос и за ползване. Може би пък и някой мач ще свърши работа...
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Patera »

За затворен водоем по-добре някакъв телемач му вземи :)
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
morpheous87
новобранец
новобранец

Мнение от morpheous87 »

Patera написа:За затворен водоем по-добре някакъв телемач му вземи :)
А какви са разликите, на мен и тея и тея са ми телескопи с водачи :)
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

препоръчвам ти тази на 5 м. http://www.aquasport-n.com/muscle-bolo-pid=3352" onclick="window.open(this.href);return false;
фен клуб-скобар
morpheous87
новобранец
новобранец

Мнение от morpheous87 »

sashoart написа:препоръчвам ти тази на 5 м. http://www.aquasport-n.com/muscle-bolo-pid=3352" onclick="window.open(this.href);return false;
Удовлетворява ме за момента :)
Аватар
alco
новобранец
новобранец

Мнение от alco »

https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=1509" onclick="window.open(this.href);return false;

С такава съм от половин година и ми върши доста добра работа.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Щом ще лови на затворен водоем, болото определено не е неговата сопа :!: . Ориентирай се към мач, телемач или няк`в прост телесктоп с водачи ако не се търси голяма изфиненост. От болотата де си ги посочил по бих се хванал с второто, на река кога се лови, сопата постоянно ти е в ръката и грамовете имат значение. Посочения Хънтър /от постовете/ не е лош, ползвал съм 6-тица, но и тук е според зависи :wink: , кой к`во предпочита, на мен ми дойде прекалено мек лигав, а и верно е изфинен, тъничък и иска пазене.
Та ..... направи си хубаво проучванеток`во ще върши най-добре работа.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
morpheous87
новобранец
новобранец

Мнение от morpheous87 »

Дайте предложения и за телемач в същия ценови диапазон. Имам бая време още да осмисля какво точно да е :)
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Аз вече две години съм тва боло на 5м. и съм много доволен от него

http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=988" onclick="window.open(this.href);return false;

А иначе имам и New Hunter на 4м. и той е прекрасна болонеза за парите си
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
morpheous87
новобранец
новобранец

Мнение от morpheous87 »

След като успях тактично да разпитам бащата, тази година почти не е ходил на река, а и има нужда от мач определено. Тъй, че идеята се обръща на 180 градуса. Ще търся мач (поне 4,20м) в посочения бюджет. Очаквам предложения и съвети :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”